הסתפקתי אם זה שייך לפורום 'אמנות' או אולי לפורום 'יצירה'.

• הוסף לסימניות
מה שבטוח - לא לפורום צילום;)

קבצים מצורפים

• IMG_1970.png
    KB 551.9 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
דייי! גם אני אעשה, יש לך מתכון טוב לעיסה?

• הוסף לסימניות
חח, מלפפון, נטלת ידיים?
מוריה, יש מתכון טוב, אבל הוא כתוב בראש ויקח זמן להקליד... אם יישאר לי פנאי אי שם אחרי חצות אולי אכתוב לך.

• הוסף לסימניות
זה עם תחתית של בקבוק?

• הוסף לסימניות
הגיע הזמן שיפתחו תת פורום של בישול ומתכונים

• הוסף לסימניות
וכעת המתכון לעיסת ה'געפילטע פיש':
לכל 3 ק"ג דג ברוטו (כלומר, משקל הדג כפי ש'הוציאו אותו מהבריכה', דהיינו על קרבו וכרעיו וסנפיריו וקשקשיו, לפני שניקו אותו, לא משקל נטו של בשר הדג) של בשר הדג מנוקה וטחון יש להוסיף:
*בצל בינוני-גדול קצוץ דק ומאודה (לא מטוגן, מאודה - במחבת או בסיר קטן בלי מים ובלי שמן. יש לבחוש מדי פעם שלא ייחרך, אבל גם אם נחרך קצת לא נורא, בתנאי שאינכם רגישים במיוחד לקצת טעם חרוך) - עדיף לטחון את הבצל המאודה;
* 3 כפות פירורי לחם לא מתובלים (אפשר לייבש שאריות נקיות של חלה משבת ולטחון במטחנה);
* כפית מלח
*6 כפיות סוכר
* פלפל לבן לפי הטעם
* ביצה חיה - להוסיף את החלמון לעיסה ולערבב, לטרוף במזלג את החלבון ולהוסיף לעיסה.
לערבב את העיסה היטב, ולערבב, ולערבב, ולערבב עד שהעיסה יציבה וחלקה.
כעת לאמנות (או ליצירה):
לחתוך מבקבוקי משקה קל את התחתית ולהשתמש בתחתיות כתבנית בצורת פרחים - למלא בעיסה ולהקפיא. לפני הבישול להחזיק את התבנית הפוכה ("פנים" למטה) מתחת לזרם מים למשך כדקה-שתיים, עד שה'פרח' משתחרר בקלות.
הציר (לסיר של 3-4 ליטר):
לרפד תחתית סיר רחב ושטוח בפרוסות בצל, פרוסות גזר וכמה שיני שום, להכניס לסיר ראש ועצמות דגים ורצוי גם שלפוחית השחיה הנפוחה (לא לפוצץ אותה לפני הבישול - היא תתפוצץ פיצוץ רב רושם ומבהיל למדי במהלך הבישול), לתבל כנ"ל (כפית מלח, 6 כפיות סוכר, פלפל לבן), לצקת מים עד לגובה מחצית הסיר, להניח את פרחי הדג ובאמצע כל פרח - 'אבקנים' של פרוסת גזר- ואם מניחים בשכבות להפריד בין פרוסה לפרוסה בפרוסת בצל נכבדת, לבל יידבקו הפרחים זה לזה. לבשל כשעתיים (כך מקובלני מבית אבא, למרות שדגים לא זקוקים לבישול ממושך). להוציא את ה'פרחים' בזהירות, שלא יתפרקו.

• הוסף לסימניות
זה שייך לפורום הנשים החרוצות (יותר מדי ;) )

• הוסף לסימניות
יש. יש לי מנה לדגים בר"ה...תודה:)

• הוסף לסימניות
שכחתי להוסיף: בתחילת הבישול מביאים לרתיחה על להבה גדולה, אח"כ מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה.
ועוד משהו: "כפית" היא לא בגודל הזעיר של הח"פ אלא כפית של סט סכו"ם נורמלי (בערך 5 מ"ל).
ולא שוכחים לומר "לכבוד שבת קודש" (או יום טוב).

• הוסף לסימניות
התקשרתי לאמא שלי לספר לה בהתלהבות על הפרח המהמם, והיא הציעה וריאציה נוספת שראתה כשהתארחה אי פעם: למלא באותו אופן עיסה של קלופס או חזה טחון בתוך תחתית הבקבוק. היא אמרה שעקרת הבית הכניסה למרכז הפרח ביצה קשה ומילאה סביב בעיסה, ובישלה את ה'פרחים' בתוך תחתיות הפלסטיק. בפריסת ה'פרחים' לפרוסות התגלה המראה היפה של הביצה - טבעות של לבן וצהוב.

• הוסף לסימניות
חושבני שהפלסטיק הזה לא מומלץ לבישול מבחינה בריאותית, וחוץ מזה הוא מתעוות במגע עם מים רותחים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1761102:
חח, מלפפון, נטלת ידיים?
מוריה, יש מתכון טוב, אבל הוא כתוב בראש ויקח זמן להקליד... אם יישאר לי פנאי אי שם אחרי חצות אולי אכתוב לך.

לא. אני אמריקאית:):)..
אני אוהבת דגים, לכן לא אוכלת אותם:D.
ותמונות מעין אלו מצדיקות את הצעד האמיץ שלי שלא להכניס כלל דגים הביתה:):).
אבל את מוכשרת!
(רק אל תעשי לי את זה גם בעוף, למען התזונה שלי תדלל לחלוטין).:D:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1761727:
חושבני שהפלסטיק הזה לא מומלץ לבישול מבחינה בריאותית, וחוץ מזה הוא מתעוות במגע עם מים רותחים.

היא כתבה שהיא משחררת מהפלסטיק לפני הבישול:

לחתוך מבקבוקי משקה קל את התחתית ולהשתמש בתחתיות כתבנית בצורת פרחים - למלא בעיסה ולהקפיא. לפני הבישול להחזיק את התבנית הפוכה ("פנים" למטה) מתחת לזרם מים למשך כדקה-שתיים, עד שה'פרח' משתחרר בקלות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;1761681:
התקשרתי לאמא שלי לספר לה בהתלהבות על הפרח המהמם, והיא הציעה וריאציה נוספת שראתה כשהתארחה אי פעם: למלא באותו אופן עיסה של קלופס או חזה טחון בתוך תחתית הבקבוק. היא אמרה שעקרת הבית הכניסה למרכז הפרח ביצה קשה ומילאה סביב בעיסה, ובישלה את ה'פרחים' בתוך תחתיות הפלסטיק. בפריסת ה'פרחים' לפרוסות התגלה המראה היפה של הביצה - טבעות של לבן וצהוב.

נכתב ע"י אפכא מסתברא;1761727:
אולי יש אפשרות להקפיא היטב, ואז לחתוך את הבקבוק ולחלץ את זה לפני הבישול?
השאלה האם בבישול זה לא יתפרק בגלל הביצה וכו'...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נקודת מחשבה;1761782:
שנהיה לראש ולא לגזר...... :)

"שנהיה לראש ולא לזנב ושיגזרו עלינו גזירות טובות":) ולנוהגים לומר על גזר "זאלן מיר מעהרן" (סליחה אם יש שגיאת כתיב), אפשר לומר בחדא מחתא: "זאלן מיר מעהרן כדגים":D...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה