מידע שימושי העברת בעלות של דירת מבוגרים על שם אחד הילדים- מה הנזק?

• הוסף לסימניות
מישהי רוצה להעביר את דירת הוריה על שמה ,
מה יכול להיות הנזק העתידי להורים אם היא מתחייבת שיישארו בדירה כל ימי חייהם?
ובצוואה היא מתחייבת לחלק את הכסף אחרי ה120 בין האחים? (אני לא מאמינה לה) אבל השאלה היא עבור ההורים. האם יכול להיות להם נזק?

• הוסף לסימניות
בעיות שיכולות להיות
1. לאחר מאה ועשרים, בחלוקת הירושה בין הילדים.
הפתרון, צוואה ברורה הנכתבת על ידי דיין שמכיר גם את חוקי המדינה.

2. שלילת הנחה בארנונה, מס הכנסה שלילית ואולי עוד דברים כאלו, (אבטלה הבטחת הכנסה), בטענה שהאדם מבוסס כלכלית.
הפתרון, אם ישימו את זה על שמות לפחות שלשה ילדים, ואז לכל אחד יהיה פחות מחמישים אחוז של דירה שניה. אולי זה יפטור את הבעיה. צריך לשאול מבינים בתחום.

מה שכן, נראה לי שיש מס רכוש ליורשים דירה. וכן אם בעל הדירה נכנס לדיור מוגן, אז אם הוא רוצה מימון מהמדינה, דבר ראשון לוקחים את דירתו.
ואם יתן את זה מתנה לילדיו מספיק זמן לפני כן, ינצלו מזה.

• הוסף לסימניות
צריך להתייעץ עם עו"ד מומחה לקרקעות וירושות
צעד כזה יכול להיות בעל השלכות מרחיקות לכת
לא מספיק להתייעץ עם המונים
צריך עו"ד טוב שיציג בפניכם את כל התמונה.

יש את עו"ד מרגלית בוטרמן מביתר שאני יודעת שמתעסקת עם ירושות
אולי תוכל להפנות אתכם או לעזור בעצמה
אבל לא להסכים לצעד הזה בקלות בשום אופן!!

• הוסף לסימניות
רעיון אחד (לא מקצועי) שיוכל לעזור מפני השתלטות על הנכס
רישום הערת אזהרה על הנכס לילד נוסף

• הוסף לסימניות
למה היא רוצה להעביר את הדירה על שמה?
היא צריכה סיבה ממש משכנעת לצעד כזה.
מה שכן מומלץ מאוד להורים מבוגרים זה למנות אפוטרופוס כשהם עדיין צלולים בדעתם.
כדי למנוע הרבה אי נעימות בעתיד.

• הוסף לסימניות
יש מקרים לא מעבר להרי החושך של הורים שמצאו את עצמם מול דלת שהחליפו לה צילינדר באחד הימים...
כמו כן אם ירצו למשכן את הדירה לטיפול רפואי וכדומה לא יוכלו.
מה יקרה אם נושים של הילד ירצו לעקל את הדירה?
אין חובה להשאיר ירושה לילדים. אם הם יצטרכו את הכסף מסיבה כלשהי הם בבעיה
מה שכן, אם יש להם ילד חסר מעצורים, יש סיכוי שבכל מקרה זממו יעלה בידו

• הוסף לסימניות
ובצוואה היא מתחייבת לחלק את הכסף אחרי ה120 בין האחים? (אני לא מאמינה לה) אבל השאלה היא עבור ההורים. האם יכול להיות להם נזק?
טעות חייהם בחיים לא לעשות את זה,
למה שירשמו על שמה וימשיכו לגור שם ההורים?
נשמע מאוד מאוד חשוד,
ולה עצמה זה יהיה הפסד אם תרצה לקנות דירה מס רכישה 8 אחוז מהשקל הראשון,ואם תמכור תצטרך לשלם מס שבח,בקיצור יש כאן משהו מסריח,אם אין לה שום רווח ורק הפסד למה לה לעשות את זה? כנראה תוציא חתימה מההורים שהדירה רק תהיה שלה,בקיצור פרייארים האחים אם יסכימו תפיל אותם בפח.

• הוסף לסימניות
העניין הוא שרוצים שההורים יעברו ליד הילדים ויש פער בין המחירם כיום למחיר הדירה המוצעת אז 1 האחים החליט להציע להורים אצ הפער בתנאי שהדירה תהיה רשומה על שמו. והוא ידאג להם עד ה120 גם בעיניי זה נשמע מסריח ואני מנסה להניע אותם מהצעד הזה.
ובמקביל מחפשת להם דירה במחיר של מה שיש להם כיום (680 בנתיבות ) יפתור את כל הבעיות.....

• הוסף לסימניות
העניין הוא שרוצים שההורים יעברו ליד הילדים ויש פער בין המחירם כיום למחיר הדירה המוצעת אז 1 האחים החליט להציע להורים אצ הפער בתנאי שהדירה תהיה רשומה על שמו. והוא ידאג להם עד ה120 גם בעיניי זה נשמע מסריח ואני מנסה להניע אותם מהצעד הזה.
ובמקביל מחפשת להם דירה במחיר של מה שיש להם כיום (680 בנתיבות ) יפתור את כל הבעיות.....
אם הנקודה היא הפער שהבן הנ"ל הולך להשלים לדירה, ומעוניין לקבל את הכסף בהמשך לאחר מאה ועשרים.
הפיתרון הוא לכתוב צוואה בזמן נתינת הכסף, בצואה תהיה התחייבות להחזיר לבן הנ"ל את חלקו שנתן להורים, לפני חלוקת הירושה.
בכל מקרה חשוב מאוד!! לכתוב את הצואה אצל דיין מומחה כדי שהצואה תכתב לפי כל הכללים.

• הוסף לסימניות
מדובר בעצם במישכון של הנכס בגלל הלוואה של ילד להורה?

• הוסף לסימניות
אם יש פה הלוואה, אפשר לעשות הערת אזהרה על שמה כמו בכל מישכון.
אין צורך להעביר את זה ממש על שמה..
מכאן שאכן העניין ממש לא חלק מצידה.

הכי טוב זה לשכור ולהשכיר, אם זה יכול להיות רלוונטי.

• הוסף לסימניות
ואפשר לעשות משכנתא הפוכה, מיועדת בדיוק בשביל מצבים כאלו, אמנם ריביות יקרות, אבל לפי הסיפורים שמסתובבים - זו האופציה הבטוחה ביותר.

• הוסף לסימניות
מה היא משכנתא הפוכה?
בהזדמנות זו אני מודה לכולם על העיצות והדברים החשובים.

• הוסף לסימניות
מה היא משכנתא הפוכה?

חברות אשראי חוץ בנקאיות מנגישות את המשכנתא בצורה יוצאת מן הכלל, נציגים באים לבית ומחתימים, ריביות מעט יותר יקרות מהבנקים, אבל חוסכים את הטרטור שקיים בד"כ בבנק.

• הוסף לסימניות

חברות אשראי חוץ בנקאיות מנגישות את המשכנתא בצורה יוצאת מן הכלל, נציגים באים לבית ומחתימים, ריביות מעט יותר יקרות מהבנקים, אבל חוסכים את הטרטור שקיים בד"כ בבנק.​
לא חכם להמיר את הטירטור של הבנקים במאות אלפי שקלים לפח
למי שיודע אז ההבדל בריביות בין חברות האשראי לבנקים משמעותי מאד.

• הוסף לסימניות
לא חכם להמיר את הטירטור של הבנקים במאות אלפי שקלים לפח
למי שיודע אז ההבדל בריביות בין חברות האשראי לבנקים משמעותי מאד.
ברור.
אבל נשמע שהולכים לקראת סיכונים גדולים יותר....
הורים מבוגרים צריכים לעשות חושבים מה ייטיב להם בלי לחשב הפרשי ריביות כדי שיישאר יותר בירושה.
בדיוק על השיקולים האלו חוגגים החברות המקלות את התהליך.

• הוסף לסימניות
ברגע שהדירה לא על שמם הבת יכולה למכור את הדירה / לשעבד אותה לחובות שלה
בקיצור הם מפקירים את קורת הגג שלהם
כמו"כ ההורים לא יכולים לכתוב צוואה על דירה שכבר לא על שמם, אז לא יועילו ההבטחות על חלוקה בין האחים
אגב אני כותבת מעניות מדעתי , אני לא עו"ד .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה