עזרה הפעלה בגן חובה - אות ת' - תותים

• הוסף לסימניות
בגן של ביתי כל שבוע אמא אחרת באה להפעיל את הילדות באות השבועית.

אני בחרתי את האות ת', ברעיון של תותים = תודה ושוב תודה.
כהוקרה לגננות לסיכום לימוד האותיות להביא להן שוקולד תותים.
למי יש רעיון מה להפעיל את הבנות בנושא?
משחק או יצירה או כל רעיון אחר.

תודה רבה.

• הוסף לסימניות
אולי באמת בנושא תודה הודאה,
אולי שכ"א תכין כרטיס תודה לגננת/ למישהו שהיא רוצה להודות לו,

• הוסף לסימניות
יש את היצירה שהייתי קטנה(פעם) והכנו בגן מתקן לשקיות אוכל,משני תותים מסול אדום שתפרנו או הדבקנו אחד לשני עם חוט ירוק.ובקדמי היה עיגול שמשם שלפו תשקית.
האמת במחשבה שניה זה כנראה יקר לך בתור אמא לגן שלם.

• הוסף לסימניות
יש את היצירה שהייתי קטנה(פעם) והכנו בגן מתקן לשקיות אוכל,משני תותים מסול אדום שתפרנו או הדבקנו אחד לשני עם חוט ירוק.ובקדמי היה עיגול שמשם שלפו תשקית.
רעיון חמוד, עשינו את זה גם בתור ילדות, אולי היינו באותו גן, או שזה היה משהו שרץ בכל הגנים באותן שנים.

• הוסף לסימניות
האמת במחשבה שניה זה כנראה יקר לך בתור אמא לגן שלם.
גם אני ישר נזכרתי בזה

• הוסף לסימניות
עוד רעיונות?

• הוסף לסימניות
החיים שלנו תותים...
מה יש לדבר...

• הוסף לסימניות
רק סיכמתי את המצב...

אבל אם את בכל אופן רוצה רעיון,
אז אפשר לתת לבנות לעשות כל מיני משימות, כשאחד החושים או האברים מוגבל.
למשל: לזהות מאכלים או למצוא משהו בעצימת עיניים.
לנסות לפתוח קשרים בלי האגודל,
לנסות לצעוד במסלול על רגל אחת, וכו' וכו' כיד הדמיון הטובה עליך.
ולבסוף להגיע למסקנה שאסור לנו להתרגל לכך שהכל בא לנו בקלות. צריך תמיד לזכור להודות לקב"ה על כל איבר ואיבר.

• הוסף לסימניות
נראה לי שיש לנו ערכה שכזאת -
זה היה 2 תותים גדולים מסול עם נקבים בצדדים להשחלת חוט
היו עיגולים קטנים מסול לקשט את התות
ועלה גדול שהתקפל וסגר את התיק מלמעלה עם צמדן
בתקופה הזאת של השנה לא נראה לי שיתפנו להכין את זה אבל זה לא מסובך להכין לבד.

יש גם מסגרת תמונה בצורת תות ליצירה
ויש גם תותים קטנים עם עלה שאני לא יודעת למה הם משמשים אבל הם הלכו או עם מקל רופא לתאטרון או עם כמו אצבעון להמחשת איזה סיפור אפשר לראות אותם כאן

אם את מהסביבה ואין בגן 100 ילדות אני מכינה לך תותים כאלה קטנים "עלי" ;)

• הוסף לסימניות
ראיתי פעם ב"מרוה" הפעלה חמודה בנושא של תודה -
לחלק חתיכות פסטלינה לכל אחת, ולתת להן ליצור יצירה חופשית שמזכירה משהו טוב שהגננת עשתה לנו השנה
אבל אולי כדאי לחשוב על רעיונות מראש כדי לכוון אותן כי הן קצת קטנות לחשוב לבד,
אפשר קודם להעלות המון רעיונות לדברים טובים שהיו השנה,
ואז כל אחת יוצרת משהו ממה שהעלו
בסוף יש תערוכה מיוחדת לגן עם כל היצירות..

• הוסף לסימניות
ראיתי פעם ב"מרוה" הפעלה חמודה בנושא של תודה -
לחלק חתיכות פסטלינה לכל אחת, ולתת להן ליצור יצירה חופשית שמזכירה משהו טוב שהגננת עשתה לנו השנה
אבל אולי כדאי לחשוב על רעיונות מראש כדי לכוון אותן כי הן קצת קטנות לחשוב לבד,
אפשר קודם להעלות המון רעיונות לדברים טובים שהיו השנה,
ואז כל אחת יוצרת משהו ממה שהעלו
בסוף יש תערוכה מיוחדת לגן עם כל היצירות..

רעיון יפה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה