הפיכת המחשב הביתי לשרת, כדאי?

• הוסף לסימניות
כמובן לא מדובר על שרת שהולך לשרת עשרות לקוחות אלא רק אותי ואשתי, הרעיון זה להפוך את הנפח האיחסון שיש לי בבית לנגיש מכל העולם.
מהירות העלאה שיש לי היא 70KB למרות שראיתי שבטורנט הוא מעלה על כמעט 100, אני עם מערכת לינוקס ומתכוון להשתמש עם הפרוייקט הזה, משהו נוסף וזה שהמחשב יושב מאחורי נתב שיחות (כל הפורטים פתוחים)
מה אתם אומרים כדאי?
אם כן איזה חלקים להקשיח?
להשתמש באפאצ'י או שרת רזה אחר?
מה רמת הסיכון למחשב שלי כשאני מאפשר כה דבר ורק אני ניגש אליו?

תודה לעונים

• הוסף לסימניות
דבר ראשון-למה לפתוח את כל הפורטים??? תפתח רק אחד ותקטין את הסיכון של פריצה...
דבר שני- תצטרך IP קבוע אחרת תצטרך כל פעם לבדוק מה הוא.
דבר שלישי - מה רע בTEAMVIEWER מכל מקום בעולם אתה יכול לעבוד על המחשב שלך בלי סיכון.
לדעתי אם זה לא בשביל להחזיק איזה אתר אינטרנט נגיש לכולם בלי לשלם הרבה על איחסון זה מיותר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;653407:
משהו נוסף וזה שהמחשב יושב מאחורי נתב שיחות (כל הפורטים פתוחים)
תודה לעונים

באבטחה משאירים רק את הפורט ההכרחי פתוח ולא את כל הפורטים (אלא אם כן כוונתך פתוחים לרלונטיים בלבד)

נכתב ע"י trew;653407:
מה אתם אומרים כדאי?
תודה לעונים

הבנו שיש לך מהירות העלאה אבל מה המניע להסתמך על שרת ביתי

נכתב ע"י trew;653407:
אם כן איזה חלקים להקשיח?
תודה לעונים

באבטחה מקשיחים כל דבר החל ממערכת הפעלה התוכנות הכוללים את האנטי וירוס ואבטחה חומת אש ועד כל מה שבדרך הראוטר Firewall....

נכתב ע"י trew;653407:
להשתמש באפאצ'י או שרת רזה אחר?
תודה לעונים

עדיף אפאצ'י יש לו תמיכה ועדכונים יותר משרתים אחרים

נכתב ע"י trew;653407:
מה רמת הסיכון למחשב שלי כשאני מאפשר כה דבר ורק אני ניגש אליו?
תודה לעונים

50\50 מי אמר שירצו לפרוץ, ואם כן אם יצליחו, ובמידה וכן יצליחו אם יוכלו לגשת לכל המערך ברשת, ובקיצור אם יהיה לך נזק בסופו של דבר

• הוסף לסימניות
מנסיון קצר עם Mysql על שרת אפצ'י זה נשמע פתרון חסכוני ויעיל השאלה שוב לאיז שימוש מה רמת התעבורה וכד'
וחוץ מזה תנסה מקסימום תפסיק

• הוסף לסימניות
דבר ראשון-למה לפתוח את כל הפורטים???
כל הפורטים פתוחים בנתב שיחות לא במחשב, והסיבה זה כדי שאני יוכל להתחבר עם VNC, SSH וחבריו במחשב רק הפורטים הנצרכים יהיו פתוחים.
דבר שני- תצטרך IP קבוע אחרת תצטרך כל פעם לבדוק מה הוא.
עם זה אין לי בעיה.
דבר שלישי - מה רע בTEAMVIEWER מכל מקום בעולם אתה יכול לעבוד על המחשב שלך בלי סיכון.
הבנו שיש לך מהירות העלאה אבל מה המניע להסתמך על שרת ביתי
אני לא רוצה שליטה על המחשב אלא נגישות לחומר שעליו וזה אומר שירים קבצי עבודה וכל דבר אחר שיש בו. (הכוונה בעצם ליצור מהמחשב שלי דרופ בוקס...)
באבטחה משאירים רק את הפורט ההכרחי פתוח ולא את כל הפורטים
ברור לי שכך אבל בנתב שיחות אין לי כח ונראה לי ש-013 לא יתנו לי לשנות פורטים כל כמה זמן שמתחשק לי, את זה לפתוח את זה לסגור וכו' לכן השארתי הכל פתוח.

ככל הנראה אני אשתמש ב-LAMP בשביל זה עדיין אני אצטרך אנטי וירוס?

• הוסף לסימניות
אם אתה רוצה בשביל הספורט , סבבה, רצוי וגם מצוי.
אם זה בשביל תחליף ענן ל DROPOX ,יש מליון שירותים שיתנו לך את זה עם DL הרבה יותר גבוה מ 70 KB.... ואפס תחזוקה.
חוזצמזה , סתם תריץ שרת FTP הרבה יותר פשוט לוקח 25 שניות להגדיר (פלוס לפתור פורט)

• הוסף לסימניות
בעיקרון אתה צודק רק שלא יהיה לי הצפנה
דבר נוסף אני לא יוכל להזרים מדיה ולערוך את המסמכים ברשת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה