כללי העסק נסגר ונפתח מחדש והלקוח השתמש בסקיצה ללא רשות

• הוסף לסימניות
לפני כשנה עיצבתי לוגו לעסק שהיה בבעלות שותפים, העסק נסגר ואחד השותפים פתח אותו מחדש באותו שם.
השבוע נדהמתי לגלות את אחת הסקיצות (שלא אושרו על ידו) ששלחתי לו בזמנו כשהיא מתנוססת לתפארה על מודעת פרסום על עמוד שלם (בדבר הפתיחה החגיגית)
ואני מאמינה שהוא ישתמש בלוגו גם עבור השלט וכו'

חברי'ה, מה עושים? הבו לי עצה.

• הוסף לסימניות
פשוט להתקשר ולהודיע חגיגית שהפתיחה החגיגית לא תוכל להתקיים כל עוד לא שולם מחירו של הלוגו.
יתכן והוא לא מודע לנושא התשלום

• הוסף לסימניות
השאלה היא האם יש איזו עילה או טענה המתירה להשתמש בסקיצה שכביכול העברתי לרשות הלקוח?!

(לדעתי זה מה שהוא יטען)

• הוסף לסימניות
הם שילמו על לוגו אחד ?

יש הגיון מסוים, שאם שילמו על לוגו אחד, אפשר להשתמש בסקיצה אחרת שנעשתה באותו זמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טורקיז;662078:
השאלה היא האם יש איזו עילה או טענה המתירה להשתמש בסקיצה שכביכול העברתי לרשות הלקוח?!

(לדעתי זה מה שהוא יטען)

לא נראה לי שאת צריכה לחשוב מה הוא יטען, את צריכה לדאוג לטענות שלך, להעמיד אותם לפני ציבור הפרוגיסטיות ולבדוק אם את טוענת נכון.

רוב הטענות של הלקוחות זה - חוסר ידע - חוסר הבנה שגרפיקה שייכת למי שעיצב אותה. ברגע שהלקוח מסכים עם הטענה שהגרפיקה בעצם שייכת לך, הכל כבר יותר קל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;662079:
הם שילמו על לוגו אחד ?

יש הגיון מסוים, שאם שילמו על לוגו אחד, אפשר להשתמש בסקיצה אחרת שנעשתה באותו זמן.

מה?
שילמו על לוגו אחד. מה פתאום שישתמשו בלוגו השני שנעשה לפני כן?
אולי אכנס לחנות רהיטים אקנה רהיט ויהיה לי מותר להשתמש בעוד רהיט מהחנות בחינם כי כבר קניתי אחד ואת השני ראיתי...

לדעתי- שילמת על אחד. השתמש בו.
רוצה שני? שלם עליו.

(אולי אני דעת יחיד...?)

• הוסף לסימניות
שאני אבין...
לדעתך מותר ללקוח להשתמש בכל אחת מהסקיצות שנשלחו אליו כאוות נפשו? נשמע לך הגיוני?

זה ממש כפי שאדם רכש מצלמה או כל דבר אחר, השתמש בה, אחרי חצי שנה הוא מגיע לחנות ולוקח אחת אחרת במקומה כי הוא כבר לא אוהב את הקודמת...
(הוא טוען שכשהוא בא לקנות את הראשונה הראו לו גם את השניה....)

[עד שכתבתי, תקוה הקדימה אותי באותו ניסוח..]

• הוסף לסימניות
אני לא בטוחה כמה זה בעייתי מבחינתו (וגם מבחינתך בעצם), אם הוא שילם על לוגו אבל לא עשה בו שימוש אלא בסקיצה אחרת, הוא צריך לשלם פעם נוספת??? מה כל כך משנה באיזה סקיצה השתמש בסוף??
אם את אומרת שהוא כבר השתמש בלוגו הראשון ולבסוף עבר לשימוש בסקיצה שניה אז (מה שאני הייתי עושה) הייתי מבקשת תשלום על הלוגו השיני אבל בטח לא תשלום מלא כמו על לוגו חדש. זו דעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י again;662155:
אני לא בטוחה כמה זה בעייתי מבחינתו (וגם מבחינתך בעצם), אם הוא שילם על לוגו אבל לא עשה בו שימוש אלא בסקיצה אחרת, הוא צריך לשלם פעם נוספת??? מה כל כך משנה באיזה סקיצה השתמש בסוף??
אם את אומרת שהוא כבר השתמש בלוגו הראשון ולבסוף עבר לשימוש בסקיצה שניה אז (מה שאני הייתי עושה) הייתי מבקשת תשלום על הלוגו השיני אבל בטח לא תשלום מלא כמו על לוגו חדש. זו דעתי.
אולי לא הסברתי את עצמי.
הלקוח השתמש תקופה ארוכה בלוגו שעצבתי (פרסום ניירת וכו')

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טורקיז;662078:

(לדעתי זה מה שהוא יטען)

נכתב ע"י מיכל123;662079:
הם שילמו על לוגו אחד ?

מה נסגר?

תתחילו להתאפס על עצמכם (לא אתפ ספציפית אלא כל אלו שפותחים אשכולות מהסוג הזה)

כבר נמאס מכל השאלות המעצבנות ששמות אתכם במקומות של עבדים

בואי תסבירי לי מה ההיגיון שאפשר כן להשתמש בסקיצה?!

• הוסף לסימניות
לדעתי כדאי להחליק על זה ולא לריב עם הלקוח

להסביר לו שעבדת ע"ז ושיוסיף כמה שנראה לך. וגם אם לא ירצה אולי תרוויחי ממנו בהמשך אם תגיעי להסדר בצורה יפה..
לי יש לקוחות שמבקשים קבצים פתוחים בהתחלה הייתי מסרב אבל הבנתי שזה לא תורם הרבה ליחסים בייננו אז התחלתי לתת והכל בסדר רובם לא עושים עם זה כלום...
ואפשר להיות גמיש עם שכל, אבל לא פראייר!

• הוסף לסימניות
סקיצות עושים כדי שהלקוח יוכל לבחור, להיות מרוצה ולשלם.

אלו שאין להם בטחון עצמי, יעשו 5 סקיצות ויבלבלו לגמרי את הלקוח,
אלו עם יותר ידע יעשו 2 סקיצות. והוותיקים יעשו לוגו אחד עם בריף של 3 עמודים ה'מסביר' את הלוגו.

נניח והלקוח היה בוחר מההתחלה 2 הסקיצות, ואומר לך: "אשתמש בשניהם, יום בזה ויום בזה",
לכאורה, היית מוסיפה (אם בכלל) תשלום מינימלי, והיית מסבירה לו שזאת טעות, ולוגו זה סימן ההיכר שלך ברחוב, ואם אתה משנה כל הזמן אתה הורס לעצמך וכל הבלה בלה בלה... אבל היית גובה על כך פרוטות.

זה נורא מעצבן שהשותף חשב שהוא יכול להשתמש בסקיצה.
אבל כשאת מרימה אליו טלפון לגבות את הכסף שמגיע לך (ומגיע לך בהחלט), תחשבי על מה שהוא חשב כשהוא לקח את זה (כנ"ל), ותביני גם אותו.

שוקירייטר: עם לקוחות שווה להיות בסדר, אבל אלו לקוחות של העבר. הם הלכו לגרפיקאית אחרת לעצב את המודעה...:mad:

• הוסף לסימניות
מישהו שאל כאן לפני כמה זמן אם אפשר להשתמש בסקיצה שלקוח אחד לא רצה עבור לקוח אחר, וכולם אמרו שכן. הנובע מכך הוא שהסקיצה שהלקוח לא רצה נשארת של המעצב והוא יכול למכור אותה הלאה אח"כ. ממילא היה אפשר למכור את זה בכסף מלא לכל אחד אחר, ואין שום התר לקחת את זה בלי תשלום, ואפשר גם עכשיו למכור את זה למישהו אחר ולתבוע ממי שמשתמש בלי רשות להסיר את הלוגו שלא שילם עליו, או לשלם.

• הוסף לסימניות
מה השאלה פה?
הצעתי מוצר א' ללקוח, והוא לא רצה. הצעתי מוצר ב' - והוא רצה, לקח שילם. בעיקרון מוצר א' כלל לא היה צריך להיות אצל הלקוח, אבל אם זה אצלו זה לא אומר שזה שלו.
כמו שיציעו לי 2 חולצות בחנות ואבחר באחת. אז השניה גם שלי כי חככתי בדעתי?

• הוסף לסימניות
המסקנה המתבקשת:
1- מסבירים ללקוח שהסקיצה האחרונה שלו, וזהו!
2- לא שולחים "סקיצות" באיכות גבוהה. רק את הסופי.
3- ?

• הוסף לסימניות
אבל כל גרפיקאית יכולה להכין מסקיצה באיכות גרועה לוגו מפואר לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;662175:
סקיצות עושים כדי שהלקוח יוכל לבחור, להיות מרוצה ולשלם.

אלו שאין להם בטחון עצמי, יעשו 5 סקיצות ויבלבלו לגמרי את הלקוח,
אלו עם יותר ידע יעשו 2 סקיצות. והוותיקים יעשו לוגו אחד עם בריף של 3 עמודים ה'מסביר' את הלוגו.

נניח והלקוח היה בוחר מההתחלה 2 הסקיצות, ואומר לך: "אשתמש בשניהם, יום בזה ויום בזה",
לכאורה, היית מוסיפה (אם בכלל) תשלום מינימלי, והיית מסבירה לו שזאת טעות, ולוגו זה סימן ההיכר שלך ברחוב, ואם אתה משנה כל הזמן אתה הורס לעצמך וכל הבלה בלה בלה... אבל היית גובה על כך פרוטות.

זה נורא מעצבן שהשותף חשב שהוא יכול להשתמש בסקיצה.
אבל כשאת מרימה אליו טלפון לגבות את הכסף שמגיע לך (ומגיע לך בהחלט), תחשבי על מה שהוא חשב כשהוא לקח את זה (כנ"ל), ותביני גם אותו.

שוקירייטר: עם לקוחות שווה להיות בסדר, אבל אלו לקוחות של העבר. הם הלכו לגרפיקאית אחרת לעצב את המודעה...:mad:

סקיצות עושים כדי שהלקוח יוכל לבחור- זה צורך פסיכולוגי שלו (ושל כל אחד אחר)- להרגיש שהוא בחר.
לכן עושים לו שתיים, (יותר מזה זה אכן מבלבל)
(וכמובן בריף וכו')

• הוסף לסימניות
הפתרון הוא פשוט למדי, לשלוח ללקוח חשבונית לתשלום בדואר.
(רוב הסיכויים שהוא פעל בתום לב, ומשיקבל את החשבונית יצטרך לבחור באחת משתי אפשרויות: לשלם, או להפסיק להשתמש בלוגו).

• הוסף לסימניות
לענ"ד השותף לא רצה להשתמש בלוגו הישן כדי למתג את עצמו אחרת מהעסק שנסגר
דווקא מסיבה זו הוא צריך לשלם כי הוכיח שמעוניין בלוגו שונה ממה ששילם והשתמש עד כה
(עמד ניקף וגדר את הרבעית מגלגלין עלין את הכל)

• הוסף לסימניות
זה נכון

נכתב ע"י תקוה;662193:
אבל כל גרפיקאית יכולה להכין מסקיצה באיכות גרועה לוגו מפואר לא?

אבל יותר קל לקחת לוגו מוכן מאשר ללכת לגרפיקאית. יותר מזה, במקרה שלנו, אולי הוא היה בה לבקש ממנה באיכות גבוהה ולשלם לה במקום לאחרת??

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה