כללי הצילו!!גרפיקה במשפחה!!

• הוסף לסימניות
חשובה לי מאד חו"ד
מה אתם עושים שקרוב משפחה מבקש ממכם עיצוב גרפי ולתומו סובר שלעצב לו מודעה זה כמו לבקש ביביסטר חינמי במשפחה?
ואני מדברת על דברים רציניים כמו לוגו מודעה וכו...(ממש מיתוג)
אני ממש לא יודעת מה לעשות זה תהליך שהוכנסתי לתוכו ואני לא מוצאת מוצא!!
מה הייתם עושים במקרה כזה?
חשבתי שהמקום הכי נכון להעלות נושא זה הוא פרוג- כי מי כמונו מעצבים גרפיים מבינים מה זה לעבוד על מודעה וכו... 

• הוסף לסימניות
עושים משהו בחמש דקות ב"צייר" או ב Word ואומרים לו שזה בחינם ואם הוא רוצה משהו יותר רציני - שישלם, ושתעשי לו 10% הנחה כי הוא קרוב משפחה

• הוסף לסימניות
עמדתי באותו מצב בדיוק לפני כחודש, עשיתי עבודת מיתוג עם כל מה שמסביב, לוגו, כרטיס ביקור,
שלט, פלייר, מחירון וכו'...לקרובת משפחה בידיעה מראש שכסף לא אראה מזה.
אבל יאמר לזכותה שהיא החזירה לי בצורה אחרת.
זה באמת עניין אישי, לדעתי את צריכה להציע לו שיברר אצל גרפיקאיות כמה הן לוקחות על עבודה כזו ושאת מוכנה לעשות לו הנחה.
הכי טוב זה לדבר איתו גלויות (עסקים לחוד ומשפחה לחוד...) ולהגיע איתו לאיזה שהוא הסכם.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שבני משפחה יכולים להבין שזה הפרנסה שלך, את יכולה לאמר להם שתקחי להם פחות ולהסביר בצורה יפה שזוהי עבודתך. אני למשל למשפחה לוקחת לפי הזמן שלוקח לי ולא לפי מה שיכולתי לקבל (שזה לפעמים פי 2 לפחות), וזה מאוד ברור להם שמשפחה, זה משפחה ועבודה זה עבודה וכנ"ל אם אני צריכה חשמלאי ואחי חשמלאי, אני משלמת לו.. צריך לעשות הפרדה. לא יתכן שכל המשפחה יתלבשו על שירותי גרפיקהחינם! (והוא צריך להבין א"ז)

• הוסף לסימניות
אני מציע משהו פשוט.

תעשי להם הכל בחינם, תמורת 50 אחוז מההכנסות בעסק החדש, אותו מיתגת.

נו, משפחה וזה, תתחשבו קצת, אוקיי, רק 40%...

:p

• הוסף לסימניות
קרה לי אותו דבר,אני יחסוך בפרטים למען...
היות ובעלה אברך,ואין להם ממש כסף...קיבלתי התר מרב להוריד את זה ממעשרות,
בנוסף לא השקעתי מידי מחשבה על הרעיון,שמתי תמונה די לעוסה שאני מניחה שללקוח רגיל לא הייתי עושה,
וזהו...

• הוסף לסימניות
יש אנשים שהם נזכרים בקרבה המשפחתית, כשהם נזכרים במקצוע שלך.
איתם חייבים להיות אסטרטיביים ולהודיע בטבעיות זה המחיר ולקרובי משפחה X הנחה, בכבוד ובתקיפות.

יש אנשים ש"רק" מתיעצים.
(יש לי איזו בת דודה שרכבה על גל המקצוע שלי ו"התייעצה" במשך שעות. הודעתי לה כשזה עבר לחלוטין את הגבול, שאם היא רוצה נקבע פגישת יעוץ ואני לוקחת אליה X תשלום, ויש לי הנחה לקרובי משפחה. מאז לא שמעתי ממנה בענין זה, אם כי נשארנו חברות)

ויש קרובים קרובים והקשרים הדדיים, להם אני לא מחכה... אלא מראש מציעה את עצמי בשמחה :)

• הוסף לסימניות
לומדים להגיד "לא" בצורה יפה ולא מעליבה! זה פשוט תועלתי ל2 הצדדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;366941:
ויש קרובים קרובים והקשרים הדדיים, להם אני לא מחכה... אלא מראש מציעה את עצמי בשמחה :)
אהבתי...:)

• הוסף לסימניות
אוף! אל תזכירי לי סיפורים כאלה... זה סיוט שאין כדוגמתו.
עצה - אל תתחילי אפילו ותתחמקי בכל מיני תירוצים ואמתלאות. זה לא שווה את כאבי הלב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;366972:
אוף! אל תזכירי לי סיפורים כאלה... זה סיוט שאין כדוגמתו.
עצה - אל תתחילי אפילו ותתחמקי בכל מיני תירוצים ואמתלאות. זה לא שווה את כאבי הלב.

אני שמחה שאת מבינה עד כמה הבעיה עמוקה-כי אם הם לא מציעים תשלום כנראה שהם לא מבינים שמגיע לי(הם כן יודעים שזה עבודה קשה) והם עלולים להעלב מאד אם רק אומר שאני חושבת שמגיעה לי תמורה.
והגעתי לשלב ההתחמקויות עד כדי כך שאם אני רק שומעת שיש טלפון מהם אני נהיית עסוקה מאד
והקטע הוא שעד כדי כך הם לא בושים שקבלתי מהם טלפון שהם רוצים שאעצב מודעה כך וכך אז אמרתי שאני עסוקה ועמוסה אז היא אמרה טוב אם יהיה לך זמן עד הערב אם לא במילא העיתון שאני מפרסמת בו יעצבו
אבל את מעצבת הרבה יותר ברמה -
נו שתוכיח את זה שאני מעצבת ברמה גבוהה...ולא תנצל
אם כזה דבר לא מבינים אז היכן הבושה?
אני באמת בדילמה
אני יודעת להגיד לא אנל לא רוצה לפגוע ביחסי משפחה (והם לא מהסוג שצויין של הקרובים קרובים בקשר וכן בקרבה המשפחתית)

• הוסף לסימניות
וודאי שאני מבינה. ורק כדי לסבר את האוזן ויתרתי פעם על בערך 2,000 ש"ח.

• הוסף לסימניות
אולי תפני אותם לגרפיקאי/ת אחר/ת בטענה שאת עסוקה?

• הוסף לסימניות
מצד שני אני יכולה להגיד לך---
שאותה מודעה שעשיתי חינם הביאה לי כמה וכמה לקוחות....

כך שהמשפט "כל מה שאדם עושה......." די היה תקף,אלא א"כ יש לך מספיק לקוחות גם ככה

• הוסף לסימניות
לפני מספר שבועות היה לי מקרה דומה
גביתי תשלום ב50% הנחה

אפשרות א' - לגבות תשלום בהנחה מיוחדת
אפשרות ב' - לעכב את הפרוייקט או לתרץ תירוצים של חוסר זמינות וכדו' עד שהוא ירד ממך

• הוסף לסימניות
איך אמרו בירושלים?

מיט די משפחה עסט מען טצ'ולנט...

[תנסו לתרגם בגוגל...]

• הוסף לסימניות
יש עוד אופציה:
תוציא להם את המחירון של פרוג, ובמקום לבקש מה שאתה תבקש דרגה אחת למעלה, ובסוף תסכים לרדת למתחיל.

• הוסף לסימניות
או... (המשפט הבא עומד להיות נדוש, סורי :cool:)
שתראי להם ת'אשכול הזה. נראה לי שהם כבר יסתמו. :p

• הוסף לסימניות
על זה אמרו חכמי בבל, גיס זה גיס! וכיס זה כיס!;)

• הוסף לסימניות
אוי. זה באמת קשה.
יש לי קרובה (חילונית) שרצה במערכת הבחירות המקומיות, והחליטה "לאמץ" אותי כגרפיקאי ואיש פרסום...
ועכשיו היתה לי שמחה משפחתית שעבורה השקעתי ימים רבים של עבודה על עריכת סרט,
כמובן שאחת הקרובות שכל כך נהנתה מהסרט ביקשה (בלי אפשרות סירוב) שאעשה אותו דבר גם לה בשמחתה הקרובה....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה