כללי הערות שוליים ב-2 טורים: סקריפט

• הוסף לסימניות
שבוע טוב,

אני בשלבי סיום של סקריפט שיכול לעזור למי שצריך עימוד של הערות שוליים בשתי טורים באינדיזיין.

דבר ראשון זה שכדאי להנמיך ציפיות, ולכן אסביר בדיוק איך הסקריפט עובד. יש לציין שאינידיזיין מקשה על כתיבת סקריפטים בכל הקשור לעניין של הערות שוליים, ולכן האופציות די מוגבלות.

הסקריפט עובד על כל הדפים במסמך, ומעתיק את כל ההערות שוליים לתיבות טקסט נפרדות, תיבה לכל עמוד. את התיבה הזאת הוא מלביש הישר מעל ההערות המקוריות בעמוד, ובאותו מקום. התיבה החדשה ממוקמת בשכבה חדשה במסמך. ההערות המקוריות נשארים במקומם, אבל לא רואים אותם, כי לתיבה החדשה שהסקריפט יצרה יש מילוי 100% לבן כך שזה מסתיר את ההערות המקוריות.

אפשר בקלות להסתיר את השכבה החדשה הזאת (כמו כל שכבה באינידיזיין).

אז איפה ה-2 תורים? פשוט מאוד: לכל התיבות טקסט החדשות שבהם יש את ההעתק של ההערות שוליים יש סגנון אובייקט. אפשר להגדיר בסגנון הזה שיהיו שתי תורים (או יותר), ומיד כל ההערות שוליים ישתנו לשתי תורים.

אם יש צורך לשנות משהו בהערות שוליים, כדאי לבצע את השינויים הנדרשים בהערות האמיתיות של אינידיזיין (ע"י החבאת או מחיקת השכבה החדשה שהסקריפט יצר) ולהריץ מחדש את הסקריפט אחרי הקלדת השינויים.

בקיצור -- מי שחייב הערות בשתי תורים זה בהחלט יכול לזרז את המלאכה בצורה ניכרת.

מה שטוב בסקריפט זה שזה עובד גם עם הערות ארוכות מאוד שגולשות לכמה עמודים.

מיגבלות של הסקריפט:
הסקריפט עובד רק במקרה שהטקסט העיקרי של הספר מעומד במתוכנת של תור אחד.
אם הטקסט המקורי מעומד בשתי תורים, הסקריפט לא יוכל לעבוד, ולכן אין כעת אופציה לעימוד של שתי תורים למעלה בטקסט העיקרי, עם הערות שוליים בטור אחד ארוך למטה.

מי שצריך את זה דחוף, שיפנה אלי באישי. המחיר 190 ש"ח + מע"מ.

• הוסף לסימניות
יש לך גרסת דמו לראות איך זה עובד בדיוק

• הוסף לסימניות
לא. אוכל להכין אולי משהו.

טוב, בעצם כן. אגביל את הדמו שירוץ רק על 3 התיבות הראשונות בכל סטורי.

• הוסף לסימניות
בס"ד
נשמע נהדר. הייתי גם רוצה לראות.

• הוסף לסימניות
מחכים

• הוסף לסימניות
הנה דמו. אין כאן הרבה "ליטושים"... הסקריפט יוצר שכבה חדשה וסגנון אובייקט חדש, ואתם תצטרכו להגדיר את שאר הפרטים (חוץ ממילוי לבן ו-2 טורים).

כדאי גם לסתיר את הקו של הערות שוליים, כי הסקריפט לא מכסה אותו תמיד.

ונזכרתי -- כרגע הסקריפט לא ממספר את ההערות שוליים החדשות! למעשה זה עוד קושי באינידיזיין: אין שום דרך לדעת מה מספר ההערת שוליים ע"י סקריפט! (נשמע הזוי, לא?) הסקריפט צריך פשוט לספור את ההערות. אבל אם השתמשתם במיספור מיוחד (עיברי, לא מתחיל מ-1, וכו') זה מסתבך.

בכל אופן, כרגע הסקריפט לא ממספר את ההערות החדשות -- זה יהיה בהמשך, ב"ה. אבל אפשר כבר להתרשם ולראות איך זה עובד בינתיים...

קבצים מצורפים

• MultiColumn0.1.trial.zip
    KB 2 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
יישר כוח על הניסיון לפתור את הבעיה!
ניסיתי את הדמו של הסקריפט, אך ראיתי בינתיים 2 בעיות, בנוסף לעניין המספור [לתשומת לבך לליטוש סופי]
1) במידה ומוגדר רווח לפני הערת שוליים ראשונה בעמוד, הסקריפט יוצר את התיבה החל מאותו מקום, ולא החל ממיקום ההערה הראשונה בפועל, כך שנוצרים רווחים מיותרים בתיבת ההערות החדשה.
2) מטבע הדברים ברגע שהופכים את ההערות [או כל טקסט אחר] ל2 טורים הנפח של ההערות מצטמצם, וממילא התיבה אינה מלאה עד הסוף. - אני לא יודע אם יש לכך פתרון בדרך שבה הסקריפט עובד!!

• הוסף לסימניות
(1) המיקום המדויק של החלק העליון באמת דורש קצת ליטוש. כרגע הסקריפט ממקם אותו בדיוק בבייסליין (קו הבסיס) של השורה הראשונה של ההערות פחות 16pt.

(2) הנפח באמת עלול להיות שונה... אבל נראה לי שבהרבה מקרים המשתמש יכול להתגבר על זה. למשל, תוכל להגדיר רווח נוסף בין כל הערה בהגדרות ההערות שוליים של המסמך. הרווח הזה, כמדומני, לא יועבר לתיבת הטקסט החדשה.

אגב, ברוב המקרים כדאי יהיה להגדיר את סגנון האובייקט כך שהטקסט יהיה מיושר למטה (כמו הערות שוליים שמתחילים מלמטה וגדלים למעלה)....

• הוסף לסימניות
אני רוצה להוסיף דבר נוסף, היות ולמעשה אין כאן פתרון למצב שהטקסט העיקרי הוא ב2 טורים [ובשיטה שאתה מציע לא יתכן פתרון למצב הזה!!]. אני חושב שהפתרון הנכון ביותר למצב הזה, הוא לנתק את הערות מהטקסט העיקרי, כמו שעשינו עד עכשיו. אלא שראוי להשקיע בסקריפט שידע לעשות התאמה בכל מקום שבו יש סגנון התו של ההפניה להערות השולים שתהיה הערת השוליים המתאימה - לפי התאמה לסגנון התו. [ואם אפשר שזה יעבוד און-ליין, לפי השיטה שהזכרת בזמנו, זה הכי טוב!!]

• הוסף לסימניות
לכאורה דווקה אפשר להשתמש באותה שיטה -- למה לא? בא נגיד שהטקסט העיקרי בשתי תורים (אבל תיבת טקסט אחד לעת עתה). אז אפשר בדיוק באותה צורה להעתיק את כל ההערות לתיבה חדשה.

הבעיה כאן היא טכנית: מספיק קשה היה למצוא דרך שהסקריפט ידע אם ההערה גלשה לעמוד הבא. תוספת תסבוכת יש כאן אם הסקריפט יצטרך גם לחשבן אם ההערה עברה טור ולא עמוד (או עמוד וטור, וכו'). אבל זה לא כל-כך רחוק...

בכל אופן, כרגע אני מתמקד על טור אחד + הערות בשתי טורים כי זה פשוט יותר, ולא פחות נפוץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1181205:
לכאורה דווקה אפשר להשתמש באותה שיטה -- למה לא? בא נגיד שהטקסט העיקרי בשתי תורים (אבל תיבת טקסט אחד לעת עתה). אז אפשר בדיוק באותה צורה להעתיק את כל ההערות לתיבה חדשה.

הבעיה היא לא בגלל הדרך שצריך למצוא את מעבר הטור, אלא בגלל שבאינדזיין גובה ההערות בטורים שונה לפי נפח ההערה בטור!! וממילא אין לך שום פתרון ליצור תיבה אחת בגודל מסויים שתכסה את 2 הטורים, כי או שתכסה חלק מהטקסט, או שלא תכסה חלק מההערה המקורית!

• הוסף לסימניות
אה, הבנתי. כן, אתה צודק.

• הוסף לסימניות
כהמשך למה שכתבתי, נראה לי שהסקריפט של קארל הוא הדרך הכי נכונה בינתיים. רק צריך לשכלל אותו א) שיצור תיבת טקסט בתחתית כל עמוד.
ב) שיעבור ויחפש התאמה בין סגנון תו של הפניה לסגנון תו של הערה, ולפי זה יתאים את הערות בכל עמוד.
ג) שיבדוק את עצמו לפי שינויי המשתמש.

ובא לציון גואל!

• הוסף לסימניות
הנושא עבר להערות בטור אחד עם טקסט עיקרי בשתי טורים.

אבל הסקריפט פה נותן אפשרות להערות בשתי טורים עם טקסט עיקרי בטור אחד. למעשה, ככל שידוע לי, אין בנמצא סקריפט אחר (לא של קארהל [שדורש המון עבודה ידנית] ולא של אף-אחד). אמנם זה לא מושלם, אבל מי שחייב עימוד כזה נראה לי שזה יחסוך הרבה מאוד זמן.

• הוסף לסימניות
היכן זה עומד היום?
הסקריפט מוכן ועבר 'ליטוש' מבחינת כל ההערות שנכתבו פה?
זה די מענין אותי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביחי בס;1499267:
היכן זה עומד היום?
הסקריפט מוכן ועבר 'ליטוש' מבחינת כל ההערות שנכתבו פה?
זה די מענין אותי.

השירות אכן זמין. אני לא מוכר את הסקריפט מהטעמים שכתבתי לעיל.

מה שכן, מתברר שאכן יש בעיה של פונטים. זאת אומרת, אם אין לי את הפונטים הנדרשים, זה מקשה. אבל חשבתי על דרך לעקוף את זה -- ע"י יצירת גירסה אישית כל פעם של הסקריפט שהמשתמש בשירות יוכל להריץ על המחשב שלו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה