מידע שימושי הפתעה בקופה ----במדף כתוב מחיר X ובקופה מסתבר שהמחיר הפך לY

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת אם רק בסניף הזה או שזה דפוס חוזר בשאר הסניפים (ויש להם הרבה ב"ה)
אני גם לא יודעת אם הם העלו את המחירים של כלל המוצרים או בדיוק נפלתי על המוצר ספציפי יחיד ומיוחד (לא ממש הגיוני אבל אולי)

ולמרות שהוכחתי ואף צעדתי עם המוכרת למדף להראות לה מה כתוב שם, היא המשיכה להתעקש שהמחיר עלה והם לא הספיקו לעדכן.
אמרתי לה שזה ממש נחמד כי עכשיו אני אקבל את זה במחיר הישן, וכאן התחיל הויכוח ואפילו שלא לכבודי לריב על כמה שקלים החלטתי לעשות זאת ולהתעקש עד הסוף.
ומה היה בסוף??
כשהמוכרת הבינה שהלקוחות שהיו שם מתחילים להבין את הסיבה היא אמרה לי פשוט ללכת (אחרי שהשארתי על הדלפק את הסכום המקורי כמובן)
ובנוסף אמרתי בקול הכי גבוה שהפקתי שכדאי ממש לבדוק את המחיר בקופה כי הוא כפול ממה שמופיע במדף.... ויצאתי עם ראש מורם מהחנות...

אגב לא מדובר בכסף גדול, אבל דוקא אנשים שהולכים לשם כדי לשלם כסף קטן ולא לרשתות היקרות באותו תחום אין סיבה שישלמו כפול מבלי לידע אותם.

כתבתי מכתב לרשת, לשרות הלקוחות וטרם התקבלה תגובתם. (כמובן שכתבתי שאם הנושא לא מטופל מיידית אני אפנה לערוצים פחות סימפטים.

במקביל (לא התאפקתי)
אתמול עברתי שוב בחנות, ואיך לא-- המחיר על המדף לא התעדכן!!!!!! (עבר כמעט שבוע מהרכישה שלי והפעם צילמתי את המדף הרלווטי)

מה עכשיו??

• הוסף לסימניות
קרה לי משהו קצת דומה .
נכנסתי לחנות לקנות אודם שהמחיר שלו בדרך כלל הוא 35 שקל .
כשבאתי לשלם עליו והעברתי אותו בסורק בקופה העצמאית היה כתוב 89.3 שקל . זה נשמע לי הזוי . חשבתי אולי אני זאת שטועה .

אז הלכתי לחנות ליד שמוכרת בדיוק את אותו מוצר , ונדהמתי !!
שם שילמתי על אותו דבר - 34.9 , כלומר : שליש מחיר !!

שמתי לב שזה דפוס התנהגות בחנות הזאת , שיש כמה מוצרים שלוקחים אליהם כמעט פי שתיים או שלש מהמחיר הרגיל כי אנשים רגילים לקנות את זה ולא שמים לב מה המחיר .
ואם יהיה מישהו שכן שים לב ? אולי יחזירו לו ספציפית את הכסף , אבל תחשבו כמה הם מרוויחים על כל מי שלא שם לב ...

כנ"ל עם קרם שיער שבחנות הזאת עלה 27.9 ובחנות ליד 16.9 ...

( מדובר ברשת גדולה ומוכרת עם עשרות סניפים בכל רחבי הארץ )

חשוב מאוד להעיף מבט בקבלה אחרי כל קנייה !!
ואם יש משהו חריג ? לא להתפדח לשאול , וללכת .
זה הכסף שלכם , וגם אם מדובר ב 5 שח שלא ירוששו אתכם - למה שתהיו כאלה פרייארים ותתנו לאנשים לגנוב ממכם בשקט ?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
קרה לי משהו קצת דומה .
גם ההודעה הפותחת היא מתחום הקוסמטיקה
וגם להם יש עשרות סניפים.
רק נראה לי שאודם לא מגיע שם גם למחיר 35.

בקיצור מעניין....

אם יש כתב חרדי שמתעסק עם עוולות מהסוג הזה אשמח לפנות אליו
כמובן אברר את הנושא הלכתית, (ולא פה בבקשה)

• הוסף לסימניות
גם ההודעה הפותחת היא מתחום הקוסמטיקה
וגם להם יש עשרות סניפים.
רק נראה לי שאודם לא מגיע שם גם למחיר 35.

בקיצור מעניין....

אם יש כתב חרדי שמתעסק עם עוולות מהסוג הזה אשמח לפנות אליו
כמובן אברר את הנושא הלכתית, (ולא פה בבקשה)
אולי @איצ'ה קו המידע

• הוסף לסימניות
מבחינה חוקית הצדק ודאי איתכם.
אבל מבחינה הלכתית אתם לא יכולים לכפות על אדם/חנות למכור לכם משהו במחיר מסוים גם אם החוק לצדכם.
כמובן שאין בזה להצדיק את התנהגות החנות, ולכאורה אפשר גם לפרסם את זה ללקוחות בסניף שישימו לב לא ליפול בזה, אבל עדיין אין היתר הלכתי לחייב מישהו למכור במחיר מסוים גם אם הוא נבל.

• הוסף לסימניות
נראה לי אני מזהה באיזה רשת מדובר
רכשתי שם מברשת איפור (מוצר שעולה 10-50 ש"ח) במבצע מיוחד רק 140 ש"ח במקום 200
העיקר קיבלתי מתנה כי רכשתי מעל 300 ש"ח...

• הוסף לסימניות
נראה לי אני מזהה באיזה רשת מדובר
רכשתי שם מברשת איפור (מוצר שעולה 10-50 ש"ח) במבצע מיוחד רק 140 ש"ח במקום 200
העיקר קיבלתי מתנה כי רכשתי מעל 300 ש"ח...
קשה להאמין שמברשת איפור עולה שם יותר מ10 ש"ח גם אחרי שהם הכפילו מחירים.
ולכן זה אחד הדברים שהכי מקוממים אותי

אני רבתי איתם על מוצר שמחירו היה 6 ש"ח, והם העלו אותו ל-10 ש"ח.
כלומר רוב הלקוחות היו מעבירים אשראי בלי לדעת בכלל שהם שילמו על המוצר יותר ממה שהיה רשום ומיוון שמדובר בשקלים אז הלקוח כנראה לא היה קולט את זה לנצח.

והחנות הנחמדה מרוויחה על כל מוצר בנוסף על הרווח שתמיד הם הרוויחו הם מרוויחים 100% נוספים ע"י הונאת הלקוחות..

• הוסף לסימניות
אם הוא לא עולה 35 ש"ח אז הוא ודאי לא הגיע ל89 ש"ח
?
החנות שעליה נפתח השרשור - נגיד שקוראים לה חנות א' , ולידה יש את חנות ב' - חנות עם מחירים נורמלים .
בעוד שבחנות ב' המוצר עלה 34.9 , בחנות א' אותו המוצר עלה 89.3 .
כלומר : חנות א' לקחה עליו כמעט כפול שלש .

• הוסף לסימניות
אם מדובר על החנות שאני חושבת, משום מה בסניף לידי
בכל פעם נוספת שורה מיותרת לקבלה עם 'מוצר כללי' שלא ידוע לי מהו...
ואולי הייתי חוזרת בשביל 15-30 ש"ח אבל אני לא מגיעה לזה...

• הוסף לסימניות
בל מבחינה הלכתית אתם לא יכולים לכפות על אדם/חנות למכור לכם משהו במחיר מסוים גם אם החוק לצדכם
אני לא בקי בזה הילכתית
אבל יש כללים של מנהג המקום ושגופים רשמיים יכולים לקבוע כללים וזה מחייב גם הלכיתית(יש מלא כללים הילכתיים בממון שזה לא דין תורה אלא תקנה של המקום [ולכן זה לא תמיד חל במקומות אחרים])
אני לא יודע מה הדין בזה אבל זה שזה החוק לא אומר שהדין לא כך

• הוסף לסימניות
אולי מותר לחנות לקחת איזה מחיר שהיא רוצה, השאלה אם מותר הלכתית להודיע מה מחיר המוצר (בפתק על המדף) ובסוף לשנות אותו פתאום בקופה,
זה דבר שמותר הלכתית?

• הוסף לסימניות
אני לא בקי בזה הילכתית
אבל יש כללים של מנהג המקום ושגופים רשמיים יכולים לקבוע כללים וזה מחייב גם הלכיתית(יש מלא כללים הילכתיים בממון שזה לא דין תורה אלא תקנה של המקום [ולכן זה לא תמיד חל במקומות אחרים])
אני לא יודע מה הדין בזה אבל זה שזה החוק לא אומר שהדין לא כך
החוק עוזר לסוג דברים שעקרונית היו אמורים לסכם עליהם בכל קנין שעושים, וכשלא סיכמו בפירוש הקנין נעשה לפי רגילות המקום,
ולכן למשל כשרוצים להחזיר מוצר לחנות, אילו לא היה חוק אז הקונה לא היה יכול להחזיר כי הקומה לא התנה שהוא יוכל להחזיר, אבל מכיון שיש חוק שאפשר להחזיר אז גם בלי לפרש ההסברות היא שזה נעשה על דעת החוק ולכן אפשר להחזיר.
דומה לזה חוזה העסקה שגם אם לא פירשו שיש ימי מחלה מכיון שזה החק אז זה כאילו פירשו, אבל אם יפרשו אחרת שאין ימי מחלה, זה אמנם לא חוקי אבל מבחינה הלכתית הסיכום קובע.
אבל בכל מה שנוגע ללפני הקנין אין שום אפשרות לחוק לחייב את המוכר למכור גם אן הוא נבל
אולי מותר לחנות לקחת איזה מחיר שהיא רוצה, השאלה אם מותר הלכתית להודיע מה מחיר המוצר (בפתק על המדף) ובסוף לשנות אותו פתאום בקופה,
זה דבר שמותר הלכתית?
וכן ברור שאסור לו לעשות כזה דבר, זה הונאה, וודאי שאם קניתם משהו ומתברר ששילמתם יותר מהמחיר הנקוב במדף או במדבקה אז זכותם לדרוש לבטל את המקח (גם במקרים שהחוק לא נותן אפשרות להחזיר את המוצר). אבל שוב למרות שהוא נבל, אין אפשרות לחייב אותו למכור.

• הוסף לסימניות
מבחינה חוקית הצדק ודאי איתכם.
אבל מבחינה הלכתית אתם לא יכולים לכפות על אדם/חנות למכור לכם משהו במחיר מסוים גם אם החוק לצדכם.
כמובן שאין בזה להצדיק את התנהגות החנות, ולכאורה אפשר גם לפרסם את זה ללקוחות בסניף שישימו לב לא ליפול בזה, אבל עדיין אין היתר הלכתי לחייב מישהו למכור במחיר מסוים גם אם הוא נבל.
שמעתי בעצמי את הרב זילברשטיין אומר שהחוק הזה הגון ולדעתו תקף מבחינה הלכתית, בגלל שגם סנהדרין היו מתקנים תקנה כזו לדעתו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה