כללי העתקת עבודה של גרפיקאי אחר

• פותח הנושא bhj
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בא אלי לקוח ובידו חוברת מסוימת שעשה לו גרפיקאי,
השנה הוא רוצה להוציא אותה שוב עם שינויים קלים.
מסיבות שונות הוא לא פונה לגרפיקאי שעיצב לו אותה,
וממני הוא מבקש לעשות את אותו העיצוב ב-ד-י-ו-ק!!!!
מצידו אפילו לסרוק את התמונות...
מה עושים?!
(חוץ מהפן האישי שזה מעצבן נורא להעתיק ממישהו ולא ליצור משהו חדש...)
אין סיכוי לשנות את דעתו
כבר שלחתי המון סקיצות אחרות והוא נדבק לעיצוב הישן, שלדעתי אף מכוער בתכלית.

האם זה מוסרי?

• הוסף לסימניות
לדעתי תברח ממנו. זה לקוח לא מריח... במיוחד אם נידבת לו מספר סקיצות בלתי מוגבל... אל תשכח לבקש כסף גם אם לא יצא כלום...

אם אתה שואל מוסרי או לא? פשוט תגיד לו אין מצב חייב קובץ פתוח! ושישלם לקודם את המחיר הגבוהה של קובץ פתוח אז זה כבר מוסרי שתעבוד על זה (אם עוד ישאר לך טיפת חשק)

• הוסף לסימניות
לי היה פעם משהו דומה והגעתי למסקנה שזה פשוט בלתי אפשרי לחקות עבודה של מישהו אחר -בסופו של דבר שום צד לא יוצא מרוצה (מילא אני לא יצאתי מרוצה אבל אחרי שעבדתי כ"כ קשה גם הלקוחה לא מספיק היתה מרוצה.)

• הוסף לסימניות
ומה עם זכויות יוצרים?
תגיד ללקוח שאסור לך להשתמש בחומרים של הגרפיקאי ללא רשותו.
זה כבר יוריד אותו מזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;644730:
ומה עם זכויות יוצרים?
תגיד ללקוח שאסור לך להשתמש בחומרים של הגרפיקאי ללא רשותו.
זה כבר יוריד אותו מזה.

רעיון יפה.

לי קרה אותו מקרה בדיוק, וגם עם עימוד של חוברת חידושי תורה.

הסברתי ללקוח כי ע"מ שאעשה את אותו עיצוב בדיוק, אני אקח לו יותר מכפול, מאשר הגרפיקאי המקורי, מהטעמים שהוזכרו לעיל. (עבודה מעצבנת, לא הקו שלי, וכו' וכו').

לכן כדאי שילך למקור...

• הוסף לסימניות
סתם אני חושבת מה היה אם היה הפוך, ופתאום היית רואה שמישהו העתיק את העבודה שלך.

• הוסף לסימניות
גם לי קרה מקרה דומה פעם, לקוחה הגיעה עם עבודה מודפסת שקיבלה ממשהו וביקשה שאעשה בדיוק אותו דבר על מנת "לחסוך לי את החלק העיצובי". העיצוב שהביאה היה חסר חן לחלוטין ולא התחשק לי להיות "יוצרת" של דבר כזה בדיוק. נקבתי במחיר גבוה עבור חיקוי של אחד על אחד ומחיר סביר לעיצוב חדש. הסברתי לה שלבצע עבודה תוך היצמדות מוחלטת לעבודה הקיימת שאין לי אותה בקובץ פתוח דורשת ממני זמן רב יותר בחיפוש תמונות וכו' וכמו שצפיתי היא הבינה את זה מצוין והלכנו על עיצוב חדש.

• הוסף לסימניות
מבחינה חוקית - אסור לך להעתיק עבודה של גרפיקאי אחר. זה הפרה של חוק זכויות יוצרים.
את יכולה לומר לו שבלי אישור של הגרפיקאי שעשה את זה - אסור לך לעשות חיקוי, ושזה יכול לסבך אותך משפטית (מה שגם נכון בתאוריה, למרות שלא סביר שיתבעו אותך.....)
וכמובן, מה שמטאור אמרה על יצירת "יש מאין" לעיצוב כלשהו - בהחלט יכול להוריד אותו מהרעיון מהר מהר....

• הוסף לסימניות
אני חושבת שכדאי והכי פשוט, לפנות למעצב הקודם, לומר לו יפה תודה על העבודה. להסביר לו שאנו מעונינים לעשות שינויים קלים בעבודה שלו, (אולי אפילו להציע לו תשלום סימלי על השינוי) ולברר האם הוא מסכים. לרֹב אם הלקוח לא היה מרוצה, אז גם המעצב לא היה מרוצה מהלקוח, והוא יעדיף להעביר לכם אותו. אולי אפילו עם כמה טיפים שיכולים לעזור לכם.
אני גם חושבת שאם המעצב החדש, פונה למעצב הקודם. מסביר לו יפה את המצב, המעצב הקודם לא יתנגד. כי הרי בכל מצב העבודה תועתק, אם לא על ידך אז ע"י איזה מעצב אחר עם פחות מצפון או ידע בזכויות יוצרים.

• הוסף לסימניות
הלקוח מתעקש שהוא ישב עם הגרפיקאי ואמר לו בדיוק מה לשים איפה (אני מאמינה לו לפי הסגנון של הבנ"א...) וזו ממש העבודה שלו והעיצוב שלו וכו' וכו',
כנראה שהם הסתכסכו או משהו, אז אין מצב שהלקוח ידבר איתו כרגע...

בכל אופן, לי הלקוח מבטיח שיחתום לי על מסמך ובו הוא מאשר שאם הגרפיקאי יתבע אותי זה יעבור אליו כתביעת שרשרת,
האם קיים דבר כזה???
אני ממש לא מעוניינת להכניס את ראשי למיטה חולה!!!!!!!!
(כרגע אני כבר בפנוכו אז אנא עזרו לי!)

• הוסף לסימניות
ואם הוא אמר לו בדיוק מה לעשות, זה אומר שהעיצוב שלו?
אח,לקוחות...=)
למה לא תדברי את עם הגרפיקאי הקודם?

• הוסף לסימניות
כמו שכתבתי קודם תבקשי מהלקוח את הטלפון של הגרפיקאי ותנסי לדבר על ליבו ,לא נראה לי שזה יהיה קשה מדי. אחרי שהם הסתכסכו.
בקשר לתביעה לא נראה לי שיש כזה דבר, מי שביצע את העבודה הוא "הפושע". כמו כן נראה לי שאם הוא מסכים לחתום לך על כזה מסמך, זהו סימן שהגרפיקאי לא יתבע אותך ולא אותו כי הוא לא היה לוקח סיכון אם זה היה רציני.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שכל מה שנאמר לענין כאשר אין ללקוח קבצים פתוחים. אבל אם הוא קיבל קבצים פתוחים ז"א שהוא שילם עליהם או שהגרפיקאי בעצמו לא רצה לעבוד איתו יותר והעדיף להביא לו קבצים פתוחים ושיעבור למשהו אחר בלי לכעוס עליו(כן גם אני הבאתי ללקוח קבצים פתוחים כי אני לא רציתי לעבוד איתו כיון שכמה שהלכתי לקראתו במחיר חשב שאני מנסה לסחוט אותו, ואני לא מוכנה לעבוד עם משהו שלא נותן בי אמון. נתתי קבצים פתוחים, ללא תוספת תשלוםכי אני לא רוצה לדפוק אותו אבל גם לא רוצה לעבוד איתו)

• הוסף לסימניות
הלקוח לא קיבל קובץ פתוח,
יש לו את החוברת הקודמת בPDF

• הוסף לסימניות
הבהרה

רציתי רק לשנות משהו-
בסופו של דבר הלקוח הסכים לכמה שינויים קטנים,
כמו צבעים, תמונות, פחות אפקטים וכו',
בבסיס המראה נשאר מאד מאד דומה,
האם עדיין זו בעיה???

עיצבתי הכל מ-0, וזה הסגנון שהלקוח אוהב.
לעניות דעתי אין לגרפיקאי ההוא אפשרות לתבוע אותי,
מה גם שזה עיצוב פשוט ביותר וסטנדרטי, ללא גימיקים וכד'...

אנא הרגיעו אותי!! בבקשה!!

:confused:

• הוסף לסימניות
אם הוא יתבע אותך.
תן לו לקרא את האשכול הזה

• הוסף לסימניות
הוא יבין שממש לא רצית לחכות את העבודה שלו.

• הוסף לסימניות
זו כבר שאלה שאי אפשר לענות עליה בלי לראות את העבודה.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה