התייעצות הצילו!!!! הפאנית שרפה לי את הפאה, יש מה לעשות???

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הבאתי את הפאה שלי לפאנית (שהיא גם חברה שלי) לעבודת צבע,
פאנית שנחשבת למומחית בתחום,
הסברתי לה בפירוט והרחבה איזה צבע אני רוצה שיהיה בפאה,
כולל תמונות והדגמות שעמלתי לאסוף ושלחתי לה במצגת (!) כדי שלא יהיו פאשלות,
אבל--- היא לא הצליחה להגיע לגוון שרציתי ולכן ביקשתי ממנה שתנסה שוב,
ומכיוון שזה כבר היה אחרי תקופה ארוכה שילמתי על הצבע מחדש...
אבל גם אז שוב הצביעה לא נעשתה כמו שרציתי, ושוב הסברתי לה מחדש,
שלחתי לה תמונות חדשות להדגמה ו-- כמובן- לא יצא טוב.
מכיוון שזאת חברה שלי לא היה לי נעים להפסיק את הלופ הזה וללכת למישהי אחרת,
ובמיוחד שגם הוצאתי על זה מלאאא כסף, וחלק מהתיקונים היו עדיין במסגרת האחריות...
אחרי כמה פעמים של נסיונות כושלים היא הבטיחה שעכשיו זהו היא באמת קלטה מה אני רוצה והיא תקנה לי צבע מיוחד ותעשה איתו, כשבאתי לקחת את הפאה היא הייתה עצבנית עלי מאד,
היא אמרה לי שזהו יותר היא לא מוכנה להתעסק עם הפאה שלי,
היא פלטה משהו שלא הלך לה והיא הייתה צריכה לעבוד על זה שוב וזה לקח לה מלא זמן...
לא ממש הבנתי מה קרה ועל מה העצבים אם זה העבודה שלה, אבל שתקתי והבנתי שהיא לחוצה בגלל העומס שיש לה,
רק כשחזרתי הביתה הבנתי שקרה לפאה שלי משהו , היא פשוט נשרפה:(((((((
סוף כל שיערה קיבל צבע לבן שקוף מוזר וכל השליש האחרון של הפאה מזדקר החוצה כמו פאת קש, והסירוק לא מצליח להחזיק מעמד מרוב שהשיער "מת"
זאת פאה יקרה מאד, שיער טבעי, שעד עכשיו למרות הצביעות הייתה נראית מהמם! עד הפעם האחרונה שקרה משהו אבל לא הבנתי בדיוק מה.
היא אמרה לי מראש שהצביעות לא מייטיבות עם הפאה, אבל הפאה עכשיו פשוט גמורה!
יש לי רק פאה אחת, ואני אוכלת את הלב בכל פעם מחדש כשאני לובשת אותה.
עד עכשיו הדחקתי אבל זהו, נשבר לי.

שאלותי---
1. יש אחריות על שריפת פאה אצל פאנית? אם כן איך זה עובד?
2. מי קובע מה נחשבה לנזק?
3. זה קרה למישהי שתוכל להעשיר אותי מנסיונה?
4. האם זה שהיא אמרה לי שהצביעה לא מייטיבה עם הפאה זורק עלי את האחריות?
5. במקרה והיא צריכה לשלם עליה, איך מחשבים את הערך של הפאה?

אגב, עדיין לא דיברתי איתה על זה, ניסיתי לסרק אותה שוב וקיוויתי שאולי זה רק הסירוק האחרון שהיה גרוע, אבל כמובן שהתבדיתי, הפאה סיימה את תפקידה בעולם. אני רוצה לבוא אליה כשאני מוכנה, בעיקר שמדובר בחברה. כל מידע יעזור לי.

תודה עצומה!

• הוסף לסימניות
איזה באסהההה

אין לי עצה בשבילך :(... אבל עכשיו הבנתי למה תמיד אומרים לא לעשות ביזנס עם חברים ומשפחה, ונראה לי אני מתחילה ליישם.

אולי כדאי להתחיל בהתייעצות עם פאנית טובה (שאינה מכירה אתכן), לראות מה מקובל, ואם אין הסכמה מצד החברה לשאול רב מה ההלכה? שאלה ממש קשה. ומאוד לא נעים לשתי הצדדים... :(

שתהיה לך שנה טובה

• הוסף לסימניות
האם זה שהיא אמרה לי שהצביעה לא מייטיבה עם הפאה זורק עלי את האחריות?
היא אמרה לך שיש סיכוי שזה יהרוס לחלוטין את הפאה? אם לא אמרה ברור שהאחריות עליה כפאנית,
וגם אם אמרה לדעתי עדיין האחריות גם עליה, והיא אמורה לקחת אחריות.

• הוסף לסימניות
צביעת פאה זה סיכון גדול בכל מקרה (ובד"כ הפאניות אומרות את זה וממליצות להמנע עד כמה שניתן)
וצביעה חוזרת שוב ושוב היא בודאי סכנה גדולה לפאה
מוזר שהיא לא אמרה לך בשלב מסויים
אני לא מתעסקת יותר עם הפאה שלך
כי זה מסכן אותה, לא כי היא לא רוצה או לא מצליחה או לא שווה לה העבודה
ואי אפשר להגיע לצבע מדוייק בפאה אף פעם!
לא יעזור מצגת ולא תחנונים
כל שיער מגיב אחרת
וכל צבע עובד אחרת על הפאה...

לדעתי, בגלל שהלחצת אותה לעשות עבודה שהיא לא רצתה (חברה שלך ולא נעים...)
האחריות על מה שקרה לפאה לא רק על הפאנית

ממליצה ללכת לפאנית אחרת להתייעצות
א. האם אפשר לשקם את הפאה
ב. האם הנזק הוא בלתי הפיך
ג. האם הפאנית עשתה מעשה רשלני
ד. האם מקובל לפצות במקרה כזה
ה. כמה אמורים לפצות ואיך לחשב את ערך הפאה

תכווני שיהיה לכפרת עוונות
ותזהרי לא לאבד חברה בגלל זה...

• הוסף לסימניות
לא הצלחתי להבין, מה כ"כ מסובך בצבע פאה שהיית צריכה לדייק אותה עם מצגות וכו?
אני חושבת שזה שאלה לרב ולא לפרוג/ פאנית אחרת,
(הא, ואם את רוצה שלרב יהיה מותר לפסוק לך, אתן צריכות ללכת  יחד, לרוב בנושאים כאלה  אסור לרב לשמוע רק אותך בלי נוכחותה)

• הוסף לסימניות
ואאי איזה מבאס....
אני עובדת צבע אז יכולה לענות לך מבחינה מקצועית.
פאה אף פעם לא מגיעה לדוגמה של תמונות כל שיער מגיב אחרת ובטח פאה ייבוש טבעי.
בעקרון עושים טסט במקום נסתר בפאה כדי לראות לאיזה תוצאה מצליחים להגיע. במידה ולא מצליחים להגיע לתוצאה הרצויה אומרים מראש לפני שמתחילים.
נשמע שהפאה היתה כהה ורצית להגיע לצבע בהיר יותר מה שאומר שהשיערה ממש מתה....
ואם אני צודקת בהשערה שהפאה היתה אמורה להפוך לבהירה יותר זה לוקח שעות של עבודה... (אז יכולה להבין את התסכול שלה)
בתור משהי שעובדת רק עם צבע בפאות חובתה היתה לומר לפני שאי אפשר....
אבל כל פאנית הכי מקצועית אומרת לפני שמתחילים עד איפה אפשר להגיע....
אם תרצי לשלוח לי בפרטי תמונות של הפאה שלך עכשיו לבדוק באיזה מצב היא ולומר לך אם יש אופציה לשיקום.
המייל שלי D0548404466 גמייל נקודה קום.

• הוסף לסימניות
אחרי כמה פעמים של נסיונות כושלים היא הבטיחה שעכשיו זהו היא באמת קלטה מה אני רוצה והיא תקנה לי צבע מיוחד ותעשה איתו, כשבאתי לקחת את הפאה היא הייתה עצבנית עלי מאד,
לא ממש הבנתי מה קרה ועל מה העצבים אם זה העבודה שלה, אבל שתקתי והבנתי שהיא לחוצה בגלל העומס שיש לה,
סוף כל שיערה קיבל צבע לבן שקוף מוזר וכל השליש האחרון של הפאה מזדקר החוצה כמו פאת קש, והסירוק לא מצליח להחזיק מעמד מרוב שהשיער "מת"
זאת פאה יקרה מאד, שיער טבעי, שעד עכשיו למרות הצביעות הייתה נראית מהמם! עד הפעם האחרונה שקרה משהו אבל לא הבנתי בדיוק מה.

שאלותי---

אגב, עדיין לא דיברתי איתה על זה, ניסיתי לסרק אותה שוב וקיוויתי שאולי זה רק הסירוק האחרון שהיה גרוע, אבל כמובן שהתבדיתי, הפאה סיימה את תפקידה בעולם. אני רוצה לבוא אליה כשאני מוכנה, בעיקר שמדובר בחברה. כל מידע יעזור לי.

תודה עצומה!
הצלחת לעורר דיון סוער בקרב הבנות שעושות צבע.
מניחה לך כאן את התגובות שלהן תעשי מה שנראה לך.
ושוב תחשבי מה עדיף חברה על פאה או ההפך.
לפי מה שכתבת הפאה היתה אצלה כבר לגוונים וכבר אז לא הצליחה, בתור משהי שמומחית בתחום היא היתה אמורה לדעת שגפ בפעם השניה זה לא ילך ולא להתעסק עם זה בכלל. זה היה אחריות שלה.
וכשהבאת לה את הפאה בפעם השניה היא לא היתה אמורה לקבל אותה.
(ובלי קשר עבודת צבע לפאה זה כמו הסודני ששוטף כלים...... זה עבודה מאוד קשה..... במיוחד שלא מגיעים לתוצאות זה מתסכל ברמות......)
לרוב פאה נשרפת מחומרים לא נכונים שמשתמשים כמו חמצן גבוהה וכו'...
לרוב אפשר לסדר את הקצוות בשיופים (לקחת לפאנית ושתשיף את הקצוות)
לפעמים שיקום של מסכה טובה או קרטין יכול מאוד לשקם את השיער.....
זה שהיא אמרה לך שהצבע לא מייטיב עם הפאה זה אומר שהיא ידעה שלא בטוח שהיא תצליח.....
והדבר הכי קשה זה שיש לך פאה אחת ואת לא אוהבת אותה הלב של כול הפאניות ששמעו את הסיפור איתך!
תשובתינו:
א. אם הפאנית ששלחת לה את הפאה היא גם יצרנית זכותך לבקש אפילו פאה חדשה (אם היא לא מצליחה לשקם אותה)
ב. פאנית צד שלישי שמכירה את הפאה שלך לפני שהיא הלכה אליה לגוונים יכולה לדעת אם נגרם נזק לפאה או לא.
ג. לרוב זה קורה משמוש לא נכון בחומרים
ד. שאלת רב
יצא ארוך אבל מניחה לך כאן!
מקווה שתצליחי לעשות משהו עם הפאה ושתאהבי אותה זה הכי חשוב!!!!!
אם יש לך עוד שאלות בכיף

• הוסף לסימניות
א. אם הפאנית ששלחת לה את הפאה היא גם יצרנית זכותך לבקש אפילו פאה חדשה (אם היא לא מצליחה לשקם אותה)
אם זה נזק שמחייב מבחינה הלכתית (וההודעה מראש שהצביעה לא מטיבה לא מועילה לנזק כזה) אז הגיוני שהפאנית תהיה חייבת על הנזק. ואז זה לא משנה אם היא גם יצרנית. ואם היא אכן חייבת, לא בהכרח שהיא יכולה לדחוף לה פאה מהתוצרת שלה, ויכול להיות שהיא תצטרך לשלם ללקוחה עלות פאה חדשה או יד שניה (בגלל שהפאה שניזוקה הייתה משומשת) במקום אחר.

• הוסף לסימניות
תודה לכל העונות, המגיבות והמנחמות באימוג'ים מלאי האמפתיה:)
ול"מאיר ישראל" על תגובתך הארוכה והמלמדת והעזרה באישי...
כהמלצתכן אלך דבר ראשון לפאנית חיצונית לבדוק אם ניתן לשקם (אמןןן!) ומה רמת הנזק...
ואז אשקול איך להמשיך...
מבינה שלמרות ההרס, החברה שלי עבדה קשהההה על הפאה שלי.
לא ידעתי שצבע נחשבת לעבודה "שחורה" בתחום הפאות...
שתהיה שנה טובה לכולן!
וגמר חתימה טובה!

• הוסף לסימניות
נראה לי שהדבר הכי פשוט זה לפנות לחברה ולומר לה שכיון שכולנו שומרי תו"מ את רוצה ללכת ביחד איתה לרב שמקובל עליה לשאול מה הדין.
לרוב, גם אנשים שמאוד פשוט להם שהם פטורים/שזה לא אשמתם ןכדו' מקבלים את הטענה הזאת, ואם הרב יגיד שאת צודקת זה מוריד את האי נעימות לקבל פיצויים.
רק צריך לזכור דבר חשוב, ייתכן שהרב יגיד שאת לא צודקת!!!
הבעיה תהיה אם הויכוח ביניכם יהיה האם היא הזהירה אותך שזה עלול להרוס את הפאה...... גם עם זה הרב יידע להתמודד

• הוסף לסימניות
אבל אני לא מבינה,
אני האישה היחידה בדינה שקרה לה דבר כזה?
אין כאן אף אחת שהתנסתה בזה מניסיון אישי?

• הוסף לסימניות

שאלותי---

תודה עצומה!
לדעתי כדאי לך להתייעץ עם רב מה היא צריכה לשלם ומה לא
לדעתי זה הפתרון אולי קודם ללכת לפאנית מומחית על מנת לקבל חוות דעת ואז להגיע לרב עם חוות דעת
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אבל אני לא מבינה,
אני האישה היחידה בדינה שקרה לה דבר כזה?
אין כאן אף אחת שהתנסתה בזה מניסיון אישי?
ממש לא
גיסתי הרסה לי את הפאה אחרי ששכנעה אותי להביא לה לצבע(למרות שלא מצאתי עניין) ושרפה לי את הפאה ברמה שהיא יצאה משימוש
לשמחתי יש לי פאה נוספת אבל עדיין הייתה לי עוגמת נפש רצינית מכל הסיפור (במיוחד להבליג ולא לכעוס)

• הוסף לסימניות
אין לי עצה בשבילך :(... אבל עכשיו הבנתי למה תמיד אומרים לא לעשות ביזנס עם חברים ומשפחה, ונראה לי אני מתחילה ליישם.
זה ידוע שחברים ומשפחה זה הלקוחות הכי קשים!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...