עזרה הצילו, הוא כמעט נחנק....

• הוסף לסימניות
מישהי ביקשה שאברר בשבילה.
יש לה תינוק בן שבועיים.
מהלידה הוא משמיע קולות של השתנקות
זה נשמע שהוא נחנק אבל לא קורה לו כלום ולא משתנה צבע הפנים. זה קורה כמה פעמים ביום.
בעיקר בזמן הארוחה אבל לא רק. וגם בשינה
היתה אצל 2 רופאים ואמרו שזה שום דבר ולא מצאו מקום לדאגה, תכלס זה לא נשמע טוב....
מישהי מכירה כזאת תופעה? מה אפשר לעשות?

• הוסף לסימניות
כאמא לפגים נתקלתי בהחלט בתופעה דומה. במקה של פגים או אפילו תינוקות שנולדו בשבוע 35-36 יש מצב שהקנה עדיין אינו מספיק בשל- הוא רך עדיין- לעומת קנה של תינוק בשל שהוא קשה. ולכן עדיין משמיע קולות "חירחור" אבל זה לא קוצר אמיתי ולא מדאיג. יכול לקחת כמה שבועות עד שמסתדר.
(הסיבה שזה קורה בעיקר בשעת הארוחה- הושט לוחצת על הקנה הרך...)
מקור: ד"ר ליאוניד צייטלין- מכבי, מודיעין עילית. (מומחה בין השאר- לרפואת פגים)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לשני תינוקות אצלי היה את זה וכמו שצילומנציה כתבה הושט לוחצת על הקנה הרך
והלכנו לכמה רופאים וגם לד"ר רייז , בסופו של דבר התופעה חולפת לבד לאחר חודשים שלוש

• הוסף לסימניות
אם הילד בלע מי שפיר במהלך הלידה, יכול לקחת עד שבועיים שהוא פולט את זה בהשתנקות.
קרה לי עם אחד הילדים.

• הוסף לסימניות
כאמא לפגים נתקלתי בהחלט בתופעה דומה. במקה של פגים או אפילו תינוקות שנולדו בשבוע 35-36 יש מצב שהקנה עדיין אינו מספיק בשל- הוא רך עדיין- לעומת קנה של תינוק בשל שהוא קשה. ולכן עדיין משמיע קולות "חירחור" אבל זה לא קוצר אמיתי ולא מדאיג. יכול לקחת כמה שבועות עד שמסתדר.
(הסיבה שזה קורה בעיקר בשעת הארוחה- הושט לוחצת על הקנה הרך...)
מקור: ד"ר ליאוניד צייטלין- מכבי, מודיעין עילית. (מומחה בין השאר- לרפואת פגים)
מסרתי לה תודה רבה

• הוסף לסימניות
שתבדוק אם הוא לא שרוף בטיטול
ככה בכל אופן היה אצלנו והסתדר

• הוסף לסימניות
לילדים שלי היתה את אותה תופעה.
זה קורה להם כשצריכים להוציא אויר.
פשוט להרים אותם לתנוחה מתאימה ומיד כשמוציאים אויר זה נפסק. (עד הפעם הבאה)

• הוסף לסימניות
לאחד הילדים שלי זה היה קורה, ודווקא מתוך שינה
אני הייתי היסטרית, ישנתי עם היד על התינוק, ומיד כששמעתי את הרעש קמתי בבהלה, וכלום. ישן בשלווה.
הרופאה שהלכתי אליה אמרה שזה שום דבר. וב"ה עבר כלא היה. לא זוכרת מתי.

• הוסף לסימניות
לביבי שלי היה את זה אבל נשמע יותר כמו חרחור או נחירה בעיקר כשישן (לא הייתי צריכה לבוא לבדוק שנושם כי פשוט שמעתי;)) הרופאה אמרה שזה רככת בית הקול-Laryngomalacia
ושזה עובר אחרי כמה חודשים. שלחה אותי לד"ר גוגל וזה הממצאים:
סיבות
הסיבה להופעת רככת בית הקול איננה ידועה. ייתכן כי קיים איחור בהבשלה של סחוסי הגרון הגורמת לגמישות יתר של סחוסים אלה. כמו כן, נמצא כי טונוס הגרון והתפקוד התחושתי-מוטורי שלו אינם תקינים ברככת בית הקול. [2]

סימנים
הסימנים הראשונים מופיעים בדרך כלל בשבועות 2-4 לאחר הלידה. התינוקות משמיעים קול רעש גבוה (המכונה סטרידור) בעת שאיפת אוויר. אופייני שרעש זה מתחזק בזמן בכי, אכילה ושכיבה על הגב.

מהלך

בדרך כלל הסימנים מתגברים בחודשים הראשונים לחיים, ולאחר מכן נחלשים בהדרגה עד העלמות מוחלטת בגיל 18 עד 24 חודשים. במרבית המקרים תתרחש הבראה עצמונית כך שלא נדרש כל טיפול פרט למעקב. יחד עם זאת, חלק קטן מהתינוקות (כ-5 אחוז) סובלים מהפרעות קשות יותר, בהם הפרעות אכילה, קושי נשימתי ניכר ודום נשימה בשינה, והם יצטרכו לעבור טיפול ניתוחי.

כיום בן 5 חודשים, עדיין מופיע מדי פעם אבל הרבה פחות. הסרטתי בשביל להראות לרופאה ואמרה שאם ימשיך נלך לרופא א.א.ג

• הוסף לסימניות
בזמן האוכל- זה קורה אצל ילדים שלא בשלים לגמרי
והם "שוכחים" לנשום.
אצלי קרה עם תינוקת שנולדה קצת מוקדם- ובשעת האכלה הייתי פשוט מקשיבה שהיא לא דילגה על נשימות- כי לפעמים הייתי צריכה לנשום לכיוון הפנים שלה לגרות אותה לנשום.
עבר די מהר.

• הוסף לסימניות
בזמן האוכל- זה קורה אצל ילדים שלא בשלים לגמרי
והם "שוכחים" לנשום.
אצלי קרה עם תינוקת שנולדה קצת מוקדם- ובשעת האכלה הייתי פשוט מקשיבה שהיא לא דילגה על נשימות- כי לפעמים הייתי צריכה לנשום לכיוון הפנים שלה לגרות אותה לנשום.
עבר די מהר.
אני אמסור לה.
תודה לכולם!
ובקשר לבשלות התינוק נולד בזמן במשקל 3.700 בלע"ה כ שלא נראה לי שזה בעיית בשלות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה