- הוסף לסימניות
כמה זה יוצא פר חודש בממוצע שנתי?והן בודקות בגרויות קבוע,
וזה השלמה הכנסה מ-א-ד יפה מהצד!
לא מתאים לכל אחתהשאלה אם זה מתאים לכל אחת,
כמה זה יוצא פר חודש בממוצע שנתי?והן בודקות בגרויות קבוע,
וזה השלמה הכנסה מ-א-ד יפה מהצד!
לא מתאים לכל אחתהשאלה אם זה מתאים לכל אחת,
אין לי מושג,כמה זה יוצא פר חודש בממוצע שנתי?
לא מתאים לכל אחת
בקיצור ,ועוד דבר שחשוב לקחת בחשבון,
תכלס מי שהלכה להיות מורה עם כל האידאולוגיה וכו,
יש גם סיבה מאד פשוטה,
זו עבודה מ-א-ד נוחה, מאד נוחה, מאד נוחה,
והיא מתגמלת - מאד יפה פר שעה..
ברגע שהמורות יאלצו לקחת עבודה קבועה נוספת כל יום - כל הנוחות של המקצוע תסתיים,
ואז האידאולוגיה תתפורר מאד מהר..
והן לא ימשיכו להיות מורות....
למי ששואל שאלה כזו יורשה לי לשאול אותו כנגד כי עדיין לא קלט את הפוינט של המורהכמה זה יוצא פר חודש בממוצע שנתי?
לא מתאים לכל אחת
מבינה שזה מקומם אותך,למי ששואל שאלה כזו יורשה לי לשאול אותו כנגד כי עדיין לא קלט את הפוינט של המורה
אתה אתם אבא.אמא לילדים אם ארצה לשלם לכם על כך כמה אשלם לשעה?להוריד זמנים שנמצאים בעבודה ובחופשה האם יש מחיר? או אולי כשאתם לא בבית נוריד מהמשכורת? ככה זה בעיני לדבר על שכר שנתי למורים
זו הטעות,לקחתם את מה שהוא אמר אישית...
תאכלס לא הסברתם איפה נקודת הטעות בתיאוריה שלו
שוב אני חוזר לטיעון הכל כך ברור
שאם המבחנים וההורים וכל הקשקשת וכו לוקח בממוצע שעה ביום
אז איפה הוא טועה??
ביזנס מן -אני לגמרי איתך בתיאוריה!!!
הזיהוואי וואי וואי
הנה החישוב
80 שעות חודשיות
56.2 לשעה
960 שעות בשנה
53,952 ש"ח בשנה
עבודה בפועל בשנה בניכוי שלושה חודשי חופש 720 שעות
ועכשיו 53,952 משכורת שנתית לחלק ל720 שעות עבודה בפועל שווה
74.9 לשעה זה מה שאת מרויחה
וע"ז המורות מתלוננות זה משכורת מעולה (12,733 למשרה מלאה)
נשגב מבינתי כל התלונות של המורות
והנסיעות לכל האסיפות והכספים מכיסינו הפרטי והיציאה לטיולים בעוד הרבה שעות וכוח והזמינות לאסיפות אחרי צהריפ בכל מיני זמנים דשלא אומרים מראש והתשובה היא ואני חוזרת שוב שאי אפשר לכמת בשעות ולכן אי טאפשר לחשב שעות!!!! לצורך העניין גם בחופשים לא נמצאים בחופש מוחלט צריך עדיין או להשתלם או להכין קישוט רקיק או להביא תלמידים או דשיחה וימי הערכות עם המנהל מי שחושב אחרת לאאאא מכיר מהשטח והוא הזוי לגמריזו הטעות,
שזה לא שעה נוספת
זה הרבה יותר
מחישוב שלי אחרי בדיקה (מורות צעירות/ותיקות )
על כל שעה בכיתה זה עוד חצי שעה בבית/מסיבות/הורים וכו
וזו הטעות בחישוב...
כי 24 ש"ש + 12 ש"ש בממוצע+ 36 שעות שזה ממש נוסק למשרה מלאה בשכר הזוי ומבזה...
ותשאלו את כל אלה שעזבו את ההוראה בגלל שציפו לקבל לפי שעה והתאכזבו מהר מאד הבינו שלא משלמים לפי שעהוהנסיעות לכל האסיפות והכספים מכיסינו הפרטי והיציאה לטיולים בעוד הרבה שעות וכוח והזמינות לאסיפות אחרי צהריפ בכל מיני זמנים דשלא אומרים מראש והתשובה היא ואני חוזרת שוב שאי אפשר לכמת בשעות ולכן אי טאפשר לחשב שעות!!!! לצורך העניין גם בחופשים לא נמצאים בחופש מוחלט צריך עדיין או להשתלם או להכין קישוט רקיק או להביא תלמידים או דשיחה וימי הערכות עם המנהל מי שחושב אחרת לאאאא מכיר מהשטח והוא הזוי לגמרי
ויש לי חברה שעברה לאיטליה לקבל משכורת מתגמלת היא ניסתה להיות מורה בארץ ולחסוך לדירה ניסתה להשקיע לקבל יותר את אף אחד לא עניין המבצעים והפעילויות שעשתה ולכן עשתה אחורה פנה לארץ אחרת כי זה בזיוןןן במיוחד המתחילות צריך לשנות ודחוףאין לי מושג,
אבל כל אחת צריכה לקחת מה שמתאים לה...
(ולכל מורה יכול להיות עוד מקצוע שמתאים לה..)
הבעיה היא:
בקיצור ,
העבודה היא נוחה, מתגמלת יפה פר שעה
ומתגמלת מאד מאד קצת פר חודש.. - שזה מה שנכנס לבנק ומשם צריך לכלכל משפחה...
בקיצור אנחנו חוזרים למסקנה של @ביזנס מן ,
למה לא הולכים על המקצוע ?
בגלל השורה התחתונה == התלוש..
למה כן שווה ללכת .. כי יחסית למקצועות אחרים העבודה מאד נוחה , ומתגמלת....
וכאן יש את השיקול של נוחות מול הכנסה..
ושכל אחת תעשה את השיקול שלה..(אגב המצב והמשכורת ידוע מראש, ומי שהלך על המקצוע בגלל שיום אחד המשכורת אולי תעלה .. זו חשיבה בעיתית מאד...)
ולםני שמכניסים להסכמים קואצלייוניים כל מיני דברים, היה ראוי קודם למנוע את כל השטיקים והטריקים שמנהלי החינוך החרדי מומחים בהם!, זה היה מכניס את הכסף לכיסים הנכונים, מאשר לאנשים שגםככה עשירים כמו קורח....
וזה לא היה משנה את האינפלציה...
הרבה הרבה יותר יעיל היה להכניס סעיף שהכסף יכנס ישירות לחשבון הבנק של המורה/הגננת,
שכל מורה יקבל את הנתח המגיע לו , ולא תמיד אחוז אחד פחות ממה שמונע ממנו את הדרגה הבאה בתור...
בעבר לאשה החרדית היתה הרבה פחות בחירה,
היום יש הרבה יותר בחירה, וגם אם המסלולים בסמינר מצומצמים מאד, היום הרבה יותר נכנס לדעת הקהל שלומדים אחרי הסמינר מקצוע מכניס יותר (או שלא לומדים בסמינר ומיד פונים ללימודי מקצוע .. גם זה לאט לאט נכנס . ככה אני יותר ויותר שומעת לאחרונה..)
מעניין מה אומרים המורות הנוכחיות על זה?(אגב המצב והמשכורת ידוע מראש, ומי שהלך על המקצוע בגלל שיום אחד המשכורת אולי תעלה .. זו חשיבה בעיתית מאד...)
אני לא דיברתי על כיתות גבוהות וסמינרים שמה הוותק מגדיל את המשכורותאתה צודק בתאוריה,
(כבת אמא מורה, לאחר כמה שנות וותק - בציבור החרדי זה השקעה של ההרבה פחות משעה ביום, ואם תיקח בחשבון שהרבה פעמים גם מקדמים מורה מיסודי, לכיתה גבוה יותר ואז השכר עולה,)
מקומם אותי התשובה הזולמי ששואל שאלה כזו יורשה לי לשאול אותו כנגד כי עדיין לא קלט את הפוינט של המורה
אתה אתם אבא.אמא לילדים אם ארצה לשלם לכם על כך כמה אשלם לשעה?להוריד זמנים שנמצאים בעבודה ובחופשה האם יש מחיר? או אולי כשאתם לא בבית נוריד מהמשכורת? ככה זה בעיני לדבר על שכר שנתי למורים
בקיצור יש פה וויכוח על המציאות...זו הטעות,
שזה לא שעה נוספת
זה הרבה יותר
מחישוב שלי אחרי בדיקה (מורות צעירות/ותיקות )
על כל שעה בכיתה זה עוד חצי שעה בבית/מסיבות/הורים וכו
וזו הטעות בחישוב...
כי 24 ש"ש + 12 ש"ש בממוצע+ 36 שעות שזה ממש נוסק למשרה מלאה בשכר הזוי ומבזה...
דבר ראשון-מעניין מה אומרים המורות הנוכחיות על זה?
אבל בהחלט דברי טעם כל מה שרשמת
למה לא ידוע מבררים כמה כל בירור(להבדיל שידוכים,קניית דירה,בירור על חפץ וכו) שמבררים עם מורות אחרותדבר ראשון-
אף אחד אף פעם לא יצליח לדמיין כמה זה עבודה להיות מורה ככה שלא באמת ידוע מראש המצב אלא השכר.
אבל על זה בדיוק טוענים שלבנות על העתיד זה לא הכי חכםדבר שני-
באמת העבודה הזו היא כיפית אידיאליסטית ומספקת אבל השכר נמוך, במשך השנים כל כמה שנים האלו את השכר,וכן היתה תקווה להכנס לעוז/אופק תמיד, מה שהמורות סך הכל רוצות שכשסוףסוף מפרגנים להם העלאה אף אחד לא יעלה חשש שהמשק יקרוסאו ינסה להסביר שהשכר שווה עבודה ולא צריך העלאה...
בנוגע למורים עם ותק- יכול להיות שמורים משעממים/מבוגרים וכו באמת זה יצוא קצת פחותבקיצור יש פה וויכוח על המציאות...
כי זה גוף הטענה המרכזית
כמה שעות נוספות יוצא
אם את צודקת שזה עוד 50 אחוז מהזמן גם למורה ותיק(לי אישית נשמע מוזר מאוד אבל את טוענת מהיכרות בשטח)
אז בהחלט שהתיאוריה שלו נחלשת והופכת כמעט ללא רלוונטית
רק לחדד
יש הבדל בין הטענה הכללית שיש לכם שכר נמוך שעליה אפשר לטעון לכם
שידעתם את זה מראש ולא הייתם צריכים לבחור את סוג העבודה הזה
לבין הטענה שטוענים כלפיכם שאתם יכולים להרוויח הרבה יותר
שעל זה בדיוק מתמקדים פה
ואם זה נכון מה שאת אומרת
ואולי כנראה זה תלוי פר סוג אוכלוסיהה או מקום
שיש כנראה הורים יותר טרחנים ופחות טרחנים
אז התיאוריה של הנ"ל לא נכונה
עכשיו עוד שאלהבנוגע למורים עם ותק- יכול להיות שמורים משעממים/מבוגרים וכו באמת זה יצוא קצת פחות
אבל המורות שאני מכירה עובדות הרבה יותר מתחדשות תמיד (גם כי משרד החינוך מחייב) וכו
את האמת כשהלכתי למקצוע הייתי בטוחה שאצליח לשלב דברים נוספים, מה שבפועל לא עובד
שנה אחת הצלחתי, וכמעט קרסתי...
בכלל לא הבנת אותי!! כנראה לא קראת את שאר הדברים התכוונתי שמורה בקירוב היא כמו אמא לילדים שההיא מלמדת ולכן לחשב לפי שעה זה מגוחך כמו שאם הייתי רוצה לשלם לאמא על שמירת ילדיה לפי שעה לא היה לזה מחיר!!מקומם אותי התשובה הזו
למה בכל העבודות האחרות תכנות ראיית חשבון וכו' אשה יכולה לעבוד 9 שעות פלוס שעה נסיעה לכל צד
לא להיות 11 שעות בבית ואין בזה בעיה
ורק למורות צריכות כל היום להיות עם הילדים ושואלים כמה שווה שעה לא להיות עם הילד
אם המתכנתות והרואות חשבון והמזכירות יכולות הם גם יכולות וישפסיקו להתלונן
הם בוחרות מרצון לעבוד פחות, שיעבדו יותר
פר שעת עבודה הם מקבלים המון!!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים