כללי הפרסום הוא למעצבים? מה הקטע? סוג של שחצנות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופיריטרית;945133:
לעניות דעתי, סוף דבריך אינם מדויקים.
כמה אנשים לדעתך,מוכשרים מאד גם בעיצוב וגם בפלנינג וקופי? זה הרי 2 תחומים שונים לחלוטין. ובפרוש דורשים חוש וכשרון, כל אחד בתחומו...
נדיר למצוא מישהו מושלם שכזה שהוא מעולה גם בעיצוב וגם קופירייטר מצוין או פלנר.
שים לב שבמשרדי הפרסום המכובדים מקומם של האסטרטגים והקופירייטרים שמור היטב ויושב טוב... [אצליהם נמצא עיקר העבודה והמעצב הוא המבצע- בלי לזלזל בחשיבות תפקידו...]

לכן חבל שהיום, גם לקוחות וגם מעצבים (והנה גם גושפנקא מפרוג...) חושבים שהם יכולים לעשות הכל. זה לא נכון.
אני מאחלת לקורס ולמשתתפיו הרבה הצלחה, אבל אם דברו פה שזה יעלה את רמת הפרסום בעולם, לדעתי ממש להפך, יקרה מצב שמעצבים שלמדו פרסום יובילו רמת פרסום מאד מסוימת כי כאילו הם מקצועיים... אבל מה לעשות בזה, הם לא הכי מוכשרים, ורק בגלל שהם פלשו לשטח לא להם...
תגידו, אתם תתנו לרופא כללי, משפחה [שלמד את הכל...] לנתח לכם את הלב?!...

כגרפיקאית שעובדת עם אנשים שלא מבינים בגרפיקה ועיצוב אני שומעת הרבה: "מה הבעיה להזיז את זה לשם? או לעשות מן דבר כזה שמתעגל ו..." לפעמים אני עונה יש בעיה כי זה נוגד את העיצוב הכללי של.. או זה יקח כמה שעות ליצוק דבר כזה ואת לא משלמת בהתאם...: לכן פרסומאי צריך כן להבין, והרבה גם בעיצוב גרפי.

עוד משהו:
גננת לדוגמא. יכולה לחלוף על פני פח של בית דפוס ולשלות אוצרות לגנה. היא כבר רואה בעיני הגננת שבה את היצרות המדהימות שתצאנה מהחומרים אותם הדפוס השליך רבל לה תהיה תועלת מרובה. מורה או אמא או מנהלת שתעבורנה באיזור דבר לא ידבר אליהן.

כן פרסומאי שלמד עיצוב ידע לשעבד את העיצוב לצורכי הפרסום.

• הוסף לסימניות
אני מאחלת לקורס ולמשתתפיו הרבה הצלחה, אבל אם דברו פה שזה יעלה את רמת הפרסום בעולם, לדעתי ממש להפך, יקרה מצב שמעצבים שלמדו פרסום יובילו רמת פרסום מאד מסוימת כי כאילו הם מקצועיים... אבל מה לעשות בזה, הם לא הכי מוכשרים, ורק בגלל שהם פלשו לשטח לא להם...
הקורס לא מתיימר להעלות את הרמה של משרדי הפרסום הגדולים, שם באמת יש משבצת לכל תפקיד, אנשי מקצוע ספציפיים לכל תחום, והתקציב בהתאם.
המטרה היא בהחלט להעלות את הרמה של המעצבים שעובדים כיום לבד מול לקוחות שאין להם תקציב של מליוני שקלים לשנה.
ובאזור הזה של פרסום ל SM Business בהחלט יש עוד הרבה מה להתקדם ולהעלות את הרמה.

• הוסף לסימניות
פרסומאי שלמד עיצוב
ומעצב שלמד פרסום
אלה שני דברים שונים לגמרי

במשרד הפרסום הבסיס לכל קמפיין הוא הפלנינג - החלק האסטרטגי
בלעדיו הסטודיו לא יזיז יד או רגל
וכל עיצוב נבחן בהתאמתו לבריף שהוציאה מחלקת הפלנינג
קופי וארט עובדים יחד בשיתוף פעולה, כדי לבטא באופן מילולי וגרפי
את האסטרטגיה שהגתה מחלקת הפלנינג

• הוסף לסימניות
למה אתם כ"כ סקפטים? יש מספיק מעצבים מוכשרים שיש להם כישורים ב-2 התחומים.

• הוסף לסימניות
בדרך כלל מעצבים טובים, האונה הימנית של המוח שלהם היא הדומיננטית אצלם.
ובדרך כלל בעקבות כך הם עשויים להיות טובים בכל התחומים הדורשים יצירה דמיון ומעוף.
אגב, זאת הסיבה שהרבה מעצבים הם גם מוזיקאים, או מאיירים וכו'.

ואגב, כל מעצב גרפי טוב אם הוא לא ביצועיסט נטו, חייב להיות גם פלנר קטנצ'יק שעורך מחקר ואסטרטגיה וכו' ומתאים את העיצוב כשפת תקשורת חזותית למטרה, אחרת הוא לא מעצב אלא ביצועיסט....
ובדיוק בשביל זה כדאי שיכניס בעבודה שלו גם את הצד הפרסומי והשיווקי וכו'.

בהצלחה
חיים דיקמן

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי, סוף דבריך אינם מדויקים.
כמה אנשים לדעתך,מוכשרים מאד גם בעיצוב וגם בפלנינג וקופי? זה הרי 2 תחומים שונים לחלוטין. ובפרוש דורשים חוש וכשרון, כל אחד בתחומו...
נדיר למצוא מישהו מושלם שכזה שהוא מעולה גם בעיצוב וגם קופירייטר מצוין או פלנר.
שים לב שבמשרדי הפרסום המכובדים מקומם של האסטרטגים והקופירייטרים שמור היטב ויושב טוב... [אצליהם נמצא עיקר העבודה והמעצב הוא המבצע- בלי לזלזל בחשיבות תפקידו...]

לכן חבל שהיום, גם לקוחות וגם מעצבים (והנה גם גושפנקא מפרוג...) חושבים שהם יכולים לעשות הכל. זה לא נכון.

אף אחד לא דיבר על כך שלומדים הכל ויוצאים בלי כלום!
דברו על שידרוג הגרפיקאי והמעצב המקצועי.
הוא נשאר מעצב אבל עם פלוס ענק- מיני משרד פרסום...
לא יזיק לכל אדם לפתח את ארגז הכלים שלו- ואם זה פרסום ואסטרטגיה החיבור הוא מושלם למעצב!

• הוסף לסימניות
רק שלא ישתמע מהנ"ל שיש לי משהו נגד פרוג או הקורס, חלילה.
באמת, באמת שלא.
דברי היו לחדד נקודות באופן עקרוני...
ות'אמת, יש לי הרגשה שתמיד כשמגיעים לדבר על הנושא אנשים קצת מתחמקים מלהישיר מבט לאמת...
למה לא להודות בזה שמעצבים זקוקים לשרותי פרסומאי וכן להפך. ?
יד ימין זקוקה לשמאל וכו'...
אני יודעת שבלכתוב ברכות אני מצוינת, לעצב את המתנה- ממש לא. לכן אפנה למעצבת, אבל האם אלה שמעצבות תתעקשנה לצרף גם את המילים הלא כ"כ מתחרזות שלהם...?
וזה רק משל.
זו היתה כונתי. ובאמת בהצלחה לכל המעצבים שילמדו גם פרסום. הרבה ס"ד בכל מעשה ידיכם.
וגם לפרוג הקרוב לליבי!

• הוסף לסימניות
לא היה נשמע שום דבר נגד פרוג. (לי בכל אופן)

בכל מקרה ברור שמעצב נזקק לשירותי פרסומאי, פרסומאי נזקק לשירותי מעצב.... ודווקא בעקבות זה החלטנו לעשות מסלול יעודי למעצבים כדי שיוכלו לנהל סטודיו שעושה גם וגם, וכמובן שצריך להיות מוכשר לכך, כפי שאת עצמך כתבת :).

בהצלחה

• הוסף לסימניות
קופירייטרית יקרה,
את זועקת שוב ושוב חמס נגד אלו שמעלים בדעתם לשמש בשני כובעים - מעצב+פירסומאי.

1. צאי מנקודת הנחה שהמצב היום כזה שבלאוו הכי מעצבים עוסקים בפרסום, ולא כל עסק דורש עבודה מערכתית ומסורבלת כ"כ, לימודי פרסום בהחלט ישפרו מאד את ביצועי המעצב!!
אגב, פרסום זה לא רק פרסומת, זה גם כריכה של ספר, אריזה של מוצר ועוד. שתפקידם למשוך את הלקוח ולשווק את עצמם, אין לי ספק שמעצב שלמד פרסום יבצע עבודות אלו באופן משופר יותר.

2. יש מוכשרים שמסוגלים ללהטט בין שני התפקידים, בהחלט כן, ממש כפי שיש פירסומאים שנותנים הוראות למעצב הביצועיסט על אף שמעולם לא היו מעצבים. למה שלא יעשירו את עצמם בידע מקצועי?

3. אין לי ספק שמעצב שילמד פרסום יותר לעומק - יעזר יותר בשרותי פרסום מקצועיים - אחרי הכל, גם כשמסוגלים, קשה להשתלט על הכל כשיש הרבה עבודה, מי שמבין בערך המקצועי של עבודת פרסום טובה, בשעת עומס או סתם כשלא ירצה לעבוד קשה יעבוד בשת"פ עם פרסומאי, מה שאין כן מי שאינו מכיר את הנושא לעומק - יטה לוותר על הנושא...

4. כן מדריכים את המעצבים איך לפתח את עצמם למיני משרד פרסום, כל מנהל חייב לדעת מושגים גם אם אינו מבצע את העבודה בפועל, ואתן דוגמא באופן אישי: למדתי בניית אתרים רק בשביל לקבל מושגים וכשאצטרך לא אהיה לגמרי כתרנגול בעיני אדם, על אף שהסיכוי שאעבוד בזה בפועל, קלוש.
כך גם הפרסום, כל מי שעבודתו נושקת לתחום הפרסום מומלץ לו מאד להרחיב את ידיעותיו והאינטלגנציה שלו בנושא - אף אם אינו עושה את עבודת הפרסום בעצמו.

זו דעתי.

• הוסף לסימניות
האמת, נורא מצחיק אותי שקופירייטרים זועקים חמס נגד מעצבים שמשמשים בשני כובעים.
מה, אכפת לכם שה' נתן לבני אדם כשרונות מגוונים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;945600:
האמת, נורא מצחיק אותי שקופירייטרים זועקים חמס נגד מעצבים שמשמשים בשני כובעים.
מה, אכפת לכם שה' נתן לבני אדם כשרונות מגוונים?

ממש ממש לא, בכיף ובשמחה...
לא היתה זעקה וגם לא חמס...
יתכן שאין כאן המקום להתדיין בנושא כי הרוב כאן מעצבים יותר מפרסומאים,
אז לכי תדברי עם אנשים עליהם עצמם...
מקבלת.
ולגבי הגיוון בכשרונות, ב"ה אלף פעמים, באמת זכיתי במגון כשרונות, אך אני משתדלת למקד את עצמי ואותם למקום אחד מוצלח ומצליח. ככה טוב לי.
ממליצה למי שחושבת...

• הוסף לסימניות
משום מה הרבה טועים לחשוב שמקצוע הגרפיקה הוא נטו "עבודת כפיים". המכללות מלאות בתלמידים שלא הצליחו לבחור לעצמם מסלול לימודים וכברירת מחדל הלכו על מקצוע זה שלכאורה אינו דורש חשיבה ואפילו לא נטייה לאומנות כי הרי המחשב עושה הכל היום... וכיון שלבעלי המכללות יש אינטרס אחד והוא: עוד תלמיד, הם אפילו לא טורחים ליידע את התלמידים הללו שגם למקצוע הזה הם אינם מתאימים... וזה ניכר בשטח, ובגדול! ישנם כל כך הרבה גרפיקאים שמנת המשכל שלהם נמוכה ומטה והם מספקים תוצרת מבישה מלאה בשגיאות לשון וכתיב... או גרפיקאים שניגשים לעיצוב מודעת פרסום כשהם לא מבינים מה הם בעצם מפרסמים... הרי דרושה מינימום של אינטליגנציה בכדי לעסוק בעיצוב שמלווה בדרך כלל במלל ובמסרים ופונה לקהל יעד ממוצע פלוס!
לעומת זאת יש את אלה שפנו לתחום מתוך אהבה גדולה לאות כתובה, לשפה מתוחכמת ולעיצובים מאתגרים שניתן לבטא בעזרתם מסרים חבויים.
אז נכון שלא כל גרפיקאי יכול להיות גם פרסומאי, אבל חבל שאלה שמסוגלים ליותר מעיצוב אלבומים דיגטליים - יעבדו בשיטת ניסוי וטעייה בכדי לתת ללקוח שלהם הרבה יותר מביצוע נטו... אם הם כבר שם - כי הם אוהבים את זה ומחוברים לזה, למה לא לתת להם כלים מקצועיים ועל הדרך גם לחסוך לעסקים הבינוניים את ההוצאות הכרוכות בפנייה לשני אנשי מקצוע?
ותודה לפרוג שהרימו את הכפפה.

• הוסף לסימניות
אין לי מה להוסיף ספציפית בענין הזה

אבל באופן כללי גם אני למדתי במקומות אחרים ואין מה להשוות ביניהם ובין פרוג, בין בהשקעה בין ביושר והנאמנות.
ובכלל ר' חיים דיקמן לכשעצמו מודל לחיקוי שאפשר ללמוד ממנו המון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה