עזרה הפרעת קשב וריכוז+ ניקיון מוגזם התחתנו!! איזה ייאוש

מצב
הנושא נעול.
סטיה קטנה מהאשכול, יש מצב שיש בעלי קש"ר שהם דווקא מסודרים ונקיים עובר ?
כן, אני.
זו גם ההרשה שלי לכל אורך האשכול

בעיקר פה זה התחזק
אישה טורחת לפתוח אשכול, חושבת איך לעשות טוב ולשפר את המצב
ואפילו זמן לרפרף על האשכול אין לו
בהרגשה שלי הוא לא בענניין לשפר מצב ושיהיה בסדר
אלא רוצה לשנות את אישתו מא עד ת
וזה לא אפשרי
בנאדם לא יכול להשתנות מקצה לקצה בלי תמיכה והכלה כל הדרך
יתכן וזה נאמר בשחוק. כי באמת לא קל לעבור על 14 עמודים, במיוחד לבעלי קש"ר.
אני הצלחתי כי זה סופר מענין ורלוונטי להרבה משפחות
אולי הוא גם כזה והוא לא מודע... לכן הוא 'בעל נקיון מוגזם'?!

ברוך שגמרנו לקרוא את ה14 כשהתחלתי זה היה רק 9 מרתק במיוחד
ותודה לכל העצות והחיזוקים (מבלי להתייחס להפוכים)
ולפותחת האשכול אני תמיד מאשימה את בעלי(לא בפניו) שאם הוא היה דורש יותר כנראה שגם הייתי משתדלת יותר
והוא תמיד -מה את רוצה ? בית עם ילדים? ומודה לו כאן על העוזרת שנותן לי לקחת זה עזרה ענקית (לפחות פעם בשבוע הבית נקי) אז כנראה שלכל סגנון בעל יש אתגרים משלו לכל אחד המסלול שלה
מה שעוזר לי הרבה פעמים זה לכוון טיימר ל10-15 דק שעכשיו עד שמצלצל אני מסדרת חדר שינה מצלצל מכוונת שוב עוברת לחדר בנים מצלצל מכוונת עוברת לכביסה והלאה בד"כ לוקחת 3/4 דברים וחוזרת לתחנה ראשונה לדעתי זה מאד ממריץ הבעיה זה רק עד שמחליטים לעשות את זה
ולגבי הלהוריד את הכוס קפה (מבלי להזכיר להוציא את הטיטול מהחדר שבינתיים התווספו שם עוד כמה)
כשיהיה לך פתרון אשמח לשמוע

[רואה שהתווספו עוד הודעות חייבת לבדוק באיזה עמוד זה אוחז אז עד כאן לעכשיו)

אגב, עכשיו אני שמה לב לכותרת,
את- "הפרעת קשב וריכוז"?
הוא- "נקיון מוגזם"?
מאמינה שחלק גדול מהפתרון נמצא כאן, בשורה הראשונה באשכול הארוך הזה. אם לא חלק מהפתרון- לפחות חלק מהבעיה..
מתירה לעצמי להעלות את הנקודה הזו רק כי פתאום אני אוחזת עד כמה אני מגדירה את עצמי דרך ההפרעה... !!!
יש מי שמזדהה?

אני את שלי כבר אמרתי-
חו לא התכוונתי לדברים שכתבת.
אלא לתגובות שהגיבו לך והתפתח דיון.

אגב כל כך הרבה כן הגיבו על הבעל אפילו שבקשת כמה פעמים שלא
זה לדעתי מראה כמה הנושא הזה רגיש אצל הרבה...

נערך לאחרונה ב:
קראתי ברתק את כל התגובות, וואי כמה תיבות פנדורה נפתחו פה.
לפותחת האשכול, איחולי להצלחה במסע המאתגר.
לגבי עוזרת- לדעתי צורך בסיסי בכל בית, לא משנה אם האמא עובדת או לא, פעם בשבוע רענון, איפוס, זה ממש חובת המציאות. מאז ומקדם היו עוזרות בית ומנקות, זה דבר מינימלי בבית מבורך לשמירה על שפיות החיים, אל תוותרי, זה בלי קשר לתהליך שאת מחפשת לעשות.(מי אמר שעוזרת נוגעת בחפצים אישיים? מה פתאם!)
בהצלחה, מחזיקה לך אצבעות על הרצון.

סטיה קטנה מהאשכול, יש מצב שיש בעלי קש"ר שהם דווקא מסודרים ונקיים עובר ?
אני עם בעיית ריכוז, לא ADHD אלא יותר ריחוף וקושי להתרכז במה שעומד מולי.
ואני קשה לי מאוד עם בלגן וליכלוך (יותר עם בלגן)
אני לא מתחילה את היום בלי שהבית מפוקסס, ואם הוא מתבלגן מאוד אני ממש לא יכולה לעשות כלום עד שאני מסדרת אותו, ואז אני מתחילה להצליח להתרכז יותר בשאר המשימות.

וגם אני יצרתי לעצמי טיפים איך לסדר את הבית בלי להתפזר יותר מידיי,
נניח לסדר חדר חדר ולא לעזוב את אותו חדר, עד שאני מסיימת לסדר אותו לגמרי.
פעם בשבוע לעבור בבית על הארונות ומה שלא צריך להכניס לאשפתון ולהעיף לפח.
לעמוד מול השעון בבוקר ולאמר לעצמי עד שעה כך וכך אני עושה ת משימה א' אח"כ עד השעה הזו את המשימה הזו
וכדו'
וכמובן להתפלל להרבה סיעתא דשמיא כי לגדל משפחה ברוכה ברוך ה' שאת עם ריכוז גרוע, וכמובן שחלק מהילדים גם מקבלים את ה"גנים הטובים" שלך זה משימה לא פשוטה.

@תודה על חיים...
אני לא מכירה אותך ואת חייך, אני מאמינה שיש נשים שלא אוהבות לתפעל בית. אבל אני מאמינה שזה יושב על משהו. על פרפקציוניזם נניח.
וברור שאישה לא אמורה להיות סגורה בין ד' קירות.
אבל תגידי. אחרי שאת מצליחה לעשות משהו משמעותי בבית. לנקות יסודי אמבטיה נניח, לגהץ עשרים חולצות. לרוקן את ערמת הכביסה עד הקרקעית...
את מרגישה סיפוק? נהנית מההצלחה שלך? שמחה?
כנראה שADHD היא סיבה מספיקה בשביל לשנוא עבודות בית, לא?
כל האשכול הזה בא ואומר את זה.
אני משוגעת על בית נקי ומבריק, וזה החזון הקבוע שלי, אבל לא התחייבתי בשום מקום שזה יהיה דווקא אני שיעשה את זה.
הבית שלי ב"ה תקין ונקי וברוב המקרים אני לא זאת שמנקה ומסדרת אותו וכלום לא קרה,
אני עסוקה עד צוואר בדברים שאני טובה בהם (מגיל פיצי, גם בבית של ההורים שלי הייתי אחראית כמעט על הכל, חוץ מנקיון שהיה לנו עוזרת), ומשתדלת לפנות את מה שאני לא טובה ולא נהנית ממנו לאחרים,
זה הכל.
לא חושבת שכל אישה ואמא חייבת להוולד עם אהבה *לכל* מלאכות הבית, בשביל זה יש מיקור חוץ ושום דבר לא קורה אם מה שהיא פחות טובה ואוהבת יוצא למיקור חוץ

הבעיה זה רק עד שמחליטים לעשות את זה
זה!
באמת הבעיה הכי קשה שלי כמופרעת קשב זה ההחלטה לקום ולהתחיל
אח"כ זה כבר זורם יותר...
כנראה שADHD היא סיבה מספיקה בשביל לשנוא עבודות בית, לא?
כל האשכול הזה בא ואומר את זה.
אני משוגעת על בית נקי ומבריק, וזה החזון הקבוע שלי, אבל לא התחייבתי בשום מקום שזה יהיה דווקא אני שיעשה את זה.
הבית שלי ב"ה תקין ונקי וברוב המקרים אני לא זאת שמנקה ומסדרת אותו וכלום לא קרה,
אני עסוקה עד צוואר בדברים שאני טובה בהם (מגיל פיצי, גם בבית של ההורים שלי הייתי אחראית כמעט על הכל, חוץ מנקיון שהיה לנו עוזרת), ומשתדלת לפנות את מה שאני לא טובה ולא נהנית ממנו לאחרים,
זה הכל.
לא חושבת שכל אישה ואמא חייבת להוולד עם אהבה *לכל* מלאכות הבית, בשביל זה יש מיקור חוץ ושום דבר לא קורה אם מה שהיא פחות טובה ואוהבת יוצא למיקור חוץ
אוקי, לא אמרתי שכל אישה צריכה לאהוב עבודות בית
אמרתי שהמציאות מראה שכל אישה רוצה בבית מסודר, זה צורך נפשי שלה
ועל כן אי אפשר לומר שהרצון הנשי להשקיע בבית ולראות תוצאות הוא טעות
ולא ניתן למנוע את שאיפה להיות עקרת בית מוצלחת
זה פשוט טבוע בנו
וגם את אומרת שאת אוהבת בית מסודר, ותרשי לי להניח שיש לך איזה חלום קטן להצליח יום אחד לעשות את זה לפחות חלקית בעצמך...

באמת קשה לעקוב אחרי כל מה שהולך פה.. בטוח יש עצות טובות קחי לך את הכמה טובות ותאמצי ותראי לבעל (ואת מה שפחות תסנני)

@עוד 836 משתמשים
רק רוצה להוסיף שהתרגשתי לראות אשה כזו מדהימה וזה מעורר השראה הרצון להביא לשינוי למרות שהלכתם כבר לטיפול (שזה בפני עצמו מדהים!) ושם אמרו לכם עדיף להוציא את הכסף על עוזרת ולמרות זאת את לא מוותרת ורוצה שינוי זה מדהים! הלוואי שכולנו נצליח לשנות את עצמנו כל אחד במה שמתקשה וקודם להבין בכלל את הקושי של השני ולקבל את זה

ולפעמים אפשר למצוא בייביסיטר טובה שגם עוזרת עם הניקיון וסדר מידי פעם (אני הייתי כזאת.. אם הילדים היו ישנים הייתי בינתיים מקפלת כביסה)

המון הצלחה!

בעלי רואה כמה אני מתאמצת. וישבנו לא פעם לשיחות. בעלי מיואשששש מהקצב שלי.
כי לו יש קושי בדיוק הפוך:
הוא לא מסוגל לראות רבע ושליש בלגן. ולא עוזר לו שהשישים והשולחן כן נקיים כי שמה אני מתאמצת. אנחנו שנינו קיצוניים !! לכיוונים ההפוכים.
אז למה שלא יסדר הוא???
לא ביקשת עצות לשלום בית.
אבל אם חשוב לו כל כך הסדר והנקיון, טני בעד שתתאמצי ותבואי לקראתו, אבל אני חושבת שהוא צריך גם להושיט יד פה.
רוצה לשתף אותך שאצלנו היה בהתחלה קצת דומה.
בעלי מגיע מבית של 16 ילדים שנוהל כמסדר צבאי, הבית היה נוצץ ומבריק והכל היה מסודר.
אני באה מבית אמריקאי קליל שבלגן זה חלק ממנו.
אני הרבה יותר מסודרת ונקיה מאמא שלי.
ולבעלי עדיין היה קשה בהתחלה.
כל פעם שהוא חזר הביתה היה מתחיל לשים דברים במקום, גם אם הייתי באמצע השימוש בהם.
אבל לאחר זמן הוא קלט שאני הרבה יותר נינוחה ורגועה מאמא שלו.
ואם הבית לא הכי מסודר בעולם, אבל ישבתי וקראתי ספר ובגלל זה אני יותר נינוחה ורגועה אז זה שווה לו.
היום עם הילדים בכלל, אמנם כבר יש לי בת גדולה פרפקציוניסטית שחשוב לה לסדר ולטפטפ את הביצ בסוף כל יום.
מצד שני, הוא רואה שיש לי זמן ופניות לילדים, שאני מדברת איתם, מקשיבה להם, מכינה ש"ב וכאלה.
והוא הבין שזה עדיף פי מליון על בית מטופטפ...

היי
כפי שאמרתי עשיתי תהליך ממש יסודי עם עצמי
אני הפרעת קש''ר וזה התבטא לי המון בתפקוד בבית

היום הבית שלי מתחזק ומתפקד , אני קמה כל בוקר לבית נקי, מסודר ומטופח בלי להתאמץ ביום יום.

התהליך שאני עושה כולל:
ארגון > תחזוק> עיצוב

*קודם כל מארגנים את כל הבית, משחררים חפצים מיותרים וקובעים מקומות וקטגוריות
*אחרי כן בונים לבית שגרת תחזוק מותאמת אישית לבית ולאישה (וזה בסדר מותר לחפף לפעמים..)
*ובסוף מי שמעוניינת לומדים איך לעצב את הבית במינימום תקציב כדי לתת לו אוירה יותר נעימה ומשחררת

פנו אלי הרבה נשים שרוצות לשמוע על התהליך שעשיתי
ואני ממש אשמח לשתף אותו כולל תמונות מהבית שלי ומבתים של נשים שעברתי אצליהם

מי שמעוניינת שאני אשלח לך את כל התהליך כולל הסברים
ומייל פתוח ליצירת קשר ושאלות

מוזמנת להשאיר כתובת מייל: לרישום

נערך לאחרונה ב:
נחמי פרידמן מכפר חב"ד
אלופה בארגון וסדר בבתים

באמת קשה לעקוב אחרי כל מה שהולך פה.. בטוח יש עצות טובות קחי לך את הכמה טובות ותאמצי ותראי לבעל (ואת מה שפחות תסנני)

@עוד 836 משתמשים
רק רוצה להוסיף שהתרגשתי לראות אשה כזו מדהימה וזה מעורר השראה הרצון להביא לשינוי למרות שהלכתם כבר לטיפול (שזה בפני עצמו מדהים!) ושם אמרו לכם עדיף להוציא את הכסף על עוזרת ולמרות זאת את לא מוותרת ורוצה שינוי זה מדהים! הלוואי שכולנו נצליח לשנות את עצמנו כל אחד במה שמתקשה וקודם להבין בכלל את הקושי של השני ולקבל את זה

ולפעמים אפשר למצוא בייביסיטר טובה שגם עוזרת עם הניקיון וסדר מידי פעם (אני הייתי כזאת.. אם הילדים היו ישנים הייתי בינתיים מקפלת כביסה)

המון הצלחה!
תודה על התגובה המחממת והמעודדת
אז למה שלא יסדר הוא???
לא ביקשת עצות לשלום בית.
אבל אם חשוב לו כל כך הסדר והנקיון, טני בעד שתתאמצי ותבואי לקראתו, אבל אני חושבת שהוא צריך גם להושיט יד פה.
רוצה לשתף אותך שאצלנו היה בהתחלה קצת דומה.
בעלי מגיע מבית של 16 ילדים שנוהל כמסדר צבאי, הבית היה נוצץ ומבריק והכל היה מסודר.
אני באה מבית אמריקאי קליל שבלגן זה חלק ממנו.
אני הרבה יותר מסודרת ונקיה מאמא שלי.
ולבעלי עדיין היה קשה בהתחלה.
כל פעם שהוא חזר הביתה היה מתחיל לשים דברים במקום, גם אם הייתי באמצע השימוש בהם.
אבל לאחר זמן הוא קלט שאני הרבה יותר נינוחה ורגועה מאמא שלו.
ואם הבית לא הכי מסודר בעולם, אבל ישבתי וקראתי ספר ובגלל זה אני יותר נינוחה ורגועה אז זה שווה לו.
היום עם הילדים בכלל, אמנם כבר יש לי בת גדולה פרפקציוניסטית שחשוב לה לסדר ולטפטפ את הביצ בסוף כל יום.
מצד שני, הוא רואה שיש לי זמן ופניות לילדים, שאני מדברת איתם, מקשיבה להם, מכינה ש"ב וכאלה.
והוא הבין שזה עדיף פי מליון על בית מטופטפ...
הוא עוזר הרבה. הנינוחות שלי לא מצליחה לכפר על גודל הבלגן. ואני עצמי גם לא מי יודע מה נינוחה בעקבות הבלגן...
הוא עוזר מאוד הרבה. אבל תכל'ס, אני זו שנמצאת רוב הזמן בבית ועושה את הבלגן..

איפה לא?
הוא מכבס, מקפל, אוסף, שוטף את הרצפה בערב שבת, עוסק מידי יום כחצי שעה בניקיון הבית, וזה לא מספיק.

אני הייתי ממליץ בחום לאחר שכמה מבני משפחתי ניסו וזה עזר בטירוףףףף
ספארקלס - משקפיים לשיפור הקשב והריכוז
טכנולוגיה רפואית מותאמת אישית לאנשים המתמודדים עם ADHD.
עם ספארקלס בוודאות אפשר להתרכז במשימות, להתמודד עם הסחות דעת, לשפר את הקשב ולהישאר עצמכם - כל זה ללא צורך בתרגול.
שמחת החיים, חוש ההומור, האנרגיות שלכם, וגם התיאבון – נשארים בדיוק כמו שהם.
הכל טבעי ובאישור משרד הבריאות..
רק לשים וזה עובד!!!
מהאנשים הכי לא מרוכזים ולא יוצלחים זה הפך לפלא
מטורףףף

אההה ה"יושב על משהו" הקפיץ אותך.
עכשיו אני נזכרת שגם אותי, ושכחתי עד סוף ההודעה כי עם ההמשך דווקא כן הסכמתי 🤣🤣🤣
בול. היושב על משהו מסביר כמה יש ניתוק מהמציאות ההזויה שלנו
ובלי לדבר על מופרעי קשב שאין מצב להבין אותם עד שאתה לא כזה!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה