הפסקה בשעות העבודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;586361:
שוב, ביקשתי שלא לקחת אישי, וכן, רוב העובדות אצלינו הגיעו באמצעות פרוג. ו.. ברוך השם הם מרוצות.

את זה העובדים שלך צריכים לומר, ולא בטוח שהם יענו על זה בכנות. במקום העבודה עליו סיפרתי לעיל, היתה מודעת דרושים על הדלת בנוסח הבא: מחפשת מקום עבודה שכיף לעבוד בו? מוזמנת להצטרף אלינו. עברנו שם כל בוקר וגיחכנו בינינו לבין עצמנו...

נכתב ע"י מיכל123;586361:
לעצם הענין...
לא הבנתי,
המשכורת - לפי החוק ולא לפי המנהג ?
איכות העבודה - לפי המנהג ולא לפי החוק ?

ההלכה קובעת שהולכים לפי טובת השכיר ? זה נראה לי מוזר....

ההלכה קובעת בדרך כלל שהחוק קובע, משום שזה מה שנחשב למנהג המדינה. זה בגדול. כמובן שיש פרטים שונים לגופו של עניין.
ההלכה גם קובעת שעל השכיר לתת תפוקה מלאה משעות עבודתו, בדרך כלל מעבר למה שאנשים חושבים שהם באמת חייבים.
כעקרון, אני חושבת שכדאי לבדוק קודם מה אנחנו חייבים, כל אחד במקום שבו הוא עומד, לפני שאנחנו פותחים אשכולות כדי לחנך אנשים אחרים...

• הוסף לסימניות
אכן מי, לכך בדיוק התכוונתי - שיש נורמה שהעובד מבין אותה לבד מתוך התנהגותו של המעסיק, ומתוך "מנהג המדינה" במקומות עבודה אחרים.

ואם המעסיק אינו רואה בעין יפה את התנהגותו של העובד, וסובר שהעובד מבטל זמן - אז חובתו ליידע בכך את העובד, על מנת למנוע אותו מן הגזל!

בדיוק לכן, כדי למנוע כל אפשרות של אי הבנה וחלילה מצב של ביטול שעות עבודה, אני הצעתי את האופציה של סיכום מקדים שמעריך מהו הזמן שאמור להיות מוקדש לכלללל הסידורים הנחוצים בשעות העבודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;586383:
את זה העובדים שלך צריכים לומר, ולא בטוח שהם יענו על זה בכנות. במקום העבודה עליו סיפרתי לעיל, היתה מודעת דרושים על הדלת בנוסח הבא: מחפשת מקום עבודה שכיף לעבוד בו? מוזמנת להצטרף אלינו. עברנו שם כל בוקר וגיחכנו בינינו לבין עצמנו...

זה במקום עם הטוסטר והמעביד שמזמין לחתוך ירקות? דווקא נשמע אחלה מקום עבודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות ומופת;586411:
זה במקום עם הטוסטר והמעביד שמזמין לחתוך ירקות? דווקא נשמע אחלה מקום עבודה!

זה במקום בו הבוס שלי הפריש כל חודש 80 ש"ח "קרן פנסיה" בתלוש, והעביר אותה למעשה לכיסו הפרטי... וגם במקום בו כפו עלי להשאר שעות נוספות ללא תשלום.
עוד??? אם את רוצה, הסיפורים לא נגמרו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;586412:
זה במקום בו הבוס שלי הפריש כל חודש 80 ש"ח "קרן פנסיה" בתלוש, והעביר אותה למעשה לכיסו הפרטי...

בשביל זה חיפשת עו"ד שמתמחה בדיני עבודה ? ? ?

• הוסף לסימניות
האם זמן התפילה הוא על חשבון העבודה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ggg;586370:
חבל שלא ראיתי זאת לפני שנתיים, עבדתי במשך 5 שנים ואכלתי תוך כדי עבודה!:mad: הפסקה של חצי שעה??? לא חשבתי שמגיע לי:mad::mad: ועוד כשהייתי צריכה לצאת לכמה דק' מחוץ למקום העבודה הייתי נשארת בסוף היום להשלים:mad::mad::mad:
כפרת עוונות!
אמרו כאן - הפסקה של חצי שעה על חשבון העובד!
כלומר, מותר היה לך לקחת הפסקה לאוכל, אבל אז היית צריכה להשלים את הזמן אחרי שעות העבודה, או שהיו מורידים לך במשכורת חצי שעה בכל פעם, אז לא הפסדת שום דבר.
וכמובן שאם היית צריכה לצאת מחוץ למקום העבודה את חייבת להשלים את השעות בסוף היום!
כל זאת אלא אם כן המעסיק במפורש מסכם איתך אחרת, ומתיר הפסקת אוכל או יציאות על חשבון זמן העבודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;586412:
זה במקום בו הבוס שלי הפריש כל חודש 80 ש"ח "קרן פנסיה" בתלוש, והעביר אותה למעשה לכיסו הפרטי... וגם במקום בו כפו עלי להשאר שעות נוספות ללא תשלום.
עוד??? אם את רוצה, הסיפורים לא נגמרו.

אוי ואבוי... ה' ירחם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלכי;586417:
האם זמן התפילה הוא על חשבון העבודה?

ככל הידוע לי, החוק מתיר להתפלל רק אם הדת מחייבת זאת. במילים אחרות, אם את עובדת החל מהנץ החמה עד חצות היום, את חייבת להתפלל שחרית בעבודה. בכל סיטואציה אחרת, עלייך להתפלל לפני העבודה.
מבחינה הלכתית, זה אפילו חמור יותר. אם את עובדת למשל החל מן הבוקר עד לאחר השקיעה (עלול לקרות בחורף) עלייך לשאול רב אם כאשה עדיף שתתפללי מנחה בעבודה, או שלא תתפללי בכלל.

• הוסף לסימניות
חברות יקרות,
אני חושבת שכדי שנבין לעומק את המושג יחסי עובד - מעביד נכנס לרגע כל אחד לנעליו של הצד השני (גם מי, שמאוד כועסת על אחד המעסיקים שלך...)
ישנו חק, וישנה מציאות.
החק משתדל להגן כמה שיותר על הצד החלש מפני הצד החזק (העובד ברב המקרים נמצא בצד החלש לענין זה) וכל חוקי העבודה נסובים סביב הטבות לעובד, חובת המעסיק, הפרשות פנסיה לעובד ועוד.
בשום מקום אין פירוט מה חייב העובד למעביד, זאת מתוך הנחה שאם הוא התקבל לעבודה הוא יודע והובהרו לו חובותיו.
כמי שעומדת משני עברי המתרס, אני יכולה לומר לכם שלמעסיקים יש תסכולים והרגשת ניצול מאוד לא פשוטה ולעיתים זה מגיע למימדים עצומים.
העובד שנותן את נשמתו לעבודה בטוח שהמנהל מכניס על הגב שלו סכומי עתק (וזה שורש הבעיה וזה מה שמביא את תחושת ה"עבדות" וההשפלה) מה שהוא שוכח שלמעסיק ישנם הוצאות שהוא לא חושב עליהן, שהמשכורת שרשומה אצלו בתלוש עולה למעסיק הון, בצרוף מיסי מעסיק, הפרשות חובה ועוד סכומי כסף נכבדים שהעובד בכלל לא רואה אותם (לא ברוטו ונטו אלא הרבה מעבר לכך) שלהחזיק מקום עבודה עולה שכירות, חשמל, תיקונים, והוצאות רבות נוספות שנראות כשוליות אך הן ענקיות.
שמחזיקים לפעמים עם משכורת מלאה עובדים לא יעילים ולא מניבים בלי אפשרות להפטר מהם (בהריון, אחרי לידה ועוד) והם לא שווים את המשכורת שלהם בכלל, ועדיף שבכלל לא יגיעו לעבודה כי הם רק מזיקים.
ומשלמים נסיעות וחופשות והבראה וחק פנסיה וקופת פיצויים על חשבון העסק בלי שאף משרד ממשלתי מממן את זה, וההכנסות לא עולות בגלל זה,
ולבסוף יושבים במשרד צוות מנצח של אנשים טובים ומקצועיים, ומקטרים על כל מיני דברים שהם לא מקבלים. מעבר למה שמחייב החק:
שהם חולים ולא קיבלו את הימים בשלמות (ואל תספרו לי שהמעסיק מקבל ממישהו החזר על ימי מחלה) והיתה להם שמחה משפחתית והבוס לא נתן להם חופש על חשבונו. והם היו בשמירה רק שבועיים והפסידו המון כסף, והם צריכים לאכול בעבודה ומגיע להם חצי שעה הפסקה (מי אמר שאי אפשר לאכול סנדביץ תוך כדי עבודה?) ועוד כהנה וכהנה טענות, שמאחוריהן עומדים אנשים תמימים שבטוחים שמישהו עושה עליהם קופה ענקית.
ומה שהכי נחמד בסוף, זה להגיע לדין תורה או לבית משפט ושם לעמוד מול העובד הנחמד והאומלל ושוב להיות שם הגזלן האכזרי והלא הוגן. וכל חוקי ומנהגי המדינה מחייבים אותו כל מיני דברים, ומה שהוא לא יכול להגיד בקול זה כל העוולות שנעשו לו, וכל הדברים הקטנים שהוא עיגל פינות וויתר, והעלים עין, ונתן בלי סיבה, כי הוא העשיר והוא חייב רק לתת ולתת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ggg;586370:
חבל שלא ראיתי זאת לפני שנתיים, עבדתי במשך 5 שנים ואכלתי תוך כדי עבודה!:mad: הפסקה של חצי שעה??? לא חשבתי שמגיע לי:mad::mad: ועוד כשהייתי צריכה לצאת לכמה דק' מחוץ למקום העבודה הייתי נשארת בסוף היום להשלים:mad::mad::mad:
כפרת עוונות!

על זה לא הייתי מציעה לך להצטער... מיושר אף פעם לא מפסידים.
מה גם שכמו שראית, יציאות ממקום העבודה הינן ללא ספק אמורות להיות על חשבונך, וגם הפסקת אוכל ברוב המקרים כן עשויה להיות על חשבונך.

• הוסף לסימניות
סליחה, אבל באמת לא הבנתי.

כשאומרים שבמשרה מליאה העובד זכאי לחצי שעה הפסקה, אין הכוונה שמתוך שמונה השעות חצי שעה היא הפסקה? באמת הכוונה היא שיום העבודה מתארך עד 4:30????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;585817:
האם אני רשאי לצאת ממקום העבודה במהלך הפסקה?

בעת הפסקה הנמשכת חצי שעה או יותר רשאי העובד לצאת מהמקום שבו הוא עובד, אלא אם נוכחותו במקום העבודה היא הכרח לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו, והעובד נדרש על ידי מעבידו להישאר במקום העבודה, ובמקרה זה ייחשב זמן ההפסקה כחלק משעות העבודה.

לפי סעיף 20(ג)לחוק שעות עבודה ומנוחה, הפסקת אוכל בת מחצית השעה במקום העבודה עצמו, תחשב כזמן ההפסקה כחלק משעות העבודה.

הפסקת אוכל, על חשבון מי?

בד"כ הפסקת האוכל היא על חשבון העובד. יש מקומות עבודה בהם המעביד משלם עבור ההפסקה אך זו אינה חובה ע"פ חוק.

נכתב ע"י GRN;586849:

כשאומרים שבמשרה מליאה העובד זכאי לחצי שעה הפסקה, אין הכוונה שמתוך שמונה השעות חצי שעה היא הפסקה? באמת הכוונה היא שיום העבודה מתארך עד 4:30????

בכל מקומות העבודה שאני מכירה, ואני מדגישה שמדובר במקומות קמצניים למדי, ההפסקה הינה על חשבון המעסיק. לכאורה על פי לשון החוק אין זו חובתו של המעסיק, אלא אם כן את חייבת להשאר במקום. כשאת חייבת להשאר במקום - ההפסקה על חשבון המעסיק. כשמותר לך גם לצאת - הוא יכול לשלם אבל לא חייב, זה תלוי ברצונו הטוב.
לגבי עבודה מ 8:00 עד 4:00, אף אחד לא מכריח אותך לקחת הפסקה... אם לא נהוגה אצלכם הפסקה בתשלום, את יכולה פשוט לאכול תוך כדי עבודה.

• הוסף לסימניות
פורסם על ידי מ י
" כשמותר לך גם לצאת - הוא יכול לשלם אבל לא חייב, זה תלוי ברצונו הטוב."

זה כמו שיש מעסיק שיאמר למי שעובדת לפי שעות, כשהיה לחץ בעבודה והעובדת המסורה הוסיפה שעה, - את יכולה לפרגן את זה למעביד בחינם, אבל את לא חייבת, זה תלוי ברצונך הטוב.

ושוב אחזור, אין כוונתי לפגוע, רק לעורר את המודעות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;586871:
פורסם על ידי מי
" כשמותר לך גם לצאת - הוא יכול לשלם אבל לא חייב, זה תלוי ברצונו הטוב."

זה כמו שיש מעסיק שיאמר למי שעובדת לפי שעות, כשהיה לחץ בעבודה והעובדת המסורה הוסיפה שעה, - את יכולה לפרגן את זה למעביד בחינם, אבל את לא חייבת, זה תלוי ברצונך הטוב.

ושוב אחזור, אין כוונתי לפגוע, רק לעורר את המודעות.

אכן, כך נוהגים מעסיקים רבים :rolleyes:
אם המעסיק היה נותן לעובד לבחור אם להשאר או לא, ניחא. הבעיה שלפעמים הוא כופה על העובד להשאר, וגם אז לא משלם לו.

לגבי הפסקות בתשלום - לא מעט מקומות עושים זאת, שימי לב שלשון החוק מציינת את האופציה הזו. זה כל כך השתרש, עד שעושים את זה גם במקומות לא ממש נדיבים, כפי שהזכרתי לעיל - חברת אורנג' ומטריקס. (ויזה כן חייבים לשלם, כי הם לא מרשים לצאת משטח העבודה). למה? כי לפעמים משתלם למקום עבודה לצ'פר את העובדים קצת מעבר למה שהם חייבים... בסופו של דבר עובד מרוצה נותן יותר, ונשאר יותר.
את יודעת גם שאין שום חוק שכופה על מעסיק לשלם יותר משכר מינימום. אז למה לעובדים מקצועיים (עדיין) משלמים יותר? כי המעסיק מעוניין שהם ימשיכו לעבוד אצלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;586849:

משרה מלאה זה 9 שעות עם הפסקה של חצי שעה על חשבון המעסיק!!!

אני שמעתי על משרדים שאמרו להם או 8.30 בלי הפסקה או 9 עם.

אם אני זוכרת נכון החוק מחייב רבע שעה על 4 וחצי שעות עבודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;586939:
משרה מלאה זה 9 שעות עם הפסקה של חצי שעה על חשבון המעסיק!!!

אני שמעתי על משרדים שאמרו להם או 8.30 בלי הפסקה או 9 עם.

אם אני זוכרת נכון החוק מחייב רבע שעה על 4 וחצי שעות עבודה.

ציטוט: ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל3/4- שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה אחת של חצי שעה לפחות.

• הוסף לסימניות
האם אפשר לעשות הפסקה בסוף היום וללכת הביתה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;587078:
ציטוט: ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל3/4- שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה אחת של חצי שעה לפחות.

נכתב ע"י עפרה;586419:
אמרו כאן - הפסקה של חצי שעה על חשבון העובד!
כלומר, מותר היה לך לקחת הפסקה לאוכל, אבל אז היית צריכה להשלים את הזמן אחרי שעות העבודה, או שהיו מורידים לך במשכורת חצי שעה בכל פעם, אז לא הפסדת שום דבר.
וכמובן שאם היית צריכה לצאת מחוץ למקום העבודה את חייבת להשלים את השעות בסוף היום!
כל זאת אלא אם כן המעסיק במפורש מסכם איתך אחרת, ומתיר הפסקת אוכל או יציאות על חשבון זמן העבודה.

לסיכומו של דבר:____

ועוד משהו שלא הרבה יודעות (בכ"א אני לע ידעתי) בהריון יש מספר שעות לחיסור עבור לבדיקות וכדו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Aיכות;587082:
האם אפשר לעשות הפסקה בסוף היום וללכת הביתה?

אם נדרשים על ידי המעביד להשאר במקום העבודה, זמן ההפסקה על חשבונו. אם יכולים לצאת - זמן ההפסקה על חשבון העובד, אי לכך, אין שום אפשרות לנצל את זמן ההפסקה כדי לגמור את העבודה מוקדם יותר, כי אז זמן ההפסקה יירד ממשכורתו של העובד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה