התייעצות העסקת עוזרת בית

• הוסף לסימניות
זה כמו לשלוח ילד פעם ראשונה למכולת... לומדים לספוג את הטעויות, לאט לאט ממזערים טעויות, נותנים מקום להפעלת שיקול דעת עצמאי תוך הכוונה כללית. כעיצה להתחלה טובה נראה לי שלהיעלם מהשטח בזמן שהעוזרת נמצאת זו התחלה.

• הוסף לסימניות
זה כמו לשלוח ילד פעם ראשונה למכולת... לומדים לספוג את הטעויות, לאט לאט ממזערים טעויות, נותנים מקום להפעלת שיקול דעת עצמאי תוך הכוונה כללית. כעיצה להתחלה טובה נראה לי שלהיעלם מהשטח בזמן שהעוזרת נמצאת זו התחלה.
גם אני בדיעה כמו שאמרו כאן - להיעלם מהשטח, אבל לא לגמרי.
למשל: את יכולה לשבת לך בחדר ולקפל כביסה בזמן שהיא עובדת על חדר אחר.

• הוסף לסימניות
מה המחיר הסביר לשלם למנקה ?

• הוסף לסימניות
להתבונן מה הרגש שדוחף אותך לקום ולעזור לה במקום לנוח, לסמוך, לשחרר, לאפשר!
תודה.
ואז מה אני עושה עם זיהוי הרגש?
(מנחשת שארגיש שאני רוצה למצות את זמן הניקיון כך שבסופו הבית ייראה כמו שרציתי. ואז לא משנה מי תעבוד - היא או אני - העיקר שאגיע ליעד)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תודה.
ואז מה אני עושה עם זיהוי הרגש?
(מנחשת שארגיש שאני רוצה למצות את זמן הניקיון כך שבסופו הבית ייראה כמו שרציתי. ואז לא משנה מי תעבוד - היא או אני - העיקר שאגיע ליעד)
זה מורכב וארוך להסביר, אבל כל שנוי משמעותי מתחיל בהתעמתות והתאמתות עם הרגשות שלנו, זה מקום שאנחנו לא כל כך מתורגלים
לדוגמא מה שכתבת זה מחשבה ולא רגש, אחרי שנפגשים עם הרגש ומדייקים אותו לבד מתרחשים שנויים...

רק אם זה מתאים לך-
נגיד שאת מרגישה החמצה. הדיוק הוא משאלות כמו:
על מה ההחמצה? מה קורה לי אם משהו לא מפיק את המקסימום האפשרי שלו?
וכמובן שיכולים להיות עוד הרבה רגשות אחרים לגמרי בהקשר של ההעסקה... אבל רק את יכולה לדעת מה נכון לך

• הוסף לסימניות
יש הבדל בין עוזרת לילד. לא לכל עוזרת יש אינטרס לנצל את הזמן במקסימום, ולפעמים להיפך...
בתחילת היום תגידי לה שאת מצפה היום להספקים א, ב, ג, (גם ריאלי, גם ממוקד וברור) ואז תנסי לשחרר. בסוף היום תעברי על הדרישות ותראי אם השביעו את רצונך, תדגישי לה נקודות ראויות. לשבח וגם הערות להבא. שבוע הבא תחזרי על ההדגשים וגם על תיאום ציפיות, ותראי אם 'השידוך' ביניכן יכול לעבוד...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
זה מורכב וארוך להסביר, אבל כל שנוי משמעותי מתחיל בהתעמתות והתאמתות עם הרגשות שלנו, זה מקום שאנחנו לא כל כך מתורגלים
לדוגמא מה שכתבת זה מחשבה ולא רגש, אחרי שנפגשים עם הרגש ומדייקים אותו לבד מתרחשים שנויים...

רק אם זה מתאים לך-
נגיד שאת מרגישה החמצה. הדיוק הוא משאלות כמו:
על מה ההחמצה? מה קורה לי אם משהו לא מפיק את המקסימום האפשרי שלו?
וכמובן שיכולים להיות עוד הרבה רגשות אחרים לגמרי בהקשר של ההעסקה... אבל רק את יכולה לדעת מה נכון לך
תודה על ההדרכה:)
נניח שהחמצה הוא הרגש שיעלה.
מה עושים איתו הלאה?
איך הדיוק בהגדרת הרגש יעוזר לי הלכה למעשה?

• הוסף לסימניות
יש הבדל בין עוזרת לילד. לא לכל עוזרת יש אינטרס לנצל את הזמן במקסימום, ולפעמים להיפך...
בתחילת היום תגידי לה שאת מצפה היום להספקים א, ב, ג, (גם ריאלי, גם ממוקד וברור) ואז תנסי לשחרר. בסוף היום תעברי על הדרישות ותראי אם השביעו את רצונך, תדגישי לה נקודות ראויות. לשבח וגם הערות להבא. שבוע הבא תחזרי על ההדגשים וגם על תיאום ציפיות, ותראי אם 'השידוך' ביניכן יכול לעבוד...
בהצלחה!
בענין תיאום הציפיות - היא מגיעה בבוקר, ואני אומרת מה אני מצפה שהיא תעשה בשלוש השעות הקרובות. ראיתי שפעמים שנעלמתי (נכנסתי לחדר שלי למשל) היא לא השלימה את המשימות. פעמים שהייתי מעורבת - היא השלימה.
כאן נעוץ הקושי שלי: אם אני לא איתה ולא מלווה אותה ועובדת איתה, מה שרציתי שיקרה - לא קורה.
ועוד משהו - אני לא חושבת שאני מעמיסה עליה מעבר להגיוני. (כשאני מנקה לבד לוקח לי כשני שליש זמן ממנה)

• הוסף לסימניות
בעיה מוכרת.
גם אני מרגישה שאני "עובדת" אצל העוזרת שלי
וברור לי שזה בעיה שלי לגמרי.
ועדיין...

• הוסף לסימניות
אני יושבת רגל על רגל על הספה. זה השעה שלי לנוח.
את הדברים שהיא לא יודעת לאן להחזיר היא מנחיה על השולחן ואני מפנה כשהיא עוזבת.
יש לציין שכמובן אני משלמת על כך מחיר גבוה יותר כי היא עובדת לבד

• הוסף לסימניות
תודה על ההדרכה:)
נניח שהחמצה הוא הרגש שיעלה.
מה עושים איתו הלאה?
איך הדיוק בהגדרת הרגש יעוזר לי הלכה למעשה?
את חמודה על הרצינות שלך....
לעניננו זה בעצם מה שמכונה חשבון נפש או התבוננות או התבודדות או רפרציה....

עצם ההתבוננות והמפגש עם האמונה או המחשבה שמאחורי הרגש - מרפאה, כנאמר: ''עוד מעט ואין רשע, והתבוננת על מקומו ואיננו'' ומסבירים: איך אין רשע-חלקים לא מתוקנים? ע''י התבוננות בהם!ואז עוד מעט-בעבור תקופה קלה פתאום מגלים שהם אינם...כי עיקר הכח שלהם זה כשהם בתת המודע, כשאנו כבר מודעים להם יש לנו בהכרח יותר שליטה עליהם....

ולגבי העוזרת אני ממש לומדת להודות, העוזרת שלי עושה תוכנית קבועה של נקיון כללי ועוד משהו ספציפי לאותו יום ולא מתעצלת בכלל, ישתבח שמו...

• הוסף לסימניות
לדעתי אם העוזרת הזו אצלך כבר תקופה אתם פשוט לא מתאימות
אולי תנסי עוזרת אחרת

אצלי בגדול זה כמו ש @nori כתבה

יש את הדברים הקבועים שהיא מספיקה אותם תמיד
אני בד''כ מכינה לה בשעת מעשה את החדר הבא
אבל קרה ולא הספקתי ואז היא מסתדרת יופי עם הבלאגן
אבל ברור לי שמשהו יתחפף כי היא לא מלאך ואם נוסף לה עבודה זו התוצאה

העוזרת שלך נשמעת מלכתחילה חפיפה ורחפנית

פעם אחת הגיע אלי עוזרת אחרת במקום, וראיתי שהיא ממש לא בשבילי
היא הייתה חפיפה בצורה קיצונית
ושכנה שלי מסתדרת איתה מצוין כל שבוע

עוזרת דורשת התאמה
ולכן אני ממליצה לך לנסות להחליף

אני לא יודעת איך הגעת אליה, כדי שתוכלי לנסות בלי להפסיד אותה במידה שכן תעדיפי אותה
אם את קיבלת אותה דרך מתווכת זה יותר קל

בהצלחה

• הוסף לסימניות
ועוד משהו - אני לא חושבת שאני מעמיסה עליה מעבר להגיוני. (כשאני מנקה לבד לוקח לי כשני שליש זמן ממנה)
אז אולי זו לא העוזרת שמתאימה לך...
עוזרת. לא אמורה להתעצל אם את בחדר אחר... ואפילו אם את לא בבית...
לא מדויק בכלל, עוזרת היא אחרי הכל בן אדם, שלא רק מנקה את הבית שלך, כשהיא עוזבת את ביתך אחרי שלוש שעות של עבודה קשה היא לפעמים הולכת ישירות לבית נוסף...
ברור שהקצב שלה יהיה איטי יותר ממך, גם בגלל שנכון, אין לה את אינטרס זהה לשלך להספיק הרבה, מה לעשות,...
כל העוזרות שאני מכירה עובדות בקצב סביר, מתון, ושנסבל בישבילם, רק ככה אפשר לשרוד יום אחר יום בעבודות נקיון מפרכות... מה חשבתם? שעוזרת בית תעבוד כמו טיל בלי לנשום...

• הוסף לסימניות
אני מעסיקה על בסיס חד שבועי
תענוג צרוף

מכינה לה רק דברים שלא רוצה שתיגע בהם, ואם נשארה כביסה על הספה היא מתמודדת עם זה- לא רוצה שתקפל לי אבל שתארגן עם הנתונים הקיימים.

כשהיא מגיעה אני עוברת איתה בין החדרים ומסבירה מה צריך לעשות השבוע. היא יודעת איפה חמרי הנקיון ומתמצאת מצוין
לוקחת ערימת מבחנים ובודקת בטווח ראייה שלי. מידי פעם עוברת לקחת משהו ועל הדרך מסתכלת איך ההתקדמות ואיכות העבודה. אם צריך להעיר אני שואלת: "זה כבר נקי?" או: "אפשר לדרוך פה?" והיא מבינה תיק-תק...
דוקא קבלתי ממנה מחמאה שהיא לא מחזיקה מעמד אצל אחרות כי הן "מתערבות לה" ואצלי היא נהנית...
סה"כ היא יסודית מאוד, עם נשמה של אישה בכל מה שקשור לנקיון, זריזה וזהירה ומקפידה לומר לי תמיד אם אני מבקשת עבודות חריגות שזה יהיה מעל מכסת הזמן הרגילה...

בסיכומו של יום אני נחה (היו פעמים שהלכתי לישון או נעדרתי) ונהנית מהרעיון שנחסכה לי עבודה...

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה