חדשות בעולם הפלישה הרוסית לאוקראינה - נטו דיווחים

מצב
הנושא נעול.
11:33 ‏נשיא אוקראינה זלנסקי בנאום לאומה: ניתקנו את כל היחסים מול רוסיה, “נחלק נשק לכל אזרח שירצה בכך; קורא לאזרחי רוסיה להפגין נגד המלחמה”
11:40 עוד מנשיא אוקראינה: “אנחנו יודעים שזה לא ניכר בתקשורת הרוסית אבל הרשע הזה והרצון להשמיד מדינה לא יכול להיחס – אי אפשר לחסום היסטוריה”.

11:34 עוד מהנשיא זלנסקי: “הרוסים תקפו כמו הנאצים, נילחם על החירות”

‏יועץ לנשיא אוקראינה מעדכן: יותר מ-40 חיילים אוקראינים נהרגו. כמו כן, נהרגו מספר אזרחים – בהם ילד שנהרג בהפצצה בחרקוב

לא קשור לאשכול
אולי אפשר לפתח אשכול של אמירת פרקי תהילים לנוכח המצב ??(אני פשוט לא יודעת איך לעשות את זה)

"אם ראית מלכיות מתגרות אלו באלו צפה לרגלו של משיח" (בראשית רבה מה, ד)
"בשישית קולות, בשביעית מלחמות, במוצאי שביעית בן דוד בא"[סנהדרין דף צז]
ולוואי שנזכה...

הרב הראשי שוחח עם רבני אוקראינה

‏יהודי אומן מנסים להימלט, אך תוכנית החירום לא פועלת - בשל סירוב של נהגי האוטובוסים לנסוע: "יש כאן כאוס"בקייב בית חב"ד נערך להגיש סיוע: "יש כאן אוכל ומזון"בקרוב: דיון חירום של רבני קהילות האם לפנות ילדים למקום מבטחים. (חנן גרינוולד)

סליחה, אבל ממש קשה לי להבין, מאיפה האומץ לשאננות שהיתה לישראלים באוקרינה?! כולם מזהירים והם מצפצפים, מה חשבו לעצמם??? כולל הרבנים ומנהיגי הקהילות.

האיחוד האירופי, ה-G7 והחברות בברית נאט”ו יטילו היום סנקציות דרקוניות על רוסיה”, אמרה שרת החוץ הגרמנייה אנאלנה ברבוק. שלוש הקואליציות צפויות להתכנס היום, בהובלת ארצות הברית, כדי להחליט על הסנקציות.

אני מבינה שכשיש כאן מלחמה כולם בורחים...
ככה זה, שיטת ה"סמוך"
מה קורה בברדיצב? יש לי שם קרוב משפחה...

‏יהודי אומן מנסים להימלט, אך תוכנית החירום לא פועלת - בשל סירוב של נהגי האוטובוסים לנסוע: "יש כאן כאוס"בקייב בית חב"ד נערך להגיש סיוע: "יש כאן אוכל ומזון"בקרוב: דיון חירום של רבני קהילות האם לפנות ילדים למקום מבטחים. (חנן גרינוולד)

סליחה, אבל ממש קשה לי להבין, מאיפה האומץ לשאננות שהיתה לישראלים באוקרינה?! כולם מזהירים והם מצפצפים, מה חשבו לעצמם??? כולל הרבנים ומנהיגי הקהילות.
לא לזלזל בבקשה. לא מדובר בשאננות אלא באחריות לדאוג לקהילה בשעת משבר ולא לנטוש.

צילום מסך 2022-02-24 121059.png

ההרוגים של רוסיה אף פעם לא נדע כי רוסיה לא מפרסמים ולא יפרסמו נתוני אמת הם יזרקו נתונים חסרי שחר אבל יכול להיות שהם קיבלו קצת על הראש
יש סרטונים של הרוגים רוסיים וטנקים בוערים ומטוסים נופלים יש דיווח אפי' על חייל שבוי הכל דיווחים ולא מאומת

לפיד:ההתקפה הרוסית על אוקראינה היא הפרה על הסדר הבינלאומי וישראל מגנה אותה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה