דרוש מידע הפסקת סבסוד המעונות

אני עצמאית מזה 7 שנים, השנה הפכתי לעוסק זעיר, בנוסף לזה שכירה.
בגדול חשבתי שאין לי אפשרות לקבל דרגה
בדרך אגב יצא לי לשמוע שיש כזה דבר להוסיף את בעלי כשותף לעסק (אני מעצבת גרפית והוא המזכיר שלי - מה שנכון באמת...).
אשמח לשמוע מבעלי נסיון מה הפרוצדורה ואם זה נכון באמת.
מחויב גיוס?

אין זה פשוט בלתי נסבל ובלתי הגיוני!!!!
אני כמעט 3 שעות מחכה לנציג
כתבה לי נציגה במה אפשר לעזור, דקה אחת לא עניתי והיא נתקה את השיחה (בצאט)
מה חטאנו???? עד כמה נסבול את הזלזול המטריף שלהם????
ביטלו את הדרגה מתחילת שנה בלי שום סיבה הגיונית!
יש למשהו רעיון או דרך מיידית שאפשר לפנות אליהם?
משהו? ח"כים? אפס???
גם לי קרה אותו דבר,
התעקשתי לדבר עם מנהל חמש פעמים,
עד שבסוף העלו חשב על הקו והתברר שרשום להם שאשתי עובדת בשתי עבודות, הגשנו הצהרה על עבודה במקום אחד וחזר הדרגה על הרטרו'

היי ,
אשמח לשמוע ממי שמבינה בתחום.
אני עובדת שכירה עם שכר לא גבוה,
בעלי רשום כאברך - ויש לו פטור מגיוס לצה''ל,
כשעשו את ההנחה לשנת הלימודים
התבחין היה על נתוני שכר של 2024 בחודשים ינואר - ספטמבר
בעלי התחיל לעבוד רק מה- 01.08
כך שזה לא השפיע על גובה ההנחה וברוך השם קיבלנו דרגה 3
פתאום בצחילת מרץ מודיעים לנו שאין לנו זכאות - כמו כל חייבי הגיוס,
בעלי שלח בעדכונט את אישור הפטור מגיוס שהיה לו,
ובמקום להחזיר לנו את הדרגה הקודמת - 3
ביצעו חישוב הכנסות מחדש וראו שבעלי גם עם תלוש שכר
ונתנו לנו דרגה 6 רטרו מתחילת השנה
עכשיו הנהלת המעון מבקשת לנו החזר רטרו של 7 אלף שקלים !
בתמ''ת אמרה לי הנציגה {אחרי המתנה של שעתיים , כמובן....}
שטם יש שינויים משנים דרגה תוך כדי שנת לימודים
מה אני עושה ?
מישהו נתקל בחרפה הזאת ?
נשמח מאוש ממי שיכול לייעץ או להכווין מה לעשות במצב הזה
המון המון תודות .
וחודש טוב ומבורך.

האם יש למישהו נסיון על ביטול דרגה מעל גיל 30 שקיבל פטור
ומופיע הערה הזאת
הערות חשב:
03.2025 נקבעה דרגה זמנית עד 28.2.2025,בהמשך יפורסמו הנחיות בדבר לומדים שהסדירו את מעמדם מול צהל, כולל התנאים והמסמכים הנדרשים להוכחת הזכאות החל מחודש
מה עושים?

גם לי קרה אותו דבר,
התעקשתי לדבר עם מנהל חמש פעמים,
עד שבסוף העלו חשב על הקו והתברר שרשום להם שאשתי עובדת בשתי עבודות, הגשנו הצהרה על עבודה במקום אחד וחזר הדרגה על הרטרו'
אגב לתועלת מי שקורה לו, פניתי במספר הנל שנתתם כאן
התקשרתי ב 8 בבוקר
ענו לי ב 8:30 (נראה לי זה החשב בעצמו) ותוך כמה דקות סידרו רטרו... זה באמת היה טעות שלהם...

סיימתי עכשיו שיחה עם משרד מבקר המדינה והם טוענים שאם העסק אמיתי ויש ממנו הכנסות מינימום של 3159₪ אין שום סיבה שלא יקבלו דרגה
היא אמרה לי שאם אין התייחסות מהתמ"ת תוך פרק זמן סביר לפנות אליה שוב והיא תברר את זה שוב מול התמ"ת

סיימתי עכשיו שיחה עם משרד מבקר המדינה והם טוענים שאם העסק אמיתי ויש ממנו הכנסות מינימום של 3159₪ אין שום סיבה שלא יקבלו דרגה
היא אמרה לי שאם אין התייחסות מהתמ"ת תוך פרק זמן סביר לפנות אליה שוב והיא תברר את זה שוב מול התמ"ת
למה 3 אלף???
כל עסק מתחיל מקבל 3 אלף?
זה לא חוקי ונגד תבחיני עוסק פטור!

למה צריך מינימום של 3159?
אני כעת ממתין לשיחה ממבקר המדינה (שלחו לי במייל שרוצים לשוחח טלפונית) בוא נראה מה בפיהם

ומופיע הערה הזאת
הערות חשב:
03.2025 נקבעה דרגה זמנית עד 28.2.2025,בהמשך יפורסמו הנחיות בדבר לומדים שהסדירו את מעמדם מול צהל, כולל התנאים והמסמכים הנדרשים להוכחת הזכאות החל מחודש
מה עושים?
כן,
אני נסתי כמה פעמים בטלפון גם דברתי עם מנהל... חירטטו שצריך חשב.. ויש תקלה..
בסוף בחוה"מ פסח החלטתי להתעקש... אמרה לי שאין מנהל ואין חשב... המשכתי להתעקש עד שבסוף קבלתי דרגה במקום בלי לדבר עם חשב ואפילו פטור לא שלחתי, [פעם שלחתי צילום ת.ז. -לא יודע אם צריך]
אז תעשו ככה ותבואו עצבנים ועקשנים שאתם דורשים מהם לקיים את החוק, ואם לא אתם לא יורדים מהקו, ובנוסף תוגש נגדה תלונה.. ולבקש מנהל וכו'...
בהצלחה

ומופיע הערה הזאת
הערות חשב:
מה עושים?
תפני אליהם, אין
באם לא מסתדר תתעקשי לדבר עם מנהל
רק ככה יעבוד

היי ,
אשמח לשמוע ממי שמבינה בתחום.
אני עובדת שכירה עם שכר לא גבוה,
בעלי רשום כאברך - ויש לו פטור מגיוס לצה''ל,
כשעשו את ההנחה לשנת הלימודים
התבחין היה על נתוני שכר של 2024 בחודשים ינואר - ספטמבר
בעלי התחיל לעבוד רק מה- 01.08
כך שזה לא השפיע על גובה ההנחה וברוך השם קיבלנו דרגה 3
פתאום בצחילת מרץ מודיעים לנו שאין לנו זכאות - כמו כל חייבי הגיוס,
בעלי שלח בעדכונט את אישור הפטור מגיוס שהיה לו,
ובמקום להחזיר לנו את הדרגה הקודמת - 3
ביצעו חישוב הכנסות מחדש וראו שבעלי גם עם תלוש שכר
ונתנו לנו דרגה 6 רטרו מתחילת השנה
עכשיו הנהלת המעון מבקשת לנו החזר רטרו של 7 אלף שקלים !
בתמ''ת אמרה לי הנציגה {אחרי המתנה של שעתיים , כמובן....}
שטם יש שינויים משנים דרגה תוך כדי שנת לימודים
מה אני עושה ?
מישהו נתקל בחרפה הזאת ?
נשמח מאוש ממי שיכול לייעץ או להכווין מה לעשות במצב הזה
המון המון תודות .
וחודש טוב ומבורך.
לצערי כנראה שהם צודקים כיון שאתם חייבים לדווח על כל שינוי בהכנסות כך הם אומרים אבל אני לא לוקח אחריות תבדקו...

למה צריך מינימום של 3159?
אני כעת ממתין לשיחה ממבקר המדינה (שלחו לי במייל שרוצים לשוחח טלפונית) בוא נראה מה בפיהם
לאחר שיחה עם נציגת משרד מבקר המדינה
א. התקבלו אלפי פניות ותלונות על האגף- מבקר המדינה בעצמו מעורב.
ב. כרגע האגף ומשרד המשפטים מגבשים נהלים לשינוי סטטוס לאברך (בעיקר כדי שיצטרכו להוכיח כי העסק פעיל).
ג. באם יש הכנסות מהעסק מחודש מרץ לשלוח למשרד העבודה.
ד. באם יש הכנסות בסך 3159 אין כל סיבה שלא יקבע דרגה ע"פ (לשים לב! זה משנה את הדרגה.....).
ה. ה' יעזור!

תודה על העדכון
אז אני מבינה שעדיף שכיר מעצמאי

בנאות מרגלית אמרו לי שהם עובדים מול משרד העבודה ובעוד יומיים שלושה אמורים לקבל תשובה בנושא עסק פטור וכו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה