עזרה הפרעת קשב וריכוז+ ניקיון מוגזם התחתנו!! איזה ייאוש

מצב
הנושא נעול.
בול. היושב על משהו מסביר כמה יש ניתוק מהמציאות ההזויה שלנו
ובלי לדבר על מופרעי קשב שאין מצב להבין אותם עד שאתה לא כזה!!!!
נכון,
ואני חושבת גם שלא תמיד מופרע קשב אחד יכול להבין את השני.
זה מאוד משתנה מאדם לאדם, אני מכירה בעלי קש''ר שההפרעה אצלם היא הפוכה
אובססיה לסדר לארגון לשליטה ולמשמעת..

בסופו של דבר זה בעיה נוירולוגית שמושפעת המון מהתנאי הגידול ומהסביבה

אני הייתי ממליץ בחום לאחר שכמה מבני משפחתי ניסו וזה עזר בטירוףףףף
ספארקלס - משקפיים לשיפור הקשב והריכוז
טכנולוגיה רפואית מותאמת אישית לאנשים המתמודדים עם ADHD.
עם ספארקלס בוודאות אפשר להתרכז במשימות, להתמודד עם הסחות דעת, לשפר את הקשב ולהישאר עצמכם - כל זה ללא צורך בתרגול.
שמחת החיים, חוש ההומור, האנרגיות שלכם, וגם התיאבון – נשארים בדיוק כמו שהם.
הכל טבעי ובאישור משרד הבריאות..
רק לשים וזה עובד!!!
מהאנשים הכי לא מרוכזים ולא יוצלחים זה הפך לפלא
מטורףףף
יש על כך אשכול בפ"ע על היתרון ו/או החסרון בזה

זה מאוד משתנה מאדם לאדם, אני מכירה בעלי קש''ר שההפרעה אצלם היא הפוכה
אובססיה לסדר לארגון לשליטה ולמשמעת..
מה שאת מתארת זו סמיות כפולה של הפרעת קשב עם OCD ובכל מקרה דבר שמצריך טיפול.

זה לא לא מספיק אלא זה ענננננק!!!!!
זה יפה מאד לגבר לעשות כאלה דברים(הלוואי עלי;))
תודה !! שהזכרת לי שזה ממש לא מובן מאליו
חשוב מאוד לפרגן על עזרה כזו מצד הבעל.
כמו שנזכר לעיל, זה מלאכה שלא תמיד פשוטה לגבר..
מנסיון אישי.
אני מאוד אוהב לסדר, לנקות.. ומאוד דומיננטי בזה בבית שלי, וזה כיף גדול אבל לא קל.
ובעניותי חושב גם שלא כדאי שיהפך לתפקיד קבוע - לומר, אה למה לא סדרת לא עשית כביסות וכו', - כי עם הזמן זה שוחק ועלול ליצור מצב לא נעים
ומתפתחת בהתאם למצב חיים..
יהיו כאלה שלא יורגש בילדות אבל בהורות - בעוצמה.
בווול

אוקי, לא אמרתי שכל אישה צריכה לאהוב עבודות בית
אמרתי שהמציאות מראה שכל אישה רוצה בבית מסודר, זה צורך נפשי שלה
ועל כן אי אפשר לומר שהרצון הנשי להשקיע בבית ולראות תוצאות הוא טעות
ולא ניתן למנוע את שאיפה להיות עקרת בית מוצלחת
זה פשוט טבוע בנו
וגם את אומרת שאת אוהבת בית מסודר, ותרשי לי להניח שיש לך איזה חלום קטן להצליח יום אחד לעשות את זה לפחות חלקית בעצמך...
נדירים האנשים שלא רוצים בית מסודר, אין חילוק עם גבר או אישה.
ולבית מצוחצח אחרי, כולם נהנים להכנס, גם גבר שאישתו לא עשתה את זה, וגם אישה שלא היא עשתה את זה.
אין קשר בין מה שאני אוהבת שקיים למה שאני אוהבת לעשות.
אני גם אוהבת מאד מאד שוקולדים יפים, ולא חולמת להכין בבית, קונה וזהו.

יש מצב שזה כבר מיותר אבל כותבת בכל אופן, אולי יעזור-
קודם כל לגבי ההקבלה של עוזרת לדג במקום חכה, אם כבר אני מקבילה את זה למשהו אז זה או כמו יד תותבת או כמו משקפיים :)

בבית נקי ומסודר יש 4 חלקים-
1. תשתית סדר
2. תשתית ניקיון
3. תיחזוק סדר
4. תיחזוק ניקיון
תשתית סדר זה משימה שצריך לעשות פעם בתקופה, בעיקר שיש שינויים בהתנהלות של הבית
תשתית ניקיון זה משהו שצריך לעשות פעם ב3-4 חודשים
תיחזוק זה משימה יומיומית/שבועית וחודשית- תלוי מה.
לתשתית סדר מי שאין לה את זה או מי שהבית שלה מאתגר יותר בתנאים- ממליצה להביא מישהי שתעזור ותתן את העקרונות בהתאמה לבית.
לתשתית ניקיון- ממליצה שמי שאין לה את זה/לא בקטע/לא אוהבת/אין לה זמן וכו'- להביא מישהי שתעשה את זה.
זה יכול להיות עוזרת פעם ב3 חודשים ליומיים רצופים (20 שעות כזה) וזה יכול להיות עוזרת קבועה שפעם ב3-4 חודשים מתמקדת בתשתית של הנקיון.
לתיחזוק סדר ונקיון- ממליצה וזה גם אפשרי לדעתי ללמוד איך לעשות את זה ביותר יעילות/קלות, אבל באמת חושבת שעוזרת נקיון שבועית תעזור מאוד גם בתיחזוק במיוחד למי שזה מאתגר אותה.
כמה חשוב כל חלק וכמה דגש לתת לזה, זה משתנה בין אנשים אבל ככל שיותר קרובים לקצה של חולי נקיון- זה יהיה יותר חשוב ויצטרכו לתת יותר דגש על הדברים האלו ועוזרת תעזור בזה גם לכאלה שזה מה שהן אוהבות לנקות ואלופות בזה וסמרטוט ואקנומיקה זה פרס בשבילן :)
וסתם ככה, יכול להיות אישה שטובה בנקיון ולא טובה בסדר ואישה שלא טובה בניקיון וטובה בסדר, זה לא בהכרח הולך יחד. אחרי שהתשתיות מפוקססות אפשר לראות מה יותר קל ואהוב ולהתמקד בזה ולהביא עזרה או לחפש טכניקות לשאר הדברים.

טיפ לתחזוקה של הבית- לעשות עם מישהו, או עם חברה (כל אחת בביתה) או יחד עם הבעל אם זה רלוונטי מבחינת זמנים ולא מוביל למתיחות.

עוד משהו, אני לא אוהבת את המונח 'עוזר לאישה', כמו שבפרנסה לא כל יום ודקה הגבר מתייחס לעבודה של האישה כאל עוזרת לו בפרנסה.

ובקשר להודעה שראיתי אבל לא יודעת כבר מאיפה לצטט- מכירה המון המון נשים שאין להן שום סיפוק מלנקות את הבית.
וכולם או לפחות רוב האנושות אוהבת להיות בבית נקי (כל אחד ומושגיו) אבל המון אנשים ונשים מרגישים מצוין עם זה שמישהו אחר ינקה להם את הבית.

ובעניותי חושב גם שלא כדאי שיהפך לתפקיד קבוע - לומר, אה למה לא סדרת לא עשית כביסות וכו', - כי עם הזמן זה שוחק ועלול ליצור מצב לא נעים
וזה נהיה תפקיד קבוע של אישה זה לא שוחק?

מאוד יפה וראוי להערכה שאת רוצה להשתפר בשביל שיהיה לו טוב.
רק תזכרי שרוב הסיכויים שבחיים לא תעמדי בסטנדרטים וברמה שהוא רוצה כי זה מנוגד לגמרי לאופי שלך.
את יכולה ללמוד לעשות דברים ולהתקדם אבל תשלימי עם עצמך שזה לא יהיה.
וכדאי גם שהוא ישלים עם זה שרמת הסדר והנקיון שהוא מצפה להם לא יהיו, חלק מהנישואין זה לקבל את השני כמו שהוא, ולא לנסות לשנות, אפשר כמובן לדבר על דברים שמפריעים ולנסות לבוא אחד לקראת השני אבל נראה לי שהוא יהיה חייב להפנים שעקרת בית מטופטפת מסודרת ומתוקתקת כמו שהוא היה רוצה לראות את לא תהיי.
אחר כך אפשר לראות מה כל אחד עושה לקראת השני.
להבדיל אלף אלפי הבדלות כמו זוגות שאחד שומר שבת ואחד לא (שמעתי פשוט לאחרונה על כמה כאלה) לא שזאת דוגמא טובה כי זה הרבה יותר קריטי אבל באים אחד לקראת השני ולומדים להסתדר, אחד מוותר, שני מוותר ונפגשים באמצע.
אני באמת חושבת שגם בעלך יצטרך להשלים עם זה שכנראה רמת הסדר והנקיון שהוא היה רוצה לא יהיו וזה בסדר.
מצד שני גם את לא תשקטי על השמרים ותעשי כל מאמץ שרק אפשר כדי להשתפר בנושא.
הלוואי שתהפכי לתקתקנית אבל רוב הסיכויים שזה כל כך מנוגד לאופי שלך שקשה לי להאמין שזה יקרה עד כדי כך...

להבדיל אלף אלפי הבדלות כמו זוגות שאחד שומר שבת ואחד לא (שמעתי פשוט לאחרונה על כמה כאלה) לא שזאת דוגמא טובה כי זה הרבה יותר קריטי אבל באים אחד לקראת השני ולומדים להסתדר, אחד מוותר, שני מוותר ונפגשים באמצע.
לא קשור לאשכול אבל עבדה איתי פעם מישהי חרדית- מתחזקת/ חוזרת בתשובה- שאיכשהו דיברנו והיא אומרת לי שבעלה יודע שהוא לא נוגע ביין בבית כי הוא מחלל שבת בפרהסיה

עוד כמה טיפים שנזכרתי עכשיו:
מחליטה למשל שעכשיו אני שמה במקום 10 דברים/לא זזה עד שלא הרמתי 20 או50 או 100 דברים במקום /או עד שלא זרקתי לפח 50 ... דברים
(משתמשת בד:כ בשישי) רושמת על דף 10 מטלות שאני עושה עכשיו לא חייב לפי הסדר אבל עושה רק מה שרשמתי
כגון 1. להעמיד מכונה 2.כלים חלבי 3 . שולחן וכיסאות ... הרעיון הוא לפרק את העבודה לחלקים קטנים אני לא רושמת למשל בתור מטלה לנקות מטבח כי במטבח יש הרבה עבודה ואז זה יוציא אותנו הרבה יותר מהר מהריכוז, כמובן שכל מטלה שביצעתי אני מוחקת וזה לבד נותן סיפוק
על אותו רעיון בשיתוף הילדים- רושמת על דף הרבה מטלות כגון *ניקוי כיסאות מטבח*ניקוי כיסאות סלון *10 דברים במקום (מכפילה את זה בכמה שורות)*20 ליכלוכים לפח (מכפילה) וכך הלאה וכל ילד שהוא מבצע משהו עושה פס על המטלה-מוחק ורושם את שמו השמע שהוא ביצע את זה ומי שהשם שלו יהיה רשום הכי הרבה יקבל איזשהו ממתק מיוחד(כמובן שבסוף כולם מקבלים כי כולם התאמצו)לפעמים גם מוסיפה מטלות שלי וכשביצעתי מוחקת ורושמת אמא זה ממריץ אותם וגם אותי

מאוד יפה וראוי להערכה שאת רוצה להשתפר בשביל שיהיה לו טוב.
רק תזכרי שרוב הסיכויים שבחיים לא תעמדי בסטנדרטים וברמה שהוא רוצה כי זה מנוגד לגמרי לאופי שלך.
את יכולה ללמוד לעשות דברים ולהתקדם אבל תשלימי עם עצמך שזה לא יהיה.
וכדאי גם שהוא ישלים עם זה שרמת הסדר והנקיון שהוא מצפה להם לא יהיו, חלק מהנישואין זה לקבל את השני כמו שהוא, ולא לנסות לשנות, אפשר כמובן לדבר על דברים שמפריעים ולנסות לבוא אחד לקראת השני אבל נראה לי שהוא יהיה חייב להפנים שעקרת בית מטופטפת מסודרת ומתוקתקת כמו שהוא היה רוצה לראות את לא תהיי.
אחר כך אפשר לראות מה כל אחד עושה לקראת השני.
אני באמת חושבת שגם בעלך יצטרך להשלים עם זה שכנראה רמת הסדר והנקיון שהוא היה רוצה לא יהיו וזה בסדר.
מצד שני גם את לא תשקטי על השמרים ותעשי כל מאמץ שרק אפשר כדי להשתפר בנושא.
הלוואי שתהפכי לתקתקנית אבל רוב הסיכויים שזה כל כך מנוגד לאופי שלך שקשה לי להאמין שזה יקרה עד כדי כך...
גם לי זה בלט.
כי יש פה טיפים נפלאים איך להסתדר..
אבל להגיע לרמה של מאה אחוז תמיד זה כמעט בלתי אפשרי, וזה מעל לטיפים הרגילים
זה לרדוף אחרי הסדר 24/7,
מכירה כמה נשים כאלו, והמחירים שהם והילדים משלמים גבוהים..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה