העלאת רמת המקצועיות בפורום.!

• הוסף לסימניות
האמת היא, שלדעתי צריך שיהיו קריטריונים די ברורים, בכל פורום, מה מותר ואפשר להעלות, ומה מחוץ לתחום.
בשביל זה יש מנהלים, להסיר אשכולות לא רלוונטיים וכדו'.

וחוץ מזה לפעמים יש הקפצות מעצבנות, למה אין אפשרות של נעילת אשכול, אם ע"י פותח האשכול, אם ע"י מנהל.

למי צריך לפנות בשביל זה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;602849:
ובלי להרגיש "עקרות בית" שפלשו לכאן מתוך שעמום בין השניצל למכונת הכביסה...:)
לא רע... ;)
לפחות את לקחת את זה במימד הנכון של קלילות.... ישנם שלא כ"כ. הכי קל להתפס לפרטים הלא מהותיים.
בכל מקרה אני רואה שבנתיים האשכול הזה נושא פרי, התגובות היום מאד סימפטיות אך בעלי אופי מקצועי...
וחוץ מזה אני מאד מעריך "עקרות בית"!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכאל דב;602925:
לא רע... ;)
וחוץ מזה אני מאד מעריך "עקרות בית"!!!
כל זמן שהן נשארות בתחום שבין השניצל למכונת הכביסה?... ;):)

• הוסף לסימניות
מיכאל תודה לך על העלאת הנושא לסדר היום. ניכר שאתה כאן כדי לעזור ולתרום וזה ראוי להערכה.
באותה נשימה גם צריך לפרגן כאמור למאיר, ליוסי ולעוד כמה אנשי מקצוע טובים שמקדישים מזמנם היקר ומתייחסים בכובד ראש ובתשומת לב לכל מי שמעוניין להתמקצע, להשתפר ולהתייעץ.

עם זאת, אני חושב שאני יכול להגיד בשם לא מעט אחרים שיש בפורום הזה גישה קצת קפדנית יחסית לפורומים אחרים כאן.
בפורומים אחרים אפשר לראות לא מעט חובבנים ומתחילים שחיים בשלום עם אנשי מקצוע מנוסים ואני לא מדבר רק על פורום עיצוב גרפי אלא גם לגבי פורם ציור, בניית אתרים ואחרים שבהם גם חברי הקהילה הפחות מקצועיים יכולים להרגיש בבית.
פורום צילום הוא קרקע עוינת יותר מהבחינה הזו.

בהכירי את סצינת הפורומים לצלמים של הציבור הכללי, אני יכול להבין ולהזדהות עם השאיפה של הצלמים המקצועיים דכאן, למצוא פלטפורמה קהילתית ברמה מקצועית דומה.
אבל מאידך, אני חושב שצריך לתת את הדעת גם על אותם מתלמדים ומתחילים, שלא עומדים בשורה אחת עם בכירי הפורום, אבל זקוקים באותה מידה לקהילה תומכת ובונה שתיתן להם את הפידבק, ההדרכה והתמיכה הנדרשים כדי להתקדם.

בחוצפתי כי רבה אפילו הגיתי רעיון קצת מרחיק לכת: אפשר להעניק לצלמים מתחילם או חובבים מתקדמים, תג בסגנון "צלם מתחיל" או משהו דומה.
אפשר לקבוע קריטריונים מסויימים להצטרפות לקבוצה הזו. מי שרוצה להצטרף צריך להציג בפני המנהל כמה צילומים לדוגמה, לפרט באיזה ציוד הוא משתמש, ולענות על שאלון קצר שיתן אינדיקציה לגבי רמת ההבנה שיש לו בצד הטכני והתאורטי של צילום. מנהל הפורום יוכל להחליט מי עומדים בדרישות הסף, ולהעניק להם את הסטטוס "צלם מתחיל"
מה שיאפשר להם להשתלב בפורום מתוך תחושת שייכות מסויימת, אך מתוך הכרה במקומם.

אני מקווה שאף אחד לא יכעס על העמדה שהצגתי, אני אומר את זה כאחד שמרגיש קרוב לתחום של צילום אבל לא מוצא מקום כאן. אין לי עניין להידחף ולהטריד את מי שדעתו לא נוחה מעצם השתתפותי בפורום שאני לא "שייך אליו". ואני חושב שאני לא מדבר רק בשם עצמי.

• הוסף לסימניות
צודק, זו קרקע פחות ידידותית, אני לא יודע להסביר מדוע, כנראה שמשהו בויזואליות ובכמויות המדיה שאנחנו צורכים מהבוקר עד הלילה מחייבת אותנו להיות "יותר טובים מאתמול".
תן לי לחשוב על זה .... :)

לגבי "תגי זיהוי", הנני להודיעך שגם אני "צלם מתחיל", הכל יחסי, אבל הנושא בגדול כבר עלה בעבר והוא נמצא בארכיון הרעיונות הטובים... (לא לבד...).

• הוסף לסימניות
פשוט יש פה כמה צלמים שמגיבים בצורה בוטה ולא נעימה.
לא אטעה אם אגיד שאפילו בצורה גסה. אפשר לתת ביקורת
בצורה בונה ונעימה. להיות מקצועי לא אומר שצריך להיות גס רוח.
ומענין שזה קורה רק בפורום הזה.
בפורומים אחרים מוחקים הודעות בוטות כמו כאלה
שאני זכיתי להן פה, משני צלמים בשני מקרים שונים.
יש גם הרבה נחמדים מאד שכותבים פה ותומכים גם במתחילים,
אבל האי נעימות שנושבת מהאחרים מרחיקה.

• הוסף לסימניות
קבוצה א' רוצים לקבל בקורת מקצועית ומבקשים אותה.
קבוצה ב' נעלבים כשהם מקבלים אותה ומתייגים אותה "כבוטה, לא נעימה וכגסת רוח"

לעתים מדובר באותם אנשים.

כמעט כל שרשור כאן שהתחילו לבקר את התמונות שלא ע"פ הזמנה קיבל לא מעט בקורות נזעמות ו"לא ככה כותבים בקורת".
אני לרוב לא מנסה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צל99;603134:
קבוצה א' רוצים לקבל בקורת מקצועית ומבקשים אותה.
קבוצה ב' נעלבים כשהם מקבלים אותה ומתייגים אותה "כבוטה, לא נעימה וכגסת רוח"

לעתים מדובר באותם אנשים.

כמעט כל שרשור כאן שהתחילו לבקר את התמונות שלא ע"פ הזמנה קיבל לא מעט בקורות נזעמות ו"לא ככה כותבים בקורת".
אני לרוב לא מנסה.

בפורום עיצוב גרפי גם מקבלים ביקורת, אבל אין את ההרגשה הלא נעימה הזו
של זלזול וגסות רוח. יש גם אנשים נחמדים פה, וחבל שהאחרים מעפילים עליהם.
דברי ביקורת בנחת נשמעים.

• הוסף לסימניות
כן, OK, הנושא מוכר ומובו, נראה לי שמיצינו את ענייני הביקורות.....

• הוסף לסימניות
הרבה מלל... וראיתי שגם שמי השתרבב פה ושם :)

אני חושב שמיכאל דב צודק שגם צלם מקצועי כשהוא נותן ביקורת הוא משפר את ההסתכלות שלו וההבנה שלו.

כשלעצמי אני לא חושב שאני צלם כ"כ מקצועי, ואם יוסי מגדיר את עצמו כמתחיל, אני אפילו לא מתחיל. בס"ה השתפרתי הרבה בזכות הפורום כאן, זה גרם לי לעבור ממצלמה קומפקטית לציוד מקצועי וכו' וכו', התגובות והביקורות כאן בשנים האחרונות נתנו לי הרבה נקודות מבט שלא היו לי, ועדיין כל יום לומדים ומגלים דברים חדשים.

אני מגלה אמפתיה למי שרוצה לעבור את התהליך שאני עברתי ואני משתדל לכתוב ולעזור אם רואים שהצלם רוצה להתקדם, להשקיע וללמוד.

מצד שני, אני מבין כאשר צלם לא מעוניין להגיב כאשר עולה תמונה שלא ברמה ששוה התייחסות ולא נראה שהמעלה רוצה להתקדם בכלל, בס"ה זה לא אתר לשיתוף תמונות, זה אולי הבונוס החברתי, המטרה היא להשתפר ומי שלא מעוניין להשתפר ולהתמקצע לא מגיע לו תגובות ואין מקומו כאן.

• הוסף לסימניות
הרבה מלל... וראיתי שגם שמי השתרבב פה ושם :)

אני חושב שמיכאל דב צודק שגם צלם מקצועי כשהוא נותן ביקורת הוא משפר את ההסתכלות שלו וההבנה שלו.

כשלעצמי אני לא חושב שאני צלם כ"כ מקצועי, ואם יוסי מגדיר את עצמו כמתחיל, אני אפילו לא מתחיל. בס"ה השתפרתי הרבה בזכות הפורום כאן, זה גרם לי לעבור ממצלמה קומפקטית לציוד מקצועי וכו' וכו', התגובות והביקורות כאן בשנים האחרונות נתנו לי הרבה נקודות מבט שלא היו לי, ועדיין כל יום לומדים ומגלים דברים חדשים.

אני מגלה אמפתיה למי שרוצה לעבור את התהליך שאני עברתי ואני משתדל לכתוב ולעזור אם רואים שהצלם רוצה להתקדם, להשקיע וללמוד.

מצד שני, אני מבין כאשר צלם לא מעוניין להגיב כאשר עולה תמונה שלא ברמה ששוה התייחסות ולא נראה שהמעלה רוצה להתקדם בכלל, בס"ה זה לא אתר לשיתוף תמונות, זה אולי הבונוס החברתי, המטרה היא להשתפר ומי שלא מעוניין להשתפר ולהתמקצע לא מגיע לו תגובות ואין מקומו כאן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;602849:
ובלי להרגיש "עקרות בית" שפלשו לכאן מתוך שעמום בין השניצל למכונת הכביסה...:)

נשמעת 'נואשת' משהו:p

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;603332:

100 %

אכן צודק מאיר . לפעמים עולים אשכולות שאתה מבין שאין עם מי לחלוק ביקורת. המפרסם העלה את התמונה שלו בפארק זה או בטיול אחר לא ע"מ לקבל ביקורת ולהתקדם . אלא כדי שישאלו אותו איך היה בפארק או כמה עלתה הטיסה....

עצה למפרסמי אשכולות לביקורת : לא יותר מתמונה אחת !!!
קשה לצלם או לכל מגיב אחר להתייחס לסטוק של תמונות.!!

וכן כדאי להוסיף נתוני צילום של האקסיף וכו' שעת צילום אביזרי תאורה וכו' ... מידע זה ימשוך כל מגיב לתת את דעתו ועצתו!! וגם מראה מי באמת רוצה ביקורת ומי רוצה רק יחס.

• הוסף לסימניות
הגיגי צלם מתחיל !!!

נכתב ע"י yossmor2;603090:
צודק, זו קרקע פחות ידידותית, אני לא יודע להסביר מדוע, ).

מה שמאפיין את השוני בין צילום לשאר הפורומים הוא כך לדעתי ונא לא להתנפל עליי אפילושאני רק צלם מתחיל ( תלמיד תלמידו של יוסי מור הלא הוא כדרלעמר מורי ורבי..)

בכל תחום צריך יצירתיות והתחדשות כגון בעיצוב ותוכנות וכו'... אלא שבזה בד"כ המעצב בונה את הרעיון שלו על איזה שהוא רעיון או חזון ויזואלי שהוא כבר ראה פעם איך שהוא אלא שהוא מוסיף בו את הנגיעת מכחול שלו..

בצילום : צלם טוב אמור לבנות את הפריים בראשו מאפס. לדוגמא התמונה של סיכות המהדק של מוטי ועוד ... הצילום הערטילאי דורש מהצלם יכולות הפשטה ודמיון של יוצר אומן.

צלם המסתובב ברחוב ( בלא מצלמה ) לא מפסיק לצלם כל רגע .!
הוא יתפוס את עצמו בוהה בכל מיני דברים. ...
חולם על עומקי שדה רדודים...
מנסה ללכוד קרני אור מעניינים...
ודן כל פרט ופרט לחיים ולמוות. בתוך הפריים או מחוצה לו..

צילום זה לא עבודה ! צילום זה דרך חיים ! צילום זה חשיבה בזוית אחרת!

וא"כ צלמים הם אנשים שכשרואים תמונה טובה כל החושים מתעוררים. הם מתחילים לנשום... מסניפים את ניחוח התמונה..

אך כשהם רואים תמונה גרועה .... הצלם מתרעם על חילול הקודש! על השחתת היצירה המדהימה הזו שהיה אפשר ליצור..!
הוא מרגיש שפגעו לו ביוקרה של דרך החיים שהוא בחר בה. ( איך אנו נכעס לראות אדם הלבוש כירא שמיים העושה דברים רעים ?? אנו מרגישים שהוא פוגע ביוקרה של דרך החיים שאנו מצהירים עליה שזה אנו ... )

הוא מיד יצא למגננה או להתקפה !!

פסיכוטי ? ? אה ... ?

• הוסף לסימניות
בס"ד

מיכאל, מעט הקצנת, אבל בהחלט נכון :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה