כללי העתיד שלנו כגרפיקאים....

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בשביל לעצב אתר, לא צריך תכנות, אבל בשביל לבנות - כן צריך.
ולעצב אתר זה בעצם מעצב גרפי עם עוד מעט ידע על אפיון וקידום אתרים.
ולכן, בונה אתרים זהו לחום נוסף שמתרחק מהגרפיקה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;477207:
אני לא חושב שקראת את מה שאמרתי כלל...
אני לא דיברתי על מעצב גרפי שמעצב אתרים, כי זה בדיוק אותו דבר כמו לעצב לוגו ופלייר, רק ששולחים למשל את הכפתורים המעוצבים למתכנת האתר האמיתי, אני דיברתי על בניית אתרים מבחינת תיכנות, שזה עולם בפני עצמו.

אם כך, אני לא חושבת שאתה קראת את ההודעה הראשונה שלי בשרשור.
הדגשתי שם שקורס בניית אתרים בפרוג מיועד למעצבים.
לא לומדים שם תכנות.
לומדים דרימוויבר, שהיא לגמרי תוכנה למעצבים. אף מתכנת מקצוען לא ישתמש בה.
ולומדים פלאש באוריינטציה עיצובית, כמעט ללא נגיעה באקשן סקריפט.

בקיצור, הקורס של פרוג באופן ספציפי, מיועד למעצבי פרינט שמעוניינים להרחיב את פעילותם גם לתחום עיצוב האתרים. ואני לא מסכימה שבשביל לעצב אתר מספיק לדעת פוטושופ. ללא הבנה מינימלית של קוד, CSS ושל איך העסק עובד בפועל, המעצב יעצב אתרים בלתי שמישים ובלתי ניתנים לחיתוך ולבנייה.

• הוסף לסימניות
העתיד של גרפיקאי טוב הוא להפוך למעצב גרפי מעולה.

• הוסף לסימניות
פופקו, התחלת טוב, אני מסכים שמעצב גרפי צריך לשאוף להיות מעצב גרפי מקצועי ולא לחפש "להתקדם" ע"י לימוד תחומים נוספים.
אבל הבעיה היא שאפילו אחרי שהצגת את הטיעון הזה, עדיין נפלת בפח היקוש של תעשיית לימודי המולטימדיה החרדית.

יש איזה תפיסה רדודה שגורסת שהדרך להתמקצע במקצועות אלה מתבססת על לימוד מעמיק של התוכנות והכלים והטכניקות המשמשים במלאכת העיצוב.
זו טעות יסודית כמובן. כי הרי מי שמזניח את החלק העיקרי, הווי אומר, לימוד מעמיק של עיצוב ואמנות ורכישת ידע נרחב בעקרונות ובפילוסופיית עיצוב, ובמקום זה, מתמקד בלימוד אינטנסיבי של כלי עבודה טכנולוגיים, לא יצא מזה מעצב מקצועי, לכל היותר, מעצב בינוני, או כמו שאומרים, "ביצועיסט".

לצערי, המעצבים היחידים במגזרנו שבולטים לטובה ברמתם המקצועית, השיגו את כישוריהם כתוצאה מלימוד עצמי, או מלימודים במוסדות לא-חרדיים.
הרוב, מדשדשים בבינוניות.
אולי יהיה מי שייעלב מזה, אבל זו המציאות העגומה, ואם לא נסתכל לה בעיניים, היא כנראה לא תשתנה בקרוב.

אז אם אני הייתי מעוניין היום ללמוד להיות מעצב יותר טוב, הייתי שמח ללכת לשנת לימודי עיצוב.
אני לא רוצה שילמדו אותי לעשות גראדיאנט מאש באילוסטרייטור, ולא שילמדו אותי איך "סוגרים" ו"מדסטלים" קבצים מאינדיזיין. אני רוצה שילמדו אותי לעצב טוב, לעצב חכם. אני לא רוצה שילמדו אותי "בניית אתרים" כי HTML CSS ותוכנות דרימוויבר ופלאש למדתי לבד. ואת הדברים הטכניים שלא למדתי עדיין, לא אתקשה להשלים.
אבל אני רוצה שילמדו אותי לעצב ממשק משתמש. להבין פסיכולוגיה של עיצוב. איך אני גורם לממשק להיות אינטואיטיבי ומזמין. וכו' וכו'...

פשוט נכון להיום אין בציבור החרדי מי שמציע תוכנית לימודים ברמה של בתי ספר הגבוהים לאמנות.
אז ברור לי שזה "לא פשוט", ויש כל מיני מגבלות ומניעות כאלו ואחרות שאכמ"ל, אבל אני בהחלט מאמין שיש מקום לפחות לנסות יוזמה כזו של איזה תוכנית לימודים לעיצוב ברמה גבוהה, משהו ישאף לפחות ליישר קו עם סטנדרטים שמקובלים בתעשיה בארץ ובעולם.

• הוסף לסימניות
שיע, יישכויח! כל מילה.

• הוסף לסימניות
שייע מה שאמרת זה בדיוק מה שאני חושב, אני בוכה על כל הכאילו לימודים האלה שהם כאילו מוסיפים מקצועות שרק לוקחים את הבן אדם ההרחק מהמקצוע המקורי שלו, במקום שיתעסק רק במקצוע שלו וכמו שתיארת -ע"י עיצוב, אמנות, וכדו', ולא רק כלים, וזו דרך אגב הסיבה שנאלצתי לרעות בשדות זרים כדי לההפך למקצוען...

• הוסף לסימניות
שוב, בעיניי יש צורך לעשות הפרדה בין שני דברים:

-הצורך בהתמקצעות בעיצוב, ולא רק בגרפיקה, במגזר החרדי.
-הצורך של כל מעצב גרפי כיום, דתי, חרדי, חילוני או גוי, להתמקצע בתחום העיצוב לאינטרנט (שכאמור, בעיניי, מחייב הבנת קוד בסיסית+). גם מוסדות העיצוב המפוארים ביותר בישראל ובעולם מבינים את זה והכניסו את התחום לתוכנית הלימודים של לימודי עיצוב 4 שנים.

אין האחד סותר את השני.

• הוסף לסימניות
גרפיקה פירושו עיצוב גרפי.
לדעת לעצב חומרים גרפיים זה תחום בפני עצמו.
בחירת צבעים, טיפוגרפיה, תכנון מרחב בנית קונספט ועוד הם דברים שצריכים להלמד על בוריים
והם רלונטיים ליישום בין לפרינט ובין לווב.
מה הקשר של לימוד HTML לגרפיקאים??
למה גרפיקאי צריך למדל?
הוא צריך להכיר את האפשרויות, ברמת הכרות
לרכוש מושגים יעילים לשימוש ותחומי מקצוע שיכולים להיות לו לעזר
אבל אין טעם שהוא ילמד זאת בעצמו!!!
בשביל מה בסמינרים למשל מלמדים בנות בניית אתרים? שילמדו אותם עיצוב כמו שצריך!

• הוסף לסימניות
טעות בידך.
גרפיקה זה לא עיצוב גרפי.
המונח גרפיקה מתייחס לחלק הטכני הכרוך בידיעת תוכנות גרפיות, ביצוע טכני מושלם ומוקפד של קוסנפט גרפי, הבאה לדפוס וכיוצ"ב.

המונח עיצוב לעומת זאת אינו מתייחס כלל לחלק הטכני אלא לחלק הקונספטואלי.
שני התחומים נוגעים וחופפים כמובן, אך חשוב והכרחי לעשות את ההפרדה ביניהם.

הקשר של לימודי HTML למעצבים הוא כמו הקשר של לימודי הבאה לדפוס למעצבים.
זה טכני נטו, אך הכרחי למי שרוצה לעסוק בתחום עיצוב האתרים.
(אני מדברת על ידיעה בסיסית, לא על שליטה ברמת ווב-מאסטר)

אני מסכימה לגבי המידול, זהו מקצוע בפני עצמו כפי שצילום הוא מקצוע בפני עצמו.

• הוסף לסימניות
לדעת גרפיקה זה לדעת אילוסטרייטור כמו שלהיות סופר זה לדעת וורד.

• הוסף לסימניות
לא לדעת אילוסטרייטור, לדעת איך להפיק תוצרים גרפיים מדהימים באילוסטרייטור.

אין הקבלה בין עולם העיצוב לבין עולם הכתיבה ספרותית, מאחר שבעולם עיצוב קיים חלק טכני נכבד (=גרפיקה), מה שאין כן בכתיבה ספרותית.

• הוסף לסימניות
חברי הפורום, הדיון הזה הגיע לי בדיוק בזמן:
הלכתי ללמוד קורס עיצוב אתרים כי הבנתי שזה הדבר הבא בתחום.
הקורס כלל - דרימוובר ופלאש עם אקשן סקריפט (קצת קידום, קצת אפיון)
יצאתי מהקורס מתוסכלת!!!
במשך הקורס התמודדתי עם הקושי להתרגל לחלק שאין לו כל קשר לגרפיקה והוא הhtml
ולדעתי מצריך להכנס לראש של תכנות ודורש כשרונות אחרים. מי שיודע דרימוובר בלי להבין את מבנה השפה אינו יכול לבנות אתר.
לאחר שגמרתי את הקורס והיו לי כמה הצעות לעיצוב אתרים, נוכחתי לדעת שאת רוב העבודות איני יכולה לבצע (למעט אתרי תדמית שזהו חלק מאד קטן) כי הן מצריכות תכנות בשפות שונות, כעת יש צורך לדעת להטמיע ג'ווה, להסתדר עם מסדי נתונים ועוד ועוד והדבר רק מתרחב.
כמו כן, זה דורש להתעדכן כל הזמן בחידושים ברשת, בקידום אתרים.... אז חוץ מלהשתדרג כל הזמן בתוכנות הגרפיקה החדשות יש לנו עוד תחום.
באחת ההרצאות אמר לנו בונה אתרים רציני (חרדי), שהוא מצידו מעדיף שנביא לו את הגרפיקה והוא יבנה את האתר מתחילתו ועד סופו - אז מה עשינו???

אשמח לשמוע תובנות, זה מאד יעזור לי.
סוף נאום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chyz;477431:
יצאתי מהקורס מתוסכלת!!!
ולדעתי מצריך להכנס לראש של תכנות ודורש כשרונות אחרים. מי שיודע דרימוובר בלי להבין את מבנה השפה אינו יכול לבנות אתר.
לאחר שגמרתי את הקורס והיו לי כמה הצעות לעיצוב אתרים, נוכחתי לדעת שאת רוב העבודות איני יכולה לבצע (למעט אתרי תדמית שזהו חלק מאד קטן) כי הן מצריכות תכנות בשפות שונות, כעת יש צורך לדעת להטמיע ג'ווה, להסתדר עם מסדי נתונים ועוד ועוד והדבר רק מתרחב.
כמו כן, זה דורש להתעדכן כל הזמן בחידושים ברשת, בקידום אתרים.... אז חוץ מלהשתדרג כל הזמן בתוכנות הגרפיקה החדשות יש לנו עוד תחום.
באחת ההרצאות אמר לנו בונה אתרים רציני (חרדי), שהוא מצידו מעדיף שנביא לו את הגרפיקה והוא יבנה את האתר מתחילתו ועד סופו - אז מה עשינו???

סוף נאום.

הבעיה שלך היתה בתאום הציפיות.

אני הלכתי לכזה קורס פשוט בשביל לדעת כיצד הדברים פועלים ע"מ לעצב נכון.
בידיעה מוחלטת שאני לא הולכת לבנות, אלא לעצב ולהעביר למתכנת.

• הוסף לסימניות
מעצב גרפי לא אמור לדעת HTML!
מי שחושב שמעצב גרפי צריך לדעת גם קצת HTML, לא הבין מעולם את המושג - בעל מקצוע רציני, ולא יודע מה זה מעצב גרפי מקצועי.
תפקידו של מעצב גרפי, וככל שהוא יותר מקצוען -הוא עוד פחות מתעסק עם הסביבה ויותר בעיצוב בלבד!
הוא מעצב כפתורים וצורת אתר וכדו', אך לא נוגע בתיכנות אתרים.
וחבל מאוד שיש מעצבים גרפיים שחושבים שידיעת HTML תועיל להם במקצוענות של הגרפיקה, לצערי הרב -היא תוריד...
להתרכז בעיצוב ואך ורק בעיצוב -זה גרפיקאי/ת מקצועי/ת.
לדעת קצת תלת מימד וקצת בניית אתרים וקצת וידאו, וקצת פאואר פוינט זה אמנם לא מזיק כשיודעים זאת כבר, אך ללמוד את זה כמקצוע בקורס, יוציא אותם מריכוז המקצוע שלכם.
אני יכול להוכיח זאת פשוט מאוד, ע"י לקיחת כל אדם שלומד מקצועות כמו גרפיקה ובניית אתרים, ולהשים אותו מול מישהו שמתעסק רק באחד מהם, הוא לא יידע לא בגרפיקה ולא בבניית אתרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chyz;477431:
יצאתי מהקורס מתוסכלת!!!

סוף נאום.

את שמה לב שהוא אמר לכם תתעסקו בעיצוב ואני בבניית האתר -כי גם אם הוא יודע פוטושופ, הוא גם יודע במה הוא מקצוען ובמה אחרים מקצוענים, וככה גודלים, ולא מערבוביה של הכל.

ובאמת הקורס שלמדת זה בשביל שתדעי את המושגים, אך תתעסקי בעיצוב בלבד, תעשי פירסומות, תשכפלי ותעתיקי פרסומות אפילו, תיקחי מגזנים ותעשי כמוהם, וככה אחרי עבודה מפרכת ייצא גרפיקאי/ת מוצלח/ת.
שיגיע היום וישאלו אותך, איך בהגדרת X באפקט Y בפוטושופ בשכבת דינמיק לינק מיובאת מאילוס עושים ככה וככה, את תדעי מייד על מה מדובר ותשלטי גם בתוכנה ובעז"ה גם ברעיונות ובתוצאות.

נ.ב. אני כמעט בטוח שאנשים שיוצאים לקורס שונה כל כך כמו בניית אתרים כשהם גרפיקאים בעצם, זה בגלל שהם לא יושבים 6 שעות ביום לפחות על עבודה, כלומר שאין כל כך עבודה.
תתקנו אותי אם אני טועה, אך אל תתקנו אותי אם זו האמת וזה כואב...

• הוסף לסימניות
שתי תחומים שאני כן מוצא אותם קרובים זה אנימציה (שזה אומר תלת מימד) ווידאו
חוץ מזה שום דבר לא קשור פה כמו שכולם אמרו
תלת מימד יכול אולי לעזור בעיצוב גרפי
אבל ללכת ללמוד תלת מימד כדי לקבל יכולות גרפיות גבוהות יותר??? נראה לי רחוק מידי ולא שייך
אני לא מדבר בכלל על בניית אתרים שלא קשורה לפה בכלל מה שגם שהיא משתמשת בחלק אחר במוח ממה שגרפיקה משתמשת כך שרוב הסיכויים שהיא תפספס את המטרה

• הוסף לסימניות
תודה, תודה
אפשר לומר שאני מתעודדת.
אני חושבת שמנהלי הקורסים למיניהם, צריכים להסביר לגרפיקאים/יות שבאים ללמוד עיצוב אתרים, שהם לא הולכים לבנות אתרים אלא להכין את העיצוב, ובקורס עצמו להתמקד יותר בתחום של עיצוב וכו'

• הוסף לסימניות
לשיטתך פופקו, מעצב גם לא אמור לדעת הבאה לדפוס.
לא נראה לי שיש מי שיסכים איתך בנידון.

ידיעת בסיס בHTML עבור מעצב אתרים, מקבילה בעיניי לידיעת הבאה לדפוס (לא ברמה של דפס מנוסה) עבור מעצב פרינט.
שניהם הכרחיים.
אני חוששת שאתה "תקוע" תפיסתית אי שם בראשית שנות ה-2000.

• הוסף לסימניות
לידיעת בסיס HTML, לא לומדים קורס מקיף על זה, אלא שואלים את המתכנת מקסימום שעה לימוד וזהו.

ללכת ללמוד קורס שלם -לא שייך בכלל.

ואני באמת תקוע תפיסתית בראשית ה-2000, בה החרדים שעבדו במקצועות היו מקצוענים בלבד, ולא כל אחד אחרי קורס כבר חושב שהוא יודע את כל העולם וא....
דווקא מה שקורה היום מצער, הרמה יורדת כי הטישטוש בין מקצוען לשאינו, גוברת מיום ליום בעיניי הציבור -והעיקר זה המחיר.
אכן שנות ה-2000, היו תור הזהב לעניין זה ספציפית.

• הוסף לסימניות
כמי שדווקא עשתה קורס, לא מסכימה שאפשר ללמוד בשעה את מה שצריך לדעת.
כמי שאינה נמנית על הציבור החרדי (אני דתית-לאומית), קשה לי להגיד מה קורה אצלכם פנימה, אבל אני יכולה להגיד לך שהתהליך שאני מדברת עליו רלוונטי לא פחות במגזר הכללי.

לפני כשנה כשחיפשתי עבודה כשכירה במגזר הכללי, לא היתה כמעט מודעת דרושים אחת (אני מדברת על סטודיואים ומשרדים נחשבים, לא על בתי דפוס) שלא דרשו מהמעצב, בנוסף לתואר אקדמי, ניסיון וידיעת תוכנות גרפיות, גם ידיעת HTML וCSS. ולא, לא דיברו על מה שלדעתך אפשר ללמוד בשעה... זאת על אף שברוב המשרדים והסטודיואים, ישנה הפרדה מוחלטת בין מחלקת העיצוב למחלקת התכנות. עם זאת, הם כנראה סוברים (כמוני) שידע בHTML וCSS הוא הכרחי גם עבור שלב העיצוב של האתר.

אני מסכימה איתך שיש טשטוש בין מקצוענים וחובבנים ש"רק סיימו קורס", וזה נכון בכל המגזרים, אך אין לזה קשר אמיתי לצורך ההכרחי להתמקצע בתחום עיצוב האתרים, שהפך לחלק בלתי נפרד מעולם העיצוב.
אני סיימתי 4 שנות לימוד אקדמיות בלימודי עיצוב (במסלול עיצוב פרינט), ועם זאת הבנתי את צורך השעה ונרשמתי לקורס בניית אתרים למעצבים בפרוג.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה