דרוש מידע הפסקת סבסוד המעונות

תודה על המענה!
נראה לך הגיוני לטעון שהעליתי ולא עודכן?
או שלא קיבלתי אישור מרשות המסים על קיום העסק - דבר שגם נכון,
עד הרגע לא הצלחתי להבין היכן מפיקים את האישור.
מה לטעון... הכל מתועד
אישור על קיום העסק - היה צריך דבר ראשון לדווח ולעלות משהו מרואה חשבון וכד', או הצהרת שעות של עצמאי

מה לטעון... הכל מתועד
אישור על קיום העסק - היה צריך דבר ראשון לדווח ולעלות משהו מרואה חשבון וכד', או הצהרת שעות של עצמאי
אני באמת שלחתי כמה פעמים עדכונים שלא נשלחו...

תכל'ס יש מה לעשות חוץ מלשלוח עכשיו?

אפשר לשלוח עכשיו ולצרף מכתב שכותב שניסתם להעלות בתאריך X ולא עלה.
ואם זה באמת נכון, תוכלו לפנות למבקר המדינה ולהתלונן שהיה תקלה, אולי יעזור

אני באמת שלחתי כמה פעמים עדכונים שלא נשלחו...

תכל'ס יש מה לעשות חוץ מלשלוח עכשיו?
אפשר להעלות עכשיו.
לא נראה לי שיש הבדל בתאריך השליחה, הם בודקים ואם זה מאושר הם מזכים רטרואקטיבית.
בתבחינים כתוב שניתן לעדכן עד ה31.08.

מניסיון של שנה שעברה שהגשתי בקשה מאוחר והעליתי את הטופס האחרון באזור פסח ואז זיכו אותי מתחילת שנה.

תודה על המענה!
נראה לך הגיוני לטעון שהעליתי ולא עודכן?
או שלא קיבלתי אישור מרשות המסים על קיום העסק - דבר שגם נכון,
עד הרגע לא הצלחתי להבין היכן מפיקים את האישור.
לגבי קבלת האישור ממע"מ
גם אני לא קיבלתי בתחילה אבל אחרי כמה שבועות היגשתי פניה באזור האישי ברשות המיסים על בקשתי לקבלו (כתבתי שם שהרואה חשבון ביקש אותו) ושלוחו לי אחרי שבוע בערך למייל

רציתי לשאול מה יהיה?
אני אברך בן 25 פתחתי עסק הכל מסודר עם כל האישורים הנדרשים אני מעלה את המסמכים וכל פעם שולחים לי הטיפול בתיק הסתיים.
א. האם בסוף יתנו דרגה כי יש לי 2 בנות בנות
ב. האם יזכו אותי רטרואקטיבי על החודשים הקודמים.
האם יצליחו לסדר את זה?
ממש קשה כל המתח הזה.....
אשמח לעזרה מה ניתן לעשות

רציתי לשאול מה יהיה?
אני אברך בן 25 פתחתי עסק הכל מסודר עם כל האישורים הנדרשים אני מעלה את המסמכים וכל פעם שולחים לי הטיפול בתיק הסתיים.
א. האם בסוף יתנו דרגה כי יש לי 2 בנות בנות
ב. האם יזכו אותי רטרואקטיבי על החודשים הקודמים.
האם יצליחו לסדר את זה?
ממש קשה כל המתח הזה.....
אשמח לעזרה מה ניתן לעשות
אתה מתכוון שהיית רשום להנחה בתור אברך כולל ואז פתחת עוסק פטור וביקשת הנחה ע"פ זה

אצל @איצ'ה קו המידע פעמיים דיבר יו"ר ארגון אמת ליעקב
והוא טוען בכל תוקף, שהעיכובים המרושעים הללו נעשים ללא כל סמכות חוקית,
וההנחה אמורה להסתדר ואין מה להתייאש.
אגב, שמעתי שיש כאלו שפתחו עוסק פטור באמצע שנה וכן קיבלו הנחה

אם מדברים על חוק...
התקשרתי אליהם והם אמרו לי שהם קיבלו הוראה מבג"ץ לא לאפשר לאברך לשנות סטטוס, אמרתי להם אם יש כזו הוראה אני רוצה לראות את זה כתוב, אמרו לי אין את זה בכתב כי זה הוראה בעל פה, אמרתי להם אז איך אני יכולה להאמין לך שזה נכון ולא המצאה, אם בג"ץ הוציאו הוראה או פסק זה צריך להיות כתוב איפשהו, הפקידה העבירה אותי הלאה וגם הבאה בתור טענה שזו הוראה בעל פה מבג"ץ למשרד העבודה.
נשמע ממש לא חוקי אבל זאת המדינה 😤

אם מדברים על חוק...
התקשרתי אליהם והם אמרו לי שהם קיבלו הוראה מבג"ץ לא לאפשר לאברך לשנות סטטוס, אמרתי להם אם יש כזו הוראה אני רוצה לראות את זה כתוב, אמרו לי אין את זה בכתב כי זה הוראה בעל פה, אמרתי להם אז איך אני יכולה להאמין לך שזה נכון ולא המצאה, אם בג"ץ הוציאו הוראה או פסק זה צריך להיות כתוב איפשהו, הפקידה העבירה אותי הלאה וגם הבאה בתור טענה שזו הוראה בעל פה מבג"ץ למשרד העבודה.
נשמע ממש לא חוקי אבל זאת המדינה 😤
אולי @קל זכות ידע להסביר מה זה אומר הוראה בעל פה מהבג"ץ

אין דבר כזה בעולם, אולי היא התכוונה שזה הוראה בעל פה מהיעוץ המשפטי שלהם (של משרד העבודה)
כך אמרו וזה מוקלט.

ועוד משהו, כשביקשתי שיזדהו בשם מלא היא אמרה לי שהיא לא חייבת לתת יותר משם פרטי, מישהו יודע על זה משהו?

הטענה שקיבלת ממשרד העבודה על "הוראה בעל פה מבג"ץ" אינה סבירה – בג"ץ לא נותן הוראות בעל פה, וכל החלטה שלו מחויבת להיכתב ולהתפרסם. אם אין להם מסמך כתוב, אין להם בסיס רשמי. אפשר לדרוש בכתב את מקור ההנחיה או לפנות לממונה על חופש המידע.
נאום GPT

הטענה שקיבלת ממשרד העבודה על "הוראה בעל פה מבג"ץ" אינה סבירה – בג"ץ לא נותן הוראות בעל פה, וכל החלטה שלו מחויבת להיכתב ולהתפרסם. אם אין להם מסמך כתוב, אין להם בסיס רשמי. אפשר לדרוש בכתב את מקור ההנחיה או לפנות לממונה על חופש המידע.
נאום GPT
מה לעשות עכשיו עם ההקלטה?
מי זה הממונה על חופש המידע?

נערך לאחרונה ב:
כך אמרו וזה מוקלט.
כנראה התבלבלה עם המונחים, לא נדיר אצל נציגות שירות
הבלאגן הזה חלקו קשור ליועמשי"ת חלקו קשור לבג"ץ וכנראה חלקו קשור ליעוץ המשפטי של המשרד.
ההקלטה הזו - מלבד לפדח נציגה ספציפית - לא תועיל כלום

למעשה לא יודע כמ יעזור הבקשה מחופש המידע
סתם בשביל תחושת הצדק אולי כדאי...
שווה לשים על זה 173 ש"ח?
1751451407634.png

כנראה התבלבלה עם המונחים, לא נדיר אצל נציגות שירות
הבלאגן הזה חלקו קשור ליועמשי"ת חלקו קשור לבג"ץ וכנראה חלקו קשור ליעוץ המשפטי של המשרד.
ההקלטה הזו - מלבד לפדח נציגה ספציפית - לא תועיל כלום
זה לא רק נציגה אחת,
כשביקשתי ממנה שתעביר אותי לממונה עליה היא העבירה אותי לעוד אחת עם כאלה טענות בדיוק.
ועדיין לא נראה לי שאזרח אמור לסבול מנציגה מבולבלת גם אם בסוף היא תצטרך לשאת באשמה.

משרד מבקר המדינה כותב לי שהוא אינו המקום המתאים לטיפול בעניין :unsure:

מצורף בזאת:

"בהליך הבירור שקיימנו מול משרד העבודה, אבקש לעדכן כי הוגשה עתירה לבית המשפט העליון בעניין אי בחינת זכאות לדרגה בעקבות שינוי סטטוס תעסוקתי או לימודי של הורה לצורך השתתפות המדינה בעלות שכר לימוד במסגרת מפוקחת לשנת תשפ"ה (בג"ץ 11451-06-25 אמת ליעקב בישראל, חל"צ נ' שר העבודה, נבו 9.6.2025).

במסגרת העתירה ביקשו העותרים שבית המשפט יורה למשרד העבודה לבחון ולהחליט בכל הבקשות שהגישו מי שהיו רשומים כלומדים במוסדות תורניים וביקשו לבחון את זכאותם עקב שינוי בסטטוס תעסוקתי או לימודי.

לאור האמור, היות שעניין תלונתך בכללותו תלוי ועומד בבית המשפט העליון, ובהתאם לסעיף 40 (א) לחוק מבקר המדינה, תשי"ח-1958 [נוסח משולב], הנציבות אינה עוד המקום המתאים לעסוק בעניין, ויש להמתין להכרעת בית המשפט בעניין."

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה