כללי העסק נסגר ונפתח מחדש והלקוח השתמש בסקיצה ללא רשות

• הוסף לסימניות
טוב, אז לאחר ששלחתי לו דרישה לתשלום במייל הוא שלח לי הודעה בזו הלשון:
( שלום
לפני שאת שולחת מכתב כזה ראוי ורצוי שתבררי טוב מה באמת קורה.
שילמתי את מלוא הסכום ואפילו יותר ל....עבור הלוגו אז אנא ממך בדקי את עצמך לפני שאת מעלילה עלילות שווא
ובאמת זו ההזדמנות לבקש קבלה עבור .... על הסכום ששילמתי.
אז בקשה ממך:עליך להוציא לי קבלה / חשבונית מס' תוך 7 ימים מרגע הודעה זו.
תודה מראש והרבה הצלחה)
לי הלקוח שילם עבור לוגו אחד ואחדבלבד. אני בכל מקרה לא ממשיכה איתו (אגב, העסק לא ממשיך מריב או מחוסר הצלחה אלא סתם מסיבה פרקטית של שני השותפים)
איך ממשיכים איתו?

• הוסף לסימניות
הוא שילם למי בדיוק את מלא הסכום?
אם זה לך וזה לא הסכום אותו היית צריכה לקבל אז תחזירי לו מייל שנית גם טלפון יכול לעזור אם יש לך טון תקיף והחלטי אבל גם מקשיב

• הוסף לסימניות
אם מדובר על סכום רציני, אפשר לשלוח מכתב מעורך דין.
המכתב לא צריך להכיל שום איומים או משהו כזה, רק להיות חתום ע"י עורך דין ושייכתב בו בלשון מאוד רשמית ש"נא לשלם לגב' X חוב עבור שימוש בלוגו נוסף ללוגו שכבר שולם עליו בעבר (ראה נספח). קבלה תועבר ללקוח לאחר התשלום."
ולצרף למכתב נספח עם העתק של שני הלוגואים, זה שכבר שולם עליו וזה שצריך לשלם עליו.

ולגבי מה שהוא כתב לך, אל תתרגשי בכלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טורקיז;662361:
טוב, אז לאחר ששלחתי לו דרישה לתשלום במייל הוא שלח לי הודעה בזו הלשון:
( שלום
לפני שאת שולחת מכתב כזה ראוי ורצוי שתבררי טוב מה באמת קורה.
שילמתי את מלוא הסכום ואפילו יותר ל....עבור הלוגו אז אנא ממך בדקי את עצמך לפני שאת מעלילה עלילות שווא
ובאמת זו ההזדמנות לבקש קבלה עבור .... על הסכום ששילמתי.
אז בקשה ממך:עליך להוציא לי קבלה / חשבונית מס' תוך 7 ימים מרגע הודעה זו.
תודה מראש והרבה הצלחה)
לי הלקוח שילם עבור לוגו אחד ואחדבלבד. אני בכל מקרה לא ממשיכה איתו (אגב, העסק לא ממשיך מריב או מחוסר הצלחה אלא סתם מסיבה פרקטית של שני השותפים)
איך ממשיכים איתו?
ישנו פתגם ידוע האומר: "ההתקפה היא ההגנה הכי טובה"
זה מה שהוא עושה. אל תשימי עליו ותנהגי כפי שיעצו לך להעזר בעו"ד אם זה סכום גדול, ואם לא תשלחי לו מייל ובפתיחה יהיה כתוב משהו בסגנון :
"אני מבינה שאתם המומים מהדרישה שלי לשלם עבור שימוש בלוגו נוסף , אולם ע"פ החוק, שימוש ביצירה של גרפיקאי כרוך בקבלת רשות ובתשלום. אני מציעה שתתפנו לטפל בענין בהקדם כדי שלא נגיע לאי נעימויות הנלוות להפרת חוק זכויות יוצרים ולשימוש בניגוד לחוק"
את יכולה להוסיף את החוק ככתבו וכלשונו, יש לכאורה סעיף כזה שכתוב בצורה ברורה .
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pessi&chani;662374:
ישנו פתגם ידוע האומר: "ההתקפה היא ההגנה הכי טובה"
זה מה שהוא עושה. אל תשימי עליו ותנהגי כפי שיעצו לך להעזר בעו"ד אם זה סכום גדול, ואם לא תשלחי לו מייל ובפתיחה יהיה כתוב משהו בסגנון :
"אני מבינה שאתם המומים מהדרישה שלי לשלם עבור שימוש בלוגו נוסף , אולם ע"פ החוק, שימוש ביצירה של גרפיקאי כרוך בקבלת רשות ובתשלום. אני מציעה שתתפנו לטפל בענין בהקדם כדי שלא נגיע לאי נעימויות הנלוות להפרת חוק זכויות יוצרים ולשימוש בניגוד לחוק"
את יכולה להוסיף את החוק ככתבו וכלשונו, יש לכאורה סעיף כזה שכתוב בצורה ברורה .
בהצלחה

כמוכן תבהירי ש"קבלה תוצא לאחר קבלת כל התשלום"

השאלה היא אם זו לא רדיפה אחר הרוח, ככלל אני לא בעד לזרות את כספינו ואני בהחלט בעד לעמוד באסרטיביות על המגיע לנו. (בתקיפות ונעימות)
אבל לפעמים השקעת האנרגיה גדולה על התשלום והיא לא שווה את המאמץ, יש לעשות חלוקת משאבים מתאימה ולראות מתי להרים ידיים לא בגלל שלא מגיע לנו, או בגלל שהתיאשנו, רק בגלל שלפעמים עדיף להשקיע את האנרגיה בהתקדמות, בלקוחות חדשים ונעימים מאשר רדיפה אחר יום האתמול.

(כל הנ"ל נאמר בלי לדעת על איזה סכום מדובר, במידה ומדובר בסכום משמעותי ייתכן והשקעת האנרגיה כן מומלצת)

• הוסף לסימניות
יכול להיות שהוא לא הבין מה רצית?
צריך לשלוח לו בצורה בהירה שאנחנו סיכמנו ושולם על הלוגו הזה: X
ועכשיו ראינו שהשתמשתם בסקיצה הזו: X כלוגו נוסף, אשר עליו לא שילמתם ולכן אין לכם רשות להשתמש בו.

• הוסף לסימניות
כיוון שהשמטת את השמות מתגובת הלקוח, לא לגמרי ברור אם הוא טוען ששילם לך או למישהו אחר.

• הוסף לסימניות
אל תתייאשי

תעשי כמו שיעצו לך

קחי אותו כפרוייקט!

• הוסף לסימניות
לאחר ברור נוסף עם השותף התבררו דברים נוספים:
הסכום עבור הגרפיקה (הכולל לוגו אחד בלבד) שולם בצ'ק מאוחר שזמן פרעונו עדין לא הגיע!!
ז"א, אני מבחינתי עדין לא קיבלתי אגורה (מבחינתי זה בסדר כי זה מה שסיכמתי עם השותף השני)
כך שקבלה בודאי איני יכולה להוציא לו.
וכן, עוד שאלה קטנה: זה חוצפה מצידי לבקש ממנו סכום שאני לוקחת כיום על לוגו או שעלי לבקש ממנו את אותו סכום שלקחתי לו בעבר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טורקיז;662459:
וכן, עוד שאלה קטנה: זה חוצפה מצידי לבקש ממנו סכום שאני לוקחת כיום על לוגו או שעלי לבקש ממנו את אותו סכום שלקחתי לו בעבר?

פה תעשי מה שתרגישי

לי היה בעיה עם חנות שהתחילו איתי כשהייתי במחירים זולים,
העסק נסחב מצידם, ואני כבר הייתי 200 ק"מ מהמחירים המגוחכים שלקחתי להם,
התחלתי לדרוש יותר על כל עבודה, וזה לא מצא חן בעיניהם, אז...
פשוט סיימתי את הסיפור איתם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טורקיז;662459:
לאחר ברור נוסף עם השותף התבררו דברים נוספים:
הסכום עבור הגרפיקה (הכולל לוגו אחד בלבד) שולם בצ'ק מאוחר שזמן פרעונו עדין לא הגיע!!
ז"א, אני מבחינתי עדין לא קיבלתי אגורה (מבחינתי זה בסדר כי זה מה שסיכמתי עם השותף השני)
כך שקבלה בודאי איני יכולה להוציא לו.

אני חוששת שאת טועה מבחינה חוקית. ברגע שאת מקבלת תשלום בשיק את צריכה להוציא קבלה. אם השיק דחוי - לכתוב בתאריך הפרעון את תאריך השיק, אבל לא מוציאים קבלה רק כשמגיע תאריך השיק.
צריך לשאול יועץ מס

• הוסף לסימניות
כיוון ששנינו אנשים שומתומ"צ ואני בכנות, באמת ובתמים לא רוצה להכנס למריבות ולמתחים אך מנגד אני מאמינה שאני דורשת את אשר מגיע לי ביושר,

כרגע סוכם שאנו הולכים יחד לדין תורה בכדי לשמוע את חוו"ד של הרב ולעשות ככל אשר יורה!

(יצויין שהלקוח טוען בלהט שכיוון שלא הובהר לו שאסור לו להשתמש בסקיצה, הדבר מוכיח שמותר לו...)

אעדכן אתכם בהתפתחויות.

• הוסף לסימניות
הבטחתי שאעדכן...

ההתפתחויות הגיעו הרבה יותר מהר ממה שחשבנו וציפינו!

לאחר השיחה ה'לא נעימה' שנגמרה בסיכום לפנות לרב, חלפה כחצי שעה והלקוח התקשר שוב והפעם בנימה הרבה יותר חיובית ומתנצלת, הוא אמר שלאחר מחשבה הוא הבין שהיתה כאן אי הבנה והוא חשב לתומו שאפשר להשתמש בכל הדוגמאות (גם אם נניח שהוא לא חשב כך עצם ההתנצלות מזמינה התחשבות.)

מיד אמרתי שאני מקבלת את התנצלותו הכנה ואני מוותרת על מחצית הסכום ובכך נסיים את הסיפור בצורה מכובדת, בוגרת ומתאימה לאנשים שומתומ"צ.

מה אומר ומה אדבר.. אני מודה לה' שלא נזקקנו להגיע לדין תורה ומריבה וב"ה סיימנו את השיחה באיחולי הצלחה הדדיים ובידידות.

מיותר לציין מה המסקנה מה"סיפור".

כאן חשוב לי להודות לכל מי שהחווה את דעתו, כל מי שתמך וחיזק את ידי, אני בטוחה לגמרי שבלי אנשי הפורום המדהימים כאן, הייתי מתייאשת מראש! (כולם וודאי מכירים את ההרגשה הרעה בלריב עם לקוח) ושוב תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלום מ;662225:
סקיצות עושים כדי שהלקוח יוכל לבחור- זה צורך פסיכולוגי שלו (ושל כל אחד אחר)- להרגיש שהוא בחר.
לכן עושים לו שתיים, (יותר מזה זה אכן מבלבל)
(וכמובן בריף וכו')
כשהמעצב בטוח בעצמו, הוא יודע לתת הרגשה ללקוח שהוא בחר את הלוגו מתוך מבחר של לוגו אחד בלבד :)

נכתב ע"י ציפיש;662264:
דווקא מסיבה זו הוא צריך לשלם כי הוכיח שמעוניין בלוגו שונה ממה ששילם והשתמש עד כה
ברור שזה הסיבה ולכן הוא גם ישלם.

נכתב ע"י טורקיז;662547:
ואני מוותרת על מחצית הסכום.
וב"ה סיימנו את השיחה באיחולי הצלחה הדדיים ובידידות.
אולי יש סיכוי שיחזור להיות לקוח שלך. ייתכן ששוקירייטר צדק :rolleyes:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה