דרוש מידע הצילו!! התינוקת בת חמישה שבועות, לא ישנה בלילות, צורחת וצורחת וכלום לא עוזר!

• הוסף לסימניות
מחזיקים על הבטן, נותנים לה אוכל כשהיא רוצה- אבל היא ערה לפעמים שש שעות בלילה וצורחת! מה עושים? למי אפשר ללכת?
קשה! היה לי עם אחד הילדים בעבר.
יתכן מאוד שהוא סובל מהתזונה של האמא (התינוק שלי התברר שהוא אלרגי לחלב מה שאומר שאפילו מאכלי חלב שהאמא אוכלת גורמים לו לסבל מטורף) אבל זה גם יכול להיות דלקת אזניים או כל כאב אחר.
יכול להיות גם ריפלוקס מוסתר ואז כל מאכל חומצי, קמחים ושמרים ועוד גורמים לצריבה וכאב.
מאיזה אזור אתם? יש רופאים מעולים שמאבחנים תינוקות בדיוק במקום לשוטט מרופא לרופא.

• הוסף לסימניות
מחזיקים על הבטן, נותנים לה אוכל כשהיא רוצה- אבל היא ערה לפעמים שש שעות בלילה וצורחת! מה עושים? למי אפשר ללכת?
אולי היא סובלת מנוזלים באוזיים או משהו כזה
אולי כדאי לכם ללכת איתה לרפלקסולוגית היה לי אחיין שזה ממש עזר לו

• הוסף לסימניות
אלרגיה או אפילו שריר תפוס (מאוד נפוץ היום)
כירופרקט טוב ב2 מפגשים משחרר הכל
וכמו שאמרו לפני יש מאבחנים טובים לאלרגיה
יש פתרונות

• הוסף לסימניות
התינוק שלי התברר שהוא אלרגי לחלב מה שאומר שאפילו מאכלי חלב שהאמא אוכלת גורמים לו לסבל מטורף
גם אצלנו זה היה הסיפור,
כמה ימים אחרי שהפסקתי חלבי קיבלנו תינוק חדש.

• הוסף לסימניות
עשויות להיות הרבה סיבות לבכי ממושך של תינוק,
לפעמים אורך זמן למצוא את הסיבה, ואז גם למצוא את הפתרון המתאים...
בינתיים, מציעה למצוא דרכים להקל על עצמכם, בזמן שאתם עסוקים בדבר החשוב ביותר- להיות עם התינוקת שלכם.
(האם תוכלו לקבל עזרה בארגון הבית? הכנת אוכל? כל דבר שיקל עליכם ויאפשר לכם לישון בדקות שהיא כן ישנה)

סיבות אפשריות לבכי:
1. ריפלוקס: אם יש פליטות רבות או פליטה בקשת- קל לזהות, אבל לפעמים יש ריפלוקס סמוי, וזה יתבטא בעיקר בהרבה בכי, לפעמים תוך כדי האוכל או מיד אחרי.
מה שהכי עוזר זו תרופה (אומפרזול), צריך מרשם רופא, כמובן. גם כשלא בטוחים, לפעמים, כשתינוק ממש סובל, שווה לנסות כמה ימים. אם זו הסיבה לבכי, תראו רגיעה תוך כמה ימים.
בינתיים, להשכיב גבוה (בעיקר אחרי האוכל), ועד כמה שאפשר, להאכיל במנות קטנות (ההוראה היא להניק דקה ולהפסיק לדקה... לא יודעת מי מסוגל לעמוד בזה...)
אם היא לא יונקת, יש מטרנה מיוחדת, סמיכה יותר, מטרנה AR
2. רגישות למזון שהאם אוכלת.
אפשר לנסות להוריד מוצרי חלב לשבוע, ולראות אם זה עוזר.
אם זה עוזר, אפשר לנסות אחרי תקופה להחזיר חלק ממוצרי החלב, אך לא חלב ניגר, ולראות אם זה מספיק.
עוד מאכלים "חשודים": עגבניות ומוצריהן, חצילים, סויה (יש בהרבה מאד מאכלים, תסתכלו במרכיבים), גלוטן (גם ללא צליאק) מכיוון שמדובר במוצרים בסיסיים, צריך לחשב בחכמה עד כמה להשקיע בכיוון הזה.
בד"כ אם מורידים מהתפריט מוצר מסוים, אחרי שבוע אפשר לצפות לשינוי, אם לא, כנראה לא זו הסיבה.
(כמובן, אם לא יונקת, לנסות לשנות תמ"ל.)
3. רגישות חושית גבוהה-
20% מהתינוקות (ומהמבוגרים) הם רגישים יותר מבחינה חושית. זה אומר שהם חשים יותר בדקויות, והרבה דברים שכלל לא מפריעים לכל אחד, עלולים להפריע להם.
אצל תינוקות זה עלול להיות: הבד של הבגד, התפרים, התוויות, האור של הפלורוסנט, הצליל של המובייל... אינספור דברים כאלו.
אם אתם חושבים שזה הכיוון, אשמח להפנות אתכם למידע נוסף בנושא.

• הוסף לסימניות
ראיתי שכבר נכתב, אבל אוסיף שגם אצל הבת שלי, במשך ארבעה חודשים לא יכולנו לישון רגוע והיא הייתה צורחת מבלי להרגע.
עד שבדקנו והיא התגלתה כאלרגית לחלבי, והתזונה שלי השפיעה עליה. כשקלטנו את זה ושיניתי את התזונה שלי היא נרגעה.

• הוסף לסימניות
יכול להיות ריפלוקס סמוי - מיצי הקיבה עולים וצורבים בוושט אבל לא יוצאים בצורת הקאה
סבל גדול לתינוק ולאמא :(
כדאי לנסות אוסטאופת מומחה והוא נותן גם תזונה מותאמת לאמא

• הוסף לסימניות
איך אפשר לבדוק האם יש אלרגיה לחלבי לתינוקת?
להפסיק לאכול חלבי במשך שבוע

אצלי היה לזה משמעות רק אחרי שבוע הבן שלי התחיל להרגע
הסיבה ששרדתי כל ההשבוע ללא תוצאות כי הרופאה הזהירה אותי שלוקח בין 3 ל7 ימים להשפיע

• הוסף לסימניות
אוהו כולם פה אחד אומרים פה חלבי
מענין

• הוסף לסימניות
בוודאות שהוא לא רעב?
את בטוחה שיש לך מספיק חלב ? שהוא אוכל טוב?
מנסיון אישי שלי (ומר..) אחרי שעות של צרחות בקבוק תמ"ל הרגיע אותו לגמרי...חשבתי שיש לי מספיק חלב:cry:

• הוסף לסימניות
היציאות בסדר?
אצל הבת שלי רק אחרי שעזרנו לה לשחרר היא נרגעה(קיפול רגליים ועיסוי של הבטן)

• הוסף לסימניות
להפסיק לאכול חלבי במשך שבוע

אצלי היה לזה משמעות רק אחרי שבוע הבן שלי התחיל להרגע
הסיבה ששרדתי כל ההשבוע ללא תוצאות כי הרופאה הזהירה אותי שלוקח בין 3 ל7 ימים להשפיע
[/ISPOILE

יועצת הנקה אמרה לי שלוקח לגוף כשבועיי9ם להתנקות מהחלב- כי הוא חלבון.
וגם אצלי זה עזר פלאים!!

• הוסף לסימניות
אוהו כולם פה אחד אומרים פה חלבי
מענין
כי זה הסיבה
להוריד חלבי לפחות לשבוע, כמו שכתבו כאן.

להרגיע באחיזת נמר על העץ - עוזר מאוד גם לתינוק כאוב.

נותנים לה אוכל כשהיא רוצה
יונקת?
לסדר את הארוחות בהפרש של שעתיים, ככל הניתן
ולבדוק שיונקת מעל 10 דקות

החלב בהתחלה מכיל יותר סוכר (ומכביד על העיכול) והחלב בסוף מכיל (לא זוכרת מה) ועוזר לעיכול תקין.
לכן עדיף ארוחות ארוכות, מאשר מעט בכל פעם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה