זה באמת נורא ואיום!נכתב ע"י תקוה;690613:כולכן צודקות.
הערה צדדית: כאחת שחיכתה הרבה שנים ונפקדה ברוך ה'.
כיום כשיש רגעים של קושי. ויש כאלו. כשיש רגעים של... כמו נדנוד (שנראה) שאין לו סוף... או בכי מעצבן.
אני אומרת לעצמי. קשה לי. ולפעמים קשה מאוד באותו רגע. אבל באותו שבריר של שניה אני אומרת לעצמי רבש"ע נתת לי ילד בריא ומתוק ביחד איתו גם הקושי הזה. תודה רבה תודה רבה. אבל תקל מעלי את הקושי הקטן הזה כפי שהקלת עלי קשיים גדולים מזה.
וכשאין לי הרבה כוח אני פשוט אומרת ועל מנת כן ביקשתי ילדים. אז תודה רבה.
ובינינו - לא לחינם אנו פטורות מקיום הרבה מצוות. כי לגדל ילדים זה תפקיד גדול מאוד. והוא לא פחות קשה מכל המצוות כולן. אז ה' יודע שזה קשה לכן הוא פטר אותנו ממצוות אחרות.
מותר להגיד קשה לי. מותר להגיד זה מעצבן. אבל בד בבד לא לשכוח שכל ילד הוא מתנה מהקב"ה אלייך. מידו לידייך. ולא להגיד (כפי ששמעתי מכלי ראשון) "נמאס לי ממכם" "בגללכם אני סובלת" "תעופו ממני" "מי צריך אותכם בכלל" משפטיםפ שנאמרו מתוך קושי גדול. אבל... לא כך מדברים אל מתנה אדירה ועצומה בגדלה
יו.... זה יצא לי ארוך מידי. מתנצלת על ההתקפה...
קבלו זאת בבקשה ברוח טובה![]()
נכתב ע"י pr;690646:אי אפשר לדון אף אחד,
לא שאני מצדיקה אמירות קשות כאלו,
אבל הסבל של אישה שלא נפקדה ברור ומובן לכולם,
לעומת זאת קושי של אישה שלכאורה 'קיבלה הכל' הוא פחות נסלח.
א"א לדעת מה עובר על אישה בשביל שהיא תגיע למשפט כמו "מי צריך אתכם בכלל". (שה' ישמור..)
נכתב ע"י תקוה;690613:כולכן צודקות.
הערה צדדית: כאחת שחיכתה הרבה שנים ונפקדה ברוך ה'.
כיום כשיש רגעים של קושי. ויש כאלו. כשיש רגעים של... כמו נדנוד (שנראה) שאין לו סוף... או בכי מעצבן.
אני אומרת לעצמי. קשה לי. ולפעמים קשה מאוד באותו רגע. אבל באותו שבריר של שניה אני אומרת לעצמי רבש"ע נתת לי ילד בריא ומתוק ביחד איתו גם הקושי הזה. תודה רבה תודה רבה. אבל תקל מעלי את הקושי הקטן הזה כפי שהקלת עלי קשיים גדולים מזה.
וכשאין לי הרבה כוח אני פשוט אומרת ועל מנת כן ביקשתי ילדים. אז תודה רבה.
נכתב ע"י תקוה;690613:יו.... זה יצא לי ארוך מידי. מתנצלת על ההתקפה...
קבלו זאת בבקשה ברוח טובה![]()
נכתב ע"י pr;690659:לא אמרתי לא לטפל...
דיברתי ע"כ שא"א לשפוט ולומר - זו אישה שלא יודעת לגדל ילדים,
היא לא מעריכה, היא שטחית.
יש דברים נסתרים מעינינו, זה הכל..
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים