בקשה הפסקת חשמל בברכפלד ממש מתאים עכשיו, מי יודע פרטים?

• הוסף לסימניות
תושבים יקרים,
עקב שריפת עמוד חשמל בכניסה לחשמונאים, ישנה הפסקת חשמל בחלק מהבתים. יתכן ותהיה הפסקה רחבה יותר בחשמל.
בטיפול כיבוי אש וחברת החשמל.
נקווה שהטיפול יסתיים במהרה.
שבת שלום

• הוסף לסימניות
גם ברמת שלמה נפל עכשיו החשמל לחלק מהתושבים.
שמעתי על משפחה שעכשיו!! ארזו ת'אוכל ונסעו לקרובי משפחה.
כמובן לא לפני שפיזרו את הקפואים שלהם אצל כל השכונה...
שבת כזו בלי מזגן - פיקוח נפש!!
אמרו שהחשמל קורס כי יש עומס מכל המזגנים.

• הוסף לסימניות
‏מעל 100 משפחות בברכפלד עשו את השבת ללא חשמל. טכנאי חברת החשמל הגיעו בשבת לשערי מודיעין עילית ונאלצו לשוב על עקבותיהם בשל סירוב הרבנים להכניס טכנאים יהודים לעיר.

בנוסף ישוב דתי במרכז הארץ נשאר ללא חשמל במשך כל השבת; חברת החשמל: *אף אחד לא התקשר אז לא ידענו*

בישוב נוף איילון, סמוך למודיעין, התנתק החשמל כרבע שעה לפני שבת והתקלה עדיין לא טופלה. בצאת השבת התקשרו התושבים לברר וחברת החשמל טענה כי לא ידעה כלל כי בישוב אין חשמל כל השבת.
כרגע טענו במענה הראשוני שהצפי לתיקון הוא שלוש שעות.

• הוסף לסימניות
לאף אחד אין פה גנרטור?
לנו יש ואני לא שמחה עם זה כי בגללו א"א להדליק מזגנים לשבת

• הוסף לסימניות
אני יודע על משפחה בברכפלד שלא היה להם חשמל והאמא מתאוששת מאשפוז קשה מקורנה בבית.

אני מאמין שאילו היו שואלים את הגרש"ז אויערבך זצ"ל אולי היה מתיר.
מקווה שלא מפחדים מהפרומערס שיבואו למחות.

• הוסף לסימניות
אם זה יהיה אחרי כניסת שבת אסור להשתמש בחשמל כל השבת!!!!!!!!
למה אנשים פוסקים דברים שאין להם שום מושג בעניין, ושיכול לגרום להמון עגמ"נ וכו' שלא בצדק.

פעם הבא אפשר לכתוב שיש לשאול רב, ועיין שו"ע מי שלא הגיע להוראה ומורה הרי"ז וכו'

• הוסף לסימניות
למה אנשים פוסקים דברים שאין להם שום מושג בעניין, ושיכול לגרום להמון עגמ"נ וכו' שלא בצדק.
פעם הבא אפשר לכתוב שיש לשאול רב, ועיין שו"ע מי שלא הגיע להוראה ומורה הרי"ז וכו'
בבקשה תספר לנו למה מותר???

• הוסף לסימניות
טכנאי חברת החשמל הגיעו בשבת לשערי מודיעין עילית ונאלצו לשוב על עקבותיהם בשל סירוב הרבנים להכניס טכנאים יהודים לעיר.
מוזר.
מקובל שמותר לסדר חשמל כשמדובר בכמות גדולה של משפחות, כי בטוח אחד מאלו יש בו חולה שיש בו סכנה.

• הוסף לסימניות
בבקשה תספר לנו למה מותר???
תקרא שוב מב שכתבתי, שאין לפסוק בעצמך אלא לשאול רב!!! ובבקשה לקבל את האמת ממי שאומרו.

(ואגב אשמח אם מעכ"ת יוכל להסביר לי למה זה יותר גרוע מכל שבוע לאלו שמשתמשים בחשמל, אדרבא כאן יותר טוב שבטח יש חולים וכד' בתוך השכונה שפיקו"נ עבורם לתקן, משא"כ כל שבוע כל תוספת חשמל של כל אחד פרטי גורם למלאכה. אבל שוב פעם אני לא רב ולא פוסק רק מעורר צדדים!!)

• הוסף לסימניות
תקרא שוב מב שכתבתי, שאין לפסוק בעצמך אלא לשאול רב!!! ובבקשה לקבל את האמת ממי שאומרו.
(ואגב אשמח אם מעכ"ת יוכל להסביר לי למה זה יותר גרוע מכל שבוע לאלו שמשתמשים בחשמל, אדרבא כאן יותר טוב שבטח יש חולים וכד' בתוך השכונה שפיקו"נ עבורם לתקן, משא"כ כל שבוע כל תוספת חשמל של כל אחד פרטי גורם למלאכה. אבל שוב פעם אני לא רב ולא פוסק רק מעורר צדדים!!)
יש היתר לתקן בשבת אם יש חולים וכ"ו
אבל מה שהיה אצלנו שחלק מהבניין יש חשמל וחלק אין וב"ה כולם העבירו חשמל מהשכנים ולכן אין פה שום חשש של סכנה!!!
ואין שום היתר לתקן בשבת ואם יחזור החשמל אין היתר להשתמש
ולכן אצלנו כיבנו את הראשי שגם אם יחזור החשמל בשבת לא נהנה ממנו.

• הוסף לסימניות
יש היתר לתקן בשבת אם יש חולים וכ"ו
אבל מה שהיה אצלנו שחלק מהבניין יש חשמל וחלק אין וב"ה כולם העבירו חשמל מהשכנים ולכן אין פה שום חשש של סכנה!!!
ואין שום היתר לתקן בשבת ואם יחזור החשמל אין היתר להשתמש
ולכן אצלנו כיבנו את הראשי שגם אם יחזור החשמל בשבת לא נהנה ממנו.
אני מנסה עוד פעם אחד: אין לפסוק הלכות (בפרט ברבים) ע"ד עצמך!!!

דרך אגב תגובתך רק מציג את הבעייה, כאן זה אשכול על הפסקת חשמל בברכפלד וכו' ואתה בא וכותב שאם חזר בשבת אסור להשתמש כשכוונתך רק למקרה שלך שלחלק מהבניין יש (ומשום מה אתה נוקט בוודאות שלחלק שאין בטח לא היה חולה/יולדת/וכד') ולא בחינם אחז"ל בסנהדרין שפוסק הלכו חייב לדבר ברור כדי שלא יהיה אי הבנות מתוך דבריו.

ואני חוזר שוב: אין לפסוק הלכות לרבים ע"ד עמצך!

• הוסף לסימניות
‏מעל 100 משפחות בברכפלד עשו את השבת ללא חשמל. טכנאי חברת החשמל הגיעו בשבת לשערי מודיעין עילית ונאלצו לשוב על עקבותיהם בשל סירוב הרבנים להכניס טכנאים יהודים לעיר.

בנוסף ישוב דתי במרכז הארץ נשאר ללא חשמל במשך כל השבת; חברת החשמל: *אף אחד לא התקשר אז לא ידענו*

בישוב נוף איילון, סמוך למודיעין, התנתק החשמל כרבע שעה לפני שבת והתקלה עדיין לא טופלה. בצאת השבת התקשרו התושבים לברר וחברת החשמל טענה כי לא ידעה כלל כי בישוב אין חשמל כל השבת.
כרגע טענו במענה הראשוני שהצפי לתיקון הוא שלוש שעות.

אין דבר כזה לומר לא ידענו.
הכל מעודכן אצלם במחשבים... הם מנצלים את התמימות של מי שלא ידוע.
גם אנו יישוב במרכז הארץ מס' רחובות שלמים ביישוב היינו ללא חשמל...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה