כללי העלאת סקיצות של לקוח לפורום

• הוסף לסימניות
ערב טוב,

אני יחסית חדשה כאן ושמה לב שהחברים בפורום מעלים סקיצות של עבודות של לקוחות ומתדיינים עליהם.

שאלותי:
1 - האם מבחינת אתיקה מקצועית זה מותר ו"נקי" לעשות כך
2 - האם יש לידע את הלקוח בשלב החוזה שאעלה את העבודה לפורום כשהמטרה היא כמובן למקסם את העבודה ע"י עזרת ועצת החברים בפורום

אודה למאירים את עיני בסוגיה זו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hadas;408316:
ערב טוב,

אני יחסית חדשה כאן ושמה לב שהחברים בפורום מעלים סקיצות של עבודות של לקוחות ומתדיינים עליהם.

שאלותי:
1 - האם מבחינת אתיקה מקצועית זה מותר ו"נקי" לעשות כך
2 - האם יש לידע את הלקוח בשלב החוזה שאעלה את העבודה לפורום כשהמטרה היא כמובן למקסם את העבודה ע"י עזרת ועצת החברים בפורום

אודה למאירים את עיני בסוגיה זו...
ברוכה הבאה
אני לא רואה בזה בעיה אתית זה לא צילומי רנטגן אלו בסה"כ עבודות שמיועדות לפרסום, מה כבר יכול לקרות אם רואים את זה לפני כן? מקסימום פרסום נוסף...

• הוסף לסימניות
כן, אבל לפעמים יוצא סקיצות לא כ"כ מוצלחות שבסופו של דבר נגנזות...

• הוסף לסימניות
יש עוד נקודה.
הרבה פעמים מדובר ברעיון חדשני, וכשמעלים את זה לפרום מישהו עלול לגנוב את הרעיון.
אתן דוגמה קטנה שעוררה את תשומת לבי.
מישהו/הי העלה כאן פרסומת למנות לילדים בחתונות.
בזמן שהפרסומת כיכבה כאן, יכלו 10 אנשים אחרים להעתיק את הרעיון, השיטה, המחירים, צורת ההפצה, ועוד 10 דברים שהלקוח השקיע בהם זמן רב לפני שיצא לדרך, ולהתחיל בפרסומת לפניו.
אני חושב שצריך לבקש רשות מהלקוח להעלות דברים, או לשנות לגמרי את הנושא
(למשל במקום פרסומת לסוכריות- להחליף למקררים, היום בעידן התוכנות זה שניות).

• הוסף לסימניות
יש בזה משהו שיכולים לגנוב את הרעיון, אולם אין רע בלא טוב, ולדעתי כשצריך - הטוב שבאפשרות לתקן ולשפר את העבודה, גובר על הרע.

• הוסף לסימניות
בד"כ כשכבר מגיעים לשלב העבודה על הפרסום - סימן שאוטוטו מגיע הפרסום עצמו
וממילא בעוד כמה ימים כשזה יהיה בעיתון כולם יוכלו להעתיק
ובשבוע הזה שמאז הפרסום בפורום ועד הפרסום בחוץ - אין מצב שמישהו יספיק לחקות את המוצר ועוד לפרסם לפניך.
כך שלא נראה לי שהחשש ריאלי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;408370:
יש עוד נקודה.
הרבה פעמים מדובר ברעיון חדשני, וכשמעלים את זה לפרום מישהו עלול לגנוב את הרעיון.
אתן דוגמה קטנה שעוררה את תשומת לבי.
מישהו/הי העלה כאן פרסומת למנות לילדים בחתונות.
בזמן שהפרסומת כיכבה כאן, יכלו 10 אנשים אחרים להעתיק את הרעיון, השיטה, המחירים, צורת ההפצה, ועוד 10 דברים שהלקוח השקיע בהם זמן רב לפני שיצא לדרך, ולהתחיל בפרסומת לפניו.
אני חושב שצריך לבקש רשות מהלקוח להעלות דברים, או לשנות לגמרי את הנושא
(למשל במקום פרסומת לסוכריות- להחליף למקררים, היום בעידן התוכנות זה שניות).
האמת שזה נכון, כל גרפיקאי אמור להפעיל קצת שכל אם זה רעיון חדשני שיש חשש שיגנב,
אני עובדת עכשיו על איזה פרויקט שכל הרעיון הוא שזה משהו חדש שלא חשבו עליו, אם אני יעלה את זה לכאן ומישהו יעתיק הלך עלי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה