דרוש מידע הצילו את הספטיפיליום שלי

• הוסף לסימניות
מכירים את הצמח היפה הזה?
51012_27082022023021_large.jpg

קניתי לפני שבועות עציץ ענק שלו. היו לו 2 פרחים מיובשים קצת ובגלל העומס במשתלה לא ממש התיחסתי. העומס היה אדיר ומטורף.
שילמתי 220 שח העבירו אותו לאדנית גדולה ומאז אני מטפלת בו יום יום. הרבה מים. צל. תולשת עלים לא טובים וגם את הפרחים הרקובים גזרתי. העציץ מצידו החזיר לי אהבה והוציא עוד 6 פרחים לבנבנים מרגשים. כמעט כל יום אחד.

אבל כשהפרח מגיע לגודל מלא הוא שוב משחיר ונהרס..
לא מצאתי ברשת תשובה ולמשתלה לא יוצא לי להיות באזור...

אולי מישהו מכיר את התופעה?
ממש אכפת לי עליו.

• הוסף לסימניות
זה הוא בתמונה?
הכלי שלו קטן למידותיו
הוא בצל?
הרבה מים זה לא יתרון
אנחנו משקים פעמים בשבוע ונראה שטוב ונעים לו
הפרחים מחזיקים כמה ימים מורידים ראש
את העלים ה''עייפים' חשוב לגזור כי זה מעודד אותו להצמיח חדשים

• הוסף לסימניות
זה שלנו (במצלמה של המחשב...)
זה טבעי שהפרחים נובלים ככה?
מה עושים?
אני מורידה כל פרח ומשאירה את הגבעול. זה נכון ככה?
WIN_20230606_21_00_12_Pro.jpg
WIN_20230606_21_00_16_Pro.jpg
WIN_20230606_21_00_21_Pro.jpg
WIN_20230606_21_00_31_Pro.jpg

• הוסף לסימניות
לדעתי הכלי עדיין קטן כי הצמח מאוד מפותח
וגם הוא בסלון זה טיפה חשוך לו
שמש ישירה הוא לא אוהב אבל יותר קרוב לחלון יעשה לו טוב
גם לראות שיש ניקוז טוב שזה אומר מים בצלחת שבתחתית אחר השקיה

הפרחים הולכים ובאים והי ענף שהם גדלו עליו מצהיב ןנרקב
אנחנו תולשים אותו כשהוא צהוב

זה צמח עם 7 נשמות ..הרבה פעמים הוא היה ז''ל ופתאום התרומם מחדש

• הוסף לסימניות
לדעתי הכלי עדיין קטן כי הצמח מאוד מפותח
וגם הוא בסלון זה טיפה חשוך לו
שמש ישירה הוא לא אוהב אבל יותר קרוב לחלון יעשה לו טוב
גם לראות שיש ניקוז טוב שזה אומר מים בצלחת שבתחתית אחר השקיה

הפרחים הולכים ובאים והי ענף שהם גדלו עליו מצהיב ןנרקב
אנחנו תולשים אותו כשהוא צהוב

זה צמח עם 7 נשמות ..הרבה פעמים הוא היה ז''ל ופתאום התרומם מחדש
דווקא זה אזור עם שמש (התמונה מהערב) אנסה לקרב אותו לצד השני של הספה נראה איך יגיב.
אני צריכה לקנות לו בסיס חדש כי קיבלנו את זה בלי צלחת (אני משקה כשהוא על סמרטוט רצפה נקי ואחר כך מוציאה)
בכמה להגדיל את הקוטר בערך?
ואיך אדע אם זה חלק מהתהליך הרקבון הזה או מחלה?
הפרח משחיר הגבעול מצוין.
יש להורים שלי את הבן דוד שלו באדום וגם הוא שורד יפה כמה שנים טובות. (אנטוריום אם אני לא טועה)

• הוסף לסימניות
אני לא אגרנום פשוט יש לנו כאלה כבר הרבה שנים
לפי התמונה הוא נראה בריא לחלוטין
עלים יפים וירוקים ללא ריקבון/צהוב בקצוות
חייב להיות כלי ניקוז בתחתית זה אפילו יכולה להיות צלחת ח"פ גדולה
אם סמרטוט מספיק סימן שאתה לא מספיק משקה אותו
כשהניקוז טוב גם עודף מים מתנקז יפה
דווקא זה אזור עם שמש (התמונה מהערב) אנסה לקרב אותו לצד השני של הספה נראה איך יגיב.
אני צריכה לקנות לו בסיס חדש כי קיבלנו את זה בלי צלחת (אני משקה כשהוא על סמרטוט רצפה נקי ואחר כך מוציאה)
בכמה להגדיל את הקוטר בערך?
ואיך אדע אם זה חלק מהתהליך הרקבון הזה או מחלה?
הפרח משחיר הגבעול מצוין.
יש להורים שלי את הבן דוד שלו באדום וגם הוא שורד יפה כמה שנים טובות. (אנטוריום אם אני לא טועה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה