העברת בעלות של דירה משני בני הזוג לרק אחד מהם- כמה זה עולה? דחוף

• הוסף לסימניות
מישהו יודע כמה עולה אצל עורך דין להעביר בעלות של דירה מזוג נשוי לאחד מהם בלבד? דחוף לי מאוד תודה רבה!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה מרוויחים בזה? מס רכישה?
האמת שאין לי מושג- שאלתי בשביל ההורים שלי... אבא שלי חולה סופני ואמא שלי רוצה להעביר בעלות שזה יהיה רק על שמה (יש לזה סיבה מאוד חשובה פשוט אני לא מודעת אליה)

• הוסף לסימניות
אמא שלי שאלה עורך דין שאמר שזה 3000 ש"ח פלוס אחוזים משווי הדירה. יוצא עשרות אלפי שקלים- אמא שלי חושבת שמבקשים ממנה מחיר מוגזם כי היא אמריקאית אז אולי חושבים שיש לה הרבה כסף. ולכן היא ביקשה ממני לברר בעצמי (לי אין מבטא) אבל לפני שאני מבררת רציתי לבדוק בפורום אם אולי מישהו התנסה בעצמו וכמה זה עלה לו...

• הוסף לסימניות
עו"ד יעקב תורג'מן - 054-8477553
ממליץ בחום

• הוסף לסימניות
הכי טוב לקבל הצעת מחיר מעוד עו''ד
זה תלוי בהרבה דברים.
ממה שאני יודעת לוקחים מחיר ללא קשר לשווי הדירה כי הפעולה היא יותר פשוטה, אין הסכם רגיל אלא תצהירים.

• הוסף לסימניות
מישהו יודע כמה עולה אצל עורך דין להעביר בעלות של דירה מזוג נשוי לאחד מהם בלבד? דחוף לי מאוד תודה רבה!
עו"ד מוטי פרידמן.
מאנ"ש. מיקצועי. חרוץ. אמין. ולא יקר [בפרט לאברכים].
מומלץ מאוד מנסיון.
0527676453

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אמא שלי שאלה עורך דין שאמר שזה 3000 ש"ח פלוס אחוזים משווי הדירה. יוצא עשרות אלפי שקלים- אמא שלי חושבת שמבקשים ממנה מחיר מוגזם כי היא אמריקאית אז אולי חושבים שיש לה הרבה כסף. ולכן היא ביקשה ממני לברר בעצמי (לי אין מבטא) אבל לפני שאני מבררת רציתי לבדוק בפורום אם אולי מישהו התנסה בעצמו וכמה זה עלה לו...
מרמים את אמא שלך קחי עו"ד פצצה
שיעשה את זה

עו"ד חיים שרעבי0546510720

• הוסף לסימניות
הדירה כיום רשומה על שניהם?

העברה ללא תמורה בין בני זוג​

מכירת דירת מגורים, ללא תמורה, מיחיד לבן זוג המתגורר יחד אתו בדירה, פטורה ממס שבח וממס רכישה לחלוטין. אם בני הזוג אינם מתגוררים יחד באותה דירה, יהיה עליהם לשלם 1/3 ממס הרכישה הרגיל. בן זוג, בהתאם לפסיקה – גם ידוע בציבור. יודגש כי העברה בין בני זוג במהלך גירושין, בין אם בתמורה ובין אם לא בתמורה, לא תמוסה במס רכישה ובמס שבח כלל. לצורך קבלת הפטור במס שבח ובמס רכישה יש צורך בהגשת הסכם גירושין אשר קיבל תוקף של פסק דין מבית המשפט.

הגדרת קרוב בהעברה ללא תמורה​

קרוב לעניין מס שבח איננו בהכרח גם קרוב לעניין מס רכישה!

קרוב, לענין מס שבח
: בן זוג, הורה, הורי הורה, צאצא, צאצאי בן-זוג ובני-זוגם של כל אחד מאלה, אח או אחות ובני זוגם, איגוד אינו בשליטתו. על פי מס שבח: בן הזוג של האח – גיס, הינו "קרוב"; אח של בן הזוג – גיס, אינו "קרוב"; בנו של האח – אחיין, אינו "קרוב".

קרוב, לענין מס רכישה: בן זוג, לרבות מי שהיה בן זוג במשך ששה חודשים שקדמו למכירה, הורה, צאצא, בן-זוגו של צאצא, אח ואחות.

מקור:

• הוסף לסימניות
הם לא גרים בדירה, הם תושבי חוץ ויש עוד דירה בבעלותם (הדירה שהם גרים בה) והבנתי שכל הנתונים האלו עומדים לרעתם במקרה הזה

• הוסף לסימניות
האמת שאין לי מושג- שאלתי בשביל ההורים שלי... אבא שלי חולה סופני ואמא שלי רוצה להעביר בעלות שזה יהיה רק על שמה (יש לזה סיבה מאוד חשובה פשוט אני לא מודעת אליה)
הסיבה היא שע"פ חוק (בשונה מדין תורה) כשאדם הולך לעולמו ל"ע,
מחצית מרכושו יורש בן\בת הזוג. והחצי השני יורשים הילדים: הבנים והבנות בשווה.

כשמעבירים את הדירה על שם אחר, אין כאן ירושה. והכל נשאר אצלו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה