טיול בחו"ל הפתעה בשימוש באשראי בחו"ל

• הוסף לסימניות
נאלצנו לנסוע להונגריה ליומיים . מה שגרם הכנה נפשית וממונית.
מכיוון שבחברת האשראי מקס אמרו לי שכשאני משלם בHUF זה מומר לדולרים או יורו ואז לשקלים . מה שאומר שאנחנו משלמים פעמיים המרה, פלוס עמלה של 3%. פשוט הזמנתי בבנק הפועלים 150K HUF .
אבל במהלך השהות בהונגריה הוצרכתי להשתמש גם באשראי.
להפתעתי כשחזרתי לארץ גילתי שיותר זול התשלום באשראי למרות העמלה וההמרה פעמיים מאשר הקניה של מזומן . להלן הנתונים
זה ההזמנה מבנק הפועלים
1737458492288.png

וזה החשבון לHUF

1737458561314.png

לעומת זאת זה החיוב במקס
1737458640755.png

וזה החשבון לHUF
1737458696883.png

ז"א שקניתי HUF בפועלים שילמתי עליו 97.8 אגורות
וכשקניתי במקס שילמתי עליו 93.4 אגורות
באחוזים זה 4.44% הבדל
בשקלים החיסכון לי היה 65 שקל

חוץ מהרווח באשראי של אי סחיבת מזומן. ואין להיתקע עם עודף בארץ . ואין בעיות של התבלבלות בתשלום (גם כך לשלם על קולה 12000 זה מבלבל)
ויש פלוסים של מעקב על תשלום וכו'
ולמי שיש נקודות באשראי זה אולי אפילו עוד פלוס
אגב יתכן שאם רוכשים מראש לארנק הדיגיטלי דולר או יורו אז זה מוריד עוד את העלות ומגדיל את השוויות לרכוש באשראי

התורה חסה על ממונם של ישראל

• הוסף לסימניות
דבר ראשון יפה על החידוש וחשוב לדעת את זה
יותר חשוב לדעת שהעמלות של מטח בטרמינל מוגזמות ממש וכמעט תמיד לא מומלץ להמיר שם
הייתרון במזומן זה מול חנויות שלא מקבלות אשראי. אין הרבה כאלה אבל יש כאלה...
ולכן החלופה המוצעת היא להמיר שקלים ליורו בציינג' עירוני ובהונגריה להמיר את היורו לפורינט
את זה צריך לבדוק מול העמלות של חברת האשראי

• הוסף לסימניות
הבנתי שבבנקone zero יש מסלול ללא עמלת מטח

• הוסף לסימניות
הייתרון במזומן זה מול חנויות שלא מקבלות אשראי. אין הרבה כאלה אבל יש כאלה...
כאלה לא ראיתי. ראיתי שפיקדון לפעמים רוצים מזומן אבל אז הספיק לי לתת יורו במקום (כבר נגמר המזומן)

• הוסף לסימניות
נאלצנו לנסוע להונגריה ליומיים . מה שגרם הכנה נפשית וממונית.
מכיוון שבחברת האשראי מקס אמרו לי שכשאני משלם בHUF זה מומר לדולרים או יורו ואז לשקלים . מה שאומר שאנחנו משלמים פעמיים המרה, פלוס עמלה של 3%. פשוט הזמנתי בבנק הפועלים 150K HUF .
אבל במהלך השהות בהונגריה הוצרכתי להשתמש גם באשראי.
להפתעתי כשחזרתי לארץ גילתי שיותר זול התשלום באשראי למרות העמלה וההמרה פעמיים מאשר הקניה של מזומן . להלן הנתונים
זה ההזמנה מבנק הפועלים
צפה בקובץ המצורף 1876714
וזה החשבון לHUF

צפה בקובץ המצורף 1876715

לעומת זאת זה החיוב במקס
צפה בקובץ המצורף 1876716
וזה החשבון לHUF
צפה בקובץ המצורף 1876718
ז"א שקניתי HUF בפועלים שילמתי עליו 97.8 אגורות
וכשקניתי במקס שילמתי עליו 93.4 אגורות
באחוזים זה 4.44% הבדל
בשקלים החיסכון לי היה 65 שקל

חוץ מהרווח באשראי של אי סחיבת מזומן. ואין להיתקע עם עודף בארץ . ואין בעיות של התבלבלות בתשלום (גם כך לשלם על קולה 12000 זה מבלבל)
ויש פלוסים של מעקב על תשלום וכו'
ולמי שיש נקודות באשראי זה אולי אפילו עוד פלוס
אגב יתכן שאם רוכשים מראש לארנק הדיגיטלי דולר או יורו אז זה מוריד עוד את העלות ומגדיל את השוויות לרכוש באשראי

התורה חסה על ממונם של ישראל
אני גם שמתי לב לזה בעבר ומאז אני משתדל לשלם בעיקר באשראי
ויש להוסיף שיש כרטיסי אשראי שגם מקבלים החזר עמלה על קניות בחול
כך שהם יותר משתלמים

• הוסף לסימניות
א. העמלה בבנק פועלים בטרמינל גבוהה מאד.
ב. יש כ אשראי של חברת מקס בשם I NEED IT שנותן המרה במט"ח של 1% בלבד ואין לו דמי ניהול בכלל.
[במקור הכרטיס נועד לקבוצה מסויימת בפייסבוק. לאחר ששמעתי על הכרטיס התקשרתי לשאול את מקס האם גם מי שאין לו פייסבוק יכול להזמין את הכרטיס, אמרו שאפשר ואכן הכרטיס הגיע. צירפתי קישור להזמנת הכרטיס]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה