דרוש מידע הפסקת סבסוד המעונות

עכשיו הגשתי קבלות של בעלי בעסק, מקווה שבאמת יאושר ואז הכל יחזור לי
מה האופציות אם לא?
צריך להגיש הצהרת הכנסות מרואה חשבון או יועץ מס

לאחר שיחה ממושכת עם אחד מהמנהלים, שבה הובהר לי כי לא אקבל דרגה, אני רואה שזה מה שמופיע באתר לברור דרגת זכאות.
הערות חשב:
03.2025 נקבעה דרגה זמנית עד 28.02.2025, בהמשך יפורסמו הנחיות בדבר לומדים שהסדירו את מעמדם מול צהל, כולל התנאים והמסמכים הנדרשים להוכחת הזכאות החל מחודש

%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-2025-06-10-192001-png.1985623

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-06-10 192001.png
    צילום מסך 2025-06-10 192001.png
    KB 43.4 · צפיות: 47
לאחר שיחה ממושכת עם אחד מהמנהלים, שבה הובהר לי כי לא אקבל דרגה, אני רואה שזה מה שמופיע באתר לברור דרגת זכאות.
הערות חשב:
03.2025 נקבעה דרגה זמנית עד 28.02.2025, בהמשך יפורסמו הנחיות בדבר לומדים שהסדירו את מעמדם מול צהל, כולל התנאים והמסמכים הנדרשים להוכחת הזכאות החל מחודש

%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-2025-06-10-192001-png.1985623
יש לך עסק? או תלוש?
או שללא עבודה כלל?

משהו יכול להקפיץ. את המספר טלפון של משרד העבודה שעונה נציג אנושי? תודה.

מבולבל מרוב הכותרות הלילה...

מה ההשפעות של הסיכומים הליליים על המעונות והמשפחתונים ?

מבולבל מרוב הכותרות הלילה...

מה ההשפעות של הסיכומים הליליים על המעונות והמשפחתונים ?
כל עוד לא יעבור חוק גיוס בשלוש קריאות אין שום שינוי,
כרגע זה עדין נראה רחוק, וגם כשזה יעבור יהיה את משוכת בג"ץ והיועמ"שית,
לסיכום, יש מנהרה, יש קצה, אבל לא בטוח שיש שם אור...

המשמעות הפשוטה היא שכל מי שעבר את גיל 26 יקבל פטור מיידי
וכן הסנקציות על המעונות יחולו רק אחרי חצי שנה אם לא יעמדו ביעדים

המשמעות הפשוטה היא שכל מי שעבר את גיל 26 יקבל פטור מיידי
וכן הסנקציות על המעונות יחולו רק אחרי חצי שנה אם לא יעמדו ביעדים
יש לזה סימוכין בודאות? כי הרי מי שעבר את 26 ואפילו 27- אין לו עדין פטור ביד. והמשרד דורש פטור ע"מ להחזיר את הסבסוד?!

הורים יקרים,

אנו עומדים יחד מול עוול מתמשך שפוגע בילדכם ובפרנסתכם, רק בגלל שאתם אברכים. זוהי אפליה בוטה שאין לה מקום בחברה מתוקנת, ואנחנו נחושים להילחם בה בכל הכוח. אנו בטוחים בעזרת השם שננצח במאבק זה.

עדכון חשוב: קבלת דרגות סבסוד

קיבלנו מידע קריטי שאנו רוצים לחלוק אתכם. אף על פי שבתבחינים מצוין שאין דרישת מינימום הכנסה לעוסק חדש בחצי השנה הראשונה, ייתכן שישנה פרצה המאפשרת למשרד העבודה לבדוק הכנסות של 3,200 ש"ח בחודש רטרואקטיבית לאחר חצי שנה.

לכן, אנו ממליצים בחום לוודא שקיימות לכם הכנסות תקינות ואמינות של 3,200 ש"ח בחודש, גם אם אתם עוסק פטור או זעיר, וזאת החל מחודש מרץ 2025. מצורפים בזאת התבחינים לשנת תשפ"ה (סעיף 4.1.1.4) ומסמך נוסף שפורסם לעיונכם.

חשוב מאוד: התייעצו בדחיפות עם מומחה בהנהלת חשבונות (רואה חשבון או יועץ מס). וודאו שהעסק שלכם מתנהל בצורה תקינה ואמינה, ופעלו על פי הנחיותיו כדי להבטיח עמידה בדרישות ההכנסה כבר מחודש מרץ 2025 ככל שניתן.

העתירה שהגשנו – יש תקווה!

העתירה שהגשנו בנושא התקבלה ולא נדחתה על הסף! זו בשורה משמעותית. ניתנו ליועצת המשפטית לממשלה ולמשרד העבודה 45 ימים להגיב לעתירה. להערכתנו, אין כל סיבה חוקית להמשך ה"טרלול" הזה, ועל כן סביר להניח שנראה תזוזה משמעותית בנושא בזמן הקרוב. אנחנו אופטימיים שהצדק ייצא לאור.

מה עושים עכשיו? לא נחים לרגע!

בימים האחרונים אנו כבר עדים לדיווחים של חלק מההורים שקיבלו דרגות סבסוד, וזה מעיד על כך שיתכן והמאבק שלנו מתחיל לשאת פירות.

עם זאת, הורים שטרם קיבלו דרגות – אל תחכו! אנו ממליצים לנקוט בצעדים הבאים, שנועדו להגביר את הלחץ על המערכת ולקדם את קבלת הסבסוד המגיע לכם:

1. הגישו ערעור חוזר על דחיית קבלת הדרגה. אל תתייאשו מדחיות קודמות, המשיכו להילחם על זכויותיכם.
  2. פנו בכתב למבקר המדינה – נציב תלונות הציבור. פניות רבות עוזרות להפעיל לחץ משמעותי ולחשוף את העוול.
  3. פנו לרשות למניעת גזענות במשרד המשפטים. חשוב להדגיש: כל מי שעובד בעבודה מוכרת או בלימודים מוכרים, שאינו אברך, מקבל סבסוד. קיימת כאן אפליה בוטה וגזענות מובהקת כלפי אברכים. רשות זו פעילה ויכולה לסייע לכם משפטית.
  4. פנו לסיוע משפטי לאזרח המבקש סיוע מול משרד העבודה. קבלו ייעוץ וליווי משפטי מול משרד העבודה בנוגע לאפליה שאתם חווים.
    • אתר: סיוע משפטי - משרד המשפטים
    • כתובת מחוז ירושלים: הסורג 1, בית מצפה קומה 2, ת.ד 1777, ירושלים, 9414501.
    • דוא"ל מחוז ירושלים: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
    • מענה טלפוני (שעות פעילות המוקד: 08:00 - 16:00):
      • למידע בתיקים קיימים וסטטוס טיפול: *6405
      • לפתיחת תיקים ושינוי מועד ראיון: 073-3927788
    • פקס מחוז ירושלים: 02-6467611 (יש לפנות למחוז הספציפי באזור מגוריכם, פרטי הפקס לכל מחוז נמצאים באתר הסיוע המשפטי).

עדכונים בנוגע לחוק הגיוס

רבים שואלים על השלכות שינוי הסטטוס על חוק הגיוס. החוק החדש אינו ברור עדיין. כאשר יפורסם, נדע יותר ונעדכן את ההורים כיצד לפעול. כרגע, מדובר עדיין בדיבורים, וחוק לוקח זמן עד שיחוקק, ובדרך כלל חוק אינו רטרואקטיבי.

אל תתייאשו, אך גם אל תשבו בחיבוק ידיים!

פעלו על פי ארבעת הצעדים הללו, ועם הרקע של העתירה שהוגשה שמרחפת מעל, אנו מאמינים שבסופו של תהליך, בעזרת ה', תקבלו את מה שמגיע לכם!

נכון לעכשיו, אין פרסום של תבחינים לשנה הבאה, וגם אין תאריך קובע למחוייבי גיוס, והם אינם צפויים להשתנות. אנו נמשיך לעקוב ולעדכן אתכם בכל התפתחות.

נמשיך לעמוד לצידכם, לכל אורך הדרך.

בברכה,

צוות ארגון "אמת ליעקב"

קבצים מצורפים

• daycare_daycare-subsidies-2024-2025_status-independent.pdf
    KB 179.1 · צפיות: 25
  • תבחינים לשנת תשפה.pdf
    KB 707.1 · צפיות: 56
איפה ניתן לערער על דרגה ? בשנה שעברה התלושים היו מאוד גבוהים ולכן ההנחה בהתאם
אבל מתחילת שנת הלימודים הנוכחית ירדו ביותר מחצי ואני רוצה להגיש ערעור שיחשבו לפי מצב נוכחי

הבעיה שם לא עונים שם בטלפון.....
אני באותו מצב (הייתי)
ואחרי שכבר תקופה שגעתי אותם התעקשתי גם לדבר עם מנהל וכו' ושכנע אותי שגם הוא לא יכול לעזור וצריך חשב ועוד כל מיני חרטוטים...
בסוף בחוה"מ התקשרתי והתעקשתי ובסוף קבלתי במקום בלי לדבר עם חשב ובלי פטור ובלי שום דבר,
לכן ממליץ לכל מי שמגיע לו דרגה פשוט לא להאמין לכלום להתקשר ליהיות נחוש ולהראות שהשיחה לא הולכת להסתים בל י שתקבלו דרגה, פשוט לא לנתק אפשר לדרוש מנהל וכו'
בהצלחה תעדכנו!
אנסה מה שאת אומרת אבל דברתי איתם היום והם אומרים לי לערער.
היתה חי דרגה 14 ועכשיו שמו לי 12 ויש לי 2 ילדים במעון..
אני זכאית אין שום סיבה שלא יתנו לי.

אתם יודעים איך מערערים???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה