כללי העיתונות גילתה את הפונטים של פריד - יחצנו"ת גלויה

• פותח הנושא קופירייט
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
החלק שהכי אהוב עלי בתחום העיצוב הוא טיפוגרפיה. חבילות רבות של פונטים רכשתי עד היום בכל חברות הפונטים בארץ.
באחד המבצעים שהתנוססו כאן באתר לפני כשנה ויותר הוספתי לקטלוג שלי עוד 30 משקלים מחברת פונטייפ, שיהיה...
בהתחלה הייתי משתמש בהם רק מה שנקרא בלשון העם 'בקטנה'. מודעה פה מודעה שם, כשהייתי צריך למתג עסקים וכדו' הייתי בוחר רק מתוך הפונטים של החברות הוותיקות והמוּכרות כי אחרי הכל פונטייפ זה לא הטרנד...
מה שקרה לי שלאחר שימוש תקופה מסוימת עם הפונטים של פונטייפ הבנתי שיש בהם חידוש שלא הכרתי עד היום, ואני לא מתכווין דווקא לעיצוב האות כמו למקצב, החיבור והטון שהם נותנים במודעה/ ספר / עלון עתון וכדו'
התקשרתי לפריד ושאלתי אותו מה הפירוש של התופעה הזו? ואז הוא הסביר לי בהרחבה שאת הפונטים שלו הוא יוצר בתוכנה מיוחדת בה תוך כדי עיצוב האותיות הוא רואה את התוצאה בבלוק טקסט והמדד העיצובי שלו הוא התוצאה במכלול.
ככל שנכנסתי יותר לעולם הטיפוגרפיה מצאתי את עצמי יותר מבין ואוהב את הפונטים של פריד, ביום בהיר גם הזמנתי את כל הפונטים של פונטייפ, ואני חייב לומר שהשימוש בהם הוא ממש חוויה טיפוגרפית. ומאז חיכיתי ליום בו אראה את הפונטים האלו מתנוססים בקמפיינים ענקיים, והוא הגיע.
בהתחלה ראיתי כותרות פה ושם בהמבשר עם הפונטים של פונטייפ, בהמשך ראיתי גם בבקהילה ומורשה והשבוע ראיתי מוסף כלכלה מבית המודיע שהפך את פונטייפ לברירת המחדל שלו...
הקליקו לסריקה המלאה, בצירוף שמות הפונטים.

קבצים מצורפים

• fontim.jpg
    2.2 MB · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
החוברת מעוצבת בטוב טעם
הפונטים של פריד מככבים בה
ונותנים לה חדשנות נעימות וזרימה
עבודה יפה מאוד

אגב שכחתם כמה פונטים
זכריה 14, בשימחעס 24, חקיקה 44
ואם תחפשו תמצאו מן הסתם עוד כמה

• הוסף לסימניות
אחלה פונטים ואחלה מעצב...
עיתון קריא.. ;)

• הוסף לסימניות
מעבר לפונטים ולעיצוב... אין ספק עיתון פיננסים של המודיע עשה היסטוריה! מוצר טוב מכל צד שתסתכלו עליו, יש כבוד....
אני אישית התקשרתי להמודיע להודות על המוצר המדהים שמוכיח שיש יכולות בציבור החרדי, מוצרים טובים בונים את שוק הפרסום החרדי יציב ואמין יותר, ובאיזה שהוא סיבוב גם המתחרים מרוויחים..... :)

• הוסף לסימניות
"פיננסים" אכן נהדר לעולם הפרסום. פעם חשבתי שהוציאו את זה בשביל המנויים... -או כמו שאמר לי מי שאמר (כמובן לא מתחום הפרסום, העיצוב והגרפיקה):"אותו מוסף כמו של שנה שעברה, וכמו שיהיה בשנה הבאה"...

• הוסף לסימניות
הסיבה שפתחתי את האשכול הוא בעקבות מעשה שגרם לי להבין שכדי להטמיע פונט בקרב הגרפיקאים שעוד לא נכנסו לנבכי הטיפוגרפיה, לא מספיק שהוא יהיה פונט מעוצב ואיכותי, אלא שהוא גם יוסיף כבוד למעצב שמשתמש עם הפונט, קרי: (בסדר עולה) פונט לא חינמי > פונט של מסטרפונט > פונט של פונטביט > פונט מהקטלוג החדש (!) של פונטביט

ומעשה שהיה, מסרתי ללקוח עבודה שהיתה ברמה גבוהה ביותר, והוא הלך להתייעץ עם אחיו ש'מבין' בעיצוב, והוא אמר שהעבודה טובה רק הפונט חינמי ולא מקצועי, שאלתי אותו על סמך מה הוא אומר את זה? והוא ענה לי את התשובה, שהביאה אותי לתובנה הנ"ל:
"הפונטים שבמודעה לא נמצאים בקטלוג של פונטביט..."

אמרתי לו, אכן, נדב עזרא הוא באמת תותח העל בטיפוגרפיה עברית, אבל אתה חושב שאין עוד טיפוגרפים טובים? על עודד עזר שמעת? שמואל סלע? אליהו פריד? ערן בכרך? הגילדה? יונטף?

לכן מפני הכרת הטוב לידידנו אלי פריד, ומתוך אמונה באיכות הפונטים שלו, פתחתי את האשכול הזה, וגם, אעלה לכאן ב"ה מדי פעם עבודות יפות שנעשו בפונטים שלו, שגם מי שאוהב אותם ועדיין לא הזמין חבילה בגלל שהם לא היו באופנה, שיראה שה'גדולים' כבר עושים בהם שימוש נרחב...

אם יש לכם גם עבודות יפות אתם מוזמנים להוסיף...

• הוסף לסימניות
כמה עבודות מהבלוג של אליעזר כהנא
עם הפונטים פנינה, נצח ופרנקפורט

קבצים מצורפים

• לוגו במשקל נמוך.jpg
    KB 275.7 · צפיות: 27
  • מודעות4.jpg
    KB 443.2 · צפיות: 25
  • פרוספקט בניין3.jpg
    KB 271.8 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
גם אני גיליתי את הפונטים האלה...
רוב העבודות החדשות שלי מתבססות עליהם.
כיום, אני לא יודעת איך הסתדרתי בלעדיהם
פונטים מעולים וזורמים, בעיקר בתחום של קודש, יהדות וכו'

• הוסף לסימניות
למה זה נראה לי מגוחך הטיעון של פונט לא אופנתי? הלא כל מטרתו של פונט לבטא בצורה הכי עמוקה, או דקה מן הדקה את המסר של הטקסט. אז אם "דויד" עושה את זה, למה להתבייש להשתמש בזה?

• הוסף לסימניות
מגאזין די וואך - הפונט פרנקפורט

...

קבצים מצורפים

• 201116_2215621374_jpg.jpg
    KB 210.9 · צפיות: 45
  • הוסף לסימניות
הפונט קמומיל / המודיע

...

קבצים מצורפים

• nf_0584_479066.jpg
    KB 101.8 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
יש שמועה שפונטייפ משלם על כל פונט שהמודיע משתמש בו - - :)
[כמובן רק אחרי הודעות היח"צ של הקופירייטרים למיניהם]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cmyk;516193:
יש שמועה שפונטייפ משלם על כל פונט שהמודיע משתמש בו - - :)
[כמובן רק אחרי הודעות היח"צ של הקופירייטרים למיניהם]

cmyk: פספסת.
אמנם ניכר על הודעתך שניחונת בבינה יתירה להבין דבר מתוך דבר, אולם אם היית מעמיק יותר, היית מגלה שהיחצנו"ת האמיתית באשכול מכוונת דווקא לעיתון בן ה-60.

:)

• הוסף לסימניות
קופרייט, מתי נזכה לראות גם את הפונטים שלך מתנוססים מעל דפי העיתון?

• הוסף לסימניות
ואגב, אולי זה המקום לכתוב גילוי נאות, בתקופה האחרונה אני עובד על עיצוב כמה פונטים, ואם הם יהיו ראוים לעלות על שולחן מלכים, עדיין לא סגור דרך מי הם ישווקו אבל (אחרי אשכול היחצנו"ת הזה כמעט השתכנעתי...) ויש סיכוי נכבד שזה יהיה דרך פונטייפ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;516298:
קופרייט, מתי נזכה לראות גם את הפונטים שלך מתנוססים מעל דפי העיתון?

רוח נבואה נזרקה בך...

• הוסף לסימניות
כרגע נשארו לי מספר משקלים בודדים בחבילה של מסטרפונט, ויש לי חבילה פתוחה אצל פונטייפ.
לפי 2 הפונטים שלך שזכיתי לראות, הייתי שמח אם תשווק דרך פונטייפ ע"מ שאוכל לקחת אותם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופירייט;516286:
cmyk: פספסת.
אמנם ניכר על הודעתך שניחונת בבינה יתירה להבין דבר מתוך דבר, אולם אם היית מעמיק יותר, היית מגלה שהיחצנו"ת האמיתית באשכול מכוונת דווקא לעיתון בן ה-60.

ואני חשבתי שהיא מכוונת לרב יעקב לנדא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופירייט;516300:
רוח נבואה נזרקה בך...

זו מחמאה או שמא...?

אתה יודע למי ניתנה הנבואה מאז שניטלה מן הנביאים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה