הפעלת כיתה בנסיעה

• הוסף לסימניות
אנא, הבו רעיונות להפעלת כיתה גבוהה (ח') בזמן הנסיעה הארוכה לדרום במסגרת 'טיול שנתי'
הטיול כנראה ביום ראשון ועכשיו הטילו עלי להיות 'המורה החברמנית' למרות שאני לא המחנכת שלהן.

• הוסף לסימניות
טוב. חבילה עוברת הידוע.
בינגו.
דף שבו רשום השם של הבת וכל אחת כותבת תכונות טובות שיש בה. בסוף כל אחת מקבלת דף עם מחמאות וזה תמיד טוב. צריך עט או מכשיר כתיבה.

• הוסף לסימניות
זכרונות נעורים: המדריכת טיולים אספה תרומה של ממתק מכל אחת מהבנות. אחר ערכה חידון בקשר לנופים שניבטו סביב, ועל כל תשובה נכונה, זכתה המאושרת במטעם משקית הממתקים התפוחה.
(לא יודעת אם זה מתאים לדור הצעיר)

• הוסף לסימניות
* משהוא חמוד שהלך דווקא די טוב אצלנו בכיתה ה'. שכללי אותו ואולי הן תהננה:
מדריכת הטיולים הצטיידה בחבילת מדבקות צבעוניות. כל ילדה קיבלה מדבקות מכל הצבעים.
והיו כללים:
ראית מקור מים- הדביקי מדבקה כחולה על החולצה (לא מומולץ כי זה מאד מהר נשר להן מהחולצה, תכיני איזה דף מעניין שירכיב להן צורה מהמדבקות או משהוא כזה...)
ראית בע"ח- מדבקה חומה
וכן הלאה....
שני את ההגדרות למשהוא אטרקטיבי יותר לגיל, הבטיחי פרס למנצחת ותקווי לשיתוף פעולה (בדר"כ הן לא אוהבות שמתערבים להן בחווית הטיול....)

* אני מצטיידת בדף חידות לטיולים. כמעט תמיד הוא נשאר בתיק כי הן פשוט אוהבות שזורמים איתם בשירים/ משחקים שהן מעלות.

* תבדקי מה מכינה המדריכת טיולים, יתכן וזה יספיק.

בהצלחה ובהנאה רבה!!! :p

• הוסף לסימניות
הפעלה לנסיעה חזור:
המו' אומרת את אותיות הא"ב לפי סדר, בכל אות על התלמידות לאמר חויה / מאורע / מקום / חפץ וכו' שנתקלנו בו במשך הטיול.
כעין תחרות - מוצלח ביותר.
טיול מהנה!!

• הוסף לסימניות
זכורה לי חויה מיוחדת של מורה חברמנית במיוחד.
היא חילקה את האוטובוס ל2 לפי הטורים.
כל קבוצה קיבלה דף עם 7 משפטים בשפות שונות(ספרדית, גרמנית, אידיש, אנגלית, רוסית, צרפתית, אמהרית) הכתובות בעברית,
ויש ל2 הקבוצות פלאפון אחד שעומד לרשותן בתורנות - וכל קבוצה בתורה יכולה להתקשר למי שהיא רוצה כדי לעזור בפיענוח לדוג': מתקשרים לעוזרת האתיופית שיודעת אמהרית ומנסים להסביר לה ולהקריא את המילים המסובכות מהדף, או לרופאת שיניים כדי לפענח משפט ברוסית וכן הלאה...
המטרה: הקבוצה שמסיימת הראשונה לפענח את המשפטים.
....בקיצור חויה לשמה,
תעסוקה לדרך ארוכה למורות משקעניות במיוחד.
בהצלחה! :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נמשים;501054:
זכורה לי חויה מיוחדת של מורה חברמנית במיוחד.
היא חילקה את האוטובוס ל2 לפי הטורים.
כל קבוצה קיבלה דף עם 7 משפטים בשפות שונות(ספרדית, גרמנית, אידיש, אנגלית, רוסית, צרפתית, אמהרית) הכתובות בעברית,
ויש ל2 הקבוצות פלאפון אחד שעומד לרשותן בתורנות - וכל קבוצה בתורה יכולה להתקשר למי שהיא רוצה כדי לעזור בפיענוח לדוג': מתקשרים לעוזרת האתיופית שיודעת אמהרית ומנסים להסביר לה ולהקריא את המילים המסובכות מהדף, או לרופאת שיניים כדי לפענח משפט ברוסית וכן הלאה...
המטרה: הקבוצה שמסיימת הראשונה לפענח את המשפטים.
....בקיצור חויה לשמה,
תעסוקה לדרך ארוכה למורות משקעניות במיוחד.
בהצלחה! :)
שכוי'ח!
קניתי את הרעיון! בול לכיתה השובבה שלי.
עכשיו אני צריכה עזרה של יהודים טובים שיכולים לגלות לי איזו שפה הם דוברים (אפשר באישי)
אידיש- אין לי מה לתת להם וכנ"ל אנגלית, הם יודעות יותר טוב ממני...
באפשרותי להשיג רומנית ופלמית.
תודה!

• הוסף לסימניות
אין פה אף אחד דובר שפות?
איפה כל ה'חוצניקים'?

• הוסף לסימניות
תבקשי מCELLO או מהצלם מוטי שיתנו לך בספרדית. (הם התכתבו מצוין באשכול שהיה ונמחק ב"איש את רעהו")

• הוסף לסימניות
תודה. ספרדית יש לי מאחת 'הניקיות' הנחמדות שיש כאן.
האמת היא שהשגתי כבר בהרבה שפות: ספרדית, ערבית, תימנית, הונגרית, רוסית, צרפתית וסינית. כנראה שעוד מעט יהיה לי גם פלמית.
יש עוד שפות מענינות?

• הוסף לסימניות
נמשים, רעיון גדול!

חסידה הטיול מחר? תהנו עד הגג!
תנסי אולי לכתוב גם משהו בארמית,
ואל תשכחי לעדכן אותנו, איך הבנות פעלו...

• הוסף לסימניות
ארמית- אני כבר יבקש מלומד הגמרא הראשון שיגיע.
בגלל הגשמים הטיול נדחה ליום שני.

• הוסף לסימניות
אגב תחשבי איך פרקטי יהיה לחלק אותם ל2
לדעתי עדיף לחלק אותם לפי החלק הקדמי והאחורי של האוטובוס - שאז כל קבוצה יותר מגובשת, מאשר ל2 טורים של האוטובוס, שיש מרחקים רבים בין הקדימה לאחורה, וגם טור אחד יכול לשמוע שיחות של הטור השני.

• הוסף לסימניות
רצוי להשתמש בשעון עצר (סטופר) ייעודי לקביעת העברת הטלפון. גם כדי לחסוך ויכוחים אם עבר הזמן או לא, וגם כדי להעצים את הדרמה באמצעות הספירה לאחור.

• הוסף לסימניות
עוד הדגשה,
לכל קבוצה בתורה יש אפשרות לערוך שיחה אחת בלבד.
כך שאם התקשרו לאמא של אחת הבנות כדי לבקש את המספר של העוזרת,
והיה תפוס.
התפספס להן התור.
כך גם המזל משחק להן...

• הוסף לסימניות
יש את המשחק בינגו.
שיש שם כל מיני ציורים שלך דברים שרואים בדרך. רמזור תחנת דלק אוטו עם גרר מכונית אדומה רכבת וכדו', וכל אחת מסמנת מה שראתה מי הראשונה שיש לה שורה, או טור. היא צועקת בינגו.. ומקבלת....
תהנו....

• הוסף לסימניות
אתם לעניין אחד אחת!
לצערי ולמן מתיחת העצבים שלי ושל הבנות, חדר מצב דחה את הטיול ליום שלישי, כך שיש לכם עוד זמן להבריק.

• הוסף לסימניות
אם הטיול ידחה בעוד יום אוכל להביא לך משפט בטורקית...

אם כן- תכתבי לי באישי (שיקפוץ לי שאני נכנסת אחרת אין סיכוי שאזכור...;)) את המשפט שאת רוצה לתרגם. אני אשאל את הפר"ח שלי ביום שלישי שיש לי פגישה אתה...
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה