כללי הערות באינדי' בטור אחד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1177016:
הרבס כותב פלאגינס? חשבתי שהוא משתמש בתוסף של רורוהיקו שמוסיף אפשרויות סקריפט, אבל זה בעצם סקריפט.

בכל אופן, סקריפט יכול להועיל כאן במידה ניכרת. הייתי מעוניין לדעת אם יש בעיקר צורך להערות שוליים בשתי טורים כאשר הטקסט העיקרי בטור אחד, או הפוך -- ההערות בטור אחד והטקסט בשתי טורים?

המחיר לנרשמים, אם יש 10 (ונראה שיש בערך) יהיה סביבות 200 ש"ח (השערה ללא התחייבות).

ומה זה נראה לך?
http://in-tools.com/products/plugins/

ודאי שהוא כותב פלאג אינס- אומנם הוא משתמש בתוסף שלהם, אבל זה עדיין פלאג אין שעובד צמוד לתוכנה ומתעדכן כל הזמן, בניגוד לסקריפטים!!!

• הוסף לסימניות
כרגע אני עסוק. בע"ה בעוד כשבועיים אולי יהיה לי זמן. עדיין מחכה לתשובה לשאלה ששאלתי.

בכל אופן, כדאי להנמיך ציפיות: סקריפט לא יכול לעשות משהו שאי-אפשר לעשות ידנית. רק הוא עושה את זה יותר מהר. לכן בוודאי שמדובר פה שפתרון חלקי בלבד. הרעיון שלי זה להעתיק את ההערות לשכבה חדשה מעל ההערות הנוכחיות, בתיבה נפרדת (לא משורשרת) עם רקע לבן. אם יש צורך לבצע שינויים, את זה עושים בהערות עצמם האמיתיות, ומריצים שוב את הסקריפט כדי לעדכן את העותק. מאחר שההערות המעותקים יהיו בתיבה נפרדת, אפשר יהיה לפרמט אותה איך שרוצים עם סגנון אובייקט (כמה טורים שרוצים, וכו').
זה הרעיון בגדול, ויש בזה הרבה קשיים טכניים שנובעים רובם ככולם מזה שאדובי מאוד התקמצנו בעניין של לאפשר גישה של סקריפטים להערות שוליים במסמך -- הרבה נתונים חסרים, וצריך לחתור אחריהם בדרכים עקיפים ביותר (לדומה, אין שום דרך ישירה לדעת האם הערה מסויימת משתרעת על פני יותר מעמוד אחד).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GOLDRING;1177032:
ומה זה נראה לך?
http://in-tools.com/products/plugins/

ודאי שהוא כותב פלאג אינס- אומנם הוא משתמש בתוסף שלהם, אבל זה עדיין פלאג אין שעובד צמוד לתוכנה ומתעדכן כל הזמן, בניגוד לסקריפטים!!!

ההבדל בין פלגאין לסקריפט זה שסקריפט משתמש בשפת JavaScript להפעיל את אינדיזיין, לעומת פלגאין שנכתב ב-C++ ע"י שימוש ב-SDK של אינדיזיין. התוספים של הארבס נכתבו ב-JavaScript, אבל הוא משתמש בתוסף שזה באמת פלגין שנכתב ע"י איזה אחד מניו-זילנד, ושנותן לסקריפט הרבה יותר Event Listeners, כך שהסקריפט יכול לרוץ כל פעם שהוא מקבל מסר מה-event listener. כך הבנתי. יוכל להיות שאני טועה כמובן, אבל לכתוב פלגין אמיתי זה סיפור מאוד מורכב (ומעצבן).

אגב, בגירסאות האחרונות אינידיזיין כבר נותן לסקריפטאים די הרבה event listeners בעצמו. למשל, לאחרונה כתבתי סקריפט שמקשר בין סגנון פסקה לדף מאסטר. בכל מקום שנמצא פסקה עם סגנון X, יחול על הדף הזה מסטר Y. וזה מתעדכן לבד בזמן העבודה, ללא צורך להריץ מחדש כל פעם, ממש כמו פלאגין. אבל למעשה זה עדיין סקריפט ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1177084:
אגב, בגירסאות האחרונות אינידיזיין כבר נותן לסקריפטאים די הרבה event listeners בעצמו. למשל, לאחרונה כתבתי סקריפט שמקשר בין סגנון פסקה לדף מאסטר. בכל מקום שנמצא פסקה עם סגנון X, יחול על הדף הזה מסטר Y. וזה מתעדכן לבד בזמן העבודה, ללא צורך להריץ מחדש כל פעם, ממש כמו פלאגין. אבל למעשה זה עדיין סקריפט ;)

נשמע מאוד מעניין. ומכאן השאלות:
א) למה אתה לא מעדכן - שזה מתעדכן :D :(
ב) איפה אפשר לקרוא [גם באנגלית כמובן :p] על השיטה שבה זה עובד [אני לאחרונה למדתי לבד כתיבת סקריפטים, ועשיתי כמה דברים נפלאים, אבל על מה שכתבת לא שמעתי]
ג) איך בדיוק זה עובד, אם למשל סגרתי את הקובץ ופתחתיו מחר שוב, זה עדיין יזכור להתעדכן באופן עצמוני...?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GOLDRING;1177092:
ב) איפה אפשר לקרוא [גם באנגלית כמובן :p] על השיטה שבה זה עובד [אני לאחרונה למדתי לבד כתיבת סקריפטים, ועשיתי כמה דברים נפלאים, אבל על מה שכתבת לא שמעתי]
ג) איך בדיוק זה עובד, אם למשל סגרתי את הקובץ ופתחתיו מחר שוב, זה עדיין יזכור להתעדכן באופן עצמוני...?
בלי הפרצופים היה מבין גם

• הוסף לסימניות
יש לך סקריפט של מסטר מבוסס סגנון פיסקה שמתעדכן אוטומטית???
למה אתה לא מדבר?
מה המחיר?
יש גרסת נסיון?

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
25,000 ש"ח למבינים בלבד. ייתכן הנחה לחברי פרוג.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GOLDRING;1177092:

א) החלק של דפי-מסטר/סגנונות פסקה עובד יפה, אבל רציתי להרחיב את זה גם לדפי-מסטר/סגנונות אובייקטים, וכן לכלול בתוכו גם אפשרות של סינכרון בין סגנונות פסקה ל-sections (שזה כרגע אצלי סקיפט נפרד) וככה בסקריפט אחד יהיה פתרון די כולל לכל העניין של החלת מסטרים. החלקים האלו לא נשלמו עדיין.
ב) אפשר לקרוא פה: זה עובד על ידי אוונט ליסטנר שמריץ את הסקריפט כל כמה שניות. אבל מאחר שהסקריפט לוקח חלקיק שניה לרוץ, זה לא מפריע למהלך העבודה. ואעפ"כ, כשאין צורך שזה ירוץ ברקע אפשר לכבות.
ג) לא. צריך "להדליק" את הסקריפט כל פעם שפותחים את הקובץ. שייך שכלול שע"י event listener שמקשיב לפתיחת קובץ (שזה גם קיים היום) זה יריץ את הסקריפט לבד, כך שמה שאתה מבקש זה בהחלט אפשרי. אבל לא נראה לי שווה את המעמץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1177121:
ב) אפשר לקרוא פה: זה עובד על ידי אוונט ליסטנר שמריץ את הסקריפט כל כמה שניות. אבל מאחר שהסקריפט לוקח חלקיק שניה לרוץ, זה לא מפריע למהלך העבודה. ואעפ"כ, כשאין צורך שזה ירוץ ברקע אפשר לכבות.

זה אומר שבסקריפטים בעלי סיבוכיות גבוהה, זה ממש לא אפקטיבי, כי זה יתקע את המסמך. אלא צריך ליצור להם אוונט ליסטנר בכל שמירה של המשתמש וכדומה.

בכל אופן פתחת לי את העיניים על דבר חשוב מאוד, אני הולך לחרוש אותו ומקווה לחזור עם תובנות חשובות. יישר כוח

• הוסף לסימניות
שיהיה בהצלחה. העניין של אוונט ליסטנר כזה מסתבך כי צריך להיות מאוד זהיר בעניין של ה-scope של המשתנים, וכן צריך לבדוק (בסקריפט) שמא המשתמש עשה משהו לא צפוי, ולא -- יצוץ פתאום הודעת שגיאה מוזרה באמצע העבודה ששואל אם הוא רוצה לבטל את האוונט ליסטנר וכו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה