160 איי קיו
משתמש סופר מקצוען
- הוסף לסימניות
מעניין אותי להראות לבעלי את האשכול בערב.
מעניין אותי להראות לבעלי את האשכול בערב.
לא התנסתי אז אני לא יודעאז מה הפתרון?
אוקיי, הגיוני בעיני. מאמינה שיש אנשים שזה אכן מה שיתאים להם (ולאחרים יתאים מיקור חוץ).לא התנסתי אז אני לא יודע
אבל מנקודת מבט שלי להכיל לקבל
מה שהיא לא תספיק לעשות לבד לנסות לסדר איתה ביחד ומה שלא הצלחנו ביחד לסדר לבד
אם לחדר שינה ושל המתבגר היא לא נכנסת ולא נוגעת בשום דבר אישי שזה אומר הרבהההה ולא עושה כביסותכאחת שנאלצה להעזר בעוזרת הרבה תקופות בחיים אני יכולה להגיד ש-
-בחיים עוזרת לא נגעה בחפצים האישיים שלי או של בעלי. זה אני תמיד עושה ולא משנה מה המצב שלי בדיוק.
- ק"ו בכביסות שלי ושל בעלי.
אגב, גם המתבגר שלי לא מוכן שעוזרת תכנס לו לחדר ואני מבינה את זה ומפרגנת לו להיות בבלאגן עד שהוא מסדר לבד או קורא לי מעצמו לשבת על המיטה ולכוון אותו. (נס שיש לי ב"ה אפשרות לתת לו חדר משלו)
יש עוד הרבה דברים לעשות בביתאם לחדר שינה ושל המתבגר היא לא נכנסת ולא נוגעת בשום דבר אישי שזה אומר הרבהההה ולא עושה כביסות
אז למה היא באה ? להעביר סמרטוט ולשטוף כלים את זה אני יעשה לבד
א. אם יש לי אפשרות לתת למתבגר חדר לבד כנראה שיש לי בית גדול. ובנוסף לחדרים האלו יש לי גם סלון, מטבח, הול, מקלחת, שרותים, חדר כביסה ו-2 חדרי ילדים נוספים.אם לחדר שינה ושל המתבגר היא לא נכנסת ולא נוגעת בשום דבר אישי שזה אומר הרבהההה ולא עושה כביסות
אז למה היא באה ? להעביר סמרטוט ולשטוף כלים את זה אני יעשה לבד
'אישה זרה שתסתובב בבית'- זה ממש עניין של איך אתה רואה את זה. מה העוזרת היא איזה חייזר חפרן או מזיק שבא להתערב למישהו בחיים? למי אכפת מי קיפל את הכביסה?רק לחשוב על אישה זרה שתסתובב בבית ותשים טאצ שלה בסידור הדברים כמו קיפול כביסה וסדר בארונות ובחפצים שלי פשוט סיוט כ"ש אם היא תסתובב בבית כשאני נמצא
תחשבו גם על זה לפני שאומרים ישר עוזרת
אני תמיד שואלת את השאלה הזאת, ולאף אחד אין תשובה,כתבתי
ברור שעזרה הדדית זה טוב ומקסים
אבל כשאישה כותבת באשכול ציבורי "במה הבעלים שלכן עוזרים לכן"
וכשאישה כותבת "עבודות הבית אמורות להתחלק 50-50"
אז לא, ממש ממש לא. זה לא חובה אלא הכרח. ואם בעלך לא מסוגל לעזור לך בX - זה אפילו די הגיוני
ברור שאם זה מביא לבעיות בינהם הוא צריך לעשות מאמץ, אבל כיום זה נהיה שבעיות הן בגלל ש"כל הבעלים של החברות שלי עוזרים בבית ורק אתה לא" - אם את צריכה עזרה תגידי, אבל אם את לא - הוא לא אמור לעזור רק כי אחרים עוזרים
באופן אישי אומר שלבעלי קשה עם החלפת טיטולים, הרבה התווכחתי איתו על זה עד שהבנתי שאם אני בבית - באמת אין סיבה שהוא יחליף. אם לא - הוא מחליף, בהחלט
אם התשובה היא, בעלך, את צריכה לראות מה מציק לו במיוחד, ולעבוד בשביל לשחד אותו,
לאשה יש כח מיוחד לגרום לגבר לשכוח מכל הבעיות, צריך רק לעשות את הפעולות המדויקות,
שגורמות לו להרגיש שבסך הכל הוא ממש מרוצה, אבל ממש, [אפילו שפה ושם....]
סתם שאלה, מאיזה נסיון את מדברת? כמה ילדים יש לך? כמה נפשות את אמורה להפעיל? כמה ילדים את מוציאה כל בוקר? כמה ארוחות את צריכה להכין בשבוע? כמה הררי כביסות יש לך?יכולה גם לבד לעשות את השינוי שהיא חותרת אליו
ומנין לך שלפותחת האשכול יש 8 ילדים?סתם שאלה, מאיזה נסיון את מדברת? כמה ילדים יש לך? כמה נפשות את אמורה להפעיל? כמה ילדים את מוציאה כל בוקר? כמה ארוחות את צריכה להכין בשבוע? כמה הררי כביסות יש לך?
כי את יודעת שאינו דומה ילד אחד ל8 ילדים. כן???
היא לא חפרן ולא מזיק זה פשוט הרגשה אישית פנימית לא נעימה שאישה שהיא לא אישתי תסתובב בבית'אישה זרה שתסתובב בבית'- זה ממש עניין של איך אתה רואה את זה. מה העוזרת היא איזה חייזר חפרן או מזיק שבא להתערב למישהו בחיים? למי אכפת מי קיפל את הכביסה?
היא באה לעזור לנו. ולעשות בשבילנו מה שאנחנו צריכים. אז בעיני אני קוראת לה 'מלאך'.
קיצוני לאשהאני מבינה אנשים שלא אוהבים להכניס זרים לבית, כמו לתת את הדירה לשבת וכו', אבל מפה ועד לקרוא לעוזרת 'סיוט' נשמע לי קיצוני.
לא קשור לפותחת האשכול. היא אומרת שהיא עוזרת לכל אחת מופרעת קשב. לכן שואלת.ומנין לך שלפותחת האשכול יש 8 ילדים?
זה יותר מזה, זה לא רק כמה ילדים יש לך, וכמה שנים את אחרי החתונה.סתם שאלה, מאיזה נסיון את מדברת? כמה ילדים יש לך? כמה נפשות את אמורה להפעיל? כמה ילדים את מוציאה כל בוקר? כמה ארוחות את צריכה להכין בשבוע? כמה הררי כביסות יש לך?
כי את יודעת שאינו דומה ילד אחד ל8 ילדים. כן???
מצד שני, אם הצלחת למצוא כלי עזר שעובדים לך בשנים הצעירות, הם עומדים לרשותך בשנים הבוגרות.את אחרי החתונה.
המח בADHD מתפזר, וככל שיש יותר גורמים, הוא מתפזר לרסיסים יותר,
וככל שיש יותר ילדים, גובר הסיכוי שגם הם נושאים איתם איזה ADHD כלשהו שממש עוזר לבלאגן.
והפוקוס בחיים שלך עובר מבית מסודר למערכת ענקית ומפלצתית שאת צריכה לארגן בכל יום ודקה אפשרית
וכל המשאבים והכח שלך מגויסים למטרה הזאת (מי כמו ADHD יודעים מה זה אומר מגויסים ועל חשבון מה זה)
ולכן בעיני, זה כ"כ קריטי הדיוק כאן, לעוד כמה חלקים את מתחלקת,
לא יודעת ואין לי זמן לחקור אז שאלתי את ג'יפיטי:50 אחוז מהאנושות משאירים כוסות קפה ?
הגיוני מאד,מצד שני, אם הצלחת למצוא כחי עזר שעובדים לך בשנים הצעירות, הם עומדים לרשותך בשנים הבוגרות.
המערכת משתכללת.
והיא לא הופכת למפלצת אלא למערכת משומנת.
הכרתי אישה היפראקטיבית עם הפרעת קשב (בדגש על ההיפר) שהפכה את זה לכלי החוזק שלה והניעה את הבית כמו על מנוע. כמובן בשילוב כלי ניהול שהיא רכשה עם השנים. וכן, יש לה 9 ילדים.
איפה אלו שלא שותים קפה?לא יודעת ואין לי זמן לחקור אז שאלתי את ג'יפיטי:
אפשר לחלק את האוכלוסייה ככה:
30% – המפנים האחראיים: מסיימים, מפנים, לפעמים גם של אחרים.
50% – ה"מתלבטים": לפעמים כן, לפעמים לא. תלוי מצב רוח, עומס, עייפות...
20% – הקבועים שלא מפנים: זה פשוט לא בראש שלהם. נקודה.
המחקר התבצע מלכתחילה רק על אלו ששותיםאיפה אלו שלא שותים קפה?![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים