נשמח לראותבדיוק היה השבוע ב"מזגין משפחה" בטור של הרב פלאי
|
|
נוגע ללבכתב - זעליג אמזלג, פורסם בפעקל'ע 35.
הפלאפון הנדיב | זעליג אמזלג
הפֶּלֶאפוֹן הנדיב
פַּרַפְרַאזַה של-
"העץ הנדיב" מאת: ש. סילברסטיין [המתורגם!]
![]()
פעַם אַחַת הָיָה פֶּלֶאפוֹן
והוא אָהַב נָעַר קָטָן אֶחָד.
וכָל יוֹם הַנָעַר הָיָה מְדַבֵּר בַּפֶּלֶאפוֹן עם אביו ואמו וחבריו הקרובים, ומאזין לשיעורים בקול הלשון.
הוּא הָיָה מחליף צלצולים, מדפדף בספר טלפונים, ומשנה הגדרות פרופילים.
וכשֶׁהַנָעַר הָיָה מִתעַייף, הוא הָיָה מכוין שעון מעורר ומתעורר ע"י הפֶּלֶאפוֹן.
והַנָעַר אָהַב אֶת הָפֶּלֶאפוֹן מאֹד מאֹד.
והָפֶּלֶאפוֹן הָיָה מאֻשר.
אַך הַזמָן חָלַף לוֹ, והַנָעַר הָלַך וגָדַל. ולעִתים קרוֹבוֹת הנָעַר הסתכל במכשירים של חבריו והפֶּלֶאפוֹן נִשׁאַר לבַדוֹ.
ואָז הַנָעַר בא יוֹם אֶחָד אֶל הָפֶּלֶאפוֹן, והָפֶּלֶאפוֹן אָמַר: "בוֹא נָעַר, בוֹא תדבר בי, ותדפדף בספר טלפונים ותשַׂחֵק בצִלצולי ותִהיֶה מאֻשָׁר"
"אֲנִי יוֹתֵר מִדי גדוֹל בשׁבִיל סתם לדבר", אָמַר הַנָעַר. "אֲנִי רוֹצֶה לִחסוך בזמן ולַעֲשׂוֹת חַיים. אֲנִי רוֹצֶה אפליקציות. אַתה יָכוֹל לָתֵת לִי קצת אפליקציות?"
"אֲנִי מִצטַעֵר", אָמַר הפֶּלֶאפוֹן, "אֲבַל אֵין לִי אפליקציות. יֵשׁ לִי רַק שיחות נכנסות ויוצאות. קַח אותי נָעַר, ותתקשר למישהו שיודע איפה משיגים מכשיר חדש. כך יִהיֶה לךָ אפליקציות ותִהיֶה מאֻשָׁר".
ואָז הַנָעַר לקח את הפֶּלֶאפוֹן והתקשר לחבר שיודע איפה קונים מכשיר חדש.
והפֶּלֶאפוֹן הָיָה מאֻשָׁר.
אֲבָל הַנָעַר הָלַך ולֹא חָזַר הַרבה זמָן... והפֶּלֶאפוֹן הָיָה עָצוב...
ואָז יוֹם אֶחָד הַנָעַר חָזַר והפֶּלֶאפוֹן רָטט מֵרֹב שִׂמחָה ואָמַר: "בוֹא נָעַר, בוֹא תאזין לקול הלשון, ותדפדף בספר טלפונים, ותדבר עם הוריך ותִהיֶה מאֻשָׁר".
"אֲנִי יוֹתֵר מִדי עָסוק בשׁבִיל לשמוע שיעורים", אָמַר הַנָעַר. "אֲנִי רוֹצֶה קבוצת ווטסאפ", הוא אָמַר. "אֲנִי רוֹצֶה שיהיו לי חברים ולהיות בענינים, ובִשׁבִיל זֶה אֲנִי צָרִיך ווטסאפ. אַתה יָכוֹל לָתֵת לִי ווטסאפ?"
"אֲבַל אֵין לִי ווטסאפ, ואני בקושי יודע מה זה ובטח לא איך משתמשים בזה", אָמַר הפֶּלֶאפוֹן, "אֲבַל אַתה יָכוֹל ליצור קבוצת ווטסאפ טלפונית. או שתתקשר למישהו שיודע מה עושים עם ווטסאפ. אָז תִהיֶה מאֻשָׁר".
הַנָעַר לקח אֶת הפֶּלֶאפוֹן והתקשר לחבר שיסביר לו איך נכנסים לקבוצת ווטסאפ.
והפֶּלֶאפוֹן הָיָה מאֻשָׁר.
אֲבָל הַנָעַר הָלַך ולֹא חָזַר הַרבה זמָן...
וכשֶׁהוא חָזַר הפֶּלֶאפוֹן הָיָה כל-כך מאֻשָׁר שֶׁבקֹשִׁי הִיתה לו קליטה.
"בוֹא נָעַר", הוא לָחַשׁ, "בוֹא תדבר".
"אֲנִי יוֹתֵר מִדי לחוץ ועָצוב בשׁבִיל לדבר" אָמַר הַנָעַר. "אֲנִי כבר שעה בלי בטריה, ואני לא מוצא את המטען של המכשיר החדש. אַתה יודע אולי איפה הוא?"
"קח את המטען שלי, רק תבדוק שהחיבור מתאים" אָמַר הפֶּלֶאפוֹן. "כך תוכל למלאות את הבטריה ותִהיֶה מאֻשָׁר"
הַנָעַר לקח את המטען של הפֶּלֶאפוֹן.
והפֶּלֶאפוֹן הָיָה מאֻשָׁר... אֲבָל לֹא מאֻשָׁר מַמש.
ואַחֲרֵי הַרבה זמַן הַנָעַר חָזַר שׁוב.
"אֲנִי מִצטַעֵר, נָעַר", אָמַר הפֶּלֶאפוֹן, "אֲבַל לֹא נִשׁאַר לִי שׁום דבָר לָתֵת לךָ, הַלוַואי שֶׁיכֹלתי לָתֵת לךָ מַשֶׁהו, אֲבָל לֹא נִשׁאַר לִי כלום. אֲנִי סתָם פֶּלֶאפוֹן זָקֵן מהדור הקודם עם סוללה כמעט גמורה. אֲנִי מִצטַעֵר...".
"אֲנִי לֹא צָרִיך הַרבה עַכשָׁו" אָמַר הַנָעַר, "רַק להתקשר עכשיו לאבא ולספר לו שזרקתי את המכשיר החדש, ומהיום רק לשמוע שיעורי תורה, ולדבר שיחות נחוצות".
"אִם כך", אָמַר הפֶּלֶאפוֹן ונצל את הסוללה כמה שֶׁרַק הִצלִיחַ, "אִם כך, פֶּלֶאפוֹן ישן וזקֵן הוא כן טוֹב בשׁבִיל לָדבר עם אבא, ולשמוע שיעורי תורה. בוֹא, נָעַר, קח אותי, הנה אני מחייג..."
והַנָעַר יָשַׁב ודבר עם אבא בדמעות וספר לו שהוא זרק את המכשיר החדש.
והפֶּלֶאפוֹן הָיָה...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים