דרוש מידע הפסקת סבסוד המעונות

גזירת המעונות: לכמה אברכים יופסק הסבסוד – ומה הפתרון?הרב ליאור גבאי, מנכ"ל רשת המעונות נאות מרגלית אמר בתוכנית אחת בצהריים כי "מדובר על כ-7,000 אברכים שנמצאים בגיל גיוס. אברכים בכל הגילאים מקבלים הודעה שהם לא זכאים, זו טעות, שוחחתי הבוקר עם מנכ"ל משרד העבודה - וזה יתוקן" • האזינואחת בצהרייםכ"ח שבט התשפ"ה (26.2.2025)
גזירת המעונות: הרב ליאור גבאי, מנכ”ל רשת המעונות נאות מרגלית אמר היום (רביעי) לנתן משי ואבי גדלוביץ’ בתוכנית אחת בצהריים כי “מדובר על כ-7,000 אברכים שנמצאים בגיל גיוס. אברכים בכל הגילאים מקבלים הודעה שהם לא זכאים, זו טעות, שוחחתי הבוקר עם מנכ”ל משרד העבודה – וזה יתוקן”.
הרב גבאי ציין כי “הדאגה שלי היא על 1,100 מטפלות אצלינו שכעת ההורים יעבירו את הילדים למסגרות לא מפוקחות. מזהים בריכוזים החרדים עזיבה מהמעונות. הנחתי לתת בחודש הקרוב על חשבוננו את המשך הסבסוד ברשת”.

לידיעתכם

כמה זמן לקח מאז שהקמת את העסק עד שקיבלתם אישור ממס הכנסה?
הרו"ח שלחה לי את האישורים, לא יודעת כמה זמן לקח לה
ושלחת גם שוב תלושים שלך או רק עדכון על הבעל?
רק עדכונים על הבעל (התלושים שלי עברו לבד בהתחלה בלי שהעליתי כלום)
והאם הבנת ממנה שאכן בחצי שנה הראשונה לא חייב מינימום הכנסות כמו בתלוש של 3159?
תדפדפי אחורה באשכול, אנשים הביאו פה הרבה פעמים צילומי מסך וקבצים של כל התנאים לזכאות וכתוב במפורש שעסק חדש בחצי שנה הראשונה לא צריך בכלל הכנסות בשביל ההנחה, יש בעיה עם מס הכנסה להחזיק עסק ללא הכנסות בכלל אבל למשרד העבודה אין מינימום.

כרגע המסמכים שלי עדיין בטיפול....
כשיזוז משהו אני אעדכן בלנ"ד

גזירת המעונות: לכמה אברכים יופסק הסבסוד – ומה הפתרון?הרב ליאור גבאי, מנכ"ל רשת המעונות נאות מרגלית אמר בתוכנית אחת בצהריים כי "מדובר על כ-7,000 אברכים שנמצאים בגיל גיוס. אברכים בכל הגילאים מקבלים הודעה שהם לא זכאים, זו טעות, שוחחתי הבוקר עם מנכ"ל משרד העבודה - וזה יתוקן" • האזינואחת בצהרייםכ"ח שבט התשפ"ה (26.2.2025)
גזירת המעונות: הרב ליאור גבאי, מנכ”ל רשת המעונות נאות מרגלית אמר היום (רביעי) לנתן משי ואבי גדלוביץ’ בתוכנית אחת בצהריים כי “מדובר על כ-7,000 אברכים שנמצאים בגיל גיוס. אברכים בכל הגילאים מקבלים הודעה שהם לא זכאים, זו טעות, שוחחתי הבוקר עם מנכ”ל משרד העבודה – וזה יתוקן”.
הרב גבאי ציין כי “הדאגה שלי היא על 1,100 מטפלות אצלינו שכעת ההורים יעבירו את הילדים למסגרות לא מפוקחות. מזהים בריכוזים החרדים עזיבה מהמעונות. הנחתי לתת בחודש הקרוב על חשבוננו את המשך הסבסוד ברשת”.

לידיעתכם
לטענת נאות מרגלית הם לא מכירים בזה שיש לחודש זה המשך סבסוד על חשבונם.
מישהו בדק מולם והם אמרו שזה כן נכון?
אשמח לשמוע...

למישהו יש מנוי, ויכול לעלות את הכתבה?

למישהו יש מנוי, ויכול לעלות את הכתבה?
חסום
אם אפשר להעתיק את הכתבה ולהעלות
תודה רבה

הנוהל החדש שיבלום את הניסיונות לעקוף את איסור סבסוד המעונות לחייבי גיוס: החל מהיום אברך שיטען שזכאי לסבסוד כי פתח עסק יידרש להציג אישור רו״ח ונתוני הכנסות אמת לאורך חודשים, מי שיטען שהתחיל ללמוד באקדמיה יצטרך להציג אישור נוכחות ותשלום שכ״ד. (ליאל קייזר)

בבקשה

משרד המשפטים מנסה להיאבק במשתמטים שעוקפים את ביטול סבסוד המעונות​

המשרד בוחן כיצד לאכוף את החלטת בג"ץ, ולשלול את זכאותם של משתמטים משירות צבאי לסבסוד מעונות היום ■ במשרד המשפטים שוקלים לבחון בצורה מדוקדקת את כל הזכאים לסבסוד, או לשלול באופן גורף את זכאותו של כל מי שמוגדר כמשתמט

נתי טוקר

17:33 • 02 במרץ 2025

משרד המשפטים מנהל בימים אלה שיח מול משרד העבודה ומשרדים נוספים לגבי אכיפת החלטת בג"ץ, כך שמשפחות של אברכים המשתמטים משירות צבאי לא יוכלו לבצע מעקף ולהמשך לקבל סבסוד למעונות היום לילדיהם.

ב-1 במרץ, בהתאם לפשרה שאושרה בבג"ץ, נפסק הסבסוד למעונות יום למשפחות אברכים בהיקף של יותר מ-1,000 שקל לחודש לילד, משום שהזכאות לסבסוד התבססה על היותו של אב המשפחה לומד תורה, אך נכון עכשיו אין תוקף לדחיית השירות הצבאי של בני הישיבות עקב פקיעת החוק.

בשבועות האחרונים, נפוצו במגזר החרדי שיטות שונות לביצוע מעקף להמשך קבלת הסבסוד באמצעות זכאות אחרת, שאינה קשורה להיותו של אב המשפחה בן ישיבה. שתי השיטות הנפוצות הן רישום פיקטיבי של אב המשפחה ללימודי ערב מקצועיים, או הקמת עסק עצמאי של האב או האם. "אצלנו במעון אף הורה לא הוציא את הילד. כולם בטוחים שהם יצליחו להמשיך לקבל את הסבסוד", אומר גורם חרדי. "אם הם יבינו שהם לא מקבלים את הסבסוד הם יינזקו בהרבה מאוד כסף".

כאמור, משרד המשפטים מנסה למנוע את המעקפים לקבלת הסבסוד עבור בני ישיבות. ניתן למנוע את המעקפים באמצעות אכיפה דקדקנית של הזכאויות. כלומר, לבחון האם באמת הלימודים המקצועיים מתקיימים, או האם אכן העסק שהוקם הוא פעיל.

אפשרות משפטית אחרת היא קביעה גורפת של כל מי שמוגדר כמשתמט משירות צבאי לא זכאי לסבסוד כזה. זאת משום שעל פי החוק, אותו אדם אמור להתגייס ולא לעסוק למשל בלימודי ערב או בהקמת עסק. כלומר, מקבל הסבסוד חייב להיות אדם שאינו משתמט משירות צבאי כתנאי סף בכל מסלולי הזכאות — ולא רק במסלול לומד התורה.

במשרד המשפטים ובמשרד העבודה סירבו להתייחס לפניית TheMarker ולהגיב לשאלה אם שירות צבאי מהווה תנאי סף לכל הזכאויות או לא.

GlDoOoHXAAA9HCJ.jpeg

נשמע מוזר ולא הגיוני שהם יתנכלו ככה לכל מי שלא התגייס כי יש הרבה כאלה בעוד מגזרים,
להפסיק סבסוד למי שהצהיר שהוא אברך זה הגיוני אבל כל השאר זה לדעתי הפחדות ובלגן בתקשורת.

מי זה משרד המשפטים? זה אנשים של הרועצת או של יריב? מה האינטרס שלהם? זה מתאים יותר לפקידי האוצר.

עברתם על המסמך? ?? זה אומר בעצם שגם עסק חדש יצטרך הכנסות של לפחות 3159 בחודש...
חוצפה שאין כדוגמתה!!! אני לא זכאי להטבות מסלול עסק זעיר, רק בגלל שאני חרדי
מסתבר שזו טעות (אולי ..) ויש בלבול בין שכיר שצריך 3159 לעצמאי, מקווה.

אנטישמיות לשמה | הנוהל החדש שיבלום את הניסיונות לעקוף את איסור סבסוד המעונות לחייבי גיוס: החל מהיום אברך שיטען שזכאי לסבסוד כי פתח עסק יידרש להציג אישור רו״ח ונתוני הכנסות אמת לאורך חודשים, מי שיטען שהתחיל ללמוד באקדמיה יצטרך להציג אישור נוכחות ותשלום שכ״ד (ליאל קייזר)
מתוך הגיזרה.

אישור הוצאות על סך 4500 ש"ח לחודש??? למה שאני יוציא כזה סכום על עסק פטור? הרי בהגדרה עסק פטור מרוויח עד 10,000 ש"ח לחודש, אני מניח שהם לא מצפים שהעסק יוציא לפחות חצי מהכנסותיו (אם לא יותר)... זה שטות מוחלטת המסמך הזה. לא יודע איך ומאיפה הוציאו אותו
ולא רק זאת, הרי ההכנסות צריכות להיות לפחות 3159 ש"ח (על פי המסמך הזה), וההוצאות 4500???
חתיכת עיוות לשם הכותרת (או לשם ההטרלה של משרד העבודה)

בלי קשר, כל הסיפור הזה מוכיח כמה גופי התקשורת עסוקים בלקרוא דברים מהסוג שמתפרסמים כאן באשכול הזה. אז תקחו את זה בחשבון לפני כל דבר שאתם כותבים (אולי נתחיל להשתמש בארמית? או סתם בחידות תורניות...)

כן אני מדבר אליך כתב יקר! אנא הפסק לפרסם חצאי אמיתות המבוססות על חצאי ידיעות שאתה מוציא מהפורום כאן! במי אתה נלחם??? בנו – ההורים שבסך הכל רוצים קצת וודאות בקשר לעתיד ההתפתחות של ילדם הפעוט?

אז יעלה בא נרים להם להנחתה
מישהו יודע כמה גננות ומורות חרדיות יש בציבור הכללי
אשתי נמצאת בווצאפ של לפחות 1000 גננות ומורות חרדיות
מה אתם אומרים על שביתה למשך שבוע מיום א ניסן זה יוצא ביום ראשון
מה אתם אומרים
מה שנקרא אם לילדים שלנו לא יהיה גנים גם לילדים שלכם לא יהיה גנים

ולא רק זאת, הרי ההכנסות צריכות להיות לפחות 3159 ש"ח (על פי המסמך הזה), וההוצאות 4500???
חתיכת עיוות לשם הכותרת (או לשם ההטרלה של משרד העבודה)
ע"פ המסמך צריך אחד משתי האפשרויות או אישור רו"ח על הכנסות של לפחות 3159 או אישור על הוצאות של 4500
כדי שזה יחשב עסק פעיל.

הסעיף האחרון מוזר ברמה הזויה
"חובת ההוכחה שלא מדובר בעסק פיקטיבי נמצאת על מבקש הסבסוד
לבודקי הבקשה שמורה הזכות להפעלת שיקול דעת ביחס לבחינת מסמכים שהוגשו"

שהיועמשי"ת תוכיח לי שהיא לא מרגלת איראנית
חושב על זה
לא לא לא התשובות לא נראות לי לכלא מיד

זה נשמע לא חוקי בעליל וזה הנקודה של המסמך מעניין אם אפשר לסכל את זה

המרשעת הזאת לא תוותר - אם החרדים יוכיחו הכנסות של 3,159 היא תדרוש עוד חצי שנה הכנסות של 6,159 וביטול רטרו של כל הדרגות.
אם החרדים יוכיחו תוכנית לימודים היא תדרוש עדים והוכחות וראיות וטפסים ובירוקרטיות- כי הרי נטל ההוכחה מוטל על המבקש...
אך גם היא תבין בסוף שכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ עברנו את וכו' נעבור גם אותה
לגופו של ענין לדעתי בסופו של דבר אמת ליעקב יעתרו לבג"ץ וכמו שבאין סוף הנחיות הזויות שלה בג"ץ דחה את עמדתה ראה ערך בג"ץ המעונות בג"ץ נציב שירות המדינה וכו' המסתבר הוא שידחו גם את ההנחיות האלו שאין להם שום בסיס והצדקה ושום הגיון חוקי מלבד שנאת עמי ארצות לתלמידי חכמים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה