טוב, קצת סדר.
1 - נתחיל מהנתונים, לפי הלמ"ס לשנת 2022: 83,356 תושבים מתגוררים במודיעין עילית, מתוכם 45,693 בגילאי 0-14, שזה 54.82 אחוז מכלל האוכלסייה!
לעומת זאת באוכלסיה הכללית [כולל חרדים, בלי ערבים] הנתון עומד על 26.9% בגילאי 0-14 שזה קצת יותר מרבע [פחות מחצי באחוזים לעומת מודיעין עילית!].
2 - ברור שככל שאחוז הילדים באוכלסיה גדל, אחוז הילדים שנפגעים בתאונות דרכים גדל בהתאמה.
3 - מבחינה סטטיסטית - זה שיש יותר ילדים בעיר לא אומר שאחוז הנפגעים מתוכם יהיה קטן יותר, כמו שעיר גדולה יותר זה לא סיבה לאחוז נפגעים קטן יותר.
4 - הוי אומר - אם אחוז הילדים שנפגעו בתאונות דרכים מתוך כלל הילדים במודיעין עילית קטן יותר [באופן משמעותי!] מכל מקום אחר, אז ברור שהיא העיר עם הכי קצת נפגעים בתאונות דרכים! [דרך אגב, מהנתונים שאני מכיר יש יותר אחוזים של מבוגרים שנפגעים בתאונות דרכים ביחס לחלקם באוכלסייה לעומת ילדים].
5 - ועדיין זה לא סותר שמספר הילדים שנפגעו ל-100,000 תושבים במודיעין עילית [ילדים ומבוגרים יחד] ישאר גבוה יותר מכל עיר אחרת, כי במודיעין עילית רובם ילדים.
6 - אז חזרנו לשאלה, האם יש הסבר סטטיסתי למיעוט הנפגעים בתאונות דרכים במודיעין עילית?
השאלה מתעצמת לאור הנתון הבא:
סוג נפגע: נהגים ונהגות חרדיים מעורבים בתאונות דרכים יותר מנהגים ונהגות יהודים שאינם חרדים. מתוך 100,000 מורשים לנהוג גברים חרדים, 717 היו מעורבים בתאונות בשנת 2017, בעוד שמתוך 100,000 מורשים לנהוג גברים יהודים שאינם חרדים, 677 היו מעורבים בתאונות.
מה שמוכיח לצערנו על נהיגה פחות זהירה בקרב הציבור החרדי, אז איך יתכן שמספר הנפגעים קטן יותר?
7 - התשובה גם היא כבר נכתבה פה:
מצד שני אני חושבת
שאין הרבה רכבים יחסית למספר הילדים
ואם תרצו נתונים אז שימו לב, בשנת 2023 היו בישראל 417 כלי רכב לכל 1,000 נפש.
לעומת זאת במודיעין עילית [נכון לשנת 2022] היו בסך הכל 5,838 כלי רכב, שזה אומר כ-70 כלי רכב ל-1,000 נפש!
[העיר אם הכי קצת כלי רכב לנפש..].
אז ברור שככל שיש יותר כלי רכב, כך יש יותר תאונות.
ולסיום אני מצטט כתבה מביזנס:
בני ברק מובילה מבין הערים החרדיות המובהקות במדד היפגעות הולכי רגל בתחומיה, והיא נמצאת במקום ה-10 מבין יתר ערי הארץ | אחריה בדירוג הארצי: ביתר עילית | ואילו במודיעין עילית, יש את מספר הנפגעים הקטן ביותר מבין הערים הגדולות שנמדדו, והיא נמצאת במקום ה-36 והאחרון מבין ערי הארץ
מודיעין עילית (שבעה הולכי רגל נפגעים בממוצע בכל שנה) ניצבת
במקום ה-36 והאחרון במדד הערים המסוכנות להולכי רגל עם 0.09 נפגעים בממוצע בכל שנה לכל אלף תושבים.