כללי הצבעים משתנים אצל הלקוחה- מה נכון?

• פותח הנושא ort
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בעזרת ה' יתברך.

שלום לכולם!

זו לי אחת העבודות הראשונות שלי...
סידרתי תמונת מחזור לגן ילדים והגננת כותבת לי כך:

פתחתי את התמונה פעמיים כל פעם בתוכנה אחרת כל תוכנה מראה לי צבעים אחרים לגמרי אחת צבעים זוהרים ומרוחים מידי ממש לא ריאליים, ובפעם השנייה צבעים יותר כהים,אשמח שתבדקי מה קורה עם זה כדי שלא אפתח הבוקר ותהיה בעיה

איך אוכל לדעת איזה מהצבעים הוא הנכון?
(אני בשלב זה באמצע קורס עיצוב גרפי ועדיין לא למדנו הבאה לדפוס).

(התמונה כוללת בנות- איך אפשר להעלות את הקובץ בצורה נכונה כדי להראותו?)

תודה רבה רבה - זה דחוף להבוקר.

• הוסף לסימניות
תשלחי אלי
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
כנראה שלחת פעם ב-RGB ופעם במודל CMYK
הסתדרת בינתיים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;582541:
כנראה שלחת פעם ב-RGB ופעם במודל CMYK
הסתדרת בינתיים?

לא.

עבדתי עם RGB, ובסוף העבודה שיניתי לCMYK.
עשיתי משהו לא נכון??:confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סא;582535:
תשלחי אלי
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

תודה.
שלחתי את הקובץ ואת התגובה שלה.

• הוסף לסימניות
את צריכה לשלוח ללקוחה בRGB, אלא אם כן מדובר על קובץ PDF שלמסכים יש יכולת להציגו בצבעים "נכונים" גם כשהוא במודל CMYK.

מעבר לכך, רוב הסיכויים שהמסך שלה הרבה פחות מקצועי והרבה פחות מכוייל משלך.

• הוסף לסימניות
חוץ מזה שלפעמים בשליחה במייל הצבעים משתנים...

• הוסף לסימניות
מה שבטוח
תוציאי אייריס לפני ההדפסה

• הוסף לסימניות
עדיף תמיד לעבוד עם CMYK, ורק אחר כך להמיר ל RGB כדי לשלוח ללקוחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;582621:

כן, ברור, זו היתה הכוונה.
אם כי לפעמים יש הכרח לעבוד בRGB על מנת להשתמש באפקטים מסויימים שחסומים בCMYK (אישית לא פתחתי את תפריט האפקטים של פוטושופ כבר כמה שנים טובות באף קובץ שעבדתי עליו, אבל אני יודעת שיש כאלה שמשתמשים...). ואז פשוט צריך לשים לב שהצבעים שמשתמשים בהם הם בתוך מרחב הצבע הקיים בCMYK.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י simchah;582615:
חוץ מזה שלפעמים בשליחה במייל הצבעים משתנים...

יש לי חבר שמקצועו הוא ״שוטף כבלי טלפון״ ככל הנראה את זקוקה בדחיפות לסייעו טלפונים באישי.

אמנם, אם את משתמשת ברשת אלחוטית אין לדבר תקנה אלא בשריפת המחשב והראוטר. גם בדיקת מזוזות מומלצת ביותר.

• הוסף לסימניות
ברור, אבל היא כתבה שקודם עבדה עם RGB ורק אחר כך המירה. יש אפשרות להגדיר פרופילי צבעים כך, שלא יהיה הבדל גדול בין ה RGB ל CMYK ואז גם אם בטעות שוכחים ועובדים עם RGB, האסון לא כל כך נורא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;582621:

מעניין, אבל המדריך שלנו בפרוג אמר בדיוק ההיפך...:eek:

אולי לא היה עלי להמיר את הקובץ לCMYK אלא להשאיר ככה?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;582616:
מה שבטוח
תוציאי אייריס לפני ההדפסה

סליחה אל הבורות...

מה זה "אייריס"?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ort;582672:
מעניין, אבל המדריך שלנו בפרוג אמר בדיוק ההיפך...:eek:

אולי לא היה עלי להמיר את הקובץ לCMYK אלא להשאיר ככה?!

אני לא יודעת מה המדריך שלכם אמר, ואני לא יודעת אם הוא הסביר לכם איך להכין פרופיל RGB שיתאים לפרופיל של CMYK. אני רק יודעת שהמרה מ sRGB ל- CMYK בעייתית ותמיד עדיף להיפך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;582716:
אני לא יודעת מה המדריך שלכם אמר, ואני לא יודעת אם הוא הסביר לכם איך להכין פרופיל RGB שיתאים לפרופיל של CMYK. אני רק יודעת שהמרה מ sRGB ל- CMYK בעייתית ותמיד עדיף להיפך.

אז אין בעייה אח"כ לשנות שוב את ההגדרה לRGB כמו שהיה קודם?
הרי אצלי לא השתנה מאומה לאחר שינוי ההגדרה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ort;582673:
סליחה אל הבורות...

מה זה "אייריס"?

הדפסה בצבע במכונה טובה (כיום ברוב בתי הדפוס דיגיטלי) כדי לראות איך יצאו הצבעים. וכדי שיהיה לדפס דוג' לעבוד לפיה בהדפסה האמיתית

• הוסף לסימניות
אני עובדת תמיד בCMYK.
עד כמה המסך שלך מקצועי? אם המסך שלך מקצועי הצבעים אמורים להיות קרובים יותר למקור, אבל בכל מקרה המסך שלך עובד עדיין על "אורות" ולא על צבע אמיתי, כך שמה שלא יהיה, הצבע המופיע על המסך הוא לא הצבע ה"אמיתי", אלא רק קרוב אליו, תלוי במקצועיות המסך.
כמוש כתבו כאן - מן הסתם שלך יותר מקצועי משלה (אם ידעת לקנות מסך מקצועי).
אני תמיד מזהירה את הלקוחות שיראו הדפסת צבע אחת בדפוס לפני שמדפיסים הכל ומסבירה להם שהצבע שהם רואים על המסך ש-ל-ה-ם הוא לא הצבע המדויק כי המסך שלהם לא מקצועי.
לפעמים ההבדלים ממש עצומים (כמו בורדו לחום וכו') וחשוב להזהיר את הלקוחות.

• הוסף לסימניות
אורט - במעבר בין מודלים של RGB ו-CMYK מומלץ לעבוד עם convert to profile
ולא סתם להחליף.
כך יש לך אפשרות לתצוגה מקדימה ואת יכולה לראות את ההבדלים.
בעיקרון - מודל RGB הוא בעל טווח צבע רחב יותר, ולכן גם צבעים עזים וחזקים יותר, בד"כ.
אבל מאחר ולגם ל-RGB יש מודלים שונים (שניים עיקריים, אחד להדפסות פוטו ואחד לאינטרנט, מיילים וכו') - גם המעבר בין מודלים ב-RGB יכול ליצור שינויים בצבעים.

תשחקי עם זה ותראי מה יוצא טוב.
רק לזכור שכששולחים מייל לשמור זאת ב-RGB בפרופיל SRGB

• הוסף לסימניות
אורט - כפי שאת רואה המעבר בין RGB לCMYK יכול לסבך אותך.
ההמלצה הפשוטה ביותר היא, לעבוד עם RGB כשמדובר בגרפיקה שתוצג ע"ג מסך (אתרי אינטרנט, באנרים לאינטרנט וכו') וCMYK להדפסות.
מילה או שתיים על RGB וCMYK -
RGB אלו צבעי מסך המורכבים מאורות של 3 צבעים בלבד - Red, Green, Blue, והצבעים האלו יוצאים עזים וזוהרים (וב"כ יפים) יותר. כמובן שהכל נראה טוב יותר בRGB אך אם העבודה תודפס, זה לא הצבע ה"אמיתי" וחבל לאכזב את הלקוח.

CMYK אלו צבעים שמתיימרים להיות קרובים יותר לצבעים "אמיתיים" ומורכבים משילוב של 4 צבעים (לותיקים - זוכרים את ימי הפרדת הצבעים שנאלצנו לעשות לפני הדפסה? :)) - Cyan, Magenta, Yellow, Black (מין טורקיז, מג'נטה זה ורוד-סגלגל, צהוב ושחור). מצבעים אלו יוצרים בהדפסה מין "מסך" שמחפה על הדף הלבן (ו"מעמעם" אותו) ולפי הכמות הניתנת מכל צבע, יוצא הצבע שאת רצית. (אם שמת לב בהדפסות אופסט ישנות יותר, לפעמים הצבע "זז" ואז אפשר לראות אחד או יותר מהצבעים שציינתי מבצבצים מהצד)
זו הדרך הרגילה לעבוד עם הדפסות בדפוס.

אם את באמת רוצה לדייק בצבע מסוים - נניח, ברקע של פרוספקט בחרת סגול מסוים שיכול להיות בעייתי (סגול יכול להיות יפהפה אם בחרת בגוון הנכון, אך את יכולה גם לקבל עבודה מודפסת ולהזדעזע ממה שיצא בסוף אם היה שינוי קטן בגוון... תחשבי למשל על צבע חרדל - כנ"ל..), בשביל זה יש את צבעי הפנטון - PANTONE.
כדאי להשקיע בPantone Swatch (ישראלים? איך קוראים לזה כאן - חוברת פנטון?) שנראה כמו ה"חוברות" הקטנות האלו שמקבלים בטמבור לבחירת צבע לקיר :). - פיסות קטנות צבעוניות מחוברות בשרשרת - מכירה? שם יש לך את כל צבעי הPANTONE המדויקים. לכל אחד מהם יש שם. משם את יכולה לבחור צבע מסוים, לתת לפוטושופ את המספר (השם) של אותו הצבע, ואז לא משנה איך זה נראה בדיוק על המסך (וזו דרך נהדרת גם לבדוק עד כמה המסך שלך באמת מדייק..) - זה יצא כמו הצבע בחוברת הפנטון ולא תהיינה לך הפתעות לא נעימות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה