כללי הפיכה לווקטורי

• הוסף לסימניות
משהו מכיר את המכונת חיתוך שמקבלת קובץ של אותיות או עצמים וחותכת אותם במקצועיות בקיצור כמו השילטי תאורה-פעם זה היה מצוי יותר

*שאלה מקצועית : הכנתי ללקוח קובץ PDF בפוטושופ
והדפס טוען: שהמכונה מקבלת רק קובץ וקטורי EPS
ביקש ממני עבודה בפריהנד-האם אני חייבת להמציא את העבודה חדשה? או שישנה דרך לשדרג את העבודה?(צרפתי את הקובץ יש כמוהו עוד 4)

קבצים מצורפים

• מייל 1.jpg
    KB 349.4 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
יש להכניס לאילוסטרייטור

לדעתי לנסות להכניס לאילוסטרייטור ולסגור כ PDF

• הוסף לסימניות
באילוס
live trace (הופך תמונה לוקטורים)
ולסגור לפורמט הרצוי

• הוסף לסימניות
לא רצוי במקרה זה

לא רצוי דבר עדין זה להפוך לקטור מפני שישנה סכנה שהאלמנטים הדקיקים והעדינים יעלמו בהפיכה לוקטור אלא אם כן יש נסיון רב בהמרה טובה!

• הוסף לסימניות
הטקסט הוא וקטורי
המשולש פשוט
העיטורים ניתן למצוא אותם בוקטור או למצוא דומים
למה להסתבך?
הייתי מבצע את זה באילוס/פריהנד ושולח לו כמו ביקש

• הוסף לסימניות
לבנות שוב כוקטור -זה ענין של כמה דקות
אם נראה לך - תבקש את המחיר מהלקוח - שלא עידכן אותך מראש שזה הקובץ המבוקש.

• הוסף לסימניות
את הטקסט אפשר לייצא מהפוטו שופ כPDF וקטורי או כנתיבים לאילוס.

לגבי העיטורים פשוט לקחת את הוקטורי המקורי שלהם ולהכניס לאילוס.

דבר חשוב לא פחות, מה הגודל הסופי שזה צריך להיות ? עיטורים כל כך עדינים סביר מאוד להניח שיקשו מאוד על בית הדפוס, כמעט בלתי אפשרי לקלף את הרקע לאחר החיתוך. אם זה גדול מאוד עוד יש סיכוי...

• הוסף לסימניות
להכין חדש? העיטורים הם מברשת בפוטושופ(איך הוריד אותם לאילוס?)
ובקשר לגודל המסמך הוא 50*50ס"מ.

• הוסף לסימניות
א. האם מה שהלקוח צריך זה המדבקה בנגטיב, ז"א שלאחר החיתוך מוציאים את האותיות והעיטורים ומשאירים את הרקע, או להיפך? כי בגודל כזה ועם עיטורים כל כך עדינים תהיה בעיה רצינית בקילוף בפוזיטיב. (מנסיון, אני עובד בזה..)

ב. לגבי העיטורים, אני לא מכיר את אילוס טוב, אולי ישנה אפשרות להשתמש במברשת של פוטושופ גם באילוס? (כי המברשת היא וקטורית, רק שכשמוסיפים אותה למסמך בפוטושופ היא הופכת לפיקסלית.) אולי המומחים יודעים.. וגם אם לא, אפשר לפתוח מסמך חדש בפוטושופ עם רזולוציה גבוהה 1200DPI במצב גווני אפור, להוסיף את העיטורים הרצויים, לייבא לאילוס, ולעשות לזה טרייס לוקטורי, כך הטרייס יצא מדוייק אני חושב.
לאחר מכן לסדר את זה מחדש באילוס יחד עם הטקסט.

• הוסף לסימניות
הדיוק המקסימלי שניתן להפוך לוקטור
השלב הבא לבנות חדש

קבצים מצורפים

• HUXH86.ai
    1.3 MB · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י israelm24;319426:
א. האם מה שהלקוח צריך זה המדבקה בנגטיב, ז"א שלאחר החיתוך מוציאים את האותיות והעיטורים ומשאירים את הרקע, או להיפך? כי בגודל כזה ועם עיטורים כל כך עדינים תהיה בעיה רצינית בקילוף בפוזיטיב. (מנסיון, אני עובד בזה..)

ב. לגבי העיטורים, אני לא מכיר את אילוס טוב, אולי ישנה אפשרות להשתמש במברשת של פוטושופ גם באילוס? (כי המברשת היא וקטורית, רק שכשמוסיפים אותה למסמך בפוטושופ היא הופכת לפיקסלית.) אולי המומחים יודעים.. וגם אם לא, אפשר לפתוח מסמך חדש בפוטושופ עם רזולוציה גבוהה 1200DPI במצב גווני אפור, להוסיף את העיטורים הרצויים, לייבא לאילוס, ולעשות לזה טרייס לוקטורי, כך הטרייס יצא מדוייק אני חושב.
לאחר מכן לסדר את זה מחדש באילוס יחד עם הטקסט.

אפשר בפוטושופ ליצור עיטורים וקטוריים. עשיתי את זה הרבה פעמים.
לא עם מברשת אלא עם כלי הצורה, שם יש אפשרות ליצור מהצורה מסלול. ואת זה מעבירים בקלות לאילוס כוקטור
אבל הייתי נותנת את הדעת על הבעיה הטכנית בקילוף כמו שכתב israel - תבדקי את זה לפני ההדפסה, הלקוח יודה לך שאת חוסכת לו עגמת נפש!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;319529:
אפשר בפוטושופ ליצור עיטורים וקטוריים. עשיתי את זה הרבה פעמים.
לא עם מברשת אלא עם כלי הצורה, שם יש אפשרות ליצור מהצורה מסלול. ואת זה מעבירים בקלות לאילוס כוקטור
מן הסתם שאפשר, הבעיה פה היא שהלקוח כבר אישר את הדוגמא הזו, להחליף לעיטור אחר אין זה פתרון..

• הוסף לסימניות
אם כך- אפשר את המברשת עצמה בפוטושופ לבחור ולהמיר לנתיב ואז ליצא לאילוסטרייטור, זה אמור לצאת מוצלח!
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י israelm24;319532:
מן הסתם שאפשר, הבעיה פה היא שהלקוח כבר אישר את הדוגמא הזו, להחליף לעיטור אחר אין זה פתרון..

כשעושים עבודה שלא מכירים כדאי לבדוק עם הדפוס את הפורמט.

• הוסף לסימניות
הקווים לא יצאו ישרים אלא שבורים ומפוקסלים, מנסיון.

תעשה בדיקה:
קח אובייקט מסויים, או אפילו אות. צור נתיב ע"י בחירה וייצא לאילוס. הגדל את הזום באילוס, כך שתראה את הקו ממש מקרוב וספר לנו מה ראית...;)

• הוסף לסימניות
נכון, הנתיבים שפוטושופ יוצרת בעצמה הם לא מוצלחים.
אבל אפשר עם כלי העט ליצור לבד מסלול.
זה קצת מסובך כי העיטור מורכב מהרבה פרטים, אבל אם לא הייתה לי ברירה הייתי עושה את זה.

ועדיין אנחנו נדרשים לשאלת הקילוף הבלתי אפשרי שהעלת.

• הוסף לסימניות
לכן יעצתי לסגור דוגמאות מהמברשות שבהם נעשה שימוש בקובץ של 1200DPI ואז לעשות טרייס באילוס, התוצאה בצורה כזאת תהיה הרבה יותר טובה.

לגבי הקילוף זה לא בלתי אפשרי, רש שצריך סבלנות של פיל ועור של קרנף והמון המון זמן. מה גם שהייתי הולך על מדבקה מט שהקילוף שלה הרבה יותר קל כשמדובר בחיתוכים עדינים.
בכל אופן נמתין לפותח האשכול שיענה למה בדיוק מיועדת העבודה ואז נהיה יותר חכמים.

• הוסף לסימניות
זה יכול להיות שזה כן בלתי אפשרי!
והשאלה היא מה החלק הרצוי פה? השחור או הלבן? מי שעשה פעם כזה דבר יודע שאחד משני החלקים מתקלקל!, ויש כללים די ברורים לגבי גדלים של זויות, רוחבים וכו'.
לגבי הקובץ שהעלית- זה די גדול, אז קצת קשה לשער אם הרחבים מספיקים (על פניו נראה שלא)
ופה אנחנו חוזרים לשאלה הראשונה- שחור או לבן?
אם מה שנשאר מהקובץ זה רק החלקים הלבנים- הדפס יקלל אותך בכל הקללות שבעולם, אם הוא משוגע, הוא גם יכול להצליח, הבעיה העיקרית שנשארת היא שכל אות מתפזרת בפני עצמה .
מה שהופך את האפשרות השניה להגיונית יותר -וזה אומר, האותיות הולכות לפח, הטפט השחור מודבק על לוח אור, ואז האותיות מאירות.
ופה מגיעים לבעיה העיקרית באפשרות זו: העיטורים בכלל לא אפשריים נקודה.
ברגע שיוציאו את החלקים הלבנים- אוטומטית יש חלקים שחורים שלא מחוברים לשום דבר והם יפלו החוצה!
כלל ראשון בחיתוכים, הכל צריך להיות מחובר!
ותברר טובטוב את הכללים עם הדפוס, לפני שאתה עובד ,חבל לחרוק שיניים ולזרוק עבודה קשה לסל...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה