כללי הפורום נועד למעצבים או ל...??

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
חכו פסח יעבור והאנשים יתחילו לעבוד כאן במרץ מחודש. עם רעונות מדהימים וביצועים מרקיעי שחקים.
עכשיו כולנו עסוקים בנקיונות ובבישולים (הנשים) בסידורים ובשמרטפות (הגברים).
מד הלחץ ירד ואיתו כמות העצבים...:D

(לעניות דעתי-אולי הבודדת- אשכול כזה מוריד עוד את רמת הפורום.)
שהחכמים יודעי העיתים יביאו את עבודתם וכמוהם ייראה וייעשה.

• הוסף לסימניות
חכו פסח יעבור והאנשים יתחילו לעבוד כאן במרץ מחודש. עם רעונות מדהימים וביצועים מרקיעי שחקים.
עכשיו כולנו עסוקים בנקיונות ובבישולים (הנשים) בסידורים ובשמרטפות (הגברים).
מד הלחץ ירד ואיתו כמות העצבים...:D

(לעניות דעתי-אולי הבודדת- אשכול כזה מוריד עוד את רמת הפורום.)
שהחכמים יודעי העיתים יביאו את עבודתם וכמוהם ייראה וייעשה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;750728:
המלצה: תציצו בתגובות בפורום ציור של דבורה קוטוב- הציירת במלוא מובן המילה, גם לציורים שבהשוואה ליצירותיה הם שרבוט ילדותי עלוב. איזו הכוונה, ירידה לפרטים וברוח טובה.
(ובלי ליילל על הרמה)
כך גומלים חסד עם יוצרים ובאותה נשימה עם שאר הצופים בתגובה ועם האמנות החרדית בכלל.
קודם כל תודה על הרייטינג שעשית לי בפורום ציור, דבר שני תגובות מעין אלה "שרבוט ילדותי עלוב.." זה בדיוק סוג הדברים הפחות מלבבים והלא מלבבים בכלל שגורמים לפזול לפורומים חילוניים שיש שם נהלים נגד תגובות סגנון כזה, וסתם לידע כללי: דבורה היא באמת אשה מדהימה ואני לומדת אצלה תקופה קצרה, יש לי גם הרבה ציורים שזכו למחמאות ממנה ואלה שלא היא באמת יודעת לאמר מה לשפר באופן הכי בונה שיש, ויכול להיות שכל חיי הייתי חסרת טעם ומוקפת חסרי טעם, אבל על ציור את ממש מחדשת לי שהעבודות שלי הן שרבוט ילדותי עלוב כי עוד לפני שהתחלתי ללמוד ועוד בגדר תחביב זכיתי להתלהבות עצומה מכל מי שנתקל בציורים שלי. עכשיו כשהתחלתי ללמוד אני יודעת שיש המון מה לשפר אבל אשמח לראות את יצירותייך אם זה שרבוט ילדותי עלוב עבורך. אולי יש לי המון מה ללמוד ממך :confused:

• הוסף לסימניות
"אז התוצאה היא סגנון ביקורת נטול עוקץ..."
על זה נאמר "לא מעוקצך ולא מדובשך" ולמרות שהעבודות המועלות כאן מפתיעות לעיתים באי מקצועיותם (פורום חרדי מקצועי....? האמנם?) עדין יש דרך להגיב.
אם תנסו להיזכר בעצמכם בתחילת הדרך, תיוככו לראות שהערות כנ"ל יכולות להיתקבל באי הבנה על ידי "החדשים"

אולי אפשר לקחת בחשבון למי מגיבים ובאיזה שלב הוא? כי מתי שהוא אנו לומים להיסתקל על העבודות שלנו במבט אוביקטיבי ולהעריך את ההערות. אך יש כאלה שמסוגלים לקבל רק הארות:)
לסיכום-
חשוב איך מגיבים, ולמי.

(את כל החיצים תשמרו לעבודות שאעלה אחרי החג:) שווה לחכות )

• הוסף לסימניות
על זה נאמר "לא מעוקצך ולא מדובשך" ולמרות שהעבודות המועלות כאן מפתיעות לעיתים באי מקצועיותם (פורום חרדי מקצועי....? האמנם?) עדין יש דרך להגיב.
אם תנסו להיזכר בעצמכם בתחילת הדרך, תיוככו לראות שהערות כנ"ל יכולות להיתקבל באי הבנה על ידי "החדשים"

אולי אפשר לקחת בחשבון למי מגיבים ובאיזה שלב הוא? כי מתי שהוא אנו לומים להיסתקל על העבודות שלנו במבט אוביקטיבי ולהעריך את ההערות. אך יש כאלה שמסוגלים לקבל רק הארות:)
לסיכום-
חשוב איך מגיבים, ולמי.

• הוסף לסימניות

לסיכום-
חשוב איך מגיבים, ולמי.

• הוסף לסימניות
אה, ולא התכוונתי שאני נגד ביקורת כי ביקורת תרמה לי המון, אבל אלה שמתנסחים בצורה שהיא מתחת לכל ביקורת הם אלה שגורמים לפעמים שישמע כאילו אנשים לא רוצים ביקורת בכלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;750728:
המלצה: תציצו בתגובות בפורום ציור של דבורה קוטוב- הציירת במלוא מובן המילה, גם לציורים שבהשוואה ליצירותיה הם שרבוט ילדותי עלוב. איזו הכוונה, ירידה לפרטים וברוח טובה.
(ובלי ליילל על הרמה)
כך גומלים חסד עם יוצרים ובאותה נשימה עם שאר הצופים בתגובה ועם האמנות החרדית בכלל.
בטוחה שלא התכוונת, אבל 'שרבוט ילדותי עלוב' צורם מידי וחבל להתבטא כך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי עיצוב;750743:
קודם כל תודה על הרייטינג שעשית לי בפורום ציור, דבר שני תגובות מעין אלה "שרבוט ילדותי עלוב.." זה בדיוק סוג הדברים הפחות מלבבים והלא מלבבים בכלל שגורמים לפזול לפורומים חילוניים שיש שם נהלים נגד תגובות סגנון כזה, וסתם לידע כללי: דבורה היא באמת אשה מדהימה ואני לומדת אצלה תקופה קצרה, יש לי גם הרבה ציורים שזכו למחמאות ממנה ואלה שלא היא באמת יודעת לאמר מה לשפר באופן הכי בונה שיש, ויכול להיות שכל חיי הייתי חסרת טעם ומוקפת חסרי טעם, אבל על ציור את ממש מחדשת לי שהעבודות שלי הן שרבוט ילדותי עלוב כי עוד לפני שהתחלתי ללמוד ועוד בגדר תחביב זכיתי להתלהבות עצומה מכל מי שנתקל בציורים שלי. עכשיו כשהתחלתי ללמוד אני יודעת שיש המון מה לשפר אבל אשמח לראות את יצירותייך אם זה שרבוט ילדותי עלוב עבורך. אולי יש לי המון מה ללמוד ממך :confused:

לפני שתאכלי את נוי חיים,(שהיא אחת מאלו שאפשר ללמוד מהם איך להגיב)

1. למה חשבת שהיא התכוונה אליך????
2. אל תוציאי את דבריה מהקשרם, היא לא אמרה שציור מסוים שרבוט, היא אמרה שביחס לעבודות האומנות של דבורה, יש איורים הנראים כשרבוט - וההבדל הדק הזה הוא הבדל של שמים וארץ.

ובגלל זה לפעמים לא בא להגיב לאנשים, כי רק על התגובה לתגובה ניתן לפתוח התפלמסות.

• הוסף לסימניות
דעתי בנושא: (גם לי יש זכות הצבעה)

1. מי שמשעמם לו: כדי שיעיין בכל הנושאים אחד אחד, גם אלה שהם לא כ"כ ברמה גבוהה...

2. מי שעסוק מאוד: מומלץ שלא יכנס לאתר בכלל, רק בעת הצורך ממש שהוא רוצה חו"ד או מחפש תמונה וכדו'...

3. ומי שנמצה בן 1 ל2: כדי שיתייעץ בנושא...

העיקר הבריאות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;750769:
לפני שתאכלי את נוי חיים,(שהיא אחת מאלו שאפשר ללמוד מהם איך להגיב)

1. למה חשבת שהיא התכוונה אליך????
2. אל תוציאי את דבריה מהקשרם, היא לא אמרה שציור מסוים שרבוט, היא אמרה שביחס לעבודות האומנות של דבורה, יש איורים הנראים כשרבוט - וההבדל הדק הזה הוא הבדל של שמים וארץ.

ובגלל זה לפעמים לא בא להגיב לאנשים, כי רק על התגובה לתגובה ניתן לפתוח התפלמסות.
לא בשביל להתפלסף (אולי באמת עדיף לנקות או לישון) אבל אם אני כבר מגיבה לאיזה נושא, ואני לא עושה את זה הרבה אלא אם כן יש לי הרבה מה להגיד, לא התכוונתי לאכול אותה חיה כלל וכלל אבל היא כן התכוונה אלי כי היא כתבה את זה דקה אחרי שקיבלתי את התגובה שהיא מפנה אליה, ולא התיימרתי שישוו את הרמה שלי לרמה של דבורה אחרת לא הייתי בוחרת בה ללמד אותי, ואם אני מעלה זה כדי לקבל התרשמות מקצועית ולא הערות צדדיות, ואם כבר המילה "עלוב" היא ההבדל הדק והיא היחידה בדבריה של נוי שצרמה לי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי עיצוב;750775:
לא בשביל להתפלסף (אולי באמת עדיף לנקות או לישון) אבל אם אני כבר מגיבה לאיזה נושא, ואני לא עושה את זה הרבה אלא אם כן יש לי הרבה מה להגיד, לא התכוונתי לאכול אותה חיה כלל וכלל אבל היא כן התכוונה אלי כי היא כתבה את זה דקה אחרי שקיבלתי את התגובה שהיא מפנה אליה, ולא התיימרתי שישוו את הרמה שלי לרמה של דבורה אחרת לא הייתי בוחרת בה ללמד אותי, ואם אני מעלה זה כדי לקבל התרשמות מקצועית ולא הערות צדדיות, ואם כבר המילה "עלוב" היא ההבדל הדק והיא היחידה בדבריה של נוי שצרמה לי.
את היחידה (כנראה) שהבינה כאילו אליך כוונו הדברים. נוי לא הפנתה לאשכול מסויים. אלא הכריזה שכדאי להסתכל בפורום ציור, ולעקוב שם אחר תגובותיה של ציירת בהא הידיעה, שמגיבה לכל אחד גם למי שציוריו לעומת ציוריה שלה יכול להחשב כשרבוט. וממנה אפשר ללמוד איך גם מישהו שרמתו גבוהה והוא מאוד חזק בתחום - יכול לרומם כאלה שעדיין לא הגיעו לרמתו.
למיטב הבנתי אין כל קשר בינך לבין ההודעה הנ"ל.

• הוסף לסימניות
מכיר אני את מקומי, ובאמת אינני ראוי אף לתואר "גרפיקאי מתחיל".

אך רצוני להאיר..

פורום זה לא נועד בעבור אותם גרפיקאים מקצוענים (באמת)
הם כבר מסתדרים לבד למיטב נסיונם
מקסימום, מתייעצים עם חבר'ה כמותם.

מטרת הפורום לשמש מעבר בין גרפיקאי מתחיל ל"מקצוען"
ואת שאר הדרך הוא יעשה לבד.

ואם לא יתחיל כאן הגרפיקאי להתמקצע, היכן יעשה זאת?

קבלו זאת בהבנה
וצאו והתמקצעו זה מזה

• הוסף לסימניות
בכל זאת צריך כאן את המקצוענים בשביל חו"ד נכונה ובונה, אז אנא תנו הצצה, הגיבו על היצירות שמועות, תנו הצעות לשיפור. זה לא מוריד מהרמה שלכם!
תודה.
ודי.......:(
מספיק עם האשכול תת רמה הזה. (חצי מהדיונים הם האם המילה"עלוב" עלובה מידי...)

• הוסף לסימניות
יש הבדל בין מתחיל שרוצה להתקדם (אחרי שהוא למד משהו ויש לו התחלה....)
לבין עבודות שאפילו על הגדרת מתחיל לא עונות! (אלא משהו שלמד קורס תוכנות מסכן)

עבודה שמועלת לפורום צריכה לעמוד מינימום בכללי הבסיס הכי בסיסיים..... אי אפשר להתחיל ללמד בפורם את כל תורת העיצוב.

ואני לא מתכוונת לאף אחד ספציפית.

• הוסף לסימניות
אפשר לבחון בסגנון העבודות ותוכן האשכולות שנפתחים בין מי שלומד/למד את המקוצע [ויש כאן הרבה כבוד למתחילים] ובין חובבן בשעות הפנאי שעבודות שלהם זה בהתאם להחובבנית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;750704:
יש אנשים בודדים בעולם שנולדו עם כשרון עיצובי.... כל השאר צריכים ללמוד כדי שעבודתם תיהיה נכונה ויפה,
QUOTE]
סתם מעניין, כמה בודדים בערך?

קצת נסחפנו.. לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א ל י;750792:
נכתב ע"י צברית;750704:
יש אנשים בודדים בעולם שנולדו עם כשרון עיצובי.... כל השאר צריכים ללמוד כדי שעבודתם תיהיה נכונה ויפה,
QUOTE]
סתם מעניין, כמה בודדים בערך?

קצת נסחפנו.. לא?

בערך 10.....;)

נסחפנו? אולי...:rolleyes:, אבל רמת הפורום הנוכחית נסחפה עוד יותר.

• הוסף לסימניות
אני נותן תגובה ושתהיה ברורה.
ואני נועל את האשכול כי הוא מגיע בקלות למקומות אישיים שמוטב לא להגיע אליהם.

פורום פרוג נועד בעיקר לעזרה בין מעצבים.
מי שעושה את הפורום זה לא ההנהלה אלא המשתמשים.
א. אין שום דרך בעולם להעלות את רמת הפורום בצורה מלאכותית. עשרות נסיונות שנעשו ע"י הנהלת פרוג להעלות רמה בצורה מלאכותית נידונו לכשלון.
ב. פורום שוקק חיים זה הכלל הראשון בפורום מצליח וזו הסיבה שכל הפורומים למצליחנם ולידוענים ולמומחים ולסופר מומחים מצאו את מותם והם הובלו אחר כבוד לקבורה.
ג. חברת פרוג לא אמורה ולא יכולה לספק פורום בדיוק לפי רצונו של משתמש ספציפי כזה או אחר. בעידן של האינטרנט שהכל גלוי ופתוח וכל דיכפין ייתי ויכתוב מה שבא לו. פרוג מנסה ללכת בין הטיפות ולסגור מעט ולפתוח מעט כדי שלא נצא קרחים עם פורום שומם ולא כל מי שבא לו יכנס ויכתוב ככל העולה על רוחו. לכן משתמשים ממלאים טופס ארוך ומחכים זמן המתנה בין יומיים לחודש בזמני עומס. שזה סוג של סינון ראשוני לפורום.
אז לסיכום בגלל שפורום תלוי במשתמשים הנכם מוזמנים להעלות עבודות איכותיות ולתת עזרה וכתף שיום אחד תחזור אליכם "שלח לחמך..." וכל אחד שיחליט לעצמו האם בא לו להעלות עבודות וכמה הוא מפחד מקטילות והאם הבוס שלו החליט לחפור פה בפורום.
ולמי שהחליט שמתאים לו יותר פורום חילוני כל שהוא (כי נדמה לו ששם יותר מעניין) זו החלטה שלו שאיננו יכולים למנוע אותה בשום דרך.

אני אישית די מהותיקים כאן ואני יכול לומר לכם בפה מלא שלחברים הותיקים כאן אין עדיין שום פורום אחר שמחליף את הפורום הזה. הם פשוט החליטו שפחות מעניין אותם פורום בכללי ללא קשר לפורום כזה או אחר. (תעדכנו אותי אם אני טועה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה