כללי הפורום נועד למעצבים או ל...??

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י chchch;750615:
ביקשתי מחיים שיפתח פורום לבוגרי קורס עצוב גרפי בפרוג, כך לפחות נדע שלתגובות יש איזה בסיס. וכמובן תהיה אפשרות למי שירצה להמשיך לעזור, להיכנס גם לפורום הכללי. (כן, גם אני הייתי כאן בתחילת דרכי ונעזרתי הרבה בפורום, ועדיין לפעמים זקוקה לעזרה...)

ואם למדתי עצוב..... ולא בפרוג?:(

• הוסף לסימניות
לא יפה לא מכובד כל הדיון פה ,הפורום נועד להיעזר אחד בשני, ממש ממש לא בשביל הרגשה אישית של אחת יחידה, אני לא מתקיף בחזרה , ח"ו.
חבר'ה ערב פסח אני מבין את הלחץ.:)

• הוסף לסימניות
לדעתי יש פה עוד בעיה,הוותיקים ,המנהלים והטובים לא כ''כ מעלים עבודות,זה מוריד מהרמה ויוצר חוסר חשק להעלות עבודות ...כי ממילא רק המתחילים/לא מקצועיים מעלים.

• הוסף לסימניות
תראו-
בתור "מתחילה" אני חייבת לומר שהפורום הזה תורם לי מאד!
ע"י ההערות שלכם אני מתקבל ומקבלת מושגים...!!!

והאם לא בשביל עזרה נולד הפורום?

• הוסף לסימניות
סמייל, איזה עבודות העלית לאחרונה?
והאם את בטוחה לחלוטין, שעבודותיך לא נכללות בקטגורית
ה"בוסר" כפי שכינית פה עבודות של אחרים?
פשוט לא זכור לי שראיתי עבודות שלך לאחרונה,
שאוכל אני ועוד כמה "בוסר"ים לקבל מהם השראה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דחוף;750616:
ק

3. כל התותחים הכבדים של הפורום עזבו. נכון שיש להם הבלחות, אבל זה לא כמו פעם, ותירוצים כי יש להם עבודה זה לא מתקבל, כי פרוג זה פינה יומית נפלאה (אז)
.

לגבי הערה 3, מסתמא יש ל"תותחים" פורום משלהם שלא מופיע ברשימת הפורומים.

נכתב ע"י chchch;750615:
תסלחו לי, אבל יש כאן לפעמים תגובות כ"כ מרגיזות של כאלו שמגיבים על עבודות בשיא הביטחון
והתגובות לא לעניין בכלל.
האמת שאני הפסקתי להעלות עבודות מהסיבה הזאת.
ביקשתי מחיים שיפתח פורום לבוגרי קורס עצוב גרפי בפרוג, כך לפחות נדע שלתגובות יש איזה בסיס. וכמובן תהיה אפשרות למי שירצה להמשיך לעזור, להיכנס גם לפורום הכללי. (כן, גם אני הייתי כאן בתחילת דרכי ונעזרתי הרבה בפורום, ועדיין לפעמים זקוקה לעזרה...)

מסכימה איתך לגבי התגובות. זו הסיבה שגם אני הפסקתי להעלות עבודות.
אבל לא מסכימה איתך שצריך לבוגרי פרוג פורום נפרד.
וכי למה?

• הוסף לסימניות
גם אני חייב להגיב

כן! אני חדש פה ובתחום בכלל ואני הרבה פעמים מתלבט אם להעלות בכלל עבודות שלי לחוו"ד האם "זה מתאים לרמה" פה אבל שורה תחתונה לדעתי זה התנשאות ויהירות לזלזל באחרים רק בגלל שאת/ה למדת גרפיקה שנה או יותר לפני, שום דבר לא קרה אם תשימו עין ולמרות שזה לא לרמתך תזכור שפעם זה כן היה הרמה שלך, תזכור שלפני לא הרבה זמן היו כאלו שצחקו וזלזלו בעבודות שלך!
אף אחד אבל אף אחד לא מגיע לפה משיעמום כולנו יודעים טוב מאוד מה עושים ולאיפה גולשים משיעמום, לא לפה!
אז לכל הותיקים אם תתנו את הערתכם ותחכימו אותנו - החדשים, יש סיכוי שהפרום יתעלה מהר ל"רמתכם"

• הוסף לסימניות
כתבתי תגובה שלא זכתה לראות אור עקב קריסת הפורום,
אז לא אתחיל ממש מתחילה אבל אומר מה שיש לי:

ובכן עשו חיפוש בפורום אחת לתקופה עולה כזה אשכול,
כמוכן עשו חיפוש נוסף וראו עבודות של ניקים מוערכים מלפני 4-5 שנים וראו שכל פרי בוסר יכול להבשיל.

מאחר ולא נראה שהולך להשתנות משהו בהרכב הפורום, ואת אלו שנטשו מפאת: חוסר ענין/ עיסוק מרובה/ עייפות החומר/ אחר, לא ניתן להחזיר במקלות וכל פרי בוסר יכול להתפתח בהחלט גם בזכותכם (ובזכות למידה ללא הרף, התבוננות בעבודות מקצועיות וחיפוש מקורות השראה)

אם ראיתם ניק שמקבל ביקורת בעינייניות, מפנים אותה ומשפר את עבודתו מאירים לו ומכניסים ענין לפורום,
אם ראיתם ניק שיש לו ק"ן תרוצים למה עשה את עבודתו דווקא כך ולא אחרת, נבהל מכל מילה שאין בתוכה אות כפולה או סימן קריאה מרובה, שהביקורת מפילה אותו, אין מה להעיר ושישאר כשרון צעיר.

• הוסף לסימניות
"איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק"
אני חושב שזה שייך אצל כל יהודי ולא משנה מה רמתו לטוב ולמוטב...

אבל..
כשהפורום הוא מקצועי, המתחילים יודעים לאיפה לשאוף (ככה אני הרגשתי שהייתי מתחיל) הם בעצמם לא יעלו עבודה לפני שזה למגיע למשהו מינימלי..
ואדרבה, ככל שהפורום יהיה יותר מקצועי (ופחות שרבטים שנעשו משיעמום וכדד') זה יהיה העזרה הכי גדולה בשביל אותם מתחילים, תפנימו, זה לטובתכם!
(אני אף פעם לא העליתי עבודה סתם, לחוו"ד, למעט עבודה אחת שנעשתה בסיום קורס אילוסטרייטור אריזה ל'ננסים')

• הוסף לסימניות
בתור מתחילה בעיצוב גרפי

באמת לפני שהעזתי (עיין באשכול "מעיזה"..) להעלות עבודת בוסר שלי ממש ...
מאד התלבטתי (יעידו על כך כמה חברות מכאן ששלחתי להן קודם באישי לראות אם בכלל שייך להעלות את זה לפורום) ולמה התלבטתי?
כי באמת חששתי מהתגובות . של מי? של אלה ה"ותיקים" שמאד מפריע להם שגם אני רוצה ללמוד ולהשתדרג. אחרת למה נועד הפורום? אם לא כדי שנעלה עבודה ראשונית ונקבל עליה הערות.. מאיפה נלמד ? ! רק מההערות שלכם המומחיים והותיקים..
ואין כאן מקום להתנשאות.. סה"כ עבדתם עוד כמה שנים בגרפיקה ? (אפשר לחשוב שמדובר במדע רפואה או פיזיקה..)
כמו שאם תלמידה תשאל כאן שאלה במתמטיקה וכי מי אני שאתנשא מעליה בגלל שהיא לא הגיעה לרמה שאני הגעתי?
בקיצור לא מבינה את האשכול הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;750670:
באמת לפני שהעזתי (עיין באשכול "מעיזה"..) להעלות עבודת בוסר שלי ממש ...
מאד התלבטתי (יעידו על כך כמה חברות מכאן ששלחתי להן קודם באישי לראות אם בכלל שייך להעלות את זה לפורום) ולמה התלבטתי?
כי באמת חששתי מהתגובות . של מי? של אלה ה"ותיקים" שמאד מפריע להם שגם אני רוצה ללמוד ולהשתדרג. אחרת למה נועד הפורום? אם לא כדי שנעלה עבודה ראשונית ונקבל עליה הערות.. מאיפה נלמד ? ! רק מההערות שלכם המומחיים והותיקים..
ואין כאן מקום להתנשאות.. סה"כ עבדתם עוד כמה שנים בגרפיקה ? (אפשר לחשוב שמדובר במדע רפואה או משהו ברמה..)
כמו שאם תלמידה תשאל כאן שאלה במתמטיקה וכי מי אני שאתנשא מעליה בגלל שהיא לא הגיעה לרמה שאני הגעתי?
בקיצור לא מבינה את האשכול הזה.
ברור שאם זה עבודה ללקוח היא ראויה להתקבל כמו כל עבודה אחרת
אבל , כנ"ל

• הוסף לסימניות
בהמשך לדיון שהתנהל כאן לפני כשבועיים, ככל שהוותיקים ישתפו יותר ויסבירו, מה איך למה וכמה. כולם יהיו מרוצים: החדשים ילמדו ורמתם תשתפר, הוותיקים יחושו שהרמה גבוהה מספיק עבורם.
כולנו נצא מורווחים.
ותודה לנעמה שהרימה את הכפפה/הזיזה את העכבר והתחילה. ותודה לכל אלו שבאו בעקבותיה(גם מיג זכורה לטוב ועוד).

• הוסף לסימניות
בנוסף,
כשאתם מעלים עבודה שתפו קצת על ה"למה" מה חשבתם כשעשיתם מה שעשיתם.

זה כבר יהווה עבור המעלה מסננת - עבודה ללא מחשבה לא תעלה,
בד"כ זה נותן יותר תמריץ לגולשים לענות, אם העבודה בוסרית ניתן לראות היכן יש שגיאה בתהליך ואם היא טובה היא מלמדת אחרים על הליך מחשבה נכון כציון דרך לעבודה טובה.

• הוסף לסימניות
כתבתי תגובה שלא זכתה לראות אור עקב קריסת הפורום,
טוב לדעת שהבעיה לא רק אצלי...
הפורום לאחרונה קורס ממש הרבה...:confused:

• הוסף לסימניות
האמת? תמיד אני קוראת את האשכולות האלה ונמנעת מלהכנס בהם כי זה כבר די נלעס אפילו בתקופה הקצרה מאוד שאני פה, את דעתי הבעתי פעם פעמיים ואפילו ראיתי שהיא הזיזה לכמה וכמה אנשים, אבל לקרא את זה שוב ושוב מועלה על ידי מישהו אחר, ולשאול את עצמך שוב-האם העבודות שלי מגרדות את הרמה הנעלה שנדרשת למינימום של כל פותחי האשכולות ברוח זו כאן או שמא אני מאלה שאליהם מופנות העקיצות הגלויות/סמויות באשכולות ובתגובות?
האמת שיפרתי כאן המון עבודות ואנשים טובים עזרו לי המון, ואפילו לצורכי פרנסה כי עבודות ששיפרתי בזכות אנשים כאן הביאו לי עוד עבודות והתלהבות רבה מהעבודות הסופיות, ותאמינו לי שזה חסד, אבל לשמוע שבזמן שעזרו לי רבים כלכך יש מצב שאחרים ישבו וסבלו סבל עמוק מעצם העובדה שהעלתי משהו לפני שכתוב לי 8 שנים פלוס במשבצת הניסיון בתחום....
אני לא רוצה לפגום חלילה מערך הפורום והאנשים שעוזרים כאן שהם ממש רבים וראויים להערכה, אבל דיונים מעין אלה גורמים לחשוב רבות אם להשאר כאן או לחפש אלטרנטיבות להתמקצע. מכירה אישית מישהי שלא אהבה כ"כ את הרוח כאן והציעה לי פשוט להפסיק להעלות לכאן, להאמין בעצמי ולהצליח עם האינסטינקטים שלי כמו שהיא עשתה.
מצטערת שאני כותבת את זה ומקווה שזה לא נגוע בעצבים של סוף הנקיונות (כמו חלק מהאשכול הזה לדעתי), אבל בכל אופן זו ההרגשה שלי.
שוב, לא לפגום חלילה בהערכה שלי כלפי כאלה שעוזרים כאן בשמחה ויוצרים אווירה טובה בדרך כלל

• הוסף לסימניות
ואם כבר מדברים על הנושא תרשו לי להעיר עוד דבר קטן שככל שקוראים פה את התגובות זה מתחדד

כשמישהו מעלה עבודה מנסיון הוא מצפה לקבל הערות והארות, חברים! זה לוקח דקה! לא יותר ואולי פחות, אני לפעמים רואה דיון שיש לו מאה פלוס צופים ו0 הערות, חסד זה לא רק לתת תמונה, ויקטור וכו' אלא לפעמים גם הערה, אז בקשה לותיקים וגם למתלמדים לפני שב"א מעלה יש לו חששות תעשו לו א"ז יותר קל

• הוסף לסימניות
יש אנשים בודדים בעולם שנולדו עם כשרון עיצובי.... כל השאר צריכים ללמוד כדי שעבודתם תיהיה נכונה ויפה,
לכן כל מי שלא למד קורס עיצוב(לא תוכנות) לפחות בסיסי, לדעתי עדיף שילמד לפני שהוא מעלה עבודה לפורום שמתימר להיות מקצועי.....

כי יש פה עבודות שאי אפשר אפילו להתחיל להעיר מרוב ששום דבר כמעט לא נכון, כל מי שהיה לומד אפילו קצת, כבר היה יודע שזה לא ולא ולא.

• הוסף לסימניות
המלצה: תציצו בתגובות בפורום ציור של דבורה קוטוב- הציירת במלוא מובן המילה, גם לציורים שבהשוואה ליצירותיה הם שרבוט ילדותי עלוב. איזו הכוונה, ירידה לפרטים וברוח טובה.
(ובלי ליילל על הרמה)
כך גומלים חסד עם יוצרים ובאותה נשימה עם שאר הצופים בתגובה ועם האמנות החרדית בכלל.

• הוסף לסימניות
זהו נושא עתיק יומין בתולדות הפורום. הוא שב ועולה בווריאציות שונות מדי תקופה.
להלן תרומתי הצנועה לערימת המילים הגבוהה שנכתבה ועוד תיכתב בעניין:

לכל מטבע יש שני צדדים. מצד אחד, פותח האשכול מתלונן על רמה נמוכה מידי בפורום ועבודות ברמה נמוכה שעולות לחוות דעת ומקבלות מחמאות.
אכן תופעה מטרידה שאין להקל בה ראש. אף אחד לא מעוניין להפוך את הפורום לגיבוב חובבני נוטף דבש של קומפלימנטים אינפנטיליים.

מצד שני, אף אחד לא מעוניין להיסקל ע"י המון זועם בעוון העלאת יצירה שלא עומדת ברף וירטואלי כלשהו.

כל מי שחשוב לו מהסוגיה, צריך לנקוט בצעדים מעשיים כדי להכניס לפורום את הרוח ואת הערכים שהוא מעוניין לקדם. כל אחד משפיע. איך? דרך הביקורת.

מי שרואה מקום שבו יש מה להעיר באופן בונה, על בסיס מקצועי, שלא ימשיך הלאה ויתעלם, אלא ייתן את הפידבק שלו. מתן ביקורת עניינית ומקצועית ודוגמה אישית היא תרומה חשובה לכל מי שמעוניין ללמוד.
ביקורת עניינית מעוררת לעיתים קרובות דיון פורה שמהווה הזדמנות לכלל חברי הפורום ללמוד ולהיחשף לרעיונות חדשים
מאידך, מי שמעלה עבודה לחוו"ד צריך להיות מוכן לקבל את הביקורת, כל זמן שהיא עניינית ומקצועית כמובן. גם אם העבודה נראית בעיניך כפאר היצירה האנושית, תמיד יש סיכוי שאחרים, רואים משהו מעבר לזה. אם רק תעצור להקשיב להם, יש סיכוי ללמוד הרבה.

יותר גרוע בעיני הוא "מקצוען" שלא מעוניין לשמוע מילה של ביקורת מאשר "תלמיד" שמעלה עבודה בינונית, אבל לומד ומתפתח כתוצאה מהביקורת ונבנה ממנה.

אני באופן אישי נזהר הרבה יותר היום מבעבר. אחרי שכמה פעמים אנשים לקחו קשה את הסגנון הישיר שלי, אני מנסה שלא להגיע למצבים כאלה. אז התוצאה היא סגנון ביקורת נטול עוקץ, ולכן גם לא ממש אפקטיבי.
האם זה לטובת הפורום? ובכן, זה אולי עוזר לשמור על רמת לחץ הדם של כמה משתמשים בטווח התקן, אבל יש לזה השפעה שלילית על רמת החומציות של הפורום והפיכתו למשהו מתקתק שמזכיר קרם על בסיס קצפת צמחית בטעם מרגרינה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;750731:
אני באופן אישי נזהר הרבה יותר היום מבעבר. אחרי שכמה פעמים אנשים לקחו קשה את הסגנון הישיר שלי, אני מנסה שלא להגיע למצבים כאלה. אז התוצאה היא סגנון ביקורת נטול עוקץ, ולכן גם לא ממש אפקטיבי.
האם זה לטובת הפורום? ובכן, זה אולי עוזר לשמור על רמת לחץ הדם של כמה משתמשים בטווח התקן, אבל יש לזה השפעה שלילית על רמת החומציות של הפורום והפיכתו למשהו מתקתק שמזכיר קרם על בסיס קצפת צמחית בטעם מרגרינה...

אז מצאנו במי האשם שהפורום נראה כמו קצפת...........;););):):D

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה