העמדת תאורה בריקודים

• הוסף לסימניות
לאחרונה יוצא לי לצלם הרבה עם צלם שאינו מתערב לי כלל בהעמדת התאורה
מביא לי 2 תאורות+פנס שמאיר כל הזמן ואומר:"קחי תעמידי איך שאת רוצה"
ת'אמת שלא ממש הורגלתי לכך צלמים רבים הביאו אותי על המוכן...
מה שגורם לי עכשיו לחוסר בטחון אולי אפשר להעמיד יותר טוב?
ניסיתי כמה אופציות
* 2 תאורות מוצלבות באלכסון ואני עומדת ביניהם ומצלמת
*2 תאורות מאחורי הצלמת לכיוון רחבת הריקודים והפנס לכיון הרקע
אני די מרוצה מהתוצאות אבל פעמים רבות זה מגביל אותי לעמוד רק בזוית מסוימת מבלי לזוז אחרת כל האור יכנס או הרקע יהיה חשוך וכדומה
צלמים,צלמות אפשר עקרונות וטיפים בנושא?
בטח כעת יבואו ה'מעויררים' לומר- "איך אפשר לכתוב הכל על רגל אחת??"
הרי זה תלוי בגודל אולם,תאורה באולם, גובה התקרה
נכון, אבל עם כל זה בטוחני שאוכל להחכים מכם!!!
תודה מראש !!

• הוסף לסימניות
תעבדי עם צלמים נורמליים... (סתם, אני יודע שזה לא בשליטתך..)

אני שומע הרבה תלונות מצלמות בעניינים האלה (לא שחסרות תלונות על הצלמות עצמן לעיתים מזומנות)
כנראה שאני היחיד שנותן לצלמת פלאשים ללא הגבלה, מסדר לה אותם במדוייק כולל שמיעת חוות דעתה בעניין, כולל סולם, וכולל הוראה לעוזר שלי לענות לכל בקשה שלה..

ולא הבנתי את הקטע עם הפנס.. התאורה שלו מספיק חזקה להצטרף לפלאשים כמקור אור? הטמפרטורה שלו דומה לפלאשים?

בגדול - אני בעד 2 מוצלבות באלכסון ואת באמצע עם פלאש מילוי, ויש לך 2 כיוונים לצלם (אחד מול השני)

• הוסף לסימניות
דוקא הוא די בסדר
(הוא מהמגזר הדתי הבנתי ששם כך זה מקובל)

העוזר שלך לא רק שהוא קשוב לכל דבר אפילו הביא לי אטמי אוזנים ...(שהם עד עכשיו בתיק המצלמה ללא שימוש)

התאורה שלו טובה מאד רק שהאולמות בד"כ די חשוכים אז הוא שם תאורת לד כזו עם דלתות להאיר את השטח

זהו אז לפי ה2 המוצלבות- הרקע יוצא קצת חשוך.הלא כן? אולי את הפנס אשים שם?
ואז אם נניח מרימים את הכלה עם הגב אלי-אין לי מצב לצלם מהכיון הנגדי, אה?

• הוסף לסימניות
ברור שגודל וגובה האולם משנה, באולם גבוה אפשר להעמיד יותר קרוב וגבוה, והגובה יתן את הפיזור לכל האולם, ויגרום לכך שהפלאשים לא יכנסו לפריים. באולם נמוך העמדה האידיאלית היא פלאשים ראשיים מרוככים מימין ומשמאל, חשוף אחד לרקע, ואם יש שטח גם מאחורה אז מילוי נוסף ממול, הספידלייט ממלא מעט מאוד.
את הפלאשים לכוון בהטיה כלפי מעלה מעט, ככה במקרה שתיווצר סצנה בקרבת הפלאש תוכלי לצלם בקלות ...
ובהחלט כל אולם שונה, יש אולמות שמספיק 3 פלאשים ויש כאלה שצריך 5 ...
משדר מקלט שמאפשר הפעלה וכיבוי של פלאש יכול להועיל ...

ברור שהצלם אמור לכוון לך את התאורה ! התפקיד שלך הוא לדאוג למצלמה ועדשה.

.

• הוסף לסימניות
מאיר,
הכי כייף זה לעבוד איתך.
אבל מה לעשות שזה פעם ב....
אז חייבים לעבוד גם עם הלא נורמליים:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1438325:
תעבדי עם צלמים נורמליים... (סתם, אני יודע שזה לא בשליטתך..)

אני שומע הרבה תלונות מצלמות בעניינים האלה (לא שחסרות תלונות על הצלמות עצמן לעיתים מזומנות)
כנראה שאני היחיד שנותן לצלמת פלאשים ללא הגבלה, מסדר לה אותם במדוייק כולל שמיעת חוות דעתה בעניין, כולל סולם, וכולל הוראה לעוזר שלי לענות לכל בקשה שלה..

ולא הבנתי את הקטע עם הפנס.. התאורה שלו מספיק חזקה להצטרף לפלאשים כמקור אור? הטמפרטורה שלו דומה לפלאשים?

בגדול - אני בעד 2 מוצלבות באלכסון ואת באמצע עם פלאש מילוי, ויש לך 2 כיוונים לצלם (אחד מול השני)
אתה ממש מותק מאיר... בכלל ההוראה שלך לעוזר ...
חבל שאני לא יכול להיות צלמת שלך..

יכול להיות שהפנס זה רק בשביל שיהיה לה קל להתפקס במהירות..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1438364:
ברור שגודל וגובה האולם משנה, באולם גבוה אפשר להעמיד יותר קרוב וגבוה, והגובה יתן את הפיזור לכל האולם, ויגרום לכך שהפלאשים לא יכנסו לפריים. באולם נמוך העמדה האידיאלית היא פלאשים ראשיים מרוככים מימין ומשמאל, חשוף אחד לרקע, ואם יש שטח גם מאחורה אז מילוי נוסף ממול, הספידלייט ממלא מעט מאוד.
את הפלאשים לכוון בהטיה כלפי מעלה מעט, ככה במקרה שתיווצר סצנה בקרבת הפלאש תוכלי לצלם בקלות ...
ובהחלט כל אולם שונה, יש אולמות שמספיק 3 פלאשים ויש כאלה שצריך 5 ...
משדר מקלט שמאפשר הפעלה וכיבוי של פלאש יכול להועיל ...

ברור שהצלם אמור לכוון לך את התאורה ! התפקיד שלך הוא לדאוג למצלמה ועדשה.

.
תודה על התשובה
יש לי 2 קושיות:

"חשוף אחד לרקע, ואם יש שטח גם מאחורה אז מילוי נוסף ממול,"

החשוף לרקע זה אחד משתי הראשיים?
והמילוי- אם אשים אתו ממול לא אוכל לצלם כלום כל האור יכנס:eek:
א קיצער אשמח להסבר ברחל בתך הקטנה

ובהזדמנות זו- למי שמחפש צלם לארוע- מומלץ בחום!!!!!!
השבוע אחי התחתן ונהננו מה-כ-ל
השרות,סבלנות,מקצועיות הכל מושלם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכאל דב;1439007:
אתה ממש מותק מאיר... בכלל ההוראה שלך לעוזר ...
חבל שאני לא יכול להיות צלמת שלך..

יכול להיות שהפנס זה רק בשביל שיהיה לה קל להתפקס במהירות..

אבל אתה יכול להיות עוזר... :cool:;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1438325:
לא חשבתי שיש אופציה אחרת...
ברור שככה עובדים.

• הוסף לסימניות
יש צלמות שאני מסדר להם את הפלאשים ויש כאלה שאני נותן להם לסדר לבד-
איך שנוח להם.

אי אפשר האיר רחבה ממוצעת בצורה טובה עם 2 פלאשים.
אנ לא מבין את שילוב הפלאשים והתפוז- יותר סביר שהתפוז נמצא שם לטובת הוידאו.

רחבה ממוצעת אני שם 2 תאורות קדמיות. תאורה לרקע (פלאש אחד או 2- תלוי ) ותאורה אחורית לרוקדים (אחד או 2- תלוי).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י SPOT;1439111:
תודה על התשובה
יש לי 2 קושיות:

"חשוף אחד לרקע, ואם יש שטח גם מאחורה אז מילוי נוסף ממול,"

החשוף לרקע זה אחד משתי הראשיים?
והמילוי- אם אשים אתו ממול לא אוכל לצלם כלום כל האור יכנס:eek:
א קיצער אשמח להסבר ברחל בתך הקטנה

ובהזדמנות זו- למי שמחפש צלם לארוע- מומלץ בחום!!!!!!
השבוע אחי התחתן ונהננו מה-כ-ל
השרות,סבלנות,מקצועיות הכל מושלם
ברחל בתך הקטנה = תרשים ? :)
מצרף את תרשים האולם של אחיך, יש 2 פלאשים בריכוך עם מטריה לרחבה, יש פלאש חשוף לרקע שמוסתר מאחורי הכיסא כלה ופלאש נוסף לכיוון הנגדי (אופציונלי) לתת אפשרות לצילום גם בכיוון הנגדי. אין פלאש שנכנס לפריים או מכוון אליו.
צריך לכוון כל פלאש לעוצמה מדוייקת, לבדוק כל אחד בנפרד ...
זו היתה זכות לצלם משפחה חמה ומפרגנת כ"כ :)

צפה בקובץ המצורף 215742

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה אחרת.
מה עושים בחתונות שאחרי ברכת המזון מקפלים את כל השולחנות ורוקדים בכל האולם, בשעה שיש לי רק 2 פלאשים שמכוונים לרחבת הריקודים המקורית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1439372:
ברחל בתך הקטנה = תרשים ? :)
מצרף את תרשים האולם של אחיך, יש 2 פלאשים בריכוך עם מטריה לרחבה, יש פלאש חשוף לרקע שמוסתר מאחורי הכיסא כלה ופלאש נוסף לכיוון הנגדי (אופציונלי) לתת אפשרות לצילום גם בכיוון הנגדי. אין פלאש שנכנס לפריים או מכוון אליו.
צריך לכוון כל פלאש לעוצמה מדוייקת, לבדוק כל אחד בנפרד ...
זו היתה זכות לצלם משפחה חמה ומפרגנת כ"כ :)

צפה בקובץ המצורף 215742
תודה רבה על ההשקעה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1439381:
יש לי שאלה אחרת.
מה עושים בחתונות שאחרי ברכת המזון מקפלים את כל השולחנות ורוקדים בכל האולם, בשעה שיש לי רק 2 פלאשים שמכוונים לרחבת הריקודים המקורית?
תלוי באולם, בכל מקרה 2 פלאשים זה מינימום.
יש אולמות שגם אם השולחנות יקופלו הרחבה תשאר באותו מקום בגלל עמודים בפינות האחרות ... במידה ורחבת הריקודים מתרחבת אפשר לשנות קצת את התאורה, לרכך את אחד החשופים, להעלות את עוצמת הפלאשים עם הטיה כלפי מעלה להוסיף עוד פלאש ...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה