דרוש מידע הפסקת סבסוד המעונות

לא קראתי את כל ההודעות באשכול,
אבל כן את תחילתו,
ורציתי להזהיר את כל מי שחושב לפתוח עסק וכ' שיבדוק טוב טוב שזה לא מסכן אותו.
מכירה מקרוב בן משפחה שהסתבך עכשיו די רציני עם הצבא כי החליט מתוך ישרות לדווח בצורה מסודרת לביטוח לאומי וכד' שהוא עובד כמלווה הסעות מטעם העיריה. בקושי שעה וחצי במצטבר ביום- הוא אברך יום שלם ב''ה. (עד עכשיו זה עבד בשחור-אין לי מושג איך).
הוא עבר מזמן את גיל 27,
אבל הצבא מה שנקרא ''נדלק'' על זה ויושב לו חזק על הזנב....

זה באמת בעיה רצינית הסיפור הזה, והלוואי שימצא פתרון מועיל באמת.

משום מה נראה לי שכל אלו בגיל גיוס שהולכים לפתוח עוסק זעיר, זה עלול לשמש אחר כך נגדם עילה לגיוס,כי יופיע בביטוח לאומי שהם גם עובדים...
מישהו בדק את הנושא?

משום מה נראה לי שכל אלו בגיל גיוס שהולכים לפתוח עוסק זעיר, זה עלול לשמש אחר כך נגדם עילה לגיוס,כי יופיע בביטוח לאומי שהם גם עובדים...
מישהו בדק את הנושא?
אבל בכל מקרה כל אלו בגיל עד 27 הם משמשים כעילה לגיוס, ז"א יכולים לשלוח להם צו גיוס בכל רגע.
אז מה ההבדל?

אם אין לי הערת חשב שהסבסוד עד ה28.02
ובעלי מחויב גיוס
בטוח יפסק הסבסוד?

איך אפשר לדבר איתם?
אנחנו כמה בנות שהבעלים כבר מעל 30 וקיבלנו דרגה עד סוף חודש פברואר ,
אני רוצה לדעת אם זה תקין או שנדרש לעשות משהו?
הלשכה לפניות הציבור של דגל (גולדנטל) מנסיון הוא עוזר 039409000

למה ילד אחד רשום כך וילד השני כך ?

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-02-17 094510.png
    צילום מסך 2025-02-17 094510.png
    KB 6.2 · צפיות: 25
  • צילום מסך 2025-02-17 094413.png
    צילום מסך 2025-02-17 094413.png
    KB 21.6 · צפיות: 24
מישהו יודע אם פתחתי (עדיין לא) עסק זעיר (אני מתכנן) האם מספיק להביא לתמת נספח 3 או גם 4

קבצים מצורפים

• נספח 3.pdf
    KB 694.8 · צפיות: 32
  • נספח 4.pdf
    KB 677.8 · צפיות: 21
קחו בחשבון שאם ב2026 הארנונה תהיה מסונכרנת עם בט"ל(והם עובדים על זה חזק,מידיעה...) התלושים או ההכנסות מהעסק שלכם עלולים לפגוע בכם...

לבעלי יש פטור ורשום לי שההדרגה עד 28/2 והמנהלת של המעון רוצה שאסדר את זה
מה אני צריכה לעשות בשביל לסדר את זה?

אני אברך
אבל אני עובד(לא עצמאי) חצי משרה כבר מ.1.7.2024
ולא עדכנתי בביטוח לאומי שאני עובד ,עם העדכן שאני עובד זה יתן לי לקבל המשך סבסוד
אשמח לתשובה מהמיבנים
אם אתה מקבל תלוש אתה לא צריך לעדכן את הביטוח לאומי שאתה עובד, זה התפקיד של המעסיק, הוא בטוח עידכן אותם.
לא יורד לך ביטוח לאומי בתלוש החודשי?

מישהו יודע אם פתחתי (עדיין לא) עסק זעיר (אני מתכנן) האם מספיק להביא לתמת נספח 3 או גם 4
נראה לי רק 4, 3 כבר לא יהיה רלוונטי ואולי אפי' יזיק.
מסתבר שגם נספח 4 יהיה ניתן להגיש רק חודש לאחר פתיחת העסק. אחרת איך תוכיח שאתה עומד ברף הזכאות.

אבל בכל מקרה כל אלו בגיל עד 27 הם משמשים כעילה לגיוס, ז"א יכולים לשלוח להם צו גיוס בכל רגע.
אז מה ההבדל?
הצבא לא שולח לכולם צו גיוס אלא רק לחלק, הם מבינים שא"א לגייס את כולם, לכן שולחים למי שלדעתם בין כך לא מאד מתמיד,
מי שעובד אפילו קצת מבחינתם זה סימן לכך שהוא לא מתמיד.

תכלס מה כולם עושים? תלויים ועומדים?
שאלתי את הרו"ח שלי על הרעיון של עוסק זעיר, והיא אמרה שזה מסובך והיא מעדיפה לא לענות על זה...
היא שמעה שיועמ"שית תטפל גם בזה :(

תכלס מה כולם עושים? תלויים ועומדים?
שאלתי את הרו"ח שלי על הרעיון של עוסק זעיר, והיא אמרה שזה מסובך והיא מעדיפה לא לענות על זה...
היא שמעה שיועמ"שית תטפל גם בזה :(
כן גם אני אשמח לדעת מה כולם עושים?
מה התכנון שלכם? אין לי בעיה לפתוח עוסק זעיר לבעלי רק רוצה לדעת שבודאות זה יעזור, ואם כן אז איך עושים זאת, מגדירים את העסק מ01.3, ושולחם שוב מסמכים למשרד העבודה, ובינתיים משאירים במעון ואם לא ילך אז משלמים מלא על הזמן הזה??

יש לכם ילד במעון? הסתבכתם עם גזירת המעונות? (גם אני הסתבכתי...)
תודו לה' שיש לכם ילדים!!!
ה"גזירה" שלכם היא הברכה שאלפי אנשים היו שמחים מאד להתברך בה - ילד!!!
כמה אנשים מתפללים לזכות לרגע הזה שזה יהיה נוגע גם להם....
תני רב תחליפא אחוה דרבנאי חוזאה: כל מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה ועד יום הכפורים, חוץ מהוצאת שבתות והוצאת יום טוב, והוצאת בניו לתלמוד תורה. שאם פחת - פוחתין לו, ואם הוסיף - מוסיפין לו
אם יש לך 2 ילדים במעון כבר עדיף שהאישה תעזוב את העבודה מאשר לשלם מחיר מלא לשניהם (6000 ש"ח)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה