אני מסכימה איתך אבל לא לגמריגם אני עם הפרעת קשב, ומאוד קשה לי עם סדר וארגון
ובעלי מגיע מבית סופר נקי ומסודר, אמא שלו מסודרת ברמות על שאני בחיים לא אצליח לגרד את ציפרניה
ואני הייתי רוצה לומר משהו שלא ראיתי שנאמר
קשה לך עם הנושא הזה, הקושי לא עומד להעלם, הוא עובדה קיימת בחייך
יתכן שעם אימון קשב ויועצת ארגונית צליחי לצמצם את השפעות ההפרעה שלך, אבל עדיין לא תשתני לחלוטין
אז מה, כל החיים תתאמצי מעבר ליכולותיך ולא תצליחי לרצות אותו? ככה את רוצה לחיות? ככה הוא רוצה לחיות?
תחשבי על זה מול עצמך, כמה זמן תצליחי להחזיק מעמד אם החיים שלך ידרשו ממך מאמצים כאלו, ובלי תמיכה והבנה מספקת?
אני לא מזלזלת בשינוי שאת יכולה לעשות עם עצמך עם הדרכה נכונה, אבל אל תטעי לחשוב שהוא יעשה קסמים. במקביל אליו בעלך יהיה חייב להבין שאלו הם חייו וכמו שאת מתמודדת עם ההפרעה שלך, גם הוא מתמודד עם ההפרעה של אשתו. וזה לא עומד "להבריא"
ועוזרת, תעשי טובה לעצמך ותקחי. גם אם רק פעם בשבוע. לפחות תקלי על עצמך את המאמצים האלו.
אם זה כל כך פשוט, אשמח לשמוע איך.הנחת היסוד שלי היא שבית זה לא דבר שקשה לתחזק
פשוט צריך ללמוד איך עושים את זה
לא נשמע לי שיש מציאות שאדם שסובל כשהוא חי בליכלוך יכול לשנות את עצמו ולחיות עם זה באיזי.להשתפר תמיד אפשר, שינוי טוטאלי? אני פחות מאמינה בזה...
בפרט שאת נשואה לניקיון מוגזם...
אם שתיכם תסכימו לבא אחד לקראת השני, אז יש סיכוי ששניכם תהיו מרוצים...
הוא יכול להשתנות בצורת הביקורת, או הבעת התסכול, או פשוט - לעזור יותרלא נשמע לי שיש מציאות שאדם שסובל כשהוא חי בליכלוך יכול לשנות את עצמו ולחיות עם זה באיזי.
הוא צריך להיוולד מחדש בשביל זה.
זה לגמרי לא עניין של עבודה עצמית.
גם בהלכה יש לאיסטניס התרים ו'קולות' שונים במקום שהתורה תדרוש ממנו להשתנות.
זה לא עוזרתא עוזרת שאת צריכה לפקסס לה את הבית והיא מטאטאת ומעבירה לה סמרטוט בניחותא על רצפה חפה מכל חפץ.
לשניכם יש קושיבעלי רואה כמה אני מתאמצת. וישבנו לא פעם לשיחות. בעלי מיואשששש מהקצב שלי.
כי לו יש קושי בדיוק הפוך:
הוא לא מסוגל לראות רבע ושליש בלגן. ולא עוזר לו שהשישים והשולחן כן נקיים כי שמה אני מתאמצת. אנחנו שנינו קיצוניים !! לכיוונים ההפוכים.
אני לא רוצה לתת לך עצות שאת לא מעוניינת בהם.אני לא באה לבקש כאן עצות לשלום בית,
כי ב"ה סיימנו ליווי זוגי ארוך- שהמסקנה הייתה- שלמו את הכסף לעוזרת. אין לכם מה לבוא לייעוץ זוגי.
לתחזק ולנהל בית זו בהחלט משימה שדורשת אנרגיות רבות, זמן ויכולת.הנחת היסוד שלי היא שבית זה לא דבר שקשה לתחזק
פשוט צריך ללמוד איך עושים את זה
אני לא מתווכחת איתך בכלל על הנחות היסוד שלךלתחזק ולנהל בית זו בהחלט משימה שדורשת אנרגיות רבות, זמן ויכולת.
זו משימה מורכבת שבכלל לא קורית מאליה, כמו שנדמה לפעמים.
בכתובה הבעל מקבל על עצמו את הכלגברים יכולים לנקות את הבית נהדר.
לשטוף רצפה
לשטוף כלים
לסדר
האחריות לבית שייכת 50% לגבר 50% לאישה.
זה לא נכון להטיל הכל על האישה.
גם אם היא מסודרת ונקייה ומתקתקת הכל.
סליחה, אבל זה נראה קצת קשורהוא עוזר מאוד הרבה. אבל תכל'ס, אני זו שנמצאת רוב הזמן בבית ועושה את הבלגן..
בעלי עובד רוב היום, מחוץ לבית
מאוד לא נחמד לו לפנות אחרי כוסות קפה ריקות שלי..להחזיר את החלב למקרר שאני הוצאתי,,
הוא מרגיש הפיליפיני שלי וזה לא נעים לא לי ולא לו.
ובבקשה- - -
אני לא באה לבקש כאן עצות לשלום בית.
זה נכון, אבל השאלה אם העול היומיומי של כביסות, קל יותר מיומיים מלאים בכביסותהביטוי של הנחת היסוד שלי זה שהתעסקות קטנה כל יום בכביסות כבדרך אגב
פותרת סופ''ש עמוס כביסות וקיפולים.
בדרך כלל בעלי קש"ר אמיתייםאני לא מתווכחת איתך בכלל על הנחות היסוד שלך
רק ציינתי את הנחת היסוד שלי שגם עובדת לי בחיים עצמם.
לדוגמא
הביטוי של הנחת היסוד שלי זה שהתעסקות קטנה כל יום בכביסות כבדרך אגב
פותרת סופ''ש עמוס כביסות וקיפולים.
עוד דוגמא:
פעם בשבוע להקדיש שעה לשחרור חפצים מיותרים מהבית
פותרת התעסקות עם חפצים שאין להם מקום, אירגון, וחלל ביתי עמוס.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים