- הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופיריטרית;945133:לעניות דעתי, סוף דבריך אינם מדויקים.
כמה אנשים לדעתך,מוכשרים מאד גם בעיצוב וגם בפלנינג וקופי? זה הרי 2 תחומים שונים לחלוטין. ובפרוש דורשים חוש וכשרון, כל אחד בתחומו...
נדיר למצוא מישהו מושלם שכזה שהוא מעולה גם בעיצוב וגם קופירייטר מצוין או פלנר.
שים לב שבמשרדי הפרסום המכובדים מקומם של האסטרטגים והקופירייטרים שמור היטב ויושב טוב... [אצליהם נמצא עיקר העבודה והמעצב הוא המבצע- בלי לזלזל בחשיבות תפקידו...]
לכן חבל שהיום, גם לקוחות וגם מעצבים (והנה גם גושפנקא מפרוג...) חושבים שהם יכולים לעשות הכל. זה לא נכון.
אני מאחלת לקורס ולמשתתפיו הרבה הצלחה, אבל אם דברו פה שזה יעלה את רמת הפרסום בעולם, לדעתי ממש להפך, יקרה מצב שמעצבים שלמדו פרסום יובילו רמת פרסום מאד מסוימת כי כאילו הם מקצועיים... אבל מה לעשות בזה, הם לא הכי מוכשרים, ורק בגלל שהם פלשו לשטח לא להם...
תגידו, אתם תתנו לרופא כללי, משפחה [שלמד את הכל...] לנתח לכם את הלב?!...
כגרפיקאית שעובדת עם אנשים שלא מבינים בגרפיקה ועיצוב אני שומעת הרבה: "מה הבעיה להזיז את זה לשם? או לעשות מן דבר כזה שמתעגל ו..." לפעמים אני עונה יש בעיה כי זה נוגד את העיצוב הכללי של.. או זה יקח כמה שעות ליצוק דבר כזה ואת לא משלמת בהתאם...: לכן פרסומאי צריך כן להבין, והרבה גם בעיצוב גרפי.
עוד משהו:
גננת לדוגמא. יכולה לחלוף על פני פח של בית דפוס ולשלות אוצרות לגנה. היא כבר רואה בעיני הגננת שבה את היצרות המדהימות שתצאנה מהחומרים אותם הדפוס השליך רבל לה תהיה תועלת מרובה. מורה או אמא או מנהלת שתעבורנה באיזור דבר לא ידבר אליהן.
כן פרסומאי שלמד עיצוב ידע לשעבד את העיצוב לצורכי הפרסום.
הנושאים החמים