כללי הפונט תפילות כולל טעמים - אל תמנע טוב מבעליו

• הוסף לסימניות
רכשתי את הפונט תפילות מחברת פונטייפ
נוצר ע"י הניק 'המעצב' - איתמר נתן.

אכן מדובר בפונט כובש ויפהפה.
ורק היום גיליתי שהוא גם תומך טעמי מקרא...

• הוסף לסימניות
אני חייב לציין שכבר הדפסתי עמו משהו. וקיבלתי הרבה ביקורת ממספר רב של אנשים על חוסר ההבדל המובהק שבין הדל"ת לרי"ש בטקסט רץ.
כך שאינני יודע כלל אם מומלץ להשתמש בו לטקסט רץ הדורש טעמים וכו'.

• הוסף לסימניות
ר׳ ישראל,
גם ז׳ דומה ל-ו׳ , מה לעשות יש בעברית אותיות דומות, כשאנשים קוראים טקסט הם מפרשים אותו גם לפי ההקשר והתוכן, לדוגמא אף אחד לא יקרא ״ויאמד ה׳ אל משה לאמד...״ או וירבר ה׳ אל משה...
מעבר לזה, למרות ששם הפונט הוא תפילות, הוא לא באמת נועד לקטעים ארוכים בכתב קטן, הוא מתאים יותר לקטעים קצרים כמו קטעי תפילה ובכתב גדול.
לא כל פונט מתאים לכל גודל טקסט.

בברכה

קבצים מצורפים

• Region capture 71.png
    KB 24.8 · צפיות: 54
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י איתמר נתן;1720176:
ר׳ ישראל,
גם ז׳ דומה ל-ו׳ , מה לעשות יש בעברית אותיות דומות, כשאנשים קוראים טקסט הם מפרשים אותו גם לפי ההקשר והתוכן, לדוגמא אף אחד לא יקרא ״ויאמד ה׳ אל משה לאמד...״ או וירבר ה׳ אל משה...
מעבר לזה, למרות ששם הפונט הוא תפילות, הוא לא באמת נועד לקטעים ארוכים בכתב קטן, הוא מתאים יותר לקטעים קצרים כמו קטעי תפילה ובכתב גדול.
לא כל פונט מתאים לכל גודל טקסט.

בברכה

איתמר היקר, אתה יודע שאני מחבב מאוד מאוד את הפונטים שלך. והפונט תפילות הוא ממש נפלא ומכניס לאווירה מיוחדת

הפונט נהדר לקטעים קצרים ולמילים שכולם מכירים, כפי שכתבת, אולם מילים שלא כולם מכירים, למשל כמו בקינות [שאותם ניסיתי לעמד], או קטעי נביאים וכדו', יוצרות בעיה לקורא. ולא היה מדובר בגודל פונט קטן מאוד

אם היה מתלונן רק אדם אחד, ניחא! קיבלתי את התלונה הזו מלמעלה מ15 אנשים שונים.... ומסתבר שהיו עוד הרבה שלא פנו אלי.....

בקיצור, זה יותר פונט כותרות\טקסטים קצרים. זה ממש לא פונט ספר\טקסטים ארוכים

• הוסף לסימניות
הבדל עצום בין ריש לד'
מי שהתלונן מוזר מאוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GOLDRING;1720208:
איתמר היקר, אתה יודע שאני מחבב מאוד מאוד את הפונטים שלך. והפונט תפילות הוא ממש נפלא ומכניס לאווירה מיוחדת

הפונט נהדר לקטעים קצרים ולמילים שכולם מכירים, כפי שכתבת, אולם מילים שלא כולם מכירים, למשל כמו בקינות [שאותם ניסיתי לעמד], או קטעי נביאים וכדו', יוצרות בעיה לקורא. ולא היה מדובר בגודל פונט קטן מאוד

אם היה מתלונן רק אדם אחד, ניחא! קיבלתי את התלונה הזו מלמעלה מ15 אנשים שונים.... ומסתבר שהיו עוד הרבה שלא פנו אלי.....

בקיצור, זה יותר פונט כותרות\טקסטים קצרים. זה ממש לא פונט ספר\טקסטים ארוכים

נו ר׳ ישראל ואת האוירה המיוחדת הזו רציתי להעביר לקינות... כשאנשים קוראים קינות עם דמעות בעניים הכיצד יבחינו בין ד׳ לר׳...
הוא אשר אמרתי זה בוודאי לא מתאים לקטעים ארוכים
ובהזדמנות הזו אני מבקש אנא השתמשו עם הפונט הזה בתבונה, היכן שהוא מתאים בלבד, כל המושג של יופי הוא ענין של התאמה וכפי שכבר אמר החכם מכל אדם: נזם זהב באף... כשדבר לא יושב במקום ובמשבצת המיועדת לו הוא לא יפה!
יופי = התאמה.
שבת שלום!

קבצים מצורפים

• Region capture 72.png
    KB 27 · צפיות: 48
  • הוסף לסימניות
אני שמח מאוד במה שכתבת גולדרינג. ככה יש סיכוי שאינם מבינים לא יהרסו את הפונט.
אחרת בכל מכתב לגננות - ישתמשו בפונט הזה...

• הוסף לסימניות
אינני רואה טעם בכל ההתנצחות כאן. ההרגשה האישית שלי הייתה שהפונט מתאים גם לקינות - וגם האנשים שפנו אלי הסכימו שהפונט מתאים מאוד ומכניס לאווירה.
הפונט ליוורנו שציינת הוא פונט מדהים, אך לדעתי האישית מתאים יותר אצל הספרדים ולא אצל האשכנזים, בקיצור עניין של טעם אישי.

אף אחד לא הורס לך את הפונט, איתמר, מותר לכל אחד לחשוב אחרת ממך, לגבי ההתאמה שלו לצרכיו. מרגע ששיחררת אותו, כל אחד משתמש בו לפי טעמו האישי, גם אם זה לא נראה לך..... [וכן, ונתנו, גם לגננת מותר להשתמש בו אם נראה לה מתאים. ואתה יכול לקפוץ עד מחר אם זה לא מתאים לך. האם זה מתאים בצורה מקצועית לנושא, זה עניין אחר, שהרבה פעמים תלוי גם בהרגשה אישית]

הבעיה שעליה דיברתי היא חוסר ההבדל המובהק בין הרי"ש לדלי"ת שהופך אותו להיות לא מתאים לטקסטים ארוכים. אני סה"כ מנסה להציל מישהו שיטעה באותה טעות שלי ויחשוב שזה מתאים. זה לא! וכל הברברת כאן מסביב לא תשנה זאת!!!

ברור שבגודל גדול יש הבדל... ולכן ממש צחקתי מהערת אחד מהקוראים כאן שיש הבדל. כל מי שיעיין בכל פונט טוב שנועד לספרים [כגון פרנקריל וילנא, דוד, נרקיסים -המצורפים בזאת], יראה שחוץ מהקצה שיש בדלי"ת נעשים עוד כמה שינויים על מנת שההבדל יהיה מספיק מובהק גם בגודל קטן\בינוני - על מנת שהקורא לא יצטרך לבדוק עשר פעמים במה מדובר, אלא העין תוכל ברפרוף קל להבין זאת.

בקיצור, אין לי עניין בהתנצחויות ולא באתי ח"ו להעליב את יוצר הפונט - בפרט שהפונט יקר ללבי והוא ממש נפלא. באתי להציל אחרים מלעשות בו שימוש בטקסטים ארוכים. ואני את נפשי הצלתי

קבצים מצורפים

• דר.png
    KB 92.6 · צפיות: 40
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י GOLDRING;1720462:
[וכן, ונתנו, גם לגננת מותר להשתמש בו אם נראה לה מתאים. ואתה יכול לקפוץ עד מחר אם זה לא מתאים לך]
באתי להציל אחרים מלעשות בו שימוש בטקסטים ארוכים. ואני את נפשי הצלתי
אני יודע שמותר לך, וגם לה.
ולכן אני קופץ - משמחה - שאתה מרתיע אותה מלהשתמש בפונט המדהים הזה לדפי סיכום בסופ"ש לילדים בני שנתיים ולהוריהם שיזרקו את הדף לפח מייד :)

• הוסף לסימניות
נ.ב. ההערה שלך עדיין במקומה. ואיתמר ילמד ממנה לפונטים הבאים,
ואולי אפילו לגירסה הבאה של הפונט הזה.

• הוסף לסימניות
אני גם מצרף הצעה שלי לתיקון הפונט - הכולל שינוי החיבור של רגל הרי"ש לגגו, כדי שיהיה יותר מרובע. והשמנת רגל הדלי"ת.

חוצמזה, אינני מתכוון להגיב עוד בנושא זה, כל הליצנות מסביב לא מענייני. והמעוניין יקבל את האמת ממי שאמרה [אינני מתיימר לומר שהאמת איתי, אבל המבינים מוזמנים להביע את דעתם]

קבצים מצורפים

• דר2.png
    KB 16.3 · צפיות: 36
  • הוסף לסימניות
רואה אני את דברי גולדרינג

• הוסף לסימניות
אכן, מתאים בעיקר לאות כותרת (עכ"פ לזה השתמשתי בעיקר)
אולם אף שהצעתך לתיקון הר' מעולה, בפועל בגירסה הנוכחית לא מצאתי שום פסול.

מצ"ב דוגמא שהכנתי מהרגע להרגע (בו גם גיליתי את הענין שהוא תומך טעמים)
ולמעשה, לטקסטים ארוכים לענ"ד הוא לא מתאים, ולא בגלל הד' אלא בגלל לא יודע להגדיר...

קבצים מצורפים

• פרק יג.pdf
    KB 246 · צפיות: 67
  • הוסף לסימניות
זה נקרא תומך בטעמים? מה עם הקרנינג?

• הוסף לסימניות
פונט ליוורנו... עכשיו אני מבינה מי ככה מתעלל בי בתשעה באב...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה