העלאת רמת המקצועיות בפורום.!

• הוסף לסימניות
בס"ד

בעקבות היוזמה של יוסמור על הענקת אות לתמונה השבועית. יוזמה אשר נועדה לגרות את חוש המודעות של הצלמים שבפורום, אשר בצורה עקיפה יגרום להעלאה של רמת הפורום.

הנני העני ממעש עומד להציע הצעה נוספת אשר נהוגה במדינות העולם השלישי נוספות... :):)

בזמן האחרון הרבה פעמים נדמה כאילו אנו בפורום עקרות בית, ( ללא שום כוונה לפגוע באיזה פלח שהוא מגולשי הפורום ..:cool::cool:)לדוגמא: אשכול המכיל תמונה של ילדים יזכה להמון תגובות נעימות וחמודות אך ללא שום פן מקצועי.

או אשכול המועלה ע"י מישהו שמעוניין ללמוד ולהתקדם בצילום יהיה לא פופולרי ולא יענה ע"י המשתתפים בצורה מספקת.

ואפילו אשכול של צלם מקצועי ותמונה מדהימה , אכן זה מאד נעים ויפה לקבל פידבק של וואו ואיזה מדהים וכו', אך כדאי מאד שהתגובות בנוסף גם יכילו התיחסות מקצועית . דבר אשר יעזור לצלם עצמו לבקר את עבודתו וכן ע"י המידע שיעלה לדיון יוסיף המון ידע למתחילים.!!

ולהצעה : יהיה אות אשר ינתן ע"י מנהלי הפורום אשר יתיחס לתגובה הטובה ביותר ברמה המקצועית והנכונות לעזרה.
אות לדוגמא : " תגובת השבוע " או המגיב הטוב ביותר וכו' כפי ראות עיני המנהלים!

הנישה הזאת של התגובות יכולה לתת כובד משקל טוב גם למשתמשים אשר עדיין לא מצליחים להוציא עבודות מרשימות של צילום עקב חוסר ניסיונם. אך תגובות ועצות ושאלות וודאי שהם יכולים להיות טובים בהם...!!

אז מה דעתכם ? ( המקצועית ... )

• הוסף לסימניות
בתור צופה מהצד לא פעם חשבתי כך, אני מסכימה עם כל מה שהעלת, ואחת הסיבות שנמנעתי עד עתה להעלות תמוונת שלי מכיון שצפיתי את התגובות מראש.

לגבי הענקת אות, איך בדיוק היא אמורה להתבצע? לרשום מילים מסוימות או הקלקה על הפעמון? לא כל כך הבנתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דני;602573:
לגבי הענקת אות, איך בדיוק היא אמורה להתבצע? לרשום מילים מסוימות או הקלקה על הפעמון? לא כל כך הבנתי.

הענקת האות היא ע"י המנהלים . יש להם את הכלים לכך.!!

• הוסף לסימניות
הבנתי, ומה עם גולש מהפורום ירצה להעניק אות כל שהיא? אפילו סוג של הצבע כמו סקר?

• הוסף לסימניות
איייי, לא שווה!
הצלמים תמיד יזכו.
תשוו ביקורת שלי, שלא מבינה מטר מצילום לבחקורת של צלם מקצועי.
תגידו- אל תגיבי.
זה מה שאני עושה בד"כ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;602580:
איייי, לא שווה!
הצלמים תמיד יזכו.
תשוו ביקורת שלי, שלא מבינה מטר מצילום לבחקורת של צלם מקצועי.
תגידו- אל תגיבי.
זה מה שאני עושה בד"כ.
להרים ידים מהתחלה זה הפתרון!!! כ"כ יהודי

ולעצם העניין : תגובה טובה הינה תגובה עניינית . שאלות במקום ע"מ ללמוד הם מצרך נדיר בשאיפה למקצועיות. תהייה וניסיון להבין ולהתקדם הוא ענייני ורצוי.
לא ביקשתי תחרות בידע מקצועי!!

ציטוט : " הצלמים תמיד יזכו " תודה על המחמאה :):D:)

• הוסף לסימניות
אתה מתכוון בלי קוטל קנים ? ;)

סתאאאם...אני בעד

• הוסף לסימניות
....

• הוסף לסימניות
אני חושב שצלמים שרואים מישהו מעלה תמונה לא מעניינת שיגיבו גם מדוע
משום מה שמתי לב שרוב הצלמים המקצועיים לא מגיבים לתמונות של החברים הלא מקצועיים או הצלמים חובבנים וחבל
אני העלתי פה כמה תמונות ( כוונתי לאטליה וליונה ולא לבקבוקי הקולה ) ולמעט תגובה או 2 מקצועיות לא זכיתי כלל לתגובות ( כמובן תודה לכל המפרגנים אולם כוונתי לתגובות המתקנות דווקא )
אני באמת מעוניין ללמוד וכל תגובה יכולה להועיל
ברצוני לציין לשבח את מאיר ( כדרלעומר בלע"ז ) שמשתדל להגיב ולתקן ולהאיר בכל תמונה
ובעיני הוא מגיב השנה ..
DDFF תודה גם לך ( לקח לי זמן למצוא את השם המסובך )
מי שבמקרה לא הזכרתי את שמו שיסלח לי

• הוסף לסימניות
נכון, אנחנו החובבנים מעלים תמונות בשביל ללמוד
ושמחים ורוצים לקבל חו"ד מקצועית ובעיקר ביקורת

• הוסף לסימניות
איצ'ה למה אתה חושב שהפורום לא מיועד למתלמדים ??
כמנהל ? או כמבקר ?
כמדומני שמנהל הפורום כתב בפירוש שהפורום מיועד למתחילים ומתלמדים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;602639:
אני חושב שצלמים שרואים מישהו מעלה תמונה לא מעניינת שיגיבו גם מדוע
משום מה שמתי לב שרוב הצלמים המקצועיים לא מגיבים לתמונות של החברים הלא מקצועיים או הצלמים חובבנים וחבל
אני העלתי פה כמה תמונות ( כוונתי לאטליה וליונה ולא לבקבוקי הקולה ) ולמעט תגובה או 2 מקצועיות לא זכיתי כלל לתגובות ( כמובן תודה לכל המפרגנים אולם כוונתי לתגובות המתקנות דווקא )
אני באמת מעוניין ללמוד וכל תגובה יכולה להועיל

לתשומת הצלמים: אנשים צמאים לביקורת.. עשו זאת אם הזמן מאפשר לכם!

נכתב ע"י דניאל נ;602639:
ברצוני לציין לשבח את מאיר ( כדרלעומר בלע"ז ) שמשתדל להגיב ולתקן ולהאיר בכל תמונה
ובעיני הוא מגיב השנה ..
כל הכבוד מאיר.!
הוא באמת משקיען!!

נכתב ע"י דניאל נ;602639:
מי שבמקרה לא הזכרתי את שמו שיסלח לי

סלחתי כדברך..

• הוסף לסימניות
עוד דבר אחרון חשוב
לפעמים מישהו מעלה תמונה שהוא חושב שהיא מעניינת לא יזיק להסביר לו בצורה עדינה שהוא טועה
אני למשל באמת דמיינתי שיש משהו מעניין במגדל הבקבוקים ואחר כך הבנתי שיש הבדל בין בקבוקי קולה מטופשים לתמונות אחרות שיש בהם עומק מסוים ורעיון
לכן הכוונה גם בעניין זה חשובה מאוד

• הוסף לסימניות
הבהרה :

הפרסום של ההודעה הזו היתה רק מתוך כוונה טובה לשפר את היחס והדו שיח בין המקצועים למתלמדים.
כל הבנה שטוענת שבאתי להמליץ לצנזר או לתת עדיפות מישנית לאלה שאינם מקצועים היא טעות מוחלטת!!

להפך : אני חושב שכל צלם מקצועי אשר מסביר למתחיל מה לא טוב במה שהוא צילם , הוא מוסיף לעצמו המון הבנה עמוקה בניתוח צילומי. בראיה צילומית . וכו'

אשמח אם אשכול זה לא יהפוך לזירת קרב.

המטרה היא בדיוק הפוכה!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכאל דב;602664:
הבהרה :

הפרסום של ההודעה הזו היתה רק מתוך כוונה טובה לשפר את היחס והדו שיח בין המקצועים למתלמדים.
כל הבנה שטוענת שבאתי להמליץ לצנזר או לתת עדיפות מישנית לאלה שאינם מקצועים היא טעות מוחלטת!!

להפך : אני חושב שכל צלם מקצועי אשר מסביר למתחיל מה לא טוב במה שהוא צילם , הוא מוסיף לעצמו המון הבנה עמוקה בניתוח צילומי. בראיה צילומית . וכו'

אשמח אם אשכול זה לא יהפוך לזירת קרב.

המטרה היא בדיוק הפוכה!!!
אז נראה לי שמומלץ להערוך את ההודעה הראשונה.

• הוסף לסימניות
מיכאל
לצערי אני לא יכול לצלצל פעמיים קבל 1000 נוספים

• הוסף לסימניות
לפותח האשכול וכל שאר חברי ומגיבי הפורום,
אכן, ישנה בעיית תגובות ובעיקר לכאלו הטכניות, לעיתים מתוך חוסר זמן ולעיתים מפני שיש כל כך הרבה מה לכתוב...:)
אני יכול להעיד (רק) על עצמי ששני המקרים הנ"ל הם העיקר לחוסר בתגובות ממני, אבל במקומות בהם אני יכול, אני מאוד משתדל לתת הערה קצרה ועניינית.

לגבי הקטילות והביקורות שכל בוקר כמעט נזעק עליהם חבר מעיצוב גרפי (מה לעשות, הם העדינים יותר:)), יש כאן גם בעיית קבלת הביקורת, כלומר, נותן הביקורת צריך כמובן להשתדל לרשום אותה באופן ענייני ובונה, אך, מקבל הביקורת צריך לדעת לפעמים לקרוא ולהפנים, ולא תמיד צריך להגיב בחזרה על כל דבר שנאמר, כי ברוב (!) הפעמים הביקורת נכונה גם אם נכתבה באופן לא עדין (בלשון המעטה).

יחד עם זאת, ישנן תמונות ובעיקר אלו שאינן מצולמות לצורך מקצועי ו/או לימודי, שהאמביציה להגיב עליהן נמוכה מאוד.

אז, לגבי אות הביקורת הטובה, אני לא יודע, אולי, אשקול זאת.
אבל, אל תפסיקו להעלות עבודות, לכתוב תגובות ולהינות.

ולמעצבים הגרפיים, דווקא אתם, המבינים בעיצוב, קומפוזיציה וצבע. דווקא אתם עם החוש המפותח לביקורת ויזואלית, דווקא ממכם הייתי רוצה לראות יותר ביקורות.
אין צורך להבין בצילום בכדי לומר מה מטריד לכם את חוש השלמות, תכתבו בשפה שלכם, אנחנו נבין (או מקסימום יתרגמו לנו).

ולסיום ההתערבות שלי באשכול הזה, הלוואי שמערכת הפורומים היתה מאפשרת לנו לבצע מידרוג עפ"י קריטריונים כמו בכל פורום אחר, אבל כרגע זה לא קיים, לצערי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yossmor2;602678:
ולמעצבים הגרפיים, דווקא אתם, המבינים בעיצוב, קומפוזיציה וצבע. דווקא אתם עם החוש המפותח לביקורת ויזואלית, דווקא ממכם הייתי רוצה לראות יותר ביקורות.
אין צורך להבין בצילום בכדי לומר מה מטריד לכם את חוש השלמות, תכתבו בשפה שלכם, אנחנו נבין (או מקסימום יתרגמו לנו)..

וואו!!
פעם ראשונה שיש לנו אישור רשמי להסתובב כאן...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;602729:
וואו!!
פעם ראשונה שיש לנו אישור רשמי להסתובב כאן...:)
ובלי להרגיש "עקרות בית" שפלשו לכאן מתוך שעמום בין השניצל למכונת הכביסה...:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה