כללי הפוטושופ לא שומר קובץ מעל 2 ג"ב. מה עושים?

• הוסף לסימניות
הפוטושופ לא שומר לי וכותב הודעה שזה מעל 2 ג'יגה

אני חייבת ב ד ח י פ ו ת לסגור.......

קבצים מצורפים

• בעיה בסגירה.PNG
    KB 111.9 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
תעזרוווו לי בבקשה!!!!

:eek::eek:

• הוסף לסימניות
תנסי לשמור PSB

• הוסף לסימניות
תודה ענקיתתתתת

:):):)

• הוסף לסימניות
הסיבה לבעיה היא שלא עובדים בפוטושופ על קבצי ענק, כמו שלטי חוצות על פי המידה הסופית. (נניח 2מטר על 10) אלה הנכון לעבוד על מידה שהיא שהיא יותר קטנה מהמידה הסופית (נניח 10% מהמידה הסופית) אבל בdpi גבוה (300ומעלה) אח"כ לייצא הכל (jpg) לאנדזיין ולסגור אחר מתיחה למידה הסופית ולייצא pdf. ככה משקל הקובץ נשאר סביר וגם התוכנה עובדת יותר מהר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל148;1691791:
הסיבה לבעיה היא שלא עובדים בפוטושופ על קבצי ענק, כמו שלטי חוצות על פי המידה הסופית. (נניח 2מטר על 10) אלה הנכון לעבוד על מידה שהיא שהיא יותר קטנה מהמידה הסופית (נניח 10% מהמידה הסופית) אבל בdpi גבוה (300ומעלה) אח"כ לייצא הכל (jpg) לאנדזיין ולסגור אחר מתיחה למידה הסופית ולייצא pdf. ככה משקל הקובץ נשאר סביר וגם התוכנה עובדת יותר מהר.

300 פיקסלים בסנטימטר או באינטש'?

• הוסף לסימניות
1. באינטש.
2. לא dpi אלא ppi (נקודות פר אינטש, פיקסל פר אינטש...)

• הוסף לסימניות
300dpi, הכוונה פר אינצ', כשפותחים מסמך חדש בפוטושופ זה נמצא בהגדרות מסמך. 300dpi זה סטנדרט יצוא לעבודות דפוס, בכל סוגי הדפוס ובכל הגדלים (למעט מידות ענק, ולמעט 72dpi שהוא סטנדרט לווב ומסכי מחשב)
כשלוקחים עבודה שהיא גדולת מימדים, ורוצים לעבוד בפוטושופ על קובץ קטן (וקל) יותר מהמידה הסופית, אזי צריך לתכנן מראש היחס בין מידות העבודה (המוקטן) לבין כמות הפיקסלים לכל אינצ' (dpi). כמה שיש יותר dpi, כך אח"כ אפשר למתוח העבודה לגודל הסופי, על חשבון ירידה בdpi, עד לרמה סבירה כמה שניתן, בדר"כ כפי שאמרתי 300dpi זה סטנדרט, אבל במידות ענק זה לא אפשרי, ולכן אפשר להתפשר גם על פחות אפילו 60dpi.
לדוגמא: אם אני רוצה עבודה 10x10 מטר גודל סופי, אז אני אפתח קובץ חדש בפוטושופ, במידה הגיונית לעבודה בפוטושופ, נניח 50X50ס"מ על 1200dpi (מה שנותן לי לעבוד על קובץ במשקל חצי ג'יגה, שזה כבר נחשב כבד) ואח"כ לייצא jpg לקובץ אינדזיין חדש במידות 10x10מטר. ולמתוח את התמונה פי 20, ולכן ה1200dpi ירד בהתאם גם פי 20 ל60dpi. כיתובים וטקסט אני מעדיף לעשות כבר באינדזיין, שזה פורמט ווקטורי שאינו מוגבל בירידת איכות בהגדלה.
מקווה שהסברתי את עצמי נכון... :)

• הוסף לסימניות
נכון לומר dpi וכפי שכתוב בהגדרות מסמך בפוטושופ והוא dots per intch, היינו נקודות (פיקסלים) לכל אינצ'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה