דרוש מידע הצבעתם? עכשיו הזמן להכפיל את הכח. העלו תכנים לקידוש שם שמיים. ללא שיוך מפלגתי ספציפי.

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נא לא לפתוח דיונים השקפתיים, אין זה המקום לכך.
רק להעלות וידיאו, הקלטות, מכתבים, תמונות. מסרים מרבנים על החובה לקדש שם שמיים.

• הוסף לסימניות
שמעתי אתמול מישהו שענה לאחד שהתלונן על הנציגים ואמר: אם היית רואה חלילה מישהו שדורך על ספר תורה, לא היית קורא לעזרה לשכנים, גם אם הם לא מוצאים חן בעיניך? תחשבו מה מתכננים שונאי הדת: תחבורה בשבת, לעקור את האברכים מלימודם ועוד. מה עם כבוד שמים?

• הוסף לסימניות
הרב זמיר כהן, הרב יגאל כהן והרב שניר גואטה במסר חשוב רגע לפני הבחירות הגורליות

הרב זמיר כהן:
אפילו אדם עם כיפה אי אפשר לסמוך עליו, אם אין גדולי ישראל שומרים לנו תלכו איתו.
כל אדם שהצביע פעם שעברה למפלגה שהייתה בממשלת השמד. הוא נעשה שותף לכל העבירות שלהם.
והאחריות לא פחות חמורה על אלו שלו הצביעו.
לקבל על עצמו לתקן את מה שעשה.
התיקון הכי גדול לקחת על עצמו לפחוד אדם אחד שהצביע לסטרא אחרא ויצביע למפלגות תורניות
הקול שלך יכול להכריע את הכף !!!
אסור לאף אדם להישאר בבית זה נקרא שהוא חבר לאיש משחית.

הרב שניר גואטה:
ללכת לבחור בבורא עולם. אתה מכניס פתק לקלפי של מפלגות שעושות את רצון הקדוש ברוך הוא.
לכו תשפיעו על המשפחה, על החברים.

הרב יגאל כהן:
גדולים צדיקים במיתתם יותר מבחייהם.
צדיקי הדור בשמיים יסנגרו לפני כסא הכבוד, על כל המצביעים למפלגות התורניות.
אנחנו לא מצביעים לבני אדם, אנחנו מצביעים לבורא עולם.

הרב זמיר כהן, הרב יגאל כהן והרב שניר גואטה במסר חשוב רגע לפני הבחירות הגורליות

• הוסף לסימניות
מיוחד לכל נהגי הרכבים בכלל מטות המפלגות החרדיות!

מקבץ קצרצר חזק ועוצמתי מאוד!

של זעקת מרנן ורבנן כל גדו"י שליט"א מכל החוגים והעדות על החובה הקדושה בהצבעה בבחירות הגורליות על עתיד היהדות כולה!

חובת שמיעה!! ביום הגורלי הזה!

כולנו למערכה על קודשי ישראל!

באדיבות מהדורת הבוקר של רדיו קול חי.

• הוסף לסימניות
שמעתי אתמול מישהו שענה לאחד שהתלונן על הנציגים ואמר: אם היית רואה חלילה מישהו שדורך על ספר תורה, לא היית קורא לעזרה לשכנים, גם אם הם לא מוצאים חן בעיניך? תחשבו מה מתכננים שונאי הדת: תחבורה בשבת, לעקור את האברכים מלימודם ועוד. מה עם כבוד שמים?
וזה לא משהו רחוק ביזוי של ספר תורה, תראו מה קרה בשעה האחרונה:
1.11.2022 12:18
גוטליב ב'ערוץ 7': מזעזע - פעיל מרצ ניגש לדוכן חב"ד באזור הקלפי בנתניה, תפס בתפילין והתנהג איתם בזלזול מחפיר. אזרחים בסביבה הפצירו בו לא לעשות זאת והזדעזעו מהמעשה.

תתעוררו!!
מחר זה כבר מאוחר!

• הוסף לסימניות
מרן הרב גרשון אדלשטיין שליט"א

זה לא הצבעה לטובתו של חבר הכנסת, אלא לכבוד שמים! כי מה המטרה שלנו? שיהיה על פי התורה, אין שום סיבה אחרת, לא לכסף ולא לכבוד, אלא בשביל חינוך, כשרות, טהרת המשפחה, לקדש שם שמים. הכל על פי התורה.

רצון השם שיעשה כבוד שמים, ובודאי צריך ללכת להצביע. ואם הוא לא עושה את זה הוא נמנע מכבוד שמים.

ההצבעה היא לא דבר אישי לטובת הנציגים, זה לא הצבעה פרטית, אלא הצבעה לקידוש שם שמים, כי השם רוצה את זה.

המציאות היא שיש כאלה פה בארץ שרוצים לגזור גזירות נגד התורה, נגד החינוך, נגד כשרות, נגד טהרת המשפחה, נגד גירות, ורוצים לקלקל את עם ישראל בכל הארץ, וכבר הייתה ממשלה כזו שרצו לגזור גזירות, והיה נס שלא הצליחו, והנציגים בכנסת עושים פעילות למנוע את הגזירות. אנו לא מצביעים בשביל טובתו של הנציג, אלא בשביל הפעילות שהוא עושה, והוא עושה כבוד שמים. מי שלא מצביע הוא מזלזל בכבוד השם, מלך מלכי המלכים דורש כבוד שמים והוא נמנע מכבוד שמים, זה זלזול בכבוד המלך, זלזול במלך מלכי המלכים, ונקרא מורד במלכות! כהאי גוונא במלך בשר ודם אם אחד לא מכבד את המלך הוא מורד במלכות, והמלך יעניש אותו.

זה לא פוליטיקה, אנחנו עושים קידוש השם! צריך להסביר שזה קידוש שם שמים, הפעילות של הנציגים בכנסת היא שהכל יתנהג על פי התורה, לפי מה שהתורה מחייבת, ומה שהתורה מחייבת זה לא פוליטיקה, אנחנו חייבים לקיים את מה שהתורה מחייבת. כמו שמתפללים, ולומדים, ושומרים שבת, זה אותו הדבר.

צריך להשפיע על המשפחה ועל כל אחד ואחד לקדש שם שמים, זה מצוה גדולה של קידוש השם, זה כבוד שמים וזה מה שהשם דורש מאיתנו.

ובעזרת השם מי שצריך שידוך יזכה לשידוך טוב בקרוב, זה זכות גדולה מאד לשידוכים טובים, שידוכים טובים אמיתיים, בגשמיות וברוחניות, דורות ישרים מבורכים.

זה חובת השעה, זה קידוש שם שמים.

קבצים מצורפים

• דרכי החיזוק.pdf
    KB 758.6 · צפיות: 74
  • הוסף לסימניות
הרב ברוך רוזנבלום בזעקה:
את שם ש"ס, אתה שם ג'. העיקר להרבות כבוד שמיים.
תביאו עוד מצביעם.
תגידו להם שזה שעת שמד.
תתעוררו.

הרב ברוך רוזנבלום בזעקה

• הוסף לסימניות
עורך הדין דובי ויינרוט, כותב ברשתות החברתית פוסט נוקב ומרגש, בו הוא משכנע את הציבור שמתבלט להצביע ל'יהדות התורה'.

וכך הוא כותב: "זה לא סוד, אבא שלי היה עו"ד מפורסם, אבל לא פחות גומל חסדים. בין היתר הוא סייע רבות לגדולי ישראל על פי בקשתם, הן בפן המשפטי והן בייעוץ,
ובמקרים רבים בתרומות כספים לא מבוטלים. בבית שלי אף מצוי ייפוי כוח משפטי, עליו חתומים הרב שטיינמן ור' חיים קנייבסקי זצ"ל."

תשמעו סיפור מרהיב.
יום אחד, החליט אבי ז"ל לסייע לאישה מתושבי שכונתו,
להכניס את בנה לישיבה גדולה.
הוא היה בטוח שכל הדלתות יפתחו בפניו.
הבחור אמנם היה איכותי, אבל לא מאלה,
שרצים אחריהם בישיבות (היום הוא תלמיד חכם עצום).

היה זה לאחר הימים האחרונים לזמן הרישום בישיבות, שזו בדיוק העת שהישיבות, עומדות בלחצים רבים מכיוונים שונים, לקלוט אליה עוד כמה בחורים מתנדנדים, ואבי ז"ל נתקל בתגובות מתחמקות ובנעילת דלתות.
הוא ניסה במקומות שנעזרו בו רבות, אך ללא הצלחה.

אחת הישיבות הייתה אורחות תורה, שבנשיאות הרב שטיינמן זצ"ל.

הוא היה כאוב ולא האמין: "הרי סייעתי לאותן ישיבות לא פעם אחת, והרי הם עוד יצטרכו את עזרתי, איך אני מקבל יחס כזה?". הוא ניסה שוב ושוב ולא הצליח.

הוא רתח מזעם, כי אחת התכונות שהוא לא יכול היה לסבול,
היא כפיות טובה.

הוא לא ויתר, והכין מכתב זועם, לראש ישיבת אורחות תורה. כשאני כותב לכם מכתב זועם, הוא זועם!
אתם יכולים לתאר, שמדובר במישהו שכתב כבר "כמה" מכתבים בחייו.

הוא סיים לכתוב את המכתב ושיגר אותו בפקס.
לאחר שליחתו, הוא שחרר מהציפייה לקבלת הבחור לישיבה הנ"ל.

אלא שהמכתב הזה, הגיע ראשון לידיו של אחד מאנשי הצוות,
שרץ להראותו לרב אהרון לייב שטיינמן זצ"ל,
למרות שהוא לא היה הנמען.

עכשיו תבינו,
מי שלא הכיר מספיק את ר' אהרון לייב שטיינמן זצ"ל,
כדאי שידע,
ישנם גדולים בכל דור ודור.
יחד עם זאת, הרב שטיינמן זה משהו אחר.
זה כמו שתיקחו אצל אחינו הספרדים,
את הרב עובדיה זצ"ל.
לאנשים כאלה,
עם ישראל לא זוכה אפילו פעם בדור,
אלא פעם בכמה דורות.

הרב שטיינמן קרא את המכתב שוב ושוב.
הוא שפשף את עיניו ולא האמין.
הוא זימן אליו דחוף את ראש הישיבה ואמר לו:
"אתה באמת לא קיבלת את הבחור,
שיעקב ביקש להכניס אלינו?"
"כן", השיב ראש הישיבה,
"לצערי הבחור (נכון לאותו מועד בלבד),איננו מהמבריקים,
והרישום נסגר מזמן".

הרב שטיינמן הורה לראש הישיבה:
"תקשיב, אתה עכשיו! ללא שיהוי של רגע,
נוסע ליעקב וינרוט והולך לבקש ממנו סליחה,
ומודיע לו שהבחור התקבל.
אתה לא עושה זאת טלפונית.
אתה נוסע אליו לבקש סליחה.
ואתה עושה זאת עכשיו!".

אלא מה? זה היה בבין הזמנים,
ממש לפני זמן תחילת הלימודים,
ואבא שלי באותו זמן,
רגיל היה לשהות בחופשה בשווייץ.
ראש הישיבה אמר לרב שטיינמן,
שיעקב כנראה מצוי בשווייץ.

הרב שטיינמן אמר לו:
"אז אתה לוקח כרגע מטוס,
ואתה טס אליו לשוויץ!
אתה לא מתנצל טלפונית,
אתה מתנצל פנים אל פנים".

ראש הישיבה כמובן,
עשה כמצוות גדול הדור,
התקשר מידית לאבי ז"ל ואמר לו:
"אני חייב לפגוש אותך דחוף,
לא משנה היכן אתה נמצא".

המזל היה, שאבי באותו יום שב מחופשתו בשווייץ,
ושהה במלון בירושלים.

ראש הישיבה הגיע למלון מצודת דוד,
בליווי ר"מ נוסף מהישיבה ואמר לו,
ש-ר' אהרון לייב,
הורה לקבל את התלמיד מידית לישיבה
אבל יש לו תנאי.

"תנאי?",
מי שמכיר את אבי,
יודע שבמקרים האלה,
לא כדאי להיות לידו.
תנאים לקבלת תלמיד זה נשמע לא טוב.
כל מיני דרישות משונות ממי שעומד מאחורי הבקשה.

ובכן, הוסיף ראש הישיבה,
הרב שטיינמן הורה,
שהתנאי הוא שאתה אומר עכשיו:
"הריני מוחל וסולח לראשי הישיבות,
שעזרתי להם פעמים רבות
והם לא הכניסו את הנער לישיבתם".
זה התנאי של ר' אהרון לייב לקבלת התלמיד.

אבי ז"ל היה המום.
הוא לא האמין למשמע אוזניו.
הוא כמעט בכה.

באותם רגעים אימי שתחי' הגיעה,
וביקשה לכבד את האורחים בקפה,
ואבי ז"ל אמר לה בנוכחותם:

"אני ראשית כל,
רוצה להודות לאורחים החשובים,
שהגיעו עד אליי,
ואני מעריך את זה מאוד.
אבל לא העליתי בדמיוני בקשה כזו.
רק ר' אהרון לייב,
יכול להעלות רעיון כזה לבקש ממני לומר:
"הריני מוחל וסולח ולא תהיה לי קפידא כלל".

כמובן, אבי ז"ל הוא ג'ינג'י,
יכול להתרגז מהר אבל נרגע מהר.
הוא מחל בלב שלם,
התרגש והודה מאוד לראש הישיבה על השליחות,
ועל קבלת התלמיד והתנצל על הטרחה.

זה החלק הראשון של הסיפור.

אבל תשמעו את החלק השני.

לימים,
אבי ז"ל נכנס לר' אהרון לייב בעניין אחר.
הוא סיים את הפגישה ושב למכוניתו.
יתכן שר' אהרון לייב באותה העת,
אף הוא יצא מביתו בדרך לתפילה.
הוא ביקש מעוזרו,
לקרא שוב לאבי לומר לו דבר מה נוסף,
וכמובן שאבי ז"ל יצא ממכוניתו לכיוון גדול הדור.

ר' אהרון לייב אמר לו: "אתה זוכר את העניין עם הבחור?"
"בוודאי", השיב אבי.

אז אני רוצה לבקש ממך שתנסה בכל כוחך,
מכאן ואילך,
בין שאהיה כאן בעולם ובין אם לאו,
לזכור את הדבר הבא:

"אתה לא עושה את המעשים שלך,
את החסדים שלך,
למען עולם התורה על מנת לקבל פרס.
תבטיח לי שתעזור תמיד לעולם התורה.
גם אם תחווה כפיות טובה,
גם אם תחווה תסכולים,
גם אם תחווה קשיים.
אנחנו לא עוזרים לעולם התורה על תנאי.

ור' אהרון לייב המשיך:

"אנחנו מנסים לקיים אותה
כמה שאנו יכולים.
ונכון, ישנם המון קשיים בדרך.

דע לך עוד,
שמצוות תלמוד תורה,
שקולה כנגד כל המצוות.

זו הסיבה שהכי שקשה לאנשים,
להרים תרומות ללומדי התורה.

התורמים באים בטענות רבות אפילו ללומדי התורה,
כי זו הצדקה המתגמלת ביותר לעולם הבא.
שם היצר הרע תוקף הכי חזק,
כי לא כל אחד ראוי לזכות במצווה הזו.

אתה יודע למה?
כי אין לך מצווה גדולה מתלמוד תורה,
ובאותו מקום מצוי היצר הרע במלוא עוזו,
כדי שלא כל אחד יזכה בזה.

אבל אתה, לא משנה איך יתייחסו אליך
וכמה תכעס,
לעולם תמשיך לעזור לעולם התורה".

אבא שוב התרגש מאוד,
כשהוא שמע את דבריו הללו של ר' אהרון לייב.

עד כאן הסיפור.​

אני לא סתם חשפתי את הסיפור הזה היום.

אף אחד לא ביקש או שכר אותי
לכתוב את הפוסט הזה.
זה לא סוד שהצבעתי תמיד ג'.

יחד עם זאת, גם אני,
כמו ציבור עובדים גדול,
וכמו אנשים רבים,
חווה תסכול גדול ומלא טענות כרימון.

בסופו של דבר, האמת שלי צריכה להיאמר.
אני לא מצביע לפוליטיקאים שבהם,
אני מצביע לעולם התורה.
הם צריכים את הקול שלי.

אז נכון, יש לי טענות רבות,
והייתי רוצה שדברים יתנהלו אחרת,
ויקבלו את מי שאני רוצה לישיבה,
אבל כפי שאמר הרב שטיינמן:
אל תעזור לעולם התורה על מנת לקבל פרס.
היצר הרע, ינסה בכל דרך אפשרית,
לטרפד את הזכות הזו שקיימת לעזור להם.

נכון, יש אופנה וזיקוקים באוויר לחדש ולשנות.
למרות זאת, אני רוצה לומר לכם,
שעדיין אין לאף אחד אחר רזומה מאחוריו,
שיאפשר לי לקחת צ'אנס על עולם התורה.

להיפך, חלק נכבד מהאנשים,
שאני מאוד מעריך,
בהשקפת עולמם החדשנית,
לא שמים לב שבטעות, הם מצביעים למפלגה,
שלא בהכרח מקרבת אנשים לעולם התורה
אלא בלי משים,
מקרבת את התורה לאנשים.

זה הבדל עצום.

למרות כל האופנה,
עם הזיקוקים והפיתויים,
לנסות מחוזות חדשים ואחרים,
אני רואה לפניי את הרב שטיינמן במתיקותו,
טופח לי על הגב ואומר:

דובי,
אתה צודק בכל הטענות שלך.
אבל אין לך היתר אחר,

אתה מצביע ג'!

• הוסף לסימניות
.
unnamed (5).png

• הוסף לסימניות

"אנחנו בעד או נגד בורא עולם?" סמנכ"ל הידברות בקריאה לציבור להציל את היהדות ביום הבחירות

"האויב הכי גדול שלנו הוא האדישות. לא מדובר על פוליטיקה. אנחנו מדברים על פני המדינה היהודית", אומר סמנכ"ל הידברות, ניר גרמי, בריאיון לרדיו קול חי, ופורש תמונת מצב מבהילה של הרס היהדות עד כה בידי ממשלת בנט-לפיד​

סמנכ"ל הידברות, ניר גרמי, בראיון חוצב להבות ברדיו קול חי:

מי המליך את השמאל הקיצוני, שהמיט אסון לאומי ורוחני חסר תקדים על עם ישראל? הייאוש, כך פותח סמנכ"ל הידברות ניר גרמי את דבריו בראיון מיוחד לרדיו קול חי. "'נמאס לי, פוליטיקה זה לא מעניין, אין לי כוח' הם ביטויים של ייאוש, שגרם לאנשים לא להצביע בבחירות הקודמות. מי שהכריע את הבחירות הקודמות היו 5-7 מנדטים של ימין-דתי-חרדי שלא יצאו להצביע. אנחנו מזהים שב-4-5 מערכות הבחירות האחרונות, מי שהכריע את הבחירות לא היו מרץ, עבודה או יש עתיד. מכל מיני סיבות של נמאס לי, אין לי כוח, פוליטיקה זה לא מעניין – כל התירוצים האלו גרמו למה שקרה בשנה וחצי האחרונות, כשהרגל של השמאל היתה על הגז, ובנט לחץ טיפה מדי פעם ברקס".

גרמי מתריע ומראה מה יקרה אם הציבור לא יבין שאנחנו במלחמה על הבית. "הם (השמאל הקיצוני ותומכי הטרור; ג.ל) הולכים לקבל ארבע שנים, שבהם כל רגע הרגל תהיה על הגז, ואף אחד לא ילחץ להם על שום ברקס. אנחנו חייבים להבין שאנחנו נמצאים במשוואה של שובר שוויון".

כאורך הגלות: רשימת נזקי בנט-לפיד

גרמי סוקר בראיון רשימה של נזקים כבדים, שכבר נגרמו לעם היהודי בעקבות ממשלת בנט-לפיד. הוא מציין כי מתוך הרשימה ישנם נזקים המתחוללים ברגעים אלו ממש, וחלקם נמצאים על הקנה, ומתוכננים להתבצע באין מפריע. הנה הרשימה המלאה:

1.אוסלו ג'
2. כותל רפורמי
3. עשרות מיליארדי שקלים - פרוטקשן לערביי ישראל
4. אנרכיה ברחובות
5 יוקר מחיה בלתי נסבל
6. מלחמה חורמה בעולם התורה
7. אי סבסוד מעונות יום לילדי ישראל
8. גיור רפורמי
9. נישואין אזרחיים
10. האצת רפורמת הכשרות
11. התנתקות 2
12. תחבורה ציבורית בשבת
13. סל תרופות לניתוח שינוי מגדר במקום לחולי סרטן
14. חמץ בצבא ובבתי חולים
15. סגירת תקשורת ימנית
16. "תור הזהב" של בג"ץ
17. משרד החינוך ישלים את מחיקת הזהות היהודית
18. תקציבי ענק לרפורמים
19. ביטול הקווים הכשרים לציבור החרדי
20. תקציב לחוזרים בשאלה. אין תקציב לחוזרים בתשובה
21. תקציב מוגדל לחתולי רחוב
22. דור רביעי לעולים מרוסיה (תוך עשור עלו 83% לא-יהודים דרך דור 3)
23. רמיסה טוטלית של הכבוד היהודי והלאומי
24. כניעה לחיזבאללה בהסכם הגז
25. מסירת מאגרי מים לירדן ללא תמורה
26. הזרמת מאות מיליונים להשפעת ארגונים וממשלות שונאי ישראל
27. משבר דיור חמור
28. עידוד התבוללות
29. ירידה דרסטית מהארץ
30. ביטול טוטאלי של הוועדות להפסקת הריון (עידוד הפלות)
31. מדינת כל אזרחיה
32. ביטול חוק האזרחות
33. ביטול חוק קמיניץ (יתיר בנייה בלתי חוקית באזורים עוינים)
34. הסרת ההכרה מי-ם כבירת ישראל (עקב ממשלה חלשה ורופסת)
35. "אפליה מתקנת" על כל מקום עבודה ליהודי יוקצו 5 מקומות עבודה לערבים
36. תשלום חודשי של 700 מיליון ₪ לרשות הפלסטינית עבור משפחות מחבלים
37. גיוס בני ישיבה בכפייה
38. קיצוץ בתקציבי עמותות חסד

החשיבות שבורא עולם מעניק לכולנו במאבק למען הזהות היהודית

כך, כשהתמונה נראית בפנינו במלוא חומרתה, מוכיח גרמי לפרטי פרטים עד כמה חבלי משיח נגלים לעינינו בכל תחום מתחומי החיים. הנה כמה דברים שהוא אומר לנו לאחר אותו ראיון: "מקוימים בנו דברי המשנה: 'בְּעִקְּבוֹת מְשִׁיחָא חֻצְפָּא יִסְגֵּא, וְיֹקֶר יַאֲמִיר.... וְהַמַּלְכוּת תֵּהָפֵךְ לְמִינוּת... וְחָכְמַת סוֹפְרִים תִּסְרַח, וְיִרְאֵי חֵטְא יִמָּאֲסוּ, וְהָאֱמֶת תְּהֵא נֶעְדֶּרֶת... פְּנֵי הַדּוֹר כִּפְנֵי הַכֶּלֶב... וְעַל מִי יֵשׁ לָנוּ לְהִשָּׁעֵן? עַל אָבִינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם (מסכת סוטה, פרק ט' משנה ט"ו).

"אני מדגיש את החשיבות שבורא עולם מעניק לכל אחד ואחת מאתנו במאבק הזה למען הזהות היהודית, וכי ההשתדלות שאנו עושים כאן היא מה שיחיש את הגאולה".

עוד אומר גרמי בראיון את הדברים הבאים: "אנחנו צריכים להבין שמה שהיה עם המכבים, היוונים וההתייוונות - לא המצאנו פה את הגלגל. אם לא תהיה אתערותא דלתתא, לא תהיה אתערותא דלעילא".

בהמשך מדבר גרמי על משימה פשוטה, שכל אחד מאתנו יכול לעשות כדי להחיש את הגאולה: "אני מדבר עם אנשים. האנשים מתחלקים לשניים. יש כאלה שלא יוצאים להצביע, או מתלבטים, ויש גם את המשוכנעים, אבל הוא אדון לעצמו. הוא יוצא להצביע וחוזר הביתה. רגע – מה עם גיסך? השכן? חבר? אשתך? אבא? איפה כל האנשים האלה?".

כמו בגולה: "ליהודים יש משהו בעייתי. אנחנו מתרגלים לכל מצב"

יתירה מכך, מעביר גרמי מסר חשוב בעניין הערבות ההדדית להחשת הגאולה: "בכל סעיף רומסים את בורא עולם, את התורה, את עם ישראל ואת היהדות. אנחנו כבר נמצאים במדינת כל אזרחיה. אם אנחנו לא נילחם על התורה, תבוא מידת הדין מול בורא עולם ותגיד – 'הם לא נלחמים על זה, אז ודאי שאין פה מה לשנות'. אנחנו כבר נמצאים, מבחינת השמאל הקיצוני, במדינת כל אזרחיה, אנחנו אפילו לא מבינים את זה. ליהודים יש משהו בעייתי. אנחנו מתרגלים לכל מצב, ככה למדנו בגולה".

גרמי מוסיף ואומר כי גם אם חלילה המדינה תוגדר רשמית כמדינת כל אזרחיה, הגדרה זו תהיה מן השפה לחוץ, והציבור החרדי עדיין יהיה מחוץ לגדר: "הציבור החרדי עדיין יהיה החצר האחורית: מטרידה, מפריעה, סוחטת, לא לומדת ליבה, לא עושה צבא. כל מה שאפשר לזרוק את הרפש - יזרקו עליו, והם יעשו מדינת כל אזרחיה".

ראיה לכך התרחשה לא מזמן, בעידן הקורונה. גרמי מגדיר את הציבור החרדי כשק האגרוף של המדינה: "אילפו אותנו להיות במגננה, בהתנצלות ובהצטדקות כמו בגלות... אין יותר מגננה".

המכבים של הדור הבא: "אתה חושב שיצאת ידי חובה בכך שיצאת להצביע?"

"יוצאים עכשיו למתקפה. כל אחד מרים את הפתק שלו כמו את הנשק שלו, ומסתער קדימה בכל הכוח. אנחנו יוצאים להצלת הילדים שלנו, והדור הבא של עם ישראל. אנחנו אמורים להיות המכבים של הדור הבא. לא ביקשו ממך להילחם בפילים או לקפוץ על רימון של יוונים. אמרו לך לצאת ביום הבחירות הזה.

"אני, אתה והמאזינים, ששומעים אותנו, הולכים לקלפי, ואחר כך הולכים לעשות על האש, לים, ללמוד תורה, לא משנה, כל אחד מה שהוא עושה. רגע, לא הבנתי. אתה חושב שיצאת ידי חובה בכך שיצאת להצביע? אתה אוהב את בורא עולם, את התורה ואת עם ישראל פחות מאשר את עצמך? יש לך סיבות? נמאס לי? אתה צריך להבין שאתה גזרת על עם ישראל. אמנם אני מדבר קשה מאוד, אבל אני מדבר מציאות.

אפשרי להשפיע על מצביעי שמאל. כיצד?

"עם ישראל נמצא כרגע בסכנה. הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים. ביראת שמיים בורא עולם אומר לנו: 'אני רוצה לראות אתכם. גם בסיפור מגילת אסתר היה צורך בשק ואפר ובתפילות. אני לא עוזר לכם – שובו אלי, ואשובה אליכם'".

"אם כל אחד מאתנו יירדם – מה שהיה בשנה וחצי האחרונות זה פרומו של הפרומו לעומת ארבע השנים הבאות".

לצד כל המציאות המאיימת, מבקש גרמי להעביר מסר של אופטימיות במאבקו העיקש והנחוש להירתם להובלת שינוי תודעתי בקרב כלל הציבור: "ב"ה הצלחתי להשפיע על אנשים שהיו מצביעי שמאל. הסברתי להם בצורה לוגית: אנחנו לא מצביעים לבני אדם, לא לשמות ולא למפלגות. אותנו מעניין בורא עולם, התורה ועם ישראל. אותנו מעניין הדור הבא".

• הוסף לסימניות
מרן ראש הישיבה הגרמ"צ ברגמן מזקני חברי המועצת, במסר מרטיט לח"כ יעקב אשר בפתח הקלפי בבני ברק: "השווער (מרן הרב שך זצ"ל) היה חרד ביום הבחירות, היה צם עד הצהריים, ואם היה חי היום היה מרעיש עולמות".

• הוסף לסימניות
האדמו"ר מבאיאן יצא הבוקר לראשונה בחייו לאחר שהרבי היה אזרחי אמריקאי עד היום ועשה אזרחות באחרונה בכדי שיוכל להצביע.
הרבי מבויאן.jpg

• הוסף לסימניות
מי רואה אותם יוצאים ואינו יוצא
והיה כאשר ירים משה ידו וגבר ישראל וגו' (שמות יז יא). וכי ידיו של משה עושות מלחמה או שוברות מלחמה?
אלא לומר לך: כל זמן שהיו ישראל מסתכלים כלפי מעלה ומשעבדין את לבם לאביהם שבשמים, היו מתגברים; ואם לאו, היו נופלין.
לקדש שם שמיים
ר' גרשון.jpg
האדמר מגור.jpg

• הוסף לסימניות
הרב ברוך רוזנבלום בזעקה:
את שם ש"ס, אתה שם ג'. העיקר להרבות כבוד שמיים.
תביאו עוד מצביעם.
תגידו להם שזה שעת שמד.
תתעוררו.

הרב ברוך רוזנבלום בזעקה

צפה בקובץ המצורף 1234541

בערוץ 14 שידרו את דבריו הכואבים של הרב ברוך רוזנבלום.​

ינון מגל שידר בתוכניתו את דבריו של הרב ברוך רוזנבלום על הבחירות: "לרוץ להילחם על כבודו של הקב"ה". צפו​

שתפו >>>>>

הרב רוזנבלום: לרוץ להילחם על כבודו של הקב"ה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה