מידע שימושי העשירים ישתו פטל אחווה. העניים יסתפקו במיץ תפוזים סחוטרי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מי אמר שרק הכסף הוא שיקול פה?
נוחות היא כלום?
נוחות זה הרבה. נח לי הרבה יותר רכב פרטי מאוטובוס אבל בגלל המחיר אני נוסעת בתח"צ. היות שלכלים חד פעמיים יש מחיר גבוה באיכות הסביבה, המחיר שלהם יהיה יקר יותר לכיס, לא אסרו להשתמש בהם. רק שיהיה ברור שזו בחירה בין נוחות לכסף ולא באוכל נפש או המרת דת ואיסור על חיים חרדיים.
ואף פעם לא קרה שמתוך התקף שובבות הצלחת התעופפה ביחד עם האוכל לכיוון הרצפה?
לא. הילד שלך מעיף צלחות באולם שמחות? למה לא? אני מניחה שהוא גם לא מעיף סתם ככה צלחת עם אוכל באויר הפתוח של הסלון.
אחיינים שובבים מאד שמגיעים אלי ולא רגילים לזכוכית, מתרגלים מיד לרעיון ההזוי שלא מעיפים צלחת באויר. קורה שנשבר כלי, אבל לא במזיד ולא תדיר.

• הוסף לסימניות
זה לא הופך את החוק להגיוני והוגן.
אפשר גם להתרגל לחתל בחיתולי בד, ולכבס בנהר.
מכונת כביסה ותאורה אלקטרונית הן גם עניין של הרגל.
לגמרי.
לא אמרתי שהוגן ובטח ובטח לא הגיוני, על כל הרעיונות של אותו מרושע.
אבל כמו שאמרו פה .לא אוסרים עלייך להשתמש אלא עניין של נוחות מול כסף ובעיני גם יופי מול נוחות. אני משתמשת בשבת רק באמיתי בעייני הרבה יותר יפה ומכובד אבל אולי זה כי אני לא עם משפחה מאד גדולה.

• הוסף לסימניות
רק שיהיה ברור שזו בחירה בין נוחות לכסף ולא באוכל נפש או המרת דת ואיסור על חיים חרדיים.
עברו הימים שבהם היו 'אוסרים על חיים חרדיים'. השיטה המתוחכמת הרבה יותר היא פשוט להקשות על קיומם, מתוך תקווה שיהיה מי שיישבר או ימתן את אורח חייו או את הילודה או יעזוב את תלמודו.

• הוסף לסימניות
לכבוד שר האוצר מר איווט ליברמן,
מעיוני בטיוטת חוק ההסדרים עולה כי עדיין לא הוטל מס על כל המוצרים שאנו צורכים.
מחמת זאת המדינה לא תוכל לתת מענה לתקציב הנדוניה המיועד למר מנסור עבאס (להלן: צד הכלה) בסך 5,300,000,000 שקלים חדשים.
כתוצאה מכך ייווצר גרעון חמור בתקציב המדינה, דבר שעלול לגרום להורדת דירוג האשראי הבינלאומי.
אי לכך אני מציע להטיל מיסים נוספים כלהלן:
1. מס טיטולים - ההסבר לציבור: עידוד לגמילת ילדים.
2. מס מטרנה - ההסבר לציבור: עידוד ההנקה.
3. מס שטריימלך - ההסבר לציבור: הפסקת צער בעלי חיים.
4. מס חליפות ארוכות - ההסבר לציבור: חשש מפני מכת חום.
5. מס קבורה - ההסבר לציבור: עידוד הארכת תוחלת החיים.
6. מס למאריכי ימים מעבר לממוצע - ההסבר לציבור: הפחתת הנטל על קופות הגמל.
7. מס נשימת אויר צח - ההסבר לציבור: הורדת אחוז הפחמן הדו חמצני בעולם.
8. מס שימוש בגינות ציבוריות - ההסבר לציבור: הקמת קרן לשיפוי ילדים שנחבלים חלילה.
היו לי עוד כמה רעיונות כמו: מס ניתוחי חירום, מס הזמנת תור לרופא, מס חשמל, מס כוס, מס צלחת , מס מזלג, מס קולה, מס פטל, מס צריכת תוכן... אבל אופס, זה כבר מופיע.
בברכה
אזרח אוהב המדינה המשתוקק לשלם את מירב המיסים האפשריים, לתפארת מדינת ישראל.
זה יפה.
כי אין באמת מאמץ של המדינה לספק פתרון. (למשל - לספק תחב"צ הגונה לפני ייקור התעריפים לרכבים פרטיים)

• הוסף לסימניות
אפולוגטיקה
ירוקי הסביבה שלא נוגעים בכוס חד פעמית הם האפולוגטיקיים הגדולים. אני לגמרי בעד איכות הסביבה, אבל לא בכל מחיר. צלחות זכוכית זה מאד כבד לסחוב לים, ומאד לא כיף לשטוף.
והפחדות- 4 סטים* 18 איש
אני לא פוחדת וממש לא ניסיתי להפחיד. רק הצפתי את הבעיה כפי שהיא במציאות.
הבנתי שאת מציעה להשתמש באותו סט גם לשבת וגם ליומחול. נניח שאין עם זה בעיה על פי ההלכה, אז ירדנו ל 2 סטים * 20 איש. לא מעט. או שאת גם משתמשת באותו סט עבור חלבי ובשרי? יש אמנם דעות בהלכה שמתירות, אבל הרבה פחות מקובל בציבור החרדי. יש לך גם רק כיור אחד? פעם פעם, כשכל צלחת היתה מאד יקרה, זה היה מקובל. אבל בימינו?
במגירה/ מדף אחד שמשפחות מאכסנות את החד פעמי נכנס כל הסט הזה.
חבליות של חד פעמי בבית שלנו נזרקות בכיף לסלסלאות פלסטיק גדולות שמוצבות אחת על גבי השניה ומאכלסות בכיף עוד כל מיני. ממש לא אחסון מתאים לסט לומינארק ל 20 סועדים.
אז אולי ההודעה שלי הפחידה מישהו (צר לי, תכננתי במקור להצחיק) אבל ההודעה שלך קצת מנותקת מהמציאות החרדית :(

• הוסף לסימניות
לגבי מדיח.
יש לי אחד, ואני הכי מצטערת בעולם שלא עשיתי שניים.
ודוקא בגלל זה אומר, שזה גם כן מס לחרדים.
לחרדים יש הרבה פחות מדיח, כי חילוני קונה מדיח אחד וגמרנו סדר שטיפת כלים
אבל חרדי ששומר כשרות צריך להחזיק 3 מדיחים כדי להיפטר מסדר שטיפת כלים.
שזה כמובן לא מציאותי ולא קורה. ולכן אנשים מראש מוותרים או קונים רק לבשרי.
אני בדוחק גדול במטבח חדש שעשיתי הצלחתי להכניס מקום למדיח צר.
ושוקלת לקנות עוד מדיח שיעמוד על השיש.
מבינה לגמרי שרוב הציבור החרדי חי בדירות קטנות עם מטבחים ישנים שאין לו כל הכנה למדיח.
כך שזה לא רלוונטי.
אל תשכחו שמטבח חרדי גם מכיל עוד לפני המדיח, 2 כיורים, 2 תנורים, לפעמים גם 2 כיריים ו2 מיקרוגלים. כמה אפשר? והדירות קטנות הרבה יותר מהסטנדרט החילוני.
גם מי שרלוונטי, מצליח לרוב להכניס אחד, ולא 2 וכמובן לא 3.

אז נשארים עם השטיפת כלים.
לא דומה שטיפת כלים בבית עם 4-5 נפשות לבית עם 7-9 נפשות שרובם קטנים וצפופים.
וזה לא פשוט ובא על חשבון הרבה דברים אחרים.

לגבי שבירה, אנחנו משתמשים ברב פעמי, ולילדים יש כוסות מאיקאה שעולות שקל, לבן השנתיים שמים חד פעמי.
ועדין הוא מצליח כמעט כל שבת (נדיר שלא) לשבור כוס אחת...
לומינארק לא עולה 5 שקל לצלחת, יותר לכיוון של 9 שקל לפחות.

• הוסף לסימניות
אם באמת רוצים לעודד מעבר לרב פעמי,

צריך במקביל להוריד את המעם על סטים רב פעמי,

וכן על המדיח.
יש מדינות באירופה שכבר עשו את מה שעושים עכשיו בארץ ובאופן הרבה יטתר חמור
נראה לי ששם אסור למכור כלים חד פעמיים,
משתמשים בכלים מקרטון
ולא הורידו המס על המדיח

לדעתי מזמן היו צריכים לעשות את זה והח״כים החרדים מנעו זאת
עכשיו הממשלה לא תלויה בחרדים ולכן עושים מה שכולם עושים, רק שכאן יש גם תוספת של שנאה לחרדים

• הוסף לסימניות
המשך לגזירות סטאלין:

גזירה נוספת של שר האוצר: טיוטת חוק ההסדרים מציעה לבטל את הנחת ערך צבור בטעינת רב קו, כך שישארו רק ההנחות 'חופשי יומי' וההנחות באפליקציה.

ח"כ מיכאל מלכיאלי, יו"ר סיעת ש"ס בכנסת בתגובה לכוונת הממשלה לביטול הנחת 'ערך צבור' ברב - קו: "פעם אחר פעם בוחרים קרבניטי 'ממשלת הריפוי' להתעלל באכזריות בשכבות החלשות אשר אין לאל ידם לסיים את החודש. אכזריות רוחבית זו גם תפגע בעידוד אזרחים להתשמש בתחבורה ציבורית עובדה אשר תגביר את הפקקים הבלתי נסבלים גם כך בכבישי ישראל".

עוד תקף את ממשלת ה'תו שמח': "לאן נאלמו דום אותם חברי כנסת ושרים מהשמאל? היכן החמלה כאשר כל דקה אנו מדווחים על מכה חדשה בחסות ממשלת "האחדות והריפוי" ו'התו השמח'?".

• הוסף לסימניות
אני משתמשת בשבת רק באמיתי בעייני הרבה יותר יפה ומכובד אבל אולי זה כי אני לא עם משפחה מאד גדולה.
אולי באמת...
גם אני ממש מעדיפה להשתמש בכלים אמיתיים לכבוד שבת, אבל לא מסוגלת לעמוד בליל שבת ולהדיח עשרות פריטים במים קרים בשעה מאוחרת :( ולא מסוגלת לקנות סט כפול לשבת כי אין לי איפה לאחסן... אז לליל שבת קונה חדפ יפה, ובבוקר עורכים בכלים אמיתיים לכבוד שבת. אחרי האוכל מחביאה במרפסת ובמוצ"ש מדיחה...
בשבתות חורפיות כשהסעודה נגמרת מוקדם יחסית אם לא מידי קר ואין מידי הרבה אורחים, אנחנו חוגגים עם כלים אמיתיים גם בליל שבת, ואני מדיחה אחרי הסעודה, עם ספוג סיליקון של שבת בעעעע

• הוסף לסימניות
נוחות זה הרבה. נח לי הרבה יותר רכב פרטי מאוטובוס אבל בגלל המחיר אני נוסעת בתח"צ. היות שלכלים חד פעמיים יש מחיר גבוה באיכות הסביבה, המחיר שלהם יהיה יקר יותר לכיס, לא אסרו להשתמש בהם. רק שיהיה ברור שזו בחירה בין נוחות לכסף ולא באוכל נפש או המרת דת ואיסור על חיים חרדיים.
בקיצור כפייה דתית של דת הירוקים על כולם. הזוי!
גם יצור חשמל גורם להרס כדור הארץ לכבות את המזגן הרגע!
כמובן ללכת ברגל גם אוטובוס גורם לזיהום אויר קל וחומר רכב פרטי!
מס על מכונת כביסה לכבס ביד ועדיף ללכת לירקון או לנחל הקרוב.

• הוסף לסימניות
למה ברגל ?!
אפשר באופניים ! (לא חשמליים)
ממש מתאים לירושלמים.

עורכת: אולי שיחייבו את בעלי המשרדים (שיתנו לעובדיהם) לעבוד מהבית, יחסוך הכי הרבה למשל מכל כיוון אפשרי.

• הוסף לסימניות
ממש מתאים לירושלמים.
יש אופניים שאפשר לנסוע איתם בעליה בקלי קלות
עריכה: חוץ מזה, מה לא עושים כדי לספק את אירגוני הירוקים ?!

• הוסף לסימניות
צריך לעשות מחקר כמה שריפות נהיו מהבטריות הנטענות של האופניים האלו.
ולגלות כמה הם עזרו לעולם באיכות חיים.

• הוסף לסימניות
בדקתי נסיעה מהבית לעבודה, באמת קל.
50 דקות כל יום, כולל ירידות ועליות של 200 מטרים הכי הרבה.
כולל נסיעה בכביש מסוכן לאופניים.
עוברת מחר לאופניים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
במחשבה שניה,
האם באמת מטרת החוק היא רק אנטישמית?
אולי באמת יש מקום לחשוב על איכות הסביבה, והרעיון יפה, בעצם?
מטרת החוק אינה אנטישמיות, אלא מציאת מקורות מימון לתקציבי התנועה האיסלמית.
הבחירה דווקא במקור המימון הזה שקופה מאד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה